Ako osláviť narodeniny s bábätkom?
Ahojte, zaujímajú ma vaše nápady ako ste oslávili narodeniny svoje , keď ste mali bábätko. Môj bude mať v Tom čase 4 mesiace. Viem , že nechcem ísť od neho , chýbal by mi :D zároveň ale nejakú oslavu nemôžem mať u seba doma, sme v prenájme a susedia to nemusia. Zároveň nemám kamarátov, ktorí by mali deti takže malý by sa nezabavil s nikým :D už som zmierená s tým že Tento rok nič neoslavim :D ako ste to mali vy?
@lorrainet ako si predstavujes zabavu 4m babatka s detmi v jeho veku? To len na margo toho, ze sa nema s kym zabavit, lebo kamaratky nemaju deti..
A robila som 30tku standardne, objednala som sukromny salonik v restauracii, bolo nas asi 10, syn v kociku pri nas, bola som ho povozit aby zaspinkal, nechali sme ho na sukromnej terase, chodila som ho kontrolovat, ked sa zobudil, vzala som si ho ku stolu na ruky. Ziaden problem, a boli sme tak 2h max, syn a jeho priestor na klud bol priortia.
@lorrainet dcéra sa narodila 12 dní pred mojimi narodeninami, syn 2 mesiace. Nevidím dôvod, prečo by som neoslávila moje narodeniny. Normálne, slušne. Chlebíček, koláčik, káva, krátke posedenie na 2 hodinky. Ak chceš žúrovať, musíš počkať, kým drobec podrastie. Nerozumiem prečo ideš do extrému 'žiadna oslava'. Pár slov a objatie od kamošiek je vždy viac ako nič. A nehovor, že by s tým mal majiteľ bytu problém.....
@lorrainet
píšeš, že kamosky všetky sú ešte bezdetne a zvyknuté na barové párty, tatík za 4 mesiace zabudol aj na t oje meno.
Ty už ake popri tom mas HO. Koľko máte rokov 24?
V podnájme sa bojíš priekaku aby ta majiteľ nevýhodou, mas najom na dobu určitú alebo ani zmluvu nemáš??
Vtedy by som chápala tvoje obavy. Inak niet dôvodu aby sa suseda na teba sťažovala- ci sa sťažuje, že 4 mesacne dueta si divoli v noci nespat?
To čo ti tu všetci rádia pri tvojom okruhu známych asi nehrizi pravda? Oni asi nemajú chuť na kludne posedenie pri torte a oblozenom chlebíčky.
No dievka, ťažké to máš aj keď sa tu snažíš opísať to ako tak polohumorne.
Toto ti vyskakuje skutočne priatelky. To sú tie, ktoré pochopia, že party pre teba skončili a pôjdu ku tebe, bude im stačiť ten koláč a chlebík obložený a pohotové posedenie.
Držím palce na novej ceste životom, nech sa ti darí a všetko dobre zvládneš.
Ak nemas kto by ti postrazil dieta, tak si najdi opatrovatelku na par hodin. Mozes vyuzit aj inokedy, ked budes potrebovat nieco vybavit. My ked sme boli v podnajme, tak sme normalne fungovali a navstevy sme mali. To si nemozes nikoho zavolat domov? Ved ked nebudete robit bordel, tak si to nikto ani nevsimne.
@svetlonos mám 25 😁 áno, presne si to trafila. Okolie má ešte úplne iné záujmy , reálne za mnou ešte od pôrodu nikto ani nebol lebo "čo so mnou už" 😁 ale beriem to pozitívne , ja mám krásne dieťa a oni opicu 😁 a áno mám homeoffice, z rodičovského veľa nevykrijem takže musím pracovať , nemá mi kto pomôcť ale zvládam to, aspoň viem , že raz na seba budem hrdá ja aj môj syn
@lorrainet nijako, stretli sme sa cez víkend v rodinnom kruhu, upiekla som si tortu, urobila pohostenie pre hostí a spravili sme si príjemný deň ☺️ ale zas ja nie som z tých, ktorá by potrebovala neviem aké velké oslavy narodenín… dcérka a ja máme narodeniny 7 dni od seba, čiže skôr sa sústreďujem na tie jej ako svoje
Sú to len narodeniny. Akože posledná vec, ktorá má trápila a trápi odkedy mám deti 😀.
A vôbec neodpovedáš na otázky, čo ti tu viac žien dalo...To akože ani návštevu nemôžeš mať? Píšeš, že dieťa plakalo, veľa nenaspalo a to susedom nevadilo? ale návšteva kamarátov im vadiť bude? Nie je to náhodou tak, že odkedy máš dieťa, tak sa na teba každy vykašlal?
@lorrainet
to som presne vedela ze trafím ani tu guľu vestecku som nemusela vytiahnuť 🤣
Chod na nejaký baby kurz ak sa ti dá, tam stretneš matky a budete si skôr rozumieť ako s momentalnymi akože kamoškami.
A byt kamoskou len tím, s ktorým sa môžem ozrat teda nič moc. O nic neprídeš.
Na tu hrdosť kašli, hlavne daj na seba pozor a zmierni tempo v rámci možností. Soanok treba, lebo dlhodobo takto ťahať je nedobre, telies vypýta daň. Daj na vás pozor a nech sa darí 🙂
@lorrainet ak ziadna z tvojich kamaratiek za tebou este od porodu ani nebola, lebo maju ine zaujmy ako pises, tak toto podla mna nie je realne priatelstvo. Skus si najst kamosky u vas v okoli, ktore maju tiez male deticky, nebudes aspon sama a budete mat viac spolocnych tem na pokec. Mozte spolu kocikovat, zajst popri tom na kavicku a s takymi aj kludne oslavit narodky pri zakusku, chlebicku, alebo pohari vinka.
@lorrainet píšeš, že "malý by sa s nikým nezabavil", ved ma 4 mesiace, on sa ešte nezabavi s nikým, okrem teba. 4 mesačný potrebuje len matku, nie cudzích ludi. No ja by som s tak malým dieťaťom vôbec nerozmýšľala o oslave.... A prečo vlastne vadís susedom, je v tom niečo iné, však? A k tej oslave ešte... Ty nechceš len takú decentnu oslavu, ale riadnu zurku podľa mňa. S kamoškami, ktoré na teba kašlú. Neviem, možno sa mýlim.
@lorrainet neoslavujem narodeniny dlhe roky... manzel mi da pusu a prip. maly darcek, kamarati poslu blahozelanie cez whatsapp a hotovo.
Sla som na chatu na vikend 🤷
@lorrainet keď chces oslavuje dieťa neje prekážka dieťa je súčasťou vašej rodiny ktorý tvoríte ty dieťa a otec dieťa . Kľudne pozvy hostí do bytu prípadne hoďte do reštaurácie.
Ja si síce nepotrpí nemá rada darčeky nikdy extra ( zle skúsenosti z detstva )ale svoj narodeninový deň si užívam z manželom a dcérkou tak ako to cítim nemám rada veľa ľudí pokope Max ja manžel dcérka svorkici a krsna mama môjho muža z jej partnerom .
Tak mi to vyhovuje posedia idú domov ( ale 20dni pomne ma dcérka jej urobím oslavu tak že normálne pozývame ľudí atď to áno ale nejde nám k darčeky ani nič podobné )zo zvyškom mojej rodiny sa stretne potom po narodeninách ( všetci aj tak zavolajú ale o napíšu presne na narodeniny ) proste mne nejde o darčeky ide mi len to aby ten deň bol taký ako chcem ja najbližšie narodeniny chcem ale stráviť bez svokrovcou by som najradšej niekam išla ja dcérka manžel a dobrý známi (najlepšie kamarát a človek čo teraz stojí pri nás keď to potrebujeme a je jedno či ja alebo manžel (aj keď to bol jeho kamarát iba ) teraz už je môj kamarát ale tento rok sme proste boli spolu veľa krát bol manželovi na našej svatbe za svedka boli sme na dovolenke vyletí len tak Prisliel pozriet nás malú atď .)niekam. Sadnúť a najesť sa a povoziť sa potom len tak bez cielne mestom dedinami v blízkom okolí možno ísť na miesto čo majú pre mna význam (z detstva )neviem ale isto viem že v ich spoločnosti len manžela dcérky a toho známeho je to aj premna ako keby míľnik že si toho známeho môžem bližšie pustí do svojho života aj z minulosti preto ho tam chcem
@dory11 ja som zistila, že ja už by som ani nemala s kým osláviť žiaľ. V mojej rodine je iba mama , tá má svoje záujmy a večne nemá čas. Kamošky nemajú záujem vôbec, už keď som otehotnela tak každá zrazu nemala čas a teraz už mi nikto ani neodpíše lebo už nie som parťák na párty. Dnes bol za mnou kamoš, malý začal plakať , zmohol sa len na "fuj to dieťa strašne plače" a odišiel preč ani ho nechcel vidieť :/ no a otec malého nie je k dispozícii, jeho rodina ani netuším kto je, on sa s nimi roky nestykal , kamošov nemal žiadnych už predtým, on bol dosť taký samotár. Takže si to oslávim sama s malým 🙂
@lorrainet tak si oslavy zmalim neboj nájdeš si nové kamarátky z kruhu matiek .
Pozri ja mám rodinu ale stim čo som v kontakte nemajú čas ( buď je to práca alebo si proste nesadli zo svokrovcami tých nemám rada ani ja )tak že ja radšej trávim čas zmojou rodinou u mojej rodiny doma a tak to oslávim .a zmanzeliu strany oslavujeme len zo svokrovcami aj keď ja moc záujem nemám a jeho krsnou mamou a jej partnerom.
Potom mám dobrých kamarátov ale.tym že mám rada oslávi a vedia dôvod tak im nevadí že žiadnu nerobím
Aj to že nesom na darčeky (najlepšie darček je premna čas keď môžem by snim a na mieste kde to máme radi )
Potom mám kamošou kde si iba viac menej píšeme .

@oceanahory ja som na začiatku bola mŕtva z toho ale už som si zvykla 😀 to mal malý obdobie , že fakt spal hodinu za celú noc , mal rastový špurt a nonstop na cecku, stále plac lebo bol nervózny z toho , po dvoch týždňoch už som sa cítila že odpadnem 😀 ale nejako som to dala 😀