Ako často chodíte do kostola?
Zaujímalo by ma, ako často chodievate do kostola? Konkrétne maminy, ktoré idete krstiť svoje deti? V mojom okolí je veľa známych, ktorý idú krstiť dieťa a pritom do kostola skoro vôbec nechodievajú. Trochu mi potom uniká význam toho všetkého. Alebo ďalší prípad, keď si niekto vyberie za krstných rodičov takých, ktorý idú do kostola raz za rok. Ako potom vedú dieťa k viere?
@katja78 moja ja sa s tebou nenatahujem, len som citila potrebu dat veci na svetlo, lebo ty hovoris ze chram bozi je katolicky kostol, Boh tvrdi, ze chramom Bozim sme my 🙂 je to tvoje slovo proti jeho...
@dedikatessa - tak daj na svetlo aj tento verš:
"A v nebi sa otvoril Boží chrám a v chráme bolo vidieť archu jeho zmluvy."...tento Boží chrám je kto konkrétne??? Zjv 11,19
Katolícky kostol je Božím chrámom, pokiaľ v ňom prebýva Ježiš pod spôsobom Chleba v Bohostánku. Ak tam nie je, tak je to kultúrno-historická pamiatka. Takých nájdeš napr. v Prahe neúrekom...
Katolicky kostol nie je Bozim chramom !
@dedikatessa peace... 😅 trošku tolerancie voči viere druhých 😉
a tebe by som odporucila trosku tolerancie voci Bohu 😉 a neprekrucat stale jeho slovo
@katja78
@dedikatessa ok 🙂
@katja78 ked si precitas ten vers v zjaveni este raz tak uvidis, ze chram bozi spominany v tom versi, je chram bozi v nebesiach. Lenze ty tam zrejme vidis to co tam nie je preto ti to nie je jané.
@dedikatessa nie, Ty si napísala, že:
"jedine co tam (v Biblii) najdes je presná definicia toho, co je cham Bozi : 1 K 3, 16 – 20"
Ako vidíš, nie je to jediné 😉
Vsetko je len interpretacia!!! A vy si na tom zakladate 🙂 Boh je vsade, nie v nejakej stavbe...Boh je v každom z nás, v našich srdciach - ak ho tam vpustime...nie za dverami, ani v rukách fafara...
@billam a to som niekde písala? Boh je v mojom srdci, zvlášť vtedy, keď nežijem v hriechu. Ale tajomným spôsobom je prítomný v kostole, v Bohostánku, pod spôsobom Chleba, kedy sa pri premenení kúsok chleba stane Eucharistiou = skutočným Kristom.
"Ja som živý chlieb, ktorý zostúpil z neba. Kto bude jesť z tohoto chleba, bude žiť naveky. A chlieb, ktorý ja dám, je moje telo za život sveta." Jn 6, 51
"Ježiš im povedal: "Veru, veru, hovorím vám: Ak nebudete jesť telo Syna človeka a piť jeho krv, nebudete mať v sebe život.
Kto je moje telo a pije moju krv, má večný život a ja ho vzkriesim v posledný deň.
Lebo moje telo je pravý pokrm a moja krv je pravý nápoj.
Kto je moje telo a pije moju krv, ostáva vo mne a ja v ňom. " Jn, 6, 53-56
Či myslíš, že Ježiš by povedal slovo "pravý" obrazne? dá sa to vôbec interpretovať si slovo pravý ako "akože"?
@billam suhlasim, tak isto ako suhlasim s tvrdenim, že modlenie sa k soskam, zhromazdovanie sosiek a kadejakych fotiek, obrazov a pdoobne je zbytocne, nikoho neochrania sosky ani obrazy ludi na nich,veriaceho ochrani - mala by -jeho viera, neveriaceho - viera v seba sameho, veriaceho -v Boha atd, my do kostola nechodime, svokra s malym hej, ked sa mu chce, ked sa mu nechce nejde, viera ani laska k Bohu sa neda vynutit slovami farara ani nikoho ineho, hlavne treba byt dobry clovek s cnostami, nie hlupak a pokrytec sediaci v prvom rade v kostole. Stale plati, vsetko je o ludoch a v ludoch.
@katja78 ako moze hriesny clovek zit bez hriechu...bez hriechu zil jedine Pan Jezis. Ved sme hriesny od narodenia az po smrt, a nezasluzime si nic len pekelny ohen. To je milost Bozia ze nam zoslal Pana Jezisa a on zomrel za nase hriechy. Kedy je to vtedy ked nezijes v hriechu ?? Vidim, ze mas dokonale naucenu nauku katol. cirkvi ale to nie je Boh.
@dedikatessa ja sa ju snažím žiť a chápať 😉
a kedy je to ked nezijes v hriechu ako si napisala ? lebo pokial si myslis ze clovek na tejto zemi je niekedy bez hriechu tak potom naco potrebujeme vobec Jezisa Krista a naco prisiel zomriet za nase hriechy?
@katja78 a kedy je to ked nezijes v hriechu ako si napisala ? lebo pokial si myslis ze clovek na tejto zemi je niekedy bez hriechu tak potom naco potrebujeme vobec Jezisa Krista a naco prisiel zomriet za nase hriechy?
@dedikatessa vieš, Dedika, nepoznáme sa, a musím priznať, že s Tebou sa ťažko komunikuje v anonymnom virtuálnom svete... ak sa Ťa priamo spýtam, to, čo nechceš, mi neodpovieš, ale si plná súdov, kto to chápe správnejšie 😅 naozaj Ťa prosím o viac tolerancie. Ja už som sa s Tebou zmierila, tak by si sa mohla aj Ty s katolíkmi.
Veríme v jedného Boha, tak načo toľko trpkosti? 😔
@katja78 zle som to sformulovala, skor to je vseobecne konstatovanie a nesuhlas s urcovanim hodnoty cloveka a sily jeho viery v tom, ci sedi alebo nesedi v kostole, my sme si toto vydiskutovavali aj s nasim panom fararom, po dlhociznych argumentaciach , pochopil ako to myslim, v kazdom pripade, myslim, ze nikomu neprinalezi posudzovat ci je to alebo ono spravne, co sa viery tyka.
Priklad pokrytcov - co sa vacsiny ludi chodiach do kostola tyka, je moj a suhlasim s nim. A ak maly bude po rodicoch , urcite v prvej lavici nebude. 😅 k viere , ku kostolu a pdoobne ho vedie len svokra, az mi jej je niekedy luto ako sa snazi a maly to ma na salame, pripustamnasa chyba, ale nepomozem si. hlavne aby bol z neho slusny clovek.

@stanislavao - zakladateľka tejto témy sa pýta na častosť "chodenia do kostola" v súvislosti s krstom dieťaťa...ak teda zavrhuješ akýkoľvek úžitok toho, čo sa v kostole odohráva (svätá omša,......), ako by si zakladateľke odpovedala - vykašli sa na krst? Prečo vôbec ľudia túžia po krste svojho dieťaťa, ktorým sa začleňuje do rodiny Cirkvi, keď zavrhujú takmer všetko ostatné, čo s tým súvisí? Je to nejaká mágia? Čo je na krste/svadbe/...v kostole pre ľudí, ktorí odmietajú Cirkev (tzv. teisti), tak príťažlivé???...nechápem 😅