Aké vecné dary sa dávajú dnes pri sobáši?
Ahojte, prosím, aké vecné dary sa dávajú dnes pri sobáši okrem peňazí? Ďakujem
@really8 Dá sa použiť na svadobné fotenie napríklad. Viem, že niečo podobné mladomanželia chceli. A tento dáždnik sa dá nosiť aj bežne, je krajší než 90%percent dáždnikov, čo vidím vonku, keď prší. 😃 😃 😃
@mameha7 dospela zena so srdieckovym dazdnikom? Tak ok. A ako casto sa boli svadobne fotit? No ako myslis
@mameha7 dospela zena so srdieckovym dazdnikom? Tak ok. A ako casto sa boli svadobne fotit? No ako myslis
@really8 Záleží od vkusu. Ja by som ho vynosila úplne v pohode (na príklad takto), každý má iný vkus. Stačia minimalistické šaty a viem si to úplne v pohode predstaviť. Úprimne, koncept takmer každej svadby, čo poznám, je postavený na estetike gýču, tak ako aj Vianoce, Valentín, Veľká noc... Ale mne osobne príde neosobné dať iba obálku. Ale to som ja. 😃 No asi stačí už na túto tému.
Ak vyslovene si pár niečo želá,ale inak nič. To už nie ako v minulosti,že sa nosili krabice na svadbu a potom pár mal 4 sady tanierov,tri mixéry a 10 obliečok. 🙈
@jaskolka my sme dostali 3 rovnaké kávovary, 2 sady hrncov, 12 úplne rovnakých uterákov, 4x krištálové vázy a 3x poháre, 4 kávové a čajové súpravy, každá iný gýč, 3x príbory, úplne iné.....ale to bolo v časoch, ked bol tak trochu nedostatok výberu v obchodoch. to už som pár rokov pracovala. mala svoj malý byt, a ten som si predsa musela zariadiť a nie čakať 5 rokov na svadobné dary
Tak ja som sa vydávala v r.2022, poväčšine sme dostávali len obálky, ale za dva vecné dary som dodnes rada- dostali sme od bratranca drevené gravírované srdiečko na podstavci s dátumom svadby, našimi menami a spoločným priezviskom. A od sestry stabilizované ruže v boxe. Obe tieto veci mi stále pri pohľade na nich pripomenú ten deň a ľudí ktorí s nami boli.
U nas je jedna taka super vecicka “svadobny zoznam” v jednom z najrozsirennejsich nakupnych centier v krajine - mladomanzelia vyberu zoznam toho co chcu aby im ludia darovali, alebo aby prispeli penaznym darom. Takto mladomanzelia nedostanu 30kavovarov a 40 gycovych sosiek ale nieco co naozaj potrebuju a chcu. 😂😂
@prasiatko30 ja som sa venovala svadobným zvykom a už pred rokmi ma zaujal takýto svadobný zoznam. hostia dostali v balíčku s pozvaním, inštrukciami priebehu celej svadby aj zoznam alebo kontakt na obchodný dom, tam mali nejaký spis na meno manželov. vecičky od 5 do 500 a ked niektoo dar vybral podľa svojho rozhodnutia a finančných možností, rovno ho vyplatil, tak ten dar sa v zozname vyškrtol. firma všetky darčeky pekne zabalila, priložili kartičku s blahoželaním a menom darcu, doručili na miesto svadby.
U nás sú naozaj svadby vo vyššom veku, že už majú nejaké bývanie, spoločnú domácnosť nejako zariadenú, tak volím obálku s pekným blahoželaním, alebo nejaký handmade obrázok so zakomponovanými bankovkami. podľa toho aký mám vzťah k novomanželom.
Kolegyňa dcére kúpila drevenú truhličku, naplnila 2e mincami, trochu nazdobila ako pirátsky poklad. Lebo sa to im hodilo.
Kamoška mala taký svadobný zoznam na internetovej stránke, bol to vtedy nezvyk u nás, ale ak niekto mal záujem,.mohol si tam booknúť vecný dar. Bolo to praktické, lebo:
1. vedeli sme, čo sa im zíde
2. nedostali dvakrát to isté.
Možno ešte nejaká poukážka na wellness, alebo večera...? Poznám ľudí, ktorí by ocenili zážitkové degustačné menu, alebo masáž, lebo chodia aj inokedy.

@mameha7 no, akoze k comu mi bude srdieckovy dazdnik? Presne o tychto gycovych lapacoch hovorime. Basen je ok. Myslim ze si sa viac z toho tesila ako mladomanzelia takze ti to nebudem kazit.
Ja som za obalku, ktoru potom vyhodim do papiera. Naozaj nikto nepotrebuje spomienkove predmety zo svadby
@really8 Dá sa použiť na svadobné fotenie napríklad. Viem, že niečo podobné mladomanželia chceli. A tento dáždnik sa dá nosiť aj bežne, je krajší než 90%percent dáždnikov, čo vidím vonku, keď prší. 😃 😃 😃