Ako často chodíte do kostola?
Zaujímalo by ma, ako často chodievate do kostola? Konkrétne maminy, ktoré idete krstiť svoje deti? V mojom okolí je veľa známych, ktorý idú krstiť dieťa a pritom do kostola skoro vôbec nechodievajú. Trochu mi potom uniká význam toho všetkého. Alebo ďalší prípad, keď si niekto vyberie za krstných rodičov takých, ktorý idú do kostola raz za rok. Ako potom vedú dieťa k viere?
Ja občas počúvam doma omšu - priamy prenos v rádiu a pritom obyčajne varím. Niektorí kňazi na celkom vysokej úrovni rozoberú niektorú myšlienku a veľakrát som tam počula niečo také, čo mi niečo prinieslo. Niekedy chodím aj do kostola, tam sa mi páči to podanie rúk, keď farár hovorí - Pokoj a bratská láska nech je medzi vami, má to taký pozitívny význam.
Spoločná modlitba je účinná, často sa modlia aj ruženec spoločne.
Ale modliť sa sám je tiež také, že sa sústreďujem viac na to, že je to také ako môj rozhovor s Bohom.
Najdôležitejšia je viera a žiť podľa božích prikázaní.
@mima4 o com to svedci????za to ze nemam potrebu ,,drhnut,,lavice ci podlahu v kostole kazdy den ci raz do tyzdna za to sa jezis a ani pan boh na mna nenahnevaju 🙂 ja sa modlim kazdy vecer za vsetko co mi dali ,nedali aj daju....za ochranu nasich deti a aby nic zle nas nepostrehlo.snazim s azit a vychovavat deti ako najlepsie vieme a na to KOSTOL A CUMILOV nepotrebujem
@zoyuska Jezis nemal ziadne spolocenstvo? Jezis zil medzi ludmi!! Jezis chodil medzi ludi a hlasal im o prichadzajucom kralovstve svojho Otca. Jezis miloval ludi, venoval sa im intenzivne, hovoril im tu radostnu zvest, bol im priatelom, citil s nimi....
Ty si uplne mimo... nema zmysel sa s teobu tu bavit.... v statusoch o tebe mamicky pisali, ze nemas srdce, ze si velmi kruta zena.... neriesila som to, lebo ja som ta tam nepoznala... no ty sama sa prezentujes strasne negativne a utocne...
Nebudem s tebou tu rozoberat tieto veci, nema to vyznam. Prajem ti vela lasky do zivota a zakoncim to, co povedal Jezis:
"Nové prikázanie vám dávam - aby ste sa milovali navzájom; tak ako som vás miloval, aby ste sa aj vy tak milovali navzájom. Po tom poznajú všetci, že ste moji učeníci, keď budete mať lásku medzi sebou."
(Ján 13:34-35)
no ja do kostola nechodím vôbec...už pár rokov som nebola na žiadnej omši...som veriaca ale do kostola nechodím a ani sa nemodlím a ani neodcudzujem ľudí ktorí /ne/chodia do kostola...dokonca ani netúžim mať svadbu v kostole, ale v prípade že budem mať dieťa chcem aby bolo pokrstené
Ja nechapem preco tato tema produkuje tolko negativnych emocii prave od ludi, ktorym je kostol ukradnuty. Ja keby som do kostola nechodila, tak ani neotvaram takuto temu. Nedava to logiku.
@mima4 niesom kruta,mam len svoj nazor aja nepotrebujem sa modlit od rana do vecera.ked mas potrebu chod robit mnisku 🙂 ty co si :ja uz neviem ako ti napisat VERIM V BOHA,MILUJEM JEZISA A VERIM V PANNU MARIU A NA TO MODLENIE KAZDODENNE V KOSTOLE MEDZI SEBECKYMI A FALOSNYMI LUDMI A FARAROM CO OBTAZUJE MALOLETYCH NEPOTREBUJEM!!!!PEKNY PRIKLAD
@evkasus VIES len ako tu napisali baby naco vnucuje svoj nazor inym.kazdy sa snazi zit co najlepsie.....nechodia do kostola a su to uzasní ludia a deti?vedia sa spravat uctievaju jezisa ,na to kostol nepotrebuju,a taky co tam drhnu lavice domov chodia ozratí ,biju a tyraju deti a zeny.......to je normalne.......tak podme vsetcia do kostola
A uz idu citáty 🙂
nesúďte aby ste neboli súdený, neodsudzujte aby Vás neodsúdili ak sa zamyslite nad týmito slovami, nebudete hodnotiť ani triediť ľudí a nebudete mať problém s tým či niekto chodí alebo nehodí do kostola
ja do kostola chodim, aj manzel a urcite k tomu budeme viest aj nase deti, mala je pokrstena, krstni rodicia chodia do kostola a su veriacimi podobne ako my - omsa nie je o pocuvani "zvastov" nejakeho knaza - ako sa tu niektore vyjadrujete, kazen je uplne nepodstatna vec celej omse - podstatou omse je eucharisticka sviatost - Jezis za nas zomrel na krizi a dal nam obetu chleba a vina, ktora sa spritomnuje na sv.omsi - ktorej je kazdy sucastou ak na tej omsi je - mne kazda omsa dava neskutocnu silu, pretoze viem, ze On za mna zomrel, aj ked si to nezasluzim a miluje ma nekonesnou laskou... a mam zdravu rodinu, dari sa nam, kazdy den vidim, ze BOh sa o nas stara, myslim si, ze odo mna je minimum ist na omsu za to vsetko, co nam dava 🙂 knaz je len sprostredkovatel tej obety - to, ze niektori knazi vino kazu a vodu piju - ano, viem to, ved su to ludia tak ako my - nedokonali, obycajni so svojimi slabostami na hriech... ja mam pravo zhresit a knaz nie??? preco??? to, ze sa pomodlim doma je super, ale potrebujem aj prijat sviatost a nacerpat - a ja cerpam v kostole 🙂
@evkasus nikde sa nezdrzujem...temu zalozila baba, ktorá určite nie je sfanatizovana...bola som medzi prvými, ktorá jej odpovedala...potom ste došli ako hurikán a začali ohurovat svojimi vyrokmi a zvastami a blbostami...dovtedy to bola pokojná debata...tak nechapem o akom zdrziavani pises...rozoberajte a hladkajte si svoje ego vo svojej teme a nesnazte nám tu kazat veci od pana fararka...je to zbytocne!!!
@evkasus ake urazky? Ty si nejaka uzkostliva a citlivá 🙂...toto je verejná téma a moze sem napisat aj moslim aj ateista...ja len stále nechapem to, preco stále a stále dookola musíte hľasat tu "svoju pravdu"...ved ok, raz ste si to napísali a stačilo, ten kto chcel si to prečítal, iny len posunul ďalej kurzorom....vy máte potrebu vysedavat v kostoloch a v spolocenstvach ja zase nie, ten čas trávim citanim a hranim sa so svojimi detmi....každý z nás má ine priority...
@evkasus co sa tam take deje????ze mi to unika?jezis a pan boh ma obdaroval 2 zdravymi detmi a uzasnym priatelom.urcite sa nenahnevaju ked cas travim s nimi, a nie pocuvanim ,,,mudrych reci,,v kostole.zivot je prilis kratky aby som ho marnila takto.radsej z detmi.a boh aj jezis vidia ze sa snazim ako mozem aby sme zili ako mame a nemuseli sa za nas hambit

@billam ano micka?????