Ako často chodíte do kostola?
Zaujímalo by ma, ako často chodievate do kostola? Konkrétne maminy, ktoré idete krstiť svoje deti? V mojom okolí je veľa známych, ktorý idú krstiť dieťa a pritom do kostola skoro vôbec nechodievajú. Trochu mi potom uniká význam toho všetkého. Alebo ďalší prípad, keď si niekto vyberie za krstných rodičov takých, ktorý idú do kostola raz za rok. Ako potom vedú dieťa k viere?
@katja78
tak neviem v ktorej statnej skole ta ucili o kriziackych vypravach podla tvojho linku.. zase je to len niekoho vymysel ako nieco obratit.. alebo ospravedlnit... nie su tam napisane ziadne dokazy.. linky z ktorych cerpal informacie..len niekoho myslienka... preco nedavas nejaky neutralny link? ..ale len odkaz z cirkevneho spolku?
... mna v statnej skole ucili toto: http://sk.wikipedia.org/wiki/Križiacka_výprava
a pokial viem syn sa pred rokom ucil taktiez to...
Katolícka cirkev ma na svedomí toľko nechutných zverstiev ako nič iné. Počas druhej svetovej vojny posielala talianska a dokonca slovenska cirkev deti do Hitler Jungen!!!
V minulosti upaľovanie takzvaných bosoriek, surové vraždenie neveriacich, vraždenie ľudí iného vyznania bolo v stredoveku, dobe temna, na každodennom poriadku.
Práve v stredoveku mala cirkev najväčšiu moc čo sa dá i poznať ako stredovek prebiehal. Cirkev nechala upaľovať vedcov za to, že sa snažili podať obraz o našom živote.
Dnes sú ale fakty prehliadané a cirkev ako zneužitie masy v prospech politickej moci i naďalej slúži ľudom z ktorých väčšina nepozná pravú stranu mince. Totiž je jednoduchšie padnúť do kolien a cely deň sa modliť ako si sadnúť otvoriť knihu a občas sa nad súvislosťami i zamyslieť.
@macamac neuznavam cirkev - v žiadnej forme a mna ako človeka uráža, ak sa mi niekto montuje do zivota a kaže mi ako mam zit, co mam robit..či som spravila hriech a co sa mam modlit...a to uz nepisem, že stat financuje taketo zverske spoločenstvo, ktore napachalo vela zla vo svete...že vďaka takým ako sú tu podaktori, ktori volili, koho volili - KDH mame vatikansku zmluvu....takýto ľudia, ktori nevedia nic o pozadí tej svojej cirkvi napachali oveľa viac zla pre nás všetkých, pre nase deti...
Cirkev, ktorá zabijala ludi mi bude zakazovat, ze si mam dat antikoncepciu...alebo ist na umele oplodnenie?
@billam ja netvrdím,že sa stotožňujem so všetkým 😉 🙂
ale akosi sa mi nechce ani bojovať...proti komu?
ja mám v sebe upratané
stačí žiť podľa desatora 😉 keby to bolo také jednoduché 😀 😉
sme hriešni. keď som ja hriešna,prečo by nemali/nemohli byť tí druhí?
každý má svoje hriechy a bude si za ne zodpovedať sám.
mňa v prvom rade majú trápiť moje hriechy. a chcieť pracovať na sebe.
svet sa zmeniť nedá. ale seba zmeniť môžem 😉
@billam súhlasím,ja síce verím v Boha,ale neuznávam cirkev ako inštitúciu 🙂
@billam a ako som písala vyššie- ja osobne som si vedomá zla, ktoré napáchala Cirkev v minulosti...a ktoré pácha aj teraz 😔
ale sama proti tomu nič nezmôžem. jedine sa modliť. za pokoj vo svete,ale aj pokoj v nás, vo mne, ....
tiež sa mi nepáči aj súčasné ututlávanie činov v Cirkvi, ktoré sú proti Bohu...viem o nich, nie som "slepá ovečka"
ale opakujem sa - tieto zločiny ma nemôžu odradiť od učenia Ježiša
@katja78 preco? Preco by nemalo zmysel? Ked mi adekvátne podlozis veci, že som sa o cirkvi mylila, tak sa ti ospravedlnim a môžeme debatovat ďalej.
Vies, zrazu, ked ti napisem pravdive veci o tej vašej cirkvi, tak uz podla teba nema zmysel debatovat.
Ak niekoho bezhlavo sledujem a uctievam, tak si aspoň co to o ňom zistim...iba ak....že toto vsetko viete a aj napriek týmto veciam je Vam to jedno....fakt teraz neviem co je horsie ☹
@macamac mas pravdu...ja verím v Ježiša, vážim si ho pre vsetky veci, co spravil, pre jeho mudrost a neomylnost, pre jeho lásku....ALE...nikto má nedonuti verit v nieco, co nema s Jezisom nic spoločne...NIKTO mi nebude diktovat, aby som chodila vtedy a vtedy do kostola, aby som dávala peniaze na cirkev, aby som nepoužívala ATK, aby som netolerovala inak orientovaných ludi...je toho vela...a nic, to nema spoločne s ucenim Ježiša.
ja tam odkazy na linky teda nevidim...
moj odkaz http://sk.wikipedia.org/ do vyhladavaca kriziacke vypravy...
@billam napr. si prečítaj toto: https://sites.google.com/site/tvojoponent/cirke... ..neviem ako až "adekvátne" Ti mám podkladať veci, keď Ty veríš svojej pravde.
@katja78 To by som bola ako ty...len Biblia nic ine 😉...Jezis má zaujímal aj ako clovek - myslitel, filozof...
Dobrá kniha: http://www.amazon.com/Jesus-Philosophy-Paul-K-M...
@katja78 katja nepoznas Pána iba ked jeho spoznas tak sa ti otvori srdce aj duchovne videnie. Prajem ti to. Nebudem sa uz s tebou natahovat, o to mi vobec nejde. Ten spominany vers je o tom a ked spoznas ziveho Boha s ktorym budes mat osobny vztah, tak ho pochopis aj ty. 😉
@dedikatessa tiež Ti to prajem 🙂 a myslím to v tom najlepšom, naozaj, veľa som na Teba myslela 🙂 želám Ti šťastlivý, bezroblémový pôrod 🙂
@katja78 ved to.. linky krestanskych spolkov... a znamych knazov.... nic ine nepoznas...
a co sa tyka rozpravania.....nie dakujem... ja v cirkev neverim.. pokial viem aj tento znamy knaz tvori cirkev... takze neverim ani v neho... a jeho slovam uz vobec.. mne sa staci rozpravat s bohom ... nepotrebujem k tomu kostol..alebo knaza...viem si utvorit nazor sama...
@katja78 myslim Vás vsetky, ktore sa tu ohanate citatmi zo zjavenia, všetkých možných Listov...a tym idete deklarovat poslanie cirkvi....ja som nic necitovala - celkový pohľad nemam len vďaka jednej knihe 🙂....studovala som dejiny a filozofiu a rozhodne mojimi rukami prešlo viacero kníh...ale upokojim Ťa, že sa mi celkom pozdáva aj Tomas Akvinsky 🙂
Baby 😀 vy to mate nejako pomylene.. Verite v Boha a neverite v Cirkev katolicku?? Ach jaj mali by ste si teda upratat v sebe fakt 🙂 🙂 🙂 🙂

@billam ja nenasledujem slepo, bezducho 😉
neviem, čo viac mal pápež ešte spraviť. on to nedokáže odčiniť. minulosť nezmeníš. musíš ju prijať. a zmieriť sa s tým a vedieť odpustiť. aj keď ti neublížili priamo. ale ublížili a poškvrnili meno Cirkvi.
súdiť bude Boh.
je mi jasné,že narážaš aj na dnešné hriechy Cirkvi, ktoré sa dostávajú na svetlo Božie.
áno, som si vedomá, že sú pedofilní kňazi, promiskuitní, že majú ženy, deti ( na tajňása 😉 akože), viem,že aj dnes ide o moc, peniaze,..... toto chceš počuť? áno, som si toho vedomá...
ale čo ja ako kresťan s tým môžem spraviť? nič. a predsa veľa. modliť sa za nich ako aj za všetkých hriešnikov-a teda hlavne aj za seba 😉
ony ( cháp "tí zlí) ma nemôžu nijako rušiť v mojej viere.
to by som ju mala potom slabú.
ony mi len ukazujú,že tak,ako bolo predpovedané - diabol bude medzi najvyššími.
a je to tak...
na svete bol hriech vždy.
ale či bude aj navždy - to my nevieme 😉