Ako oddialiť svadbu s priateľom?
ahojte,
prosim nehovote mi, ze ""uprimny rozhovor ", to nepomaha. Ja sa proste nechcem vydavat tento rok 2024, mozno neskor alebo vobec. Moj priatel cudzinec to nechape !!!! je ako vymlety, nerozumie, ze ja si ho brat nechcem, pre rozne dovody, je inej farby pleti aj narodnosti, a ja si to nemozem dovolit, kvoli viacerym veciam. Rodina je proti a pod. Zili sme spolu v zahraniči, lenze ! ja som uz nedostala pracovne viza v danej krajine a teda som bola nutena sa po 2 rokoch zbalit a odist odtial / nie je to EU/, ja ho sice milujem,ale vydavat sa nemienim, sme spolu 2,5 roka. On ma tlaci do svadby, a v jeho krajine nemozeme zit nahromade, lebo mi uz nedaju pracovne viza a ani ziadne ine. a studentka uz davno nie som.
Takze jedina cesta je, ak tam teraz pridem od noveho roka znova za nim, ze sa musime zosobasit, aby sme vlastne mohli zit spolu. na sk ho nemienim dotrepat, tu by si pracu nenasiel, pretoze on ma dobru pracu tam a plus nehovori dobre ani anglicky, a slovensky vobec, takze to je bezpredmetne riesit. On ma doslova nuti do svadby a manzelstva, pricom on ma vo svojej krajine dlhy, ktore su uz dost vysoke, a ja teda si ho nemienim brat. Hoci sa mame radi, bojim sa svadby s nim, tiez som si nie je ista, ci sa len nechce zenit preto, aby ma potom nahanal aby sme zili na sk, a aby som ja pracovala iba. Chcem si ho viac oceknut, proste, zili sme spolu zatail iba dva roky. Uz neviem ake vyhovorky mam pouzit na to, aby som oddialila svadbu s nim, kedze uprimne som sa snazila mu to povedat a on neberie moje slova vazne, tvrdi iba jedno stale " vybav si papiere a vrat sa ku mne uz s papiermi na svadbu", a ja skutocne neviem co mam robit. Rodina moja ho odmieta a nechce ho vidiet. / su menej znasanlivi k cudzincom a pod, plus on nema peniaze, ma dlhy a pod/nechcu o nom ani len pocut a pohrozili mi ze ak sa vydam zanho tak nic mi nikdy nedaju a nezdedim po nich nic ani rodicovsky dom, nic. Spravaju sa priserne vlastne vsetci ku mne, snubenec ma nuti do svadby, stale tlacky svadba, a rodina ma nuti,aby som zila na sk a tlacky do toho,aby som ho nechala.
Ja s nim zit chcem len tak nadivoko, a nechcem sa vydavat, on o tom nechce ani pocut, a chce sa zenit. takze co mam robit ? ako to proste oddialit ? ALebo co vymysliet ? Ja ho lubim, ale nie natolko,aby som si ho zavesila na krk na cely zivot. beriem to ako to ide v zivote a necitim sa este na vydaj, mam iba 29 rokov. casu dost..
a nie som si nim tiez ista. A ani jeho citmi, enchavam to volne plynut v zivote ci budeme spolu alebo nie, svadba je velky zavazok. A nie, uprimne a slusne normalne sa s nim porozrpavat o tom neda. melie si svoje.
takze doma byt uz nechcem a je chybou ze som sem po dvoch rokoch dosla. velka chyba. nechcem byt tlacena do nicoho co nechcem,ale nikto mi nerozumie zda sa. Co mam vymysliet, a ako oddialit svadbu ? ked uz teraz mi volal,aby som si vybavla papiere a po novom roku za nim priletela, ze on zajedna halu :( doma o tom ani len entusia....ja mu nemozem povedat ze rodicia moji ho nechcu ani vidiet, stratim ho, nepochopi to, on je ina natura a mentalita uplne. azijska....
@pralinka25 Môže, vždy existuje "ešte väčší blbec, než sme dúfali"...
@hefo 😀 tak to vazne prekonava moje predstavy
Povedz prosím, o akú krajinu ide. Myslím si, že na tom záleží, lebo taký aziat z ďalekého východu by sa naozaj nechcel ženiť len kvôli papierom do EU ale preto, lebo chce byť s tebou.
Ja nerozumiem na co chces oddialit svadbu? Ved spolu zit nemozete kedze ty uz nedostanes viza do jeho krajiny a on na SVK nechce/nemoze. Akoze chces vztah na dialku, on tam, ty doma? Co ziskas ak si dalsi rok budete len telefonovat? Alebo budes za nim chodit ako turistka na 1 mesiac a potom domov?
@shirubia tak napisala azia ale v azii je aj kopec moslimskych krajin. neverim ze to bude aziat akeho si clovek hned predstavi. a ked nie moslim mozno nejaky ind alebo take nieco.
@autorka ty si vtipná čím ďalej tým viac... Ty o tej svadbe uvažuješ, keď ti ide len o "oddialenie"? Pretože ak nie (čo tvrdíš), tak vôbec nepoberám logiku tvojich príspevkov. Chceš odďalovať niečo, čo je predom určené na zánik? Pretože ak on sa ženiť chce a ty vydávať nie, tak to je konečná. Časom určite. O čo ti ide?
@autorka,
chod za internistom a opytaj sa ho na nejaku diagnozu, koli ktorej nemozes cestovať. Mne ako nelekarke napadli hned zo 3 😁.
A hned po internistovi skoc k psychologovi aby si u neho prisla na to, ze tento vztah a tvoj postoj (celkovo k zivotu) je cely na ho...uby.
Takeho vešiho s rovnakym charakterom najdes hocikde aj v rovnakej kulture. Dokonca ti bude ziez super a nebudes musiet tajtrlikovat niekde do Azie.
Mam dlhy, som dlho nezamestnana a po troch mesiacoch (vraj) dobre platenej prace ide zajednat uz HALU ??? Do takej haly sa zmesti veeeela ludi. Nie je mu blbe platit horybilne sumy za svadbu?
Cele zle. To nie je o laske ale momentalne ti to vyhovuje ale takeho chlapa fakt najdes vsade. A hlavne vlizzsie. Tohoto pokojne sklam, bud za najhorsiu bezchsrakternu
Rozid sa s nim, ty si ho brat nechces, na co by si s nim zila? ma dlhy, nie je to ziadny top chlap teda, nevie anglicyk, slovensky, tvoja rodina s nim nie je stotoznena a podla mna ani ty celkom. Pre ferovost, voci nemu aj sebe, by si to mala ukoncit a nenatahovat.
Ak to chces riesit, problem su len dlhy, tak ok.. nech ich vyplati a vyrovna a potom sa vezmite.. ak su len tie dlhy problem...
Pri tom oddialení svadby tu je problém to, že ten rok spolu podľa všetkého čo píšeš nemôžete byť reálne, takže sa lepšie nespoznáte, nijak ti to nepomôže rozhodnúť sa, nič sa nezmneí okrem toho, že sa oddialite, každý bude mať svoj život a budeš mať z toho ešte väčší zmätok si myslím... keby sa po 2 ročnom spolužití môj priateľ vyvliekal zo svadby, aj keby to bol naozaj jediný spôsob ako môžeme spolu žiť, tak by som tiež nebola zrovna šťastná... ako jediná možnosť mi tu príde žiť spolu proste v nejakej tretej krajine, kam sa viete obaja v pohode na nejakú dobu dostať a teda lepšie sa spoznať tam... otázka je, či by bol ochotný toto spraviť, keď si ho možno potom aj tak nevezmeš, ja by som nebola asi...
Na čo chces oddiaľovat svadbu o rok, keď všade prízvukuješ že vydávať sa nechceš vôbec. Neťahaj ho za nos že o rok sa za neho vydáš. Na čo. Hľadajte iné riešenie. Možno inú krajinu. Chápem tvoju rodinu, podľa popisu by som sa za neho nevydala ani keby bol Slovák... 😅
Joooj, ako by bolo na svete lepsie keby ludia boli k sebe aj k inym len jednoducho normalne ludsky uprimni...
Ked mozes byt s hocikym, tak preco nie si? V EU su miliony vhodnych muzov, urcite je par tisic aj na SK.
Nemas "len 29", ale mas "uz 29" rokov. Rob daco so sebou, ty nechces rodinu? Byt s niekym perspektivnym, co nema dlhy? To, ze maju problem rodicia, by nebolo az take smerodajne, skor ze partner nevnima, co mu hovorim, nerespektuje moje predstavy a vobec sa predstavy o buducnosti sa nezhoduju.
Niekedy som taka rada, ze viem byt racionalna aj v takychto veciach, nie sa bezhlavo zalubit, narobit si 3 deti, s ktorymi potom budem zit v garzonke ako slobodna matka a nariekat na velkou laskou, co ma opustila kvoli inej, hoci bolo jasne, ze ten muz je suknickar.
Autorka, ty mi prides rovnako zrela. Akosi ani nemozem uverit, ze toto je realne, ale uz som citala vselico.
Keby si ho chcela,vydas sa.
Keby ťa chcel on,príde za tebou on.
Aj keď neviem z akej krajiny je,možno to také jednoduché nie je.
No zrejme to bliká kontrolka,že s týmto mužom nie je budúcnosť,vidíš to všetci,preto ťa nepodporujú.
Táto situácia sa dá vyriešiť buď svadbou alebo rozchodom.
Hoci ja sa prikláňam k rozchodu. Vzťah má diaľku a ešte s tým,že nevieš,či ho chces,nemá zmysel.
Strácamš čas.
Darmo stále dookola píšeš,že otázka bola postavená inak a my ťa nechápeme.
Chápeme.....možno ty sama potrebuješ otvoriť oči a vidieť vás vzťah reálne. Čo vyrieši posun svadby o rok?vôbec nič.
Mne sa nepáci, ako píses o niekom, s kým chodis a s kym spíš. On si aspon stoji za svojim vztahom, chce ta a dokaze si ta vziat. Ty ho vyuzivas iba na byvanie, chodenie a aby si nebola nateraz sama, hanbis sa za neho, ale na spatie a chodenie je ti dobrý. To je tvoja vec, ze nemas belocha, ale uz ked vkladas niekomu ten jazyk do ust a si s nim 2 roky, co by si robila v priade otehotnenia. Pises, ze neni moznosti tam zit bez sobasa, ale chces sa vratit, byt s nim a zrazu to pojde? A hanbis sa za tvoju lasku pred rodicmi a známymi....? Nehanbis sa s nim spať? Ty mas dievca naozaj otrasné priority a musim povedat, ze ako nejeden zly chlap, si ty. Ked nesplna kritériá chodenia s tebou, tak sa s nim teda roziď , netahaj ho za nos, ked on neváha si ta vziat. To, ze mas 29, vobec nic neznamená. Za cely tvoj zivot uz stretnut nikoho takeho nemusis, kto bude chciet si ta vziat. Kolko "chodičov" na chleba bude s tebou a kolko ty budes pomýslat na sobáš , ten dotycný bude mat v talóne dalsiu ako si ty, tak naco by si ta bral. On nie je s dlhmi ani prvy, ani posledný, kto ich má s holkou pred svadbou. Tu je na mieste v tvojom prípade ti poradím, aj ked to nerada robim , povedat mu: o svadbe sa mozme váznejsie rozprávat, az ked budes mat vsrtky svoje dlhy urovnané a mozes mi to potvrdit. - a tymto váznym dovodom na este niesvadbu ho odrovnas, pochopí, ze je múdre to z tohto dovodu oddialit a treba byt cestnym - ved ty to aj chces, aby nemal dlhy a nech sa ukáze chlapec, co spraví. Ak tie dlhy casom nebude mat a bolo by, ako má byt, ty ked s ním máš vztah a nevies ho vniest do rodiny, si potom na nic, ked si nestojis za láskou. Pretoze on je s tebou kazdy den, on je tvoj a nie otec, matka, ktorí maju jeden druheho. Nechaj ho teda, ze do svadby ako dokaze dlhy zlikvidovat. To bude mat na práci. Nech sa nikto nehneva, ale ked tu niekto povie, ze farba pleti mu vadi, sa ho opýtam, ze ci mu huba neodpadne, ked sa mu bude decko topit v jazere a farebný ' ' , co bude stat na brehu jazera, skoci po jeho decko a vyloví ho, zachrani. Pokryteckí ludia sú velkým trestom.
Aká je to krajina?
@pralinka25 podla mna Banglades alebo India 😃 par znamych bolo oplodnenych tymito neodolatelnymi chlapcami, jedna dokonca dvomi postupne a z tych problemov a hrabala roky a skoncila naspat na SK v detskej izbe u mamy.
Kazdy tu riesi tvoju svatbu/nesvatbu, ale mna by skor zaujalo, ze preco uz nemozes ziskat pracovne viza v danej krajine?
Pripadne ine dlhodobejsie viza, ktore pokial mi je zname, tak sa daju predlzovat v azii a aj v takych exotickych castiach zvyknu byt pravidla, ze staci ist na den az tyzden do ineho (vedlajsieho) statu a potom sa vratis a znovu tam mozes byt X mesiacov? Mas v pase peciatku ze si vyhostena/neziaduca? Lebo to by si za nim itak nemohla ist a nieto sa tam este vydavat. Takze ako je to s tym viza?
Tak ja mam manzela Inda, ale u neho som si bola ista, ze papiere odo mna nechce kedze uz europske mal 😀 a poznam viacerych, ktorych naozaj europa nezaujima a nepotrebuju sa sem dostat. Ale tak ja som si nim ista bola, po 6 mesiacoch sme sa vzali a len kvoli laske, pretoze my sme spolu mohli byt aj bez toho. Za to s byvalym som bola 5 rokov a do manzelstva som s nim neplanovala ist. Takze ak si si nim stale neni ista, tak mu to narovinu povedz, lebo co ziskas dalsim rokom? On bude zit a stracat cas vo vedomi, ze sa s nim vezmes a ty pritom nechces. Treba si to vyjasnit narovinu lebo takto stastni nebudete
@babulkomale Horsie by bolo ak by to bol Filipinec a tam sa zobrali, lebo tam rozvody neexistuju a anulovanie je dlhodoby a financne veeeelmi narocny proces. A tiez tam nefunguje BSM a dlhy sa stavaju spolocnymi, rovnako zodpovednost a nasledky...
Normálne na rovinu mu povedať že svadba teraz neprichádza do úvahy, napíš mu že ho ľúbiš a je ti sním super ale vydávať sa ešte nechceš....že je to pre teba reálne o rok/dva. Hotovo buď to bude akceptovať alebo nie.
A ak by si sa vydávala tak si vyrieš veci ohľadom bezpodielového vlastníctva (aby si náhodou neprišla k dlhom).
+ vidíš veci reálne, bláznivá zamilovanost pominula a pozeráš triezvo do budúcna, ze s večným dlžníkom terno nespravis+++
- potajme zdrhni z jeho krajiny, lebo tieto rozchody vedia byt pekne nebezpečné, s tou láskou nebeskú od neho to nebude take presvedčivé, skôr vypočítave... (biela žena má vyplatí z dlhov a potiahne, aj keď sa mne nebude chcieť)
užila si si exotiky a exota👿 zdvihaj kotvu, aby ta hľadal, to by si musel pozicat😄
Citujem: tvrdi iba jedno stale " vybav si papiere a vrat sa ku mne uz s papiermi na svadbu" , no, proste si tie papiere nevybav - hotovo 🤷. Keď nerozumie po anglicky, snáď úradníkom porozumie že no papers = no wedding... Celkovo znie tvoj príspevok veľmi kontroverzne, síce ho miluješ, uvedomuješ si ale, že je to dobrý špekulant 😄. Neobhajuj ho, že nerozumie, to by musel byť na hlavu padnutý, mentalita nementalita.
Citas po sebe? Nechcem hento, nechcem tamto. Nechcem zit tu, nechcem korzovat, nechcem sa vydavat....Poradte ako oddialit svatbu.
A ked ju oddialis uz nebudes pendlovat?
Nuz nik ti nevymysli nejake zazracne riesenie. To neexistuje. Realita je, ze nelubis ho, skor ti vyhovovalo zit v jeho krajine. To sa ti teraz skomplikovalo
Takto... baby nechcem sa vydávať ešte
Nechcem ho ale ani stratiť
Korzovat nechcem to nemá zmysel
Chcem žiť v jeho krajine, ale nejde to .
Na sk nie. Určite.
Nechcem si ho pohnevať tým že sa. Nevydam ale nechcem zatiaal vydať .
Neviem či je ten pravý ale ľúbim ho. Trošku má dlhy stvu a jeho laxný prístup k zivotu
Autorka chápem tvojich rodičov, chlapa s dlhmi by som pre dcéru nechcela ani keby bol zo Zemplína a naspamäť recitoval hajnikovu ženu.
Ty ten vzťah neberies vážne, vieš že to nie je chlap do vzťahu, vyhovuje ti ako milenec a viac nechceš. On áno, takže ste v neriešitelnej situácii.
Vraj sa musíte zobrať aby ste mohli byť spolu. Ako ste fungovali dva roky predtým?
Tie dlhy sú kontrolka. Robí len 3 mesiace a už sa chce znova zadlzit veľkou svadbou.
Ďalšia kontrolka by mi blikali keby náhodou bol z kultúry kde je matriarchat a rodinu finančne zabezpecuju ženy ak sa nedá inak aj prostituciou.
Nech je odkiaľ chce asi by si skončila tak že budeš makať, strachovať sa ako vyzijete a on si bude užívať a robiť ďalšie dlhy.
Svadbu oddialis ak budeš trvať na tom aby dlhy splatil, ale nemáš záruku že si na splatenie dlhov vezme pôžičku.
A ak do februára svadba nebude, tak čo urobí? Vykašle sa na teba? Ak áno, tak potom to taká veľká láska z jeho strany nebola 🤔
Väčšinou vždy príde na slová rodícov... z prečítané ho mi vychádza jednoznačný zaver: rozchod a žiadne vrátenie sa k nemu....

Ale ved mate uplne rozdielny nazor na dost podstatnu vec, na manzelstvo. On chce zit v manzelstve, ty nadivoko. Tak jedine rozchod. Ako ho ty nemozes nutit zit nadivoko, tak on nemoze od teba vyzadovat manzelstvo. Ste hodnotovo kazdy niekde uplne inde. Keby si si nim bola ista ako partnerom na cely zivot asi by si nemala taky problem si ho vziat za muza. Samozrejme, otazne je do akej miery je to manzelstvo s tebou pre neho cisto hodnotova otazka a do akej miery cisto prakticka ( dlhy a pod.) :/