Ako často chodíte do kostola?
Zaujímalo by ma, ako často chodievate do kostola? Konkrétne maminy, ktoré idete krstiť svoje deti? V mojom okolí je veľa známych, ktorý idú krstiť dieťa a pritom do kostola skoro vôbec nechodievajú. Trochu mi potom uniká význam toho všetkého. Alebo ďalší prípad, keď si niekto vyberie za krstných rodičov takých, ktorý idú do kostola raz za rok. Ako potom vedú dieťa k viere?
🙂
@billam - musím? 😅 ja si na pravdu rada počkám, keď mi ju ukáže nebeský Otec 🙂 nečakám, že Pravdu nájdem na tomto svete...v tomto verím Ježišovi:
"Veru, hovorím vám: Ak sa neobrátite a nebudete ako deti, nevojdete do nebeského kráľovstva. Kto sa teda poníži ako toto dieťa, ten je najväčší v nebeskom kráľovstve."
a tiež verím jeho evanjeliu:
" Blahoslavení chudobní v duchu, lebo ich je nebeské kráľovstvo.
Blahoslavení plačúci, lebo oni budú potešení.
Blahoslavení tichí, lebo oni budú dedičmi zeme.
Blahoslavení lační a smädní po spravodlivosti, lebo oni budú nasýtení.
Blahoslavení milosrdní, lebo oni dosiahnu milosrdenstvo.
Blahoslavení čistého srdca, lebo oni uvidia Boha.
Blahoslavení tí, čo šíria pokoj, lebo ich budú volať Božími synmi.
Blahoslavení prenasledovaní pre spravodlivosť, lebo ich je nebeské kráľovstvo.
Blahoslavení ste, keď vás budú pre mňa potupovať a prenasledovať a všetko zlé na vás nepravdivo hovoriť;"
Musím sa vzdelávať jedine v tom, čo ma živí, aby bol zo mňa nejaký osoh 😉
@modra odklonilo,ale aspon téma ,ktorá stojí za uvažovanie ,nie ako hovadiny typu Som tehotná? 😀
@nastasja25 ake uvazovanie? Myslis tym typu ze verim v BOHA ale skazenu cirkev nie? 🙂
@modra myslím,že billam písala dosť jasne a hlavne pravdivo..ak ťa táto téma nezaujíma sú to pre teba hovadiny,tak prečo si tu ty a načo to čítaš? 🙂
@modra hovadiny? 🙂...ved sú to historicky podlozene fakty...ja sa cudujem, kde si doteraz žila, že o tomto nevies...a ked vies, že sú uchylaci v cirkvi, preco im veris a prijmes od takých ludi telo Kristove???? No nehnevaj sa, ale to chce poriadnu dávku ovladnutia vlastného žalúdku...
A ak by som zistila, že mam šéfa, alebo suseda uchylaka, tak sa s ním nebavim a určite k nemu nedovediem vlastne dieta!!!
@modra ano viem...staci otvorit oci.. a precitat si historiu... pozriet tv... precitat nejake clanky.. ale nie tie ktore vydava katolicka cirkev.. tam sa to nedozvies... 😉
ano vrahov a uchylakov je vsade dost... nielen v cirkvi... ale predsa ked to o nom viem....tak v neho neverim....a nepocuvam ho...
@katja78 aky iny dokaz potrebujes ako " prosenie o odpustenie od jana pavla 2?.."
Dňa 12. marca 2000 pápež Ján Pavol II. sa v mene rímskokatolíckej cirkvi ospravedlnil za
"VŠETKY SÚČASNÉ I MINULÉ HRIECHY , ktorých sa dopustili synovia cirkvi"
Ide najmä o tieto hriechy:
za násilie a nepriateľstvo, ktoré prechovávali k následníkom iných náboženstiev
hriechy prvých misionárov
hriechy krížových výprav
"prehriešky" proti dôstojnosti žien
hriechy počas dobývania Ameriky
Hriechy na základe odlišnosti rasy
tak preco prosi o odpustenie len tak?... ze to nebolo dokazane?...
och, veľmi smutné čítanie celá táto téma...
Zaujímavá diskusia. Tak pridám aj ja svoj hriešny názor. Ak je niekto dobrý človek, s dobrým srdcom, robiaci dobré skutky a milujúci druhých, ale nechodí do kostola, určite nie je horší človek ako ten, kto má tie isté kvality, ale do kostola chodí... Alebo to vidíte inak? V každom prípade pôvodná otázka bola o tom, ako často majú rodičia a krstní rodičia chodiť do kostola. Moja odpoveď by bola, že ak sa hlásia ku katolíckej cirkvi, tak by sa mali držať aj toho, čo sa od nich, ako správnych katolíkov, očakáva. To, ako sú "pravidlá" a "očakávania" nastavené a kto o nich rozhodol, my nevyriešime. Ale máme možnosť sa rozhodnúť, akou cestou chceme ísť. A aj keď sa raz rozhodneme, že asi dobrými katolíkmi nebudeme, stále ešte možeme zostať alebo byť dobrými ľuďmi, robiaci dobré skutky.

A myslim ze sa tema odklonika uplne odveci od polozenej otazky v nazve temy 🙂 🙂