Aké jedlo máte 31. decembra a 1. januára?
Chcem u nás doma nejak zaviesť tradíciu ale u nás sa doma jedol šalát a údené a to naozaj netúžim 😂 vždy po takom jedle som sa cítila íst do bane až to vypotím 🥊
@evickuska u nás doma bolo tiež vždy to čo aj na štedrý deň
Mali sme ti tak pár rokov aj my s manželom ale zmenili sme si to a už pár rokov máme vždy niečo iné,to na čo nám príde chuť
Jedine čo máme rovnako je že máme šošovicu na kyslo a nejeme kuracie mäso
Tento rok ešte stále netuším čo budeme robiť ... uvidíme ešte
Min rok sme mali sviečkovú a aj vývar hovädzí..občas zvykneme guláš
No uvidíme aj keď tento krát som uz načrtla nejaké karé pečené v rúre,ryža a nejaký šalátik.. uvidím čo povie manžel
My mavame na silvestra uz roky tatarak. A na neskorsiu noc kaviárové očká. Na nový rok nám stači hustá šošovicová polievka taká zdravšia namiesto smotany sojova smotana a bez udenin.
Robime podobnu veceru ako na vianoce tak aj silvester,ale na vianoce mame vzdy hribovu polievku a na silvestra kapustnicu,hoci by to malo byt opacne ale u nas je to takto.A ryby a salat novy,nie ten z vianoc ten je uz davno zjedeny.A to iste aj na novy rok.
My na silvestra nemame presne menu. Varim novorocny obed,takze na silvestra na obed vacsinou dojedame nieco predosle a na vecer mavame chlebicky, jednohubky, pizzovniky. Tento rok budem na novy rok robit hovadzi vyvar a obratene rezne z kare so stuchanymi zemiakmi. Vlani sme mali panenku s hribovou omackou. Kazdy rok to mame inak, ako sa dohodneme.
@evickuska v robote 31. podla donasky a doma chlebicky a kolace, kym sa nepojedia. 😀
Akékoľvek aj špagety kľudne 😆vôbec z toho nerobím vedu varim to na čo mame chuť
Na Silvestra bravčové rezne a zemiakový šalát a na novy rok karé s šampiňónmi plus obložené chlebíčky
Robím chlebíky, jednohubky, kapustnicu a pár rezňov, buď s ryžou alebo opekanými zemiakmi. Podľa toho, na čo máme chuť. Svokra robieva k rezňom šalát , ale na to ja už po vianociach nemám kapacitu.
Knedľa, kapusta a pečene mäso ( bravcove )
a riadne kvalitný pomaly varený vývar hovädzí.
Ja jedlo musim prisposobit svojej praci, kedze mam na silvestra sluzbu a od rana do vecera som prec (a muz je na varenie poleno), musim uvarit nieco co mozu doma vpohode jest 2 dni a aj mi to decká zjedia, takze gulas im den vopred spravim.
Na silvestra chlebicky a ocka a na novy rok sosovicu na kyslo, aby bolo dost penazi cely rok, ziadna hydina... 😁
Na Silvetra děláme od doby, co jsme deset lwt v Nemecku, raclette - je to takove ideální pomale jidlo na povídání, pri kterem se da udelat pauza a zase se k nemu vratit- daji se vymyslet ruzne variace- uz nam to ztradicnelo a patri to k Silvestru.
A na 1.vzdycky musi byt čočka- to z povercivosti, at se nas drzi penize, delala to tak uz nase prababicka, babicka, mamka, tak tu tradici jedu dal…
Vepro knedľou zelo a rezne z krkovičky a pyré a šošovica samozrejme
Na Silvestra večeru ako takú neriešime. Máme rôzne nátierky, zeleninu, syr, šunky. Všetko to pripravíme a celý večer sa z toho ujedá. Na Nový rok vždy pečiem nejakú divinu.
@evickuska neviem odkiaľ sú tie povery o hydine, ale my robievame aj novoročnú kačku/morku, kuraciu polievku. Šťastní sme aj napriek tomu. Na Silvestra hocičo klasické cez deň, veď je to riadny pracovný deň. Môj manžel ešte nemal voľný deň na Silvestra, no čo už, zvykli sme si. Na večer urobíme jednohubky, nátierky. Koláče už nie, žiadne zákusky, iba suché, ktoré stále ostanú z Vianoc. A oriešky, ovocie.
Ja zvyknem na Silvestra variť hrachovú kašu s restovanou cibuľkou a údené mäso. Nemáme to striktne dané ale toto robím fakt len raz ročne. Na nový rok som hovorila manželovi ze urobím kapustu, knedlu a pecenu krkovicku ale uvidím. Možno pôjdeme na obed k našim a je vybavené 😀
@anonym_5f17f4 mna tiez vzdy lakali jednohubky skor a par chlebickov, my to robime na zdravo 🙈
@evickuska špagety 🍝😂
My tiež máme každý rok niečo iné, minulý rok pečené stehná s ryžou. Na povery neveríme 🙂
Kapustnicu ani zemiakový šalát nerobíme ani na Štedrý deň, máme radi inú stravu. U rodičov bola tradícia na nový rok rezne
Ja som zvykla robiť na Silvestra hustú fazuľovú polievku s údeným a klobáskou, tento rok sme po chorobe, nemyslím si že to zvládneme 😂 k tomu pagáče alebo iné kysnuté. Nie je to pravidlo, to som len tak vymyslela a veľakrát tu polievku uvarím práve na Silvestra. Večer klasika chlebíčky atď. Na Nový rok zvyknem bravčové, zvykla som napr.panenku s omáčkou, ale kludne aj iné.
@evickuska u nás doma bolo tiež vždy to čo aj na štedrý deň
Mali sme ti tak pár rokov aj my s manželom ale zmenili sme si to a už pár rokov máme vždy niečo iné,to na čo nám príde chuť
Jedine čo máme rovnako je že máme šošovicu na kyslo a nejeme kuracie mäso
Tento rok ešte stále netuším čo budeme robiť ... uvidíme ešte
Min rok sme mali sviečkovú a aj vývar hovädzí..občas zvykneme guláš
No uvidíme aj keď tento krát som uz načrtla nejaké karé pečené v rúre,ryža a nejaký šalátik.. uvidím čo povie manžel
@radacak aj ja chcem upiecť bravčovú panenku a ryžu. Polievku zeleninovú s maslovymi haluškami.
U nás sa na Silvestra zvikne ako polievka šošovicová a ako hlavné napr. Dlhá fašírka a šmykľavý šalát

@evickuska na Silvestra rovnaka vecera ako na Stedry den, akurat bez oplatok, prekrajovania jablcka a tak, cize kapustnica, salat a ryba. Na Nový rok nemoze byt nic, co lieta a skace, cize mame bravcove maso a este salat a polievku sosovicovu, aby bolo vela penazi.
@anonym_e4cf46 ani ryba sa nema jest na novy rok