icon

Ako oddialiť svadbu s priateľom?

4. dec 2023

ahojte,
prosim nehovote mi, ze ""uprimny rozhovor ", to nepomaha. Ja sa proste nechcem vydavat tento rok 2024, mozno neskor alebo vobec. Moj priatel cudzinec to nechape !!!! je ako vymlety, nerozumie, ze ja si ho brat nechcem, pre rozne dovody, je inej farby pleti aj narodnosti, a ja si to nemozem dovolit, kvoli viacerym veciam. Rodina je proti a pod. Zili sme spolu v zahraniči, lenze ! ja som uz nedostala pracovne viza v danej krajine a teda som bola nutena sa po 2 rokoch zbalit a odist odtial / nie je to EU/, ja ho sice milujem,ale vydavat sa nemienim, sme spolu 2,5 roka. On ma tlaci do svadby, a v jeho krajine nemozeme zit nahromade, lebo mi uz nedaju pracovne viza a ani ziadne ine. a studentka uz davno nie som.

Takze jedina cesta je, ak tam teraz pridem od noveho roka znova za nim, ze sa musime zosobasit, aby sme vlastne mohli zit spolu. na sk ho nemienim dotrepat, tu by si pracu nenasiel, pretoze on ma dobru pracu tam a plus nehovori dobre ani anglicky, a slovensky vobec, takze to je bezpredmetne riesit. On ma doslova nuti do svadby a manzelstva, pricom on ma vo svojej krajine dlhy, ktore su uz dost vysoke, a ja teda si ho nemienim brat. Hoci sa mame radi, bojim sa svadby s nim, tiez som si nie je ista, ci sa len nechce zenit preto, aby ma potom nahanal aby sme zili na sk, a aby som ja pracovala iba. Chcem si ho viac oceknut, proste, zili sme spolu zatail iba dva roky. Uz neviem ake vyhovorky mam pouzit na to, aby som oddialila svadbu s nim, kedze uprimne som sa snazila mu to povedat a on neberie moje slova vazne, tvrdi iba jedno stale " vybav si papiere a vrat sa ku mne uz s papiermi na svadbu", a ja skutocne neviem co mam robit. Rodina moja ho odmieta a nechce ho vidiet. / su menej znasanlivi k cudzincom a pod, plus on nema peniaze, ma dlhy a pod/nechcu o nom ani len pocut a pohrozili mi ze ak sa vydam zanho tak nic mi nikdy nedaju a nezdedim po nich nic ani rodicovsky dom, nic. Spravaju sa priserne vlastne vsetci ku mne, snubenec ma nuti do svadby, stale tlacky svadba, a rodina ma nuti,aby som zila na sk a tlacky do toho,aby som ho nechala.
Ja s nim zit chcem len tak nadivoko, a nechcem sa vydavat, on o tom nechce ani pocut, a chce sa zenit. takze co mam robit ? ako to proste oddialit ? ALebo co vymysliet ? Ja ho lubim, ale nie natolko,aby som si ho zavesila na krk na cely zivot. beriem to ako to ide v zivote a necitim sa este na vydaj, mam iba 29 rokov. casu dost..
a nie som si nim tiez ista. A ani jeho citmi, enchavam to volne plynut v zivote ci budeme spolu alebo nie, svadba je velky zavazok. A nie, uprimne a slusne normalne sa s nim porozrpavat o tom neda. melie si svoje.
takze doma byt uz nechcem a je chybou ze som sem po dvoch rokoch dosla. velka chyba. nechcem byt tlacena do nicoho co nechcem,ale nikto mi nerozumie zda sa. Co mam vymysliet, a ako oddialit svadbu ? ked uz teraz mi volal,aby som si vybavla papiere a po novom roku za nim priletela, ze on zajedna halu :( doma o tom ani len entusia....ja mu nemozem povedat ze rodicia moji ho nechcu ani vidiet, stratim ho, nepochopi to, on je ina natura a mentalita uplne. azijska....

pralinka25
4. dec 2023

@rorino to je take laskyplne vyznanie 😍

autor
4. dec 2023

Baby ale ste si mala tú podali no.takkto mne neva Že je inostranec. Práveže. Vôbec to ma Na ňom vždy lákalo práveze lebo je sexi chlap a v posteli tiež dokonalý Don Juan. A Tiež ľúbim tu jeho inakost v pleti. Spolužitie s ním mi vyhovuje. Milujem jeho krajinu a chcem tam zostať natrvvalo momentálne však tato krajina robí problémy s vizami ZMENA vlády priniesla katastrofu. Nedá sa žiť tamm už len takk nadivoko. Môžem tamm
byť ako turista a nedá sa mi korzovat hore dole ako blázon medzi krajinami. To nejde tiez. oni to nepovoľujú riesit takýmto spôsobom a skutočne nemám peniaze na vyhadzovanie za letenky a chodenie hore dole. Ako turista tam môžem byť mesiac fajka zhaslla. Verte mi, nie je dôležité ktorá krajina. Je to úplne jedno. Podstatné je, že som mu povedala, že sa necítim teraz na výdaj, že nemáme stabilitu fiin.a pod. Že. Chcem sa vydať keď bude všetko trasy a počkám aj 5 rokov trebárs. Že mňa do svadby nič nenahli. Ale on si melíe svoje a teraz má tlačí , že už včera bolo neskoro. Obávam sa nielen jeho zištných dôvodov (dostát sa do eú)ale aj prespekulovanosti. Parkrat som ho pristihla, že vôbec nemala probieem mi klamať do očí, hoci sslo o niečo aj vážnejšie. Najmä teda o peniaze. Tvrdil, že nemá a mal a. Pod. Na to som všetko prichadzzala. Ja som tam pracovala tak sme spolu žili, a proste vyhovovalo mi to, zze nie som tam sama a lubilaa som ho, záleží mi na ňom, naozaj, mám ho rada, alee proste nie je to to pravé orechové že by som sa beezala radostné hneď vydať. Páčiš sa mi, je mi s ním fajne ale to je všetko, jaa si abbsolutne. Neviem predstaviť, že on je môj manžel a. Otec mojich detí, keď sa pomaly po fin. Stránke nevie postarať ani o seba nie to bože o mna. Ma hrozne zvyky požičiavania, utracania peňazí, nešetrí si, je mu jedno, strašné nezodpovedný prístup ako dieťa. Mne príde že je. To dieťa 10 ročne hocci kedy displeje hra sa Pc hry ako malý chlapec, nepracovalo dlhú dobu ja som zarabala vtedy v turizme čašníčku on bol doma. No gól čo dodať. Potom soom dosla na. Nejaké klaamstva.. tvrdil mi v dôležitých situáciách vymyslel si nejaké stories čo by mu nespalala ani naivka. Ja som aj spociatkku myslela že sa vezmeme, ale keď sa všetky veci postávali a zistilaa som jeho dlhy tak som proste už potom zaradila spiatočku čo je logické. Ale nechcem byť zase ani bez neho. Zúfalstvo uplne

autor
4. dec 2023

@silvike ale ja soom sii nie je istá lebo dostatočne proste nebol Proof že ok..tak si poviem zmenil sa oka...ideme do svadby

autor
4. dec 2023

@zooeynka prave. Že to nemaa riešenie. Nechcem ale uplne s ním skončiť. Mám ho rada svojským spôsobom proste. Prirástol mi k srdcu.

autor
4. dec 2023

@svetlonos ale ja práveže. Za ním cestovať chcem. Chcem byť s ním. Alee neviem ako na to teda.

autor
4. dec 2023

@simca06022011 top sa nedá len tak vyplatiť...nemá toľko peňazí zďaleka

autor
5. dec 2023

@katka700 vaazne vzťah beriem. Ja ho ľúbim a som seriózna. Ale nie na svadbu. Ja chcem žiť nadivoko iba asi Ves je inostranec ..to je vždy problemm proste

autor
5. dec 2023

Beriem ho akko spestrenie života..úžasného mileenca mam ho rada ako cloveekkaa. Zvykla som si naňho bývalo sa mi s ním fajn. Naozaj ma v srdci svoje nezameniteľné miesto. Allee jednoducho ja si skutočne nedokazem prredsttavitt že s takýmto človekom sa. Mam zosobášiť. Dlhy, klaamstva, spekulacie nejaké o eu, ako by bol hlava rodiny keď je decko, ešte keď sa nevie o mňa postarať riadne. Je taky svetak aj. Dosť taký backapck traveller hocikde choddil po svete prespal tam nemal peniaze taký dobrodruh proste. Najprv ma to na ňom upútalo, a. Zaľúbila som sa preto. Potom však soom zistila že je vietor v poli

dankanka
5. dec 2023

A sem si sa prisla vykecat? Ved chod tam, najdi si robotu a majnpracovne viza a nadalej ho ziv. Najlepsie by bolo si tu aj pozicat peniaze a vyplatit mu dlhy.
Druha moznost je mat vztah chvilu iba v online podobe a on uz to chlapec zariadi za Teba.
Ty si taka ani na voz, ani z voza dole. Ak sa nechces vydat, ale ani pendlovat a zit nadivoko vam okolnosti nedovolia, tak co vlastne cakas od tejto diskusie? My to nevymyslime..
Inak, dlhy by neboli ani taky problem ako skor to, ze nema pracivne navyky a klame. S takym clovekom sa neda byt vo vztahu.

poppy22
5. dec 2023

precitaj si vsetko po sebe...aj opakovane...este stale nic? tak si to citaj zas...navyse vy dvaja ste rovnaki...jeden spekulant a druha tiez balamuti...a co sa tyka toho vyvlecenia zo svadby...preboha,ved vas budu delit tisice km,nic lahsie neexistuje...block a bye bye...vsak sa nedokazete dohodnut a chapat ani teraz...sex nie je vsetko...a rodicom gratulujem k zdravemu rozumu,nech im vydrzi...

lintu
5. dec 2023

Skús mu napísať všetko, čo si tu napísala o ňom nám. Najmä na tejto poslednej strane. Myslím, že tvoj problém sa veľmi rýchlo vyrieši.

Inak nie je mu dôvod vyčítať, že ťa využíva. Ty si pri ňom taktiež hľadíš len svoje záujmy.

katuskacicuska
5. dec 2023

Správanie a zmýšľanie prvý krát zaľúbenej 15 ročnej naivnej pubertiačky… ja niekedy žasnem ako my ženy dokážeme byť niekedy hlúpe 🙈

sense
Autor odpoveď zmazal
sense
5. dec 2023

Po prečítaní všetkých tvojich príspevkov ov mam pocit ze tebe k šťastnému životu stačí len dobrá trtkacka, ostatné životné hodnoty nie su podstatne., tak mu povedz nechcem si ta vziať teraz ale až o rok lebo sex je to co mi vyhovuje vo vzťahu s tebou, pretože z oboch strán je len kalkul ale žiadna laska

silvike
5. dec 2023

Ale si si ista, coby si nebola. Nevyhovaraj sa na proof...jasne si to predsa pomenovala..."beriem ho ako SPESTRENIE zivota"...to vela vypoveda k tebe, o tom ako pristupujes k vasmu vztahu. Skratka, vodis ho za nos. A kym ty krvopotne chces fiktivnu svadbu oddialit o rok, tak za ten rok moze on i ty spoznat noveho uzasneho partnera, s ktorym to budes mysliet vazne a nebude pre teba len spestrenim. A vek uz veru na to mas, aby si nehladala len spestrenie. Naozaj, nic nenatahuj, rozid sa s nim. Potrebuje uprimnu zenu s uprimnymi citmi a zodpovednostou. Daj sancu sebe aj jemu na normalne partnerstvo ktore k niecomu aj smeruje.

elenita
5. dec 2023

Komu niet rady, tomu niet pomoci. Podla mna Ta do tej svadby predsa len dotlaci. Zena, Ty nemas absolutne ziadnu hrdost, uctu, sebavedomie! Mala si vobec v zivote nejake vztahy? Ked Ti imponuje, ze si Ta chce vziat totalny luzer a manipulator? Vsak tak si logicky spis, ake plusy a minusy ma Vas vztah. Sama vidis, ze prevazuju negativa. Ale aj keby si nasla 100 negativ a 1 pozitivum (ktore si nam tu aj napisala 🤦‍♀️), aj tak odmietnes vidiet objektivne a realisticky. Som si takmer ista, ze si ho nakoniec vezmes.

terezka1947
5. dec 2023

Tebe ozaj niet pomoci....raz píšeš🙄 že inostranec nie je problém....vzapetiu,že nie na viazanie je,lebo predsa je inostranec.
Ľúbiš ho,si namotana až,až,ale chvalabohu máš kontrolky,že svadba nie
Čiže budeš chodiť na romantickú turistiku a hotovo.

erika237
5. dec 2023

Povedz mu ze ho chces ako milenca, ze za nim zbehnes xy krat v roku a hotovo, ze ziadna svadba.

Ak nemas moznost dostat pracovne viza do jeho krajiny a vydat sa za neho nechces tak co chces pocut a ak si ho teda dlhodobo zivila, aspon tak som to pochopila, by som sa na neho rovno vykaslala.
Uzili ste si, bolo fajn, skusenost lebo sama viez ze ti klamal, teraz bodka a hotovo.

Ak nechces zit na svk tak sa zas vyber niekam, ale viazat si na krk nejakeho chlapa nie ke cesta.

katka2602
5. dec 2023

Prosím čítaš po sebe čo píšeš? Lebo v jednom komente tak a v druhom onak. Ako vážne chceš byť s niekym čo ti klame, čo sedel doma na zadku keď si ty pracovala, len preto, že je podľa teba dobrý v posteli? Tak to ti prajem veľa šťastia a dúfam, že tu nebude o rok téma..."urobil mi dieťa, lebo som nechcela svadbu"

babulkomale
5. dec 2023

@sense tiez som si kladla otazku, co je na nom take uzasne, ked klame a ma.dlhy a celkovo je naprd, takze ano, ma zlateho vtaka, ale taki su aj na Slovensku, netreba kvoli tomu lietat daleko ani sa vydavat.

mircalla
5. dec 2023

Protirecis si kazdou vetou. Takze si to zhrnme. Klame, ma dlhy a nevie sa postarat ani o seba. Laka ho EU a preto ta nuti do svatby. Tebe vyhovuje dobra trtkacka a to, ze je istym sposobom bohem. Je ti jasne, ze pre zivot to nie je, ale nateraz sa ho nevies vzdat.
Odporucanie: pokracovat v dobrej trtkacke, ak bez nej nevies byt. Svatba v ziadnom pripade. Casom to vyprcha a vyriesi sa to same

januska12323
5. dec 2023

Na sex nepotrebujete svadbu. Napíš mu, že ako frajer je naprd ale sex s nim chceš. Na svadbu nech si hľadá ďalšiu.

mircalla
5. dec 2023

A akoze aky mas problem mu povedat, ze nechces svatbu teraz hned, ked si on zmysli? Mas obavu, ze si najde inu a uz nebudes moct za nim cestovat a ostanes trcat na Slovensku? Vsak mu to povedze narovinu, nech sa vyfarbi. Mozno ak nebude svatba ako potencionalne riesenie jeho sraciek, nebude zaujem. Obaja ste neskutocne prespekulovani manipulatori

mircalla
5. dec 2023

A dalsie protirecenie: nechces sa vydat teraz, ze financna stibilita nie je atd. Ze mozno o par rokov. Dalsia veta: nevies si ho predstavit ako manzela a otca deti. Nuz tak vies, pekne mu povedz narovinu, ze svatba nebude. Na 100% strati zaujem po case. Potom si poloz otazku, ci mas daku hrdost, ze sa snazis si udrzat chlapa, co ti klame a je s tebou aj (nehovorim, ze iba) zo zistnych dovodov a svatbu chce prave preto. Rovnako si ty si nim najma zo zlych dovodov - dobry sex a moznost nebyt na Slovensku.

zuzuliatko18
5. dec 2023

Akoze, AK nemozete zit v jeho krajine Bez sobasa a Tu sa nechces vydavat, jedina moznost je zit v inej krajine, kde zitie na hromadke nevadi. A AK naozaj nemozes nijako zit v jeho krajine, ani ak by ste nezili teda oficialne spolu, resp. Ty nedostanes Viza, tak ozaj nejestvuje zazracne riesenie na Vas problem.
Hodnotit tvoj vztah nebudem, je to tvoja vec a Ty sa musis rozhodnut, co od toho ocakavas.

veverickav
5. dec 2023

toto je zjavne vymyslena tema,,,,, zeny, nezivme tu trolla.

pralinka25
5. dec 2023

@veverickav aj ja si myslim ze to nemoze byt real.

katuskacicuska
5. dec 2023

@veverickav veru, človeku sa ťažko verí že tak naivný a hlúpi človek existuje

modraslamka
5. dec 2023

ja si myslim ze si uplne mimo a nevies co chces. Tu niet pomoci.

ailiba
5. dec 2023

Zijete spolu 2,5 roka... To je dost na to, aby si vedela, ci s nim chces byt cely zivot. Podla vsetkeho asi nechces. Nevycitam ti to. A chapem aj tvoju rodinu... Nejaky cudzinec, s dlhmi, ina mentalita... Je to velka neistota a boja sa, ze o teba pridu a kto vie, do akych problemov sa dostanes. To napokon citis aj ty.
Rovno mu povedz, ze sa zanho nevydas. Hotovo. Ked sa s nim o tom neda komunikovať, tak je podla mna cely vztah o nicom....na zakladne veci musi byt rovnaky nazor.