Ako často chodíte do kostola?
Zaujímalo by ma, ako často chodievate do kostola? Konkrétne maminy, ktoré idete krstiť svoje deti? V mojom okolí je veľa známych, ktorý idú krstiť dieťa a pritom do kostola skoro vôbec nechodievajú. Trochu mi potom uniká význam toho všetkého. Alebo ďalší prípad, keď si niekto vyberie za krstných rodičov takých, ktorý idú do kostola raz za rok. Ako potom vedú dieťa k viere?
@billam Ja viem, ze neodmietas Boha, ale odmietas to co ti Jezis prisiel dat...sam seba.
A ja nesudim ani teba, ani nikoho kto nechodi do kostola a neveri, ze to biele tam nie je iba oblatka ale stava sa z toho Jezisovo telo. Neodsudujem, ani si nemyslim, ze som lepsia ako napriklad ty.
Ale myslim, ze sa ochudobnuje clovek, ktory toto neprijma. A nepochopil celkom Jezisovo poslanie.
@billam to je vsetko super...to je to dolezite. 😉
Predstav si ale ze mozes este aj prijat Jezisa do svojho vnutra...v eucharistii...
Viem, ze ti brani cely ten pohlad na Cirkev a odpor, co k nej mas. Ale zo srdca ti prajem, aby si ho raz prekonala a dokazala zobrat si od Jezisa aj jeho telo a uvedomit si, ze pri omsi sa spritomnuje to, ze sa obetoval aj za Teba.
@billam to je nepodstatné predsa...či dávaš toho niekoho, komu Ty veríš na piedestál Ježiša? ten niekto je bez viny?
A čo očakávaš od krstu, keď máš toľký odpor voči Cirkvi, ktorá Tvojim deťom túto sviatosť vyslúžila? 😕 Alebo nebudú na Teba šomrať Tvoje deti rovnako ako Ty šomreš, že si síce pokrstená, ale nie svojou vinou?
@billam - nechápem, čo chceš zmeniť 😕 ja Ťa k ničomu nenútim, len myslím, že si odkryla zmýšľanie svojho srdca, ak si niekto prečíta všetko, čo si v tejto téme napísala.
A tak klasicky - otázky, ktoré sa až príliš dotýkajú svedomia, je ľahšie neodpovedať..ale nevolá sa to demagógia, ale vstupovanie do svedomia, čo nemám rada ani ja, a možno na to nemám ani právo vo verejnom anonymnom fóre, tak prepáč, Nemusíš už ďalej odpovedať, keď som Ti toľko podráždila "žlčník" 😔
@billam - tak Ty neveríš, že premenená Hostia je Ježišovo telo a premenené víno zas Jeho krv (odkaz z Písma, kde o tom On sám hovorí, som Ti dala, zatiaľ si ten text nijako nekomentovala)...a Ježišovu "pravú" (myslím skutočnú, nie opak ľavej) ruku si kde našla? 😕 či tiež len obrazne?
@billam aha, takže je to tak, že ak poznáš dôveryhodného kňaza (Tebou hodnoteného), tak mu dáš aj deti pokrstiť, pričom osoba toho kňaza tam nezohráva nejakú významnú rolu, lebo veríš, že osobne Ježiš dal Tvojim deťom znak Božieho dieťaťa...ale ak Ti má nejaký hocijaký kňaz podať Eucharistiu, ktorú tiež veríš, že je samotný Ježiš, tak to zo zásady odmietaš pre ich predpokladanú hriešnosť a "všetky tie zverstvá" (predpokladám, podľa toho, čo si včera neskoro večer písala)? Dobre Ťa chápem?
A prečo potom nechodíš k Tvojim priateľom o.Srholcovi alebo o.Sucháňovi? nie je Ti ľúto, že prichádzaš o veľa? 😕
A bol to katolícky krst

Prikladam nahravku svedectva...ale je to zial iba zla kvalita...treba nastrazit usi 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=RbnXx2ZCRNsAle v slovencine som lepsiu nenasla.