icon

Ako osláviť jubileum a nezblázniť sa?

23. júl 2026

Ahojte, baby. 😊

V septembri budem mať okrúhle narodky a čím viac sa ten dátum blíži, tým viac rozmýšľam, ako to celé poňať.

Máme dom so záhradou, takže ma láka predstava neformálnej oslavy doma – pekne vyzdobená záhrada, lampióny, guláš, niečo dobré na jedenie, ľudia sa rozprávajú, deti behajú po záhrade a je z toho príjemné popoludnie až večer.

Na druhej strane premýšľam aj nad reštauráciou, ale úprimne sa mi nechce investovať veľa peňazí do toho, že si tri hodiny posedíme pri stole a pôjdeme domov.
Zároveň nechcem, aby oslava pôsobila silene alebo ako povinná akcia. Preto by ma zaujímali vaše skúsenosti.

Ako ste oslavovali vy?
Čo sa vám osvedčilo a čo by ste už druhýkrát neurobili?
Ak ste robili oslavu doma na záhrade, ako ste vyriešili jedlo, organizáciu a prípravy, aby ste si z toho dňa niečo mali aj vy?
Pozývali ste rodinu aj kamarátov spolu, alebo zvlášť? ( kamoši cca 10-12 + 4 deti, rodina cca 10 + 4 deti)

Budem vďačná za všetky tipy, nápady aj skúsenosti. 😊

Strana
z2
anonym_06841e
23. júl 2026

@anonym_autor mali sme oslavu mojich okruhlin, plus partner a dieta mali tiež narodky okolo toho dátumu. Bolo to u nas doma, bolo nas asi 16 ludi, len rodina, z toho par deti. Máme bazén, varili sme vývar a kotlíkový guláš. A za seba poviem uz NIKDY. Z toho dna sme nemali absolútne nič, lietala som stále okolo hostí, sadla som si len na chvíľu, okolo gulášu tiež stale bolo čo, od založenia ohňa po dohliadanie naň. Ja som ani nevedela ako ten deň prešiel. Ak by som ti mohla poradiť, daj si jedlo doviezť, zákusky upiecť, potom urobíš max kavy a aj z toho dňa budeš niečo mať. Nabudúce to urobím tak, pripadne restika.

anonym_72a941
23. júl 2026

@anonym_autor to su problemy...

zuzinka888
23. júl 2026

Vsetky oslavy robim doma+zahrada. Predtym som si aj varila - no poslednu dobu to istim cateringom+ 2 dievcata( dcerine spoluziacky)- tie varia a nosia kavu- umyvaju taniere pohare- doplnaju co sa zje.... oni si zarobia- ja nenusim otrocit v kuchyni.

tiezjedna
23. júl 2026
@anonym_autor

tak ste ma aj celkom posmelili, ze by to nemuselo byt zle takto doma na zahrade, a my vsetci radi papame, len nechcem byt otrok v kuchyni, cize, otaj by ten catering pomohol

@anonym_autor určite katering, ak si to chceš aj užiť a nielen kmitať. Len ešte jedna vec, ktorá sa týka toho kmitania - mysli aj na nádobí. Pri takom počte ľudí by som zvolila nejaké pekné papierové vybavenie, pretože klasiku, ak nemáš 10 sád, ti nebudú ani 4 myčky stíhať, nehovoriac o tom, že ich niekto musí nakladať/vykladať👍

anonym_d1dcab
23. júl 2026

@anonym_autor Tu sa pripnem. Mňa čaká polstoročnica o pár mesiacov. U nás je zvykom robiť veľké oslavy. Ja ich nazývam "malá svadba". Často je to aj 50 ľudí. Ja sa do takého čosi púšťať nechcem. Keďže moji rodičia bývajú hodinku cesty a sú "nepojazdní", chcem vziať svoju rodinu k nim, tam objednať pre 10 ľudí obed v reštike, koláčik a finito. Kamošky doma potom pozvem osobitne na večeru. Bude to teda oslava naozaj len s najbližšími. Mám ináč veľkú rodinu. Tety, ujov, bratrancov, sesternice, ktorých mám rada, ale hnať ich cez celú republiku kvôli mojej osobe nechcem. Mňa poteší SMS.

sisska96
23. júl 2026

Jedine s blízkou rodinou - rodičia, súrodenci + partneri a deti . Ja nemám potrebu robiť z narodeniny oslavu ako svadba

moony99
23. júl 2026

Ja som mala vždy v reštaurácii, kde viem, že chutne varia. Oslavu som si užila, zabavili sme sa a nemusela som sa o nič starať. Doma by som to nechcela, len sa človek narobí a figu z toho má.

anonym_4fac42
23. júl 2026

My sme robili na chate v blízkosti, objednali sme tam prasiatko, bola torta a grilovali sme.
Ked hostia odišli, majiteľ upratal po nás(chcel), nechali sme mu nejaký provijant za to..
Bola to oslava úplne bez starosti, aj hostia boli uvoľnení, nestresovali či nerobia neporiadok u niekoho doma..
Plus bolo, že kto chcel mohol prespať

anonym_382643
23. júl 2026

Asi som divna, mne to odležané a potom prihrievané jedlo v tých vaničkách strašne nechutí. Rezne, aj opekané zemiaku sú ako handra, všetko vlažné. Určite by som radšej volila reštiku a potom koláč u vás na záhrade. Alebo ten guláš a niečo z grilu, kto nemá rád guláš.

marca12
23. júl 2026

Ak doma,tak jedine s cateringom. My sme mali doma oslavu,objednany catering,ale aj tak to bola oslava,ktoru sme si neuzili my oslavenci. Neustale musis obsluhovat ludi,dokladat slane,kolace,pitie a podobne. V kuchyni hora riadu. Ono sa to nezda,ale toho riadu a bordelu je okoli je strasne vela. My sme ale nechceli velku oslavu. Tak sme sa stretli najblizsia rodina na zahrade,terase. Pozicali sme stany,stoly,stolicky. Akoze dost roboty s tym bolo. A ak zvazujes oslavu na 2x,tak to by som ja osobne nerobila. S kamosmi by som max.grilovala,ziadne extra menu by som nepripravila. Alebo ich pozvat naraz s rodinou.

marca12
23. júl 2026
@anonym_382643

Asi som divna, mne to odležané a potom prihrievané jedlo v tých vaničkách strašne nechutí. Rezne, aj opekané zemiaku sú ako handra, všetko vlažné. Určite by som radšej volila reštiku a potom koláč u vás na záhrade. Alebo ten guláš a niečo z grilu, kto nemá rád guláš.

@anonym_382643 Uz sa len nehrajme na fajnove. Ked doma navaris,tak ihned sadas k stolu. Nikdy sa ti nestane, ze ti trosku postoji jedlo? Navyse catering funguje tak,ze ti pripravi cerstve jedlo na urcitu hodinu. To nie je ziadne odlezane jedlo.

anonym_ce0124
23. júl 2026

Ja som bola na oslave, ktorá bola na záhrade. Bolo nás tam asi 25 ľudí. Perfektné bolo to, že sme posedeli vonku, aj hudba bola a už chýbalo iba jedlo. Za 6 hodín oslavy som dostala jeden plátok grilovaného mäsa s jedným zemiakom. Dokonca na 25 ľudí bolo 15 koláčov, kto skôr ulovil ten mal 🤣 a to bola dvojitá oslava 🤣 Potom som bola na oslave, ktorá síce nebola v reštaurácií, ale bola na sídlisku v takej hale. Oslávenec objednal catering, kde boli rôzne druhy rezňov s rôznymi prílohami, a kto nechcel rezne mal mäso na prírodno s prílohou. A okolo 22:00 bola kapustnica a sviečková. Plus moja teta upiekla pagáče a praclíky. Jeho svokra tortu. Bolo nás tam skoro 50, taká menšia svadba. Otec oslavoval 60 doma na záhrade, tam nás bolo asi 10, koláče a torta sa objednali, uvaril sa vývar, rezne + šalát/ryža, keďže bolo vonku horúco, tak aj nanuky a zmrzlina. Za mňa oslava na záhrade s objednaným jedlom. Ja kebyže mám narodeniny v teplejších mesiacoch oslavujem vonku, ale keďže som sa narodila cez zimu, tak musím iba v reštikách 🤣

anonym_382643
23. júl 2026
@marca12

@anonym_382643 Uz sa len nehrajme na fajnove. Ked doma navaris,tak ihned sadas k stolu. Nikdy sa ti nestane, ze ti trosku postoji jedlo? Navyse catering funguje tak,ze ti pripravi cerstve jedlo na urcitu hodinu. To nie je ziadne odlezane jedlo.

@marca12 ano, rezne vyrazam tak, ze idu teple z panvice hned na stol a kym jeme dopraza sa dalsia davka 🙂 Ja uz potom prihrievane rezne na druhy den nejem, muzovi to nevadi aj studene. A ten catering, no na urcitu hodinu, tak ale musia ich urobit viac, doviezt, asi nejdete jest hned ako to vylozia, takze sa ohrievaju.

euka210
23. júl 2026

@anonym_autor take velke doma urcite nie, to by som sa z priprav zblaznila. Ale ked objednas catering, tak sa da. Synovec mal prijimanie a robili doma, kedze bolo dost oriestoru dnu i von, tak nas tam bolo cca 14dospelakov a 9deti. Musis mat dost miesta na sedenie, tanierov, poharov atd.

zara1357
23. júl 2026

@anonym_autor mám v pláne osláviť, tiež sa mi do toho príliš nechce, ale ono nie je to povinnosť.
Priateľov pozvať na guláš na záhradu a rodinu v nedeľu na obed do reštiky.

minesasubu
23. júl 2026

Ja som za oslavy doma na zahrade , máš viac pohybu a priestoru
oslavujeme par krat do roka , niekedy máme catering občas len niečo rychle a jednoduché doma
naposledy sme mali pečené prasa s oblohou to bola topka nebolo ani moc drahé na zlavomate bol kupon skús aj tam popozerať ponuku

marca12
23. júl 2026
@anonym_382643

@marca12 ano, rezne vyrazam tak, ze idu teple z panvice hned na stol a kym jeme dopraza sa dalsia davka 🙂 Ja uz potom prihrievane rezne na druhy den nejem, muzovi to nevadi aj studene. A ten catering, no na urcitu hodinu, tak ale musia ich urobit viac, doviezt, asi nejdete jest hned ako to vylozia, takze sa ohrievaju.

@anonym_382643 Darmo ma presviedcas. Ja mam skusenost s dobrym cateringom a vzdy jeme cerstve jedla. Nikdy sa nam nestalo,zeby sme jedli sparene jedlo. A rezne si viem urobit aj doma, to nikdy neobjednavam.

dupinka
23. júl 2026

Veď cca 15 ľudí sa hádam zvládnuť dá.. Normálne ich zavolajte na grilovacku/guláš, neformálne si posedieť , pokecate, oslávite. A o týždeň/dva druhá skupina. Niečo objednaj, niečo urobíte doma a žiadne zbláznenie sa.

anonym_19efd2
23. júl 2026

Ked uz doma, tak s jedlom objednanym a upratovanim zabezpecenym. Ale najradsej riesim oslavy mimo. Dom mam cisty, upratany a nemusim stravit cely den upratovanim, varenim, obsluhovanim a potom taka vyflusana sa este venovat hostom.

zuzuliatko18
Včera o 04:52

@anonym_autor naposledy oalavoval okruhliny muz, vybrali sme restiku, ktora ma vonku priestor pre deti (trampolina, ihrisko, zvieratka chovaju). Nas syn sa ledva prisiel najest, inak bol vkuse vonku.
Ked mal prvy syn krst, dohodli sme SA so svagrovcami a robili sme u nich na dvore s tym, ze catering sme objednali, takze nam prisli misy s masom, salatmi, prilohami. Na zahrade to bolo super, deti si pobehali, Mali priestor, vsetci sme vtedy boli prevazne na dvore.
Osobne by som urcite minimalne jedlo zabezpecila takto, pre viac ludi je s tym kopa roboty, pokial nie ste na gulas alebo tak. V dnesnej dobe SA da objednat cokolvek, co maju hostia v oblube.

anonym_23e2a5
Včera o 16:28

@anonym_autor Nijak, iba neformálne s najmilšími a máš pokoj! Za tie kvety, vína, poháre, sviečky, bonboniéry to nestojí. Ušetríš aj na iných, keď ťa potom nepozvú.

anonym_cf6a7c
Včera o 17:23

Aj ja budem mať na jeseň tento rok okruhliny a tiež rozmýšľam či to osláviť doma alebo v reštaurácii. Nás by bolo 12 ľudí.

anonym_23e2a5
Včera o 18:15
@anonym_382643

@anonym_382643 Fakt si fajnovka.

Strana
z2