Ako oddialiť svadbu s priateľom?
ahojte,
prosim nehovote mi, ze ""uprimny rozhovor ", to nepomaha. Ja sa proste nechcem vydavat tento rok 2024, mozno neskor alebo vobec. Moj priatel cudzinec to nechape !!!! je ako vymlety, nerozumie, ze ja si ho brat nechcem, pre rozne dovody, je inej farby pleti aj narodnosti, a ja si to nemozem dovolit, kvoli viacerym veciam. Rodina je proti a pod. Zili sme spolu v zahraniči, lenze ! ja som uz nedostala pracovne viza v danej krajine a teda som bola nutena sa po 2 rokoch zbalit a odist odtial / nie je to EU/, ja ho sice milujem,ale vydavat sa nemienim, sme spolu 2,5 roka. On ma tlaci do svadby, a v jeho krajine nemozeme zit nahromade, lebo mi uz nedaju pracovne viza a ani ziadne ine. a studentka uz davno nie som.
Takze jedina cesta je, ak tam teraz pridem od noveho roka znova za nim, ze sa musime zosobasit, aby sme vlastne mohli zit spolu. na sk ho nemienim dotrepat, tu by si pracu nenasiel, pretoze on ma dobru pracu tam a plus nehovori dobre ani anglicky, a slovensky vobec, takze to je bezpredmetne riesit. On ma doslova nuti do svadby a manzelstva, pricom on ma vo svojej krajine dlhy, ktore su uz dost vysoke, a ja teda si ho nemienim brat. Hoci sa mame radi, bojim sa svadby s nim, tiez som si nie je ista, ci sa len nechce zenit preto, aby ma potom nahanal aby sme zili na sk, a aby som ja pracovala iba. Chcem si ho viac oceknut, proste, zili sme spolu zatail iba dva roky. Uz neviem ake vyhovorky mam pouzit na to, aby som oddialila svadbu s nim, kedze uprimne som sa snazila mu to povedat a on neberie moje slova vazne, tvrdi iba jedno stale " vybav si papiere a vrat sa ku mne uz s papiermi na svadbu", a ja skutocne neviem co mam robit. Rodina moja ho odmieta a nechce ho vidiet. / su menej znasanlivi k cudzincom a pod, plus on nema peniaze, ma dlhy a pod/nechcu o nom ani len pocut a pohrozili mi ze ak sa vydam zanho tak nic mi nikdy nedaju a nezdedim po nich nic ani rodicovsky dom, nic. Spravaju sa priserne vlastne vsetci ku mne, snubenec ma nuti do svadby, stale tlacky svadba, a rodina ma nuti,aby som zila na sk a tlacky do toho,aby som ho nechala.
Ja s nim zit chcem len tak nadivoko, a nechcem sa vydavat, on o tom nechce ani pocut, a chce sa zenit. takze co mam robit ? ako to proste oddialit ? ALebo co vymysliet ? Ja ho lubim, ale nie natolko,aby som si ho zavesila na krk na cely zivot. beriem to ako to ide v zivote a necitim sa este na vydaj, mam iba 29 rokov. casu dost..
a nie som si nim tiez ista. A ani jeho citmi, enchavam to volne plynut v zivote ci budeme spolu alebo nie, svadba je velky zavazok. A nie, uprimne a slusne normalne sa s nim porozrpavat o tom neda. melie si svoje.
takze doma byt uz nechcem a je chybou ze som sem po dvoch rokoch dosla. velka chyba. nechcem byt tlacena do nicoho co nechcem,ale nikto mi nerozumie zda sa. Co mam vymysliet, a ako oddialit svadbu ? ked uz teraz mi volal,aby som si vybavla papiere a po novom roku za nim priletela, ze on zajedna halu :( doma o tom ani len entusia....ja mu nemozem povedat ze rodicia moji ho nechcu ani vidiet, stratim ho, nepochopi to, on je ina natura a mentalita uplne. azijska....
Prezradis konecne, co je to za krajinu, ktorá tu tak učarovala?
@pink_lady tak ked pocitame ze pracovala v cestovnom ruchu tak mozno nejake turecko egypt, cyprus... taka klasika aj podla opisu fesaka. ale fakt si myslim ze je to cele blbost
Si dieťa štasteny. Túžiš po niekom, s kým to nemá perspektívu a od osudovej chyby ťa ochránila náhoda/osud. Buď za to vďačná. Myslím, že tento tvoj problém sa vyrieši aj sám... nechaj to zatiaľ tak. Povedz mu, že potrebuješ čas si to premyslieť.
Vezmi si ho a mas pokoj. Mozno Ta zacne este aj bit. A potom budes apokojna. Aj SK Ti bude na zachranu dobre. Len nezabudni, ze tu uz nic nebudes mat, lebo aspon Tvoji rodicia maju rozum a pre svoju istotu Ta radsej vydedia.
Ale, skor si myslim, ze to je cele vymyslene, lebo si to behom debaty upravujes, ako Ti treba. Bud rada, ze si nie v kozi vymyslenej slecny
6 stran dristov, ale aka to je krajina stale neviem 🙈
@bytc20 ved toto, ze nenapise aka je to krajina a potom tazko radit, ine je ked je Egypt a ine Japonsko napriklad.
@bytc20 akurat som to isla tiez pisat....tipujem to na Egypt
@katkaseiner aj vo Vietname moze byt max 30 dni ako turista, ci to ma viac statov takto netusim
@katkaseiner
@klementinka58 ved ale pisala ze azia, nie nahodou?
@simca06022011 nepostrehla som veru
@klementinka58 no preklikala som vsetko,a le nenasla som, iba v tom uvodnom prispevku ze je taka mentalita azijska.. tak to uz mozeme len hladat a hadat... kde sa zmenila vlada :D a neviem co...
ale v podstate skoda sa asi tym trapit, aj tak sa nic nedozvieme tu a ani neporiesi sa .
vylucovacou metodou sa da tu hladat: https://www.mzv.sk/staty/podmienky-vstupu-do-kr...
@simca06022011 ved jasne ale zas azijcom nejde povacsine az tak len o vstup do europy, to skor arabom, turkom albancom. Teoreticky to moze byt aj turek ti mali v maji tusim volby a je to aj v azii + mentalita arabska vacsinou
@klementinka58 ja som typovala turecko, ale v turecku moze byt 3mesiace, vypadava aj kopa krajin ako maroko. Hocijakemu aziatovi pomoze v pohybe po svete manzelstvo s europankou si myslim, ale pobyt sa tiez musi vybavovat. a nemusi to byt jeho prvotny ciel, mozno naozaj len chce byt s nou ;) co my vieme...
Egypt to moze byt, ale ako pisem, su to spekulacie, ked nechce povedat, nemusi.
@simca06022011 ano len egypt nie je azia. no hadam prezradi. Ja napriklad poznam aj ludi z Pekingu co by radi sli do europy, japonci moc nie a kamoska ma za manzela Inda ale ten pracoval v Ba a neslo mu o vstup do europy. Skor to bude turecko alebo Albansko
@klementinka58 Albansko tiez nie je Azia ale Europa, mala cast Turecka je v Europe, ale teda ok, velka vacsina je v Azii
Egypt a Maroko su v Afrike. Cyprus grecka cast je v Europe. Niektore tu mate dost velky problem so zemepisom
Uplne nechapem, ked x krat napise Azia naco tu hadat krajiny, ktore nelezia v Azii.
@mircalla cast turecka je v azii , cyprus je tiez aj turecka cast ten severny🙂 Maroko a egypt je afrika ved ja netvrdim ze azia, ja mam tieto staty precestovane
niekedy davno tu pisala jedna baba a ta zila v albansku s priatelom, podobny styl komunikacie preto ma napadlo albansko ci to nie je ona
@klementinka58 Ja viem, ze cast je v Azii, cast v Europe, vsak som to napisala vyssie. Cyprus je dokonca v EU a to aj turecka cast. Napriek tomu, ze ide o rozdelenu krajinu, cely ostrov je uzemim EU a aj turecki cypercania maju rovnaky narok.
Takze ani Cyprus to nebude.
Ale padli tu dokonca Maroko, Albansko a Egypt....staty neleziace v Azii.
je tu aj tema zivot v Thajsku tak to mozno nejako aj suvisi 🙂
@klementinka58 v Thajsku boli tento rok aj voľby
@klementinka58 aj vstup na 30 dni
@jarnajar aj turisticke viza su tam na max mesiac, tak moze byt to thajsko, len kde by nabalila thajcana 🙂 a v akej sfere by s thajsku pracovala 🙂 Pochybujem ze manager v nejakej firme
ZATIAL sa s nim nechcem rozit 🤣🤣🤣🤣🤣 a kedy? Bludy su tu popisane riadne.
Neverim, ze toto je realna tema. Skor si myslim, ze sa tu nejaka 17tka prisla zabavit.
@autorka,
veď teby by vyšiel džigolo finančne lacnejšie 😁. Objednas si ho ako picu, más super sex aj to spestrenie života.
Uprac si v hlave, co vlastne chces a ako to dosiahnut.
Žiť mimo Sk? Ok! Tak si napiš krajiny, v ktorych žiť chceš, ako sa tam dostaneš a zabezpečiš sa finančne + byvanie.
V akej krajine si schopna vykonávat aku pracu?
Vyhodne su zo začiatku prace, poskytujuce ubytovanie a idealne aj stravu.
Ked budeš mat v timto jasno, polovičná výhra. Potom si uz aj ineho milenca nájdeš.
ako z rozpravky o rozmaznanej princeznej ...ja chcem ja chcem ja chcem....mu povedz ,ze ked si ta chce zobrat tak musi rodicom ukazat kolko ma nastrene a ako ta uzivi 🤣na Slovensku je zle , EU nie -len jeho zem je zaslubena aj s nim.... ty ho mas ako sexi hracku a viac nic 🙊🙊🙊
Zbytočne tipy krajín tiposs bingo. Krajinu povedať nechcem nateraz.
Inak nemám ho na sex ako sexuálnu hračku. To vôbec.Jaa ho skuttoccnee ľúbim a nepozerám naňho akko na Gigola. Aj keď sex s ním je super. Nechce. ho stratiť. Ale Obávam sa že on ked Mu poviem , že nie svadba tak sa hneď. Rozzide alebo časom. A jaa ho ľúbim. V jeho krajine viac ako meesiaac byt nemôžem. A nie baby, táto téma nie je fejk a niee je to ani telenovela. Žiaľ je To hoľa realita života

@autorka Ty si ako malé decko. Ty chceš len sex a zábavku s ním. A keď ti tu baby napíšu, že si na toto môžeš hocikoho nájsť, tebe sa to nepáči. Si pohodlná z tejto stránky. Opakuješ sa len, nechcem a nechcem! Nechceš cestovať, nechceš sa rozísť, nechceš sa vydať. Chceš len akurát ten sex!