icon

Ako nahradiť svadobné kytice granulemi pre útulok?

1. júl 2024

Ahojte planujem svadbu a chcela by som do pozvánky napísať niečo v zmysle ze si veľmi vážim že chcú hostia priniesť kvietky ale viac by nás potešilo krmivo do útulku. Myslíte si že je to vhodné? Kamarátka to takto mala ale žiadala o drobnosti pre detičky do domova/nemocnice drobnú hračku, pastelky atď...Hostia to pochopili a bolo to milé gesto 🙂 nakoniec zdieľala aj fotku ako to boli zaniesť s manželom v detskej nemocnici🙂...všetci vieme ze kvietky sú dráha záležitosť a keď už hostia chcú nechať nejaké to euro v kvetinarstve radšej by som to využila na naplnenie hladných brušiek 🐈🐕...ďakujem za spätnú väzbu🙂

zojazoja
1. júl 2024

Presne ako píšu vyššie...kazdy útulok alebo OZtko ma na svojej stránke, aké granule alebo konzervy prijimaju. Len oni vedia čo môžu a nemôžu žrať ich psy. Ak sa donesú iné typy žrádlo, majú s tým problém.

lechtivka
1. júl 2024

My sme tak mali 🙈 brali sme granule a dali do docasky . Ale nepamatam si ci sme to pisali na pozvanky 🙈

tamitamitami
1. júl 2024

Za mňa super nápad.

mimka1402
1. júl 2024

Možno by som zámerne spravila nejakú sklenenu škatuľu kde by sa na utulok zbieralo a na pozvánke o tom dala vedieť, že sa bude dať prispieť psíkom a nim zámerne rozpisala aké granule koľko stoja pri tej debnicke. Mne sa páči tento nápad 🙂

aweramina
1. júl 2024

Este chem napisat su utulky kde im zalezi nas tave zvierata a riesia granule co je zaklad lebo od zaludka idu vsetky choroby a potom bohuzial su utulky kt maju v rukach nekompetentne osoby a tie daju zrat hocco, daju psom handry a periny do budy aj ked ale deti vedia ze to drzi vlhko a vodu, nuz bohuzial, nie je na SK dostatocne mnozstvo ludi, ktori by sa z laskou starali o opustene zvierata...

derdia
1. júl 2024

Prepac, ale útulok, psy a granule a podobne veci, to k svadbe nepatrí.
Este ten žreb ok.
Ved ty potom za vyhrané kup granule.
A gratulovať pri kostole s vreckom granúl... Trosku spomal a nemusíš vôbec toto riešiť na svojej svadbe. Svadba je o niečom inom ako o zachránení útulku. A plus všetci krasni vycesani, a smrad granúl... A prestáva psieho útulku.... 🫣

beataxxx
1. júl 2024

Rozdielne reakcie maju psickari a nepsickari🙂🙂🙂podla mna je to uzasny napad, aj ked by mozno bolo praktickejsie dat cislo uctu konkretneho utulku, aj ked tam nie je iste, ze vsetci prispeju…ked sme mali svadbu, dostali sme asi 50 kytic, boli s tym len starosti, po hostine sme to porozdavali spolu s vysluzkou, mozno sa to niekoho aj dotklo, ale bolo by na to treba niekolko taxikov na odvoz domov a tolko vaz asi nikto nevlastni, vtedy taketo charity este neboli, mne sa tento napad velmi paci

derdia
1. júl 2024

Môžeš ale skus to inak.... Napr "mili hostia, kytičku prosim nekupujte, budeme mat krabičku, kde miesto kyticky môžete vložiť peniazky pre opustené zvieratká v núdzi...."tym nám spravíte obrovskú radosť a spolu zachránime zivoty😂

zefyra
1. júl 2024

Krásne gesto, za mňa úplne super.

rozculena
1. júl 2024

@zojazoja mňa by to rozhodne neurazilo

rozculena
1. júl 2024

super nápad.
Opýtaj sa v tom konkrétnom útulku,čo najviac potrebujú...možno by boli najlepšie peniaze a oni už zaplatia veterinára alebo kúpia čo chcú.
Hosťom by som na pozvánku napísala číslo účtu,nech tam tie peniaze rovno pošlú,alebo nech vám dajú na svadbe hotovosť....

zuzuliennka1
1. júl 2024

psa nemam, nevyznam sa v granuliach? a ako tu citam, nie su granule ako granule. takze ja by som ako host granule nedoniesla, radsej jeden symbolicky kvet.
(my sme kvety po hostine nechali hotelu na ozdobu, vsetky boli v jednej velkej vaze, mali sme na pozvanke, ze ak kvet, staci jeden)

oila
1. júl 2024

Veľmi pekná myšlienka podľa mňa. V prvom rade je to tvoje rozhodnutie.

zojazoja
1. júl 2024

@rozculena ani mňa nie. Ale moju mamu napríklad áno.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
lucik194
1. júl 2024

za mna ano. znama mala nadhernu kyticu a povedala, ze ine kvety nechce.

na pozvanku napísali, ze ak jej chceli kupit kyticu tak v tej istej vyske nech pošlú peniaze na konkretne cislo uctu (pre chore deti o z.), na webe to o.z. malo uverejnene cislo uctu. bolo to naozaj dost peňazí..... .

za mna smelo do toho, aj ked vela ludi zvierata podporit nechce

belllinka
1. júl 2024

Ved ked nechces kopu kytic, napis nech ti kazdy donesie iba jednu ruzu a ty kup granule z toho, co ti daruju hostia ako dar v obalke.

marsmykkok
1. júl 2024

Som psíčkárka a veľká, ale mne sa tieto akcie namiesto daru prispej tam a tam bridia. Kto chce dať prachy do kytice pre Vás, tak dá a kúpi za 50 eur alebo 80 a je to ich vec, kto nie kúpi kvietok za 3 eurá. Dostanete obálky, tam budú peniaze, tak nik Vám nebráni za časť tých peňazí kúpiť krmivo pre útulky.

marsmykkok
1. júl 2024

ešte tvoja citácia "keby každý hosť z 50 donesie najmenšie 300g balenie granuliek to je 15kg co není malo" . No podľa mňa takto trapošiť kvôli 15kg granúl je cez a organizovať a rozkazovať 50tim ľudom a pridávať im starosti, kedže možno ani nevedia aké sú lepšie granule a kde ich kúpia. To vrece 15kg napríklad Britu kúpiš za 30-40 eur, to fakt radšej obetuj z obálok a kúp jedno vrece alebo 3 vrecia 15kg vrecia za stovku.

moon321
1. júl 2024

Super nápad 😍

marsmykkok
1. júl 2024

Sorry za spamy, ale plus ešte ekonomika. Ty ak pozrieš heureku kúpiš za stovku aj 45kg granúl spolu (3 krát po 15kg) Hostia pôjdu do predraženého zooobchodu, plus menšie balenie vždy drahšie a možno minú spolu 500 eur a budetete mať rovnaké množstvo granúl ako kúpiš ty za stovku. A nemyslím si, že ti hostia donesú drahé kytice, iba ak najbližšia rodina. Ľuďom je problém dať často 100-200 eur do obálky a nedajú ďalšiu stovku za kyticu. A najbližšej rodine môžeš povedať že veľkú kyticu budeš mať svadobnú, že ďalšie nepotrebuješ, nech napríklad radšej ti dajú extra obálku pre útulok.

janka1011
1. júl 2024

Dnes sa už také blbosti vymýšľajú, že aj rozum zastáva...každý chce byť zaujímavejší ako ten pred ním....pozri, ak chceš pomôcť útulku, proste pomôž, načo do toho montovať svadobných hostí...tak napíš, že namiesto kvetov chceš peniaze...vždy lepšie ako toto...za mňa trápny pokus o zviditeľnenie, kto chce, vie pomôcť aj ináč...

simca06022011
1. júl 2024

Počula som takéto ale nie v zmysle noste granule. Ale prispievalo sa finančne. Dokonca sme mali číslo účtu na dary a neobalkovalo sa 😁 a jeden pár som videla ze rovno dali číslo na OZtko. Podľa mňa zbytočná komplikácia pre hostí, skôr by dom.dala hlášku ze netreba na 250.ty tanier a fľašu vína atď radšej nech prispejú finančné

michaelam2
1. júl 2024

Ani za mna toto nie. Nie som psickar a nechcelo by sa mi zhanat granule ked ani netusim ake kupit. Chcem zablahozelat normalne s kvietkom a nie s balikom granul 🙄 ved dostanes peniaze, tak z toho nakup granul kolko chces

rorino
1. júl 2024

@guudy ja som napríklad dostala od nevesty kyticu,ktorú sme mali na stole.Takto najbližším porozprávala tie kytice. Za mňa to bolo milé gesto,a doma som sa z nej ešte dva týždne tesila a spomínala,aká to bola perfektná svadba.

zara1357
1. júl 2024

Osobne by som skôr išla cestou ( rozposlať tento nápad v smske, nie na pozvánku).
A skôr číslo účtu útulku a nech priamo tam pošlú povedzme 5 eur, ale ako píšu baby hore- staršia generácia 50++ to nebude chápať, ako milé gesto..

sandrasstini
1. júl 2024

za mna krasne gesto! Tiez by som ale napisala konkretnu znacku, lebo asi povacsine by kupili obycajne z hypermarketov a plus napr pri parkovisku kde budu parkovat dala dakd “zberne” miesto, aby to nemuseli brat az dnu aj ked asi velke vrecia nekupia ale aj to 10kg je ostara.
Druha vec ked vam daju peniaze mozte tie pouzit a kupit to vy. My sme boli na svadbe kamoska nechcela kvety aj to napisala a aj tak tristvrtina ludi priniesla kytice no, takze niekedy to nepomoze

3009
1. júl 2024

Daj hosťom vedieť, že namiesto kytice budete mať pri vchode krabičku kde môžu prispieť na konkrétny útulok, ktorý si si vybrala. Potom za tie peniaze objednaj kvalitné granule či konzervy a odnes do útulku a môžeš im poslať fotku ako ste to tam odniesli. To je určite praktickejšie ako by mali granule doniesť na svadbu.

sense
1. júl 2024

Za mňa dobrý nápad... Určite by ma niečo také na pozvánke neurazilo.

jankalukasova
1. júl 2024

Nápad je to podľa mňa pekný ale dala by som možnosť vybrať si. Takže na pozvánke niečo v zmysle: "miesto kvietkov môžete priniesť alebo prispieť..." Ja som už zažila pozvánku, na ktorej bolo, že miesto kvetov majú hostia dať o nejaké to € viac do obálky... Veď taká oslava je drahá. No ďakujem pekne... Tým starým školám by si tým dala na výber.