Ako oznámiť sesternici, že jej priateľ nie je vítaný na svadbe?
Ahojte žienky, zaujímal by ma váš názor na situáciu, v ktorej sme sa so snúbencom ocitli.
Vec sa má tak, že sme zasnúbení už vyše roka a plánujeme svadbu na tento júl. Všetko je už zajednané, kapela dohodnutá atď. Len teda ešte dávame dokopy zoznam hostí. Najmä rodine som pozvánky dávala už tak cca 3 mesiace dozadu, a medzi nimi aj mojej sesternici (technicky z druhého kolena, ale vyrastali sme blízko seba tak ju beriem za sesternicu). Vtedy bola single, tak sme nejak neriešili vôbec jej +1. Avšak pár týždňov po tom, ako som jej dala pozvánku si našla priateľa, s ktorým sú spolu doteraz a vyzerá že sa z toho rysuje niečo seriózne. Tak som si hovorila, že no veď prečo ho nepozvať.
Je tu ale jeden "problém", ktorý mi stále vŕta hlavou. On totiž ten priateľ je epileptik s pomerne výrazným "druhom" tohto ochorenia, čiže také tie tradičné záchvaty dostáva aspoň raz do týždňa. Sesternica si je toho vedomá a je ochotná s týmto faktom pracovať, ja mám ale strach o našu svadbu takto. Myslím že je pomerne vysoká šanca, že by mohol priateľ dostať záchvat priamo na obrade/hostine, čo si naozaj nedokážem predstaviť. Možno to znie hnusne ale poviem to ako to vnímam... pri toľkých peniazoch a námahe, ktoré som do prípravy svadby dala, nedokážem si predstaviť že by sme ju mali mať narušenú alebo pokazenú niečim takýmto. Proste ten deň chcem mať 100% dokonalý a cítim to tak, že toto nie je riziko ktoré som ochotná akceptovať.
So snúbencom sme sa o tom rozprávali ale uzavrelo sa to tak, že si to máme vybaviť so sesternicou a to bude akceptovať. Tak moja otázka je, ako sesternici oznámiť že si neželám jej priateľa na našej svadbe? Alebo aký je váš názor na takúto situáciu?
@anonym_764e67 nie niesom. 🙂 čítaš ale čo píšem, nepozvala by som ho ani keby je zdravý. Toho človeka nepoznajú, nemaju žiaden hlbší vzťah.
@anonym_60343a aj švagor si priviedol priateľku na našu svadbu, zoznámili sme sa s ňou len krátko pred svadbou, boli spolu krátko a to je dôvod prečo ju nepozvat? 🤦♀️ Teraz idu spolu kupovať byt a môj 5 ročný syn ju strašne zbožňuje.. cítila by som sa veľmi hlúpo, kebyže ju vtedy nepozvem len preto, že boli spolu krátko.. a kebyže sa aj týždeň po svadbe rozídu, tak by som vôbec neriešila že bola na svadbe a rozišli sa.. bola to síce svadba mňa a môjho manžela, ale priorita bola pre mňa, aby sa hostia dobre zabavili a cítili sa dobre.. preto som radšej dala viacej peňazí do kvalitneho pohostenia a zábavy, ako napríklad do mojich šiat. A teda bez novej priateľky, do ktorej bol čerstvo zaľúbení až tak, že ju predstavil aj rodičom ako vážny vzťah, by sa možno zabavil menej a bol by stále na telefóne, že by s ňou písal.
To ani nemozes mysliet vazne toto?!
Keby to bol nejaky zavislak, alkoholik co robi sceny alebo neviem co ☹
Ale takto odpisat cloveka ktory za svoju chorobu nemoze?
Fuj. 🤮
Nadobro by som po takomto nazore s tebou skoncila.
@anonym_26fcc8 a tak čo je na tom, keď človek napríklad sem chodí len nezaregistrovany čítať diskusie a proste ma "problem" a chce sa na to opýtať, tak si založí profil a založi diskusiu 🤷♀️ akože ľudia sú fakt hlupi niekedy, tak ja by som sa vôbec nedivila, kebyže je táto téma reálna.. veď napadlo by niekoho niečo takéto vymyslieť len tak? Podľa mňa to musí mať reálne základy táto otázka..
@13uzivatelka11 na tom nie je nic, ale neverím, ze je to reálna tema 🙂 proste na rozduchanie vasmi, that is all
@anonym_60343a aj švagor si priviedol priateľku na našu svadbu, zoznámili sme sa s ňou len krátko pred svadbou, boli spolu krátko a to je dôvod prečo ju nepozvat? 🤦♀️ Teraz idu spolu kupovať byt a môj 5 ročný syn ju strašne zbožňuje.. cítila by som sa veľmi hlúpo, kebyže ju vtedy nepozvem len preto, že boli spolu krátko.. a kebyže sa aj týždeň po svadbe rozídu, tak by som vôbec neriešila že bola na svadbe a rozišli sa.. bola to síce svadba mňa a môjho manžela, ale priorita bola pre mňa, aby sa hostia dobre zabavili a cítili sa dobre.. preto som radšej dala viacej peňazí do kvalitneho pohostenia a zábavy, ako napríklad do mojich šiat. A teda bez novej priateľky, do ktorej bol čerstvo zaľúbení až tak, že ju predstavil aj rodičom ako vážny vzťah, by sa možno zabavil menej a bol by stále na telefóne, že by s ňou písal.
@13uzivatelka11 tak máme rozdielny názor, úplne normálne. Ty di ju pozvala, my takých pozývať nebudeme. Na svadbe budú len ľudia s ktorými sa pozname a máme nejaky vzťah, napr aj chalani skupinka - kamaráti ,idú spolu nie s partnerkami, ale to bol ich návrh
Waw tak toto je aký extrém, som v živote nepočula nepozvat niekoho na svadbu lebo je chorý a aby nepokazil ....
Čo povedať, hrozné hrozné hrozne
Ale veď ty vieš.....
Si zlý človek.
@13uzivatelka11 na tom nie je nic, ale neverím, ze je to reálna tema 🙂 proste na rozduchanie vasmi, that is all
@anonym_26fcc8 podľa mňa kebyže to chce založiť niekto len na rozprudenie vášne, založí to pod anonymom, presne pre to aby sa nehovorilo, že je to nový profil, ty budeš fejk
Si povrchna a bez charakteru. Dnes si zdravá, zajtra nemusíš. Čo ak sa tvoje dieťa raz narodí s rovnakou alebo horšou diagnózou? Už budeš ok s tým, že by vás rodina vyčleňovala? Hanba by ma fackovala nepozvať na svadbu človeka kvôli chorobe. Nikdy nič neni dokonale, prežite život nie je dokonalý. Ale každé zlo sa vzdy vráti. Vzdy ti svadbu môže narušiť hocičo. Môže niekomu prasknúť zilka v hlave vrátane teba a priateľ sesternice môže byt celý čas úplne v pohode. Dokonca poznám prípad, kedy ženích zomrel pri autonehode po ceste za nevestou. Vzdy sa treba tešiť z okamihu šťastia, pretože teraz tu je a zajtra nemusí. A vtedy na takéto prízemné rozmýšľanie neostane priestor
@ninaa67 ak sa vam narodí choré dieta, ako sa budete cítiť ked vam ostatní budu kázať nechať ho doma? Lebo oni chcú mat dokonalý den a nechcú riskovať komplikácie...
Strašné čo i len čítať 👎👎👎👎👎. Ten človek za to predsa nemôže!!!!! Hrozné zmýšľanie niektorých ľudí
Kamoske na svadbe skolaboval pribuzny, prisla sanitka vsetko, odniesli ho, par dni po svadbe chudak zomrel….hocikomu sa moze stat hocico…dalsia kamoska bola zo svadby tak v strese, ze jej samej bolo zle…cize tak zmyslat sa nehnevaj…bud si este mlada alebo strasne hlupa….ludom aj zdravim pride bezne zle, toboz v lete, vydychany vzduch….nema asi slov na toto….
Keď som sa druhýkrát vydávala, mala som už dve deti. Syn mal 2 roky a toľko, čo sme sa obliekli a už už odchádzali z bytu, pozvracal sa. Kým som ho prezliekala, manžel volal na úrad, že budeme meškať. Doleteli sme na miesto, kráčame hore po schodoch, keď sa moja dcéra potkla a vankúšik s obrúčkami letel ďalej. Tá moja sa kdesi zakotúľala a nevedeli sme ju nájsť. Sesternica mi na sobáš požičala svoju 🤷♀️ ja som z toho stresu dostala tetanický záchvat. Keď prešiel, napila som sa a obrad sa mohol začať. Toľko k našim predstavám o dokonalosti. Je mi ľúto, že takto uvažuješ. V dnešnej dobe, kedy sa vo veľkom hovorí o školskej inklúzii a o prijatí všetkých bez ohľadu na diagnózu, niekto neakceptuje človeka s epilepsiou. Veľmi smutné. Ako ťa ohrozí? ako
🤮🤮🤮🤮🤮🤮 myslím si, že viac k tvojej osobe netreba dodať
@ninaa67 Ja by som ho nevolala. Nie preto, ze ma epilepsiu. Ale ak ho velmi nepoznam, naco? Ja som bola u kamosky a veru moj frajer so mnou nebol. Nikto s tym nemal problem. Pocet ludi si urcujete vy.
Moja sesterka nas napriklad na svadbu vobec nezavolala. Ani mna, sestru, ani mojich rodicov... Mne to bolo jedno. Jej vec, ich svadba, ich pravidla vratane ludi, ktorych pozvu.
@anonym_26fcc8 podľa mňa kebyže to chce založiť niekto len na rozprudenie vášne, založí to pod anonymom, presne pre to aby sa nehovorilo, že je to nový profil, ty budeš fejk
@13uzivatelka11 moze mat clovek rozdielny nazor ako ty? Rečnícka otázka, poprosím neodpovedat
Neverím, že toto je reálne. Takáto blbka nemôže existovať.
Toto keby mi veľmi blízka osoba povie, že môj partner na svadbu nie, kvôli jeho chorobe, tak sme spolu skončili. Ako keby bol alkoholik, alebo niekto kto všade vyrobí problém, alebo proste nejaký hulvát. Ale toto?! 🫣
Ak je to realita, tak si úplne dno.
@ninaa67 S ODVAHOU,slušne medzi štyrmi očami.Aj keď to bude nepríjemné,ale inej cesty niet.Ja som zažil, že jeden kamarát mal epileptický záchvat u známych, keď sa chodilo ešte " šibať" vo veľkom.Ani som nevedel,ze niečo také má.Len zrazu odpadol,mykalo ho, dávali mu voňať alpu, medzitým mu tú alpu aj naliali do očí......ja som bol z mimo celý deň.A presne ako tušíš, táto situácia by mohla nastať na vašej svadbe.
@ninaa67 Ja by som ho nevolala. Nie preto, ze ma epilepsiu. Ale ak ho velmi nepoznam, naco? Ja som bola u kamosky a veru moj frajer so mnou nebol. Nikto s tym nemal problem. Pocet ludi si urcujete vy.
Moja sesterka nas napriklad na svadbu vobec nezavolala. Ani mna, sestru, ani mojich rodicov... Mne to bolo jedno. Jej vec, ich svadba, ich pravidla vratane ludi, ktorych pozvu.
@anonym_1ac06f presne. Ja nechápem prečo všetci potrebujú ťahať na svadby ľudí ktorých pár ani poradne nepozná alebo nemá k nim vzťah
@ninaa67 asi ti to nikto nepovedal, alebo si možno ešte nič také väčšie neorganizovala, ale zariadit na 100% dokonalost sa nedá.. Nech to naplanujes akokoľvek, hrozba na narušenie svadby je stále:
- opití príbuzní ( aj ti, čo nemajú epilepsiu)
- niekto sa pobije
- čašníčky budú nosiť jedlo neskor
- jedlo môže mať niekto studené
- bude liať a zaplatíš si svadobné topánky
- budete mať nedostatok vody pred kostolom
- koláče na vyslúžku padnú
- nejaké dieťa ti obleje svadobné šaty dzusom
- skolabuje ti nejaký starší hosť
- donesú skôr bufet ako majú
- smyknes sa popri svadobnom tanci
- niekto pri tanci spadne a ublíži si
- deti budú vykrikovať v kostole
A tak ďalej.
Nechcem ta tým strašiť, skor poukázať na to, že je veľa veci, ktoré sa môžu stat bez ohľadu na to, či toho sesternicinho priateľa pozvete alebo nie. Uzi si ten deň po svojom 🙂) a nechaj, nech sa on sám rozhodne, či je pre neho v poriadku ísť na svadbu. A hlavne, už teraz sa vyrovnavaj s tým, že sa môže hocičo pokaziť. Potom si tu svadbu užiješ naplno ;)
@ninaa67 asi ti to nikto nepovedal, alebo si možno ešte nič také väčšie neorganizovala, ale zariadit na 100% dokonalost sa nedá.. Nech to naplanujes akokoľvek, hrozba na narušenie svadby je stále:
- opití príbuzní ( aj ti, čo nemajú epilepsiu)
- niekto sa pobije
- čašníčky budú nosiť jedlo neskor
- jedlo môže mať niekto studené
- bude liať a zaplatíš si svadobné topánky
- budete mať nedostatok vody pred kostolom
- koláče na vyslúžku padnú
- nejaké dieťa ti obleje svadobné šaty dzusom
- skolabuje ti nejaký starší hosť
- donesú skôr bufet ako majú
- smyknes sa popri svadobnom tanci
- niekto pri tanci spadne a ublíži si
- deti budú vykrikovať v kostole
A tak ďalej.
Nechcem ta tým strašiť, skor poukázať na to, že je veľa veci, ktoré sa môžu stat bez ohľadu na to, či toho sesternicinho priateľa pozvete alebo nie. Uzi si ten deň po svojom 🙂) a nechaj, nech sa on sám rozhodne, či je pre neho v poriadku ísť na svadbu. A hlavne, už teraz sa vyrovnavaj s tým, že sa môže hocičo pokaziť. Potom si tu svadbu užiješ naplno ;)
*zablatis si topánky
@ninaa67 ja som čakala že napíses ze ti nieco urobil alebo je to tvoj ex z minulosti a nie ze je chudak chory a ty ho preto nechces pozvat no ja byt sesternicou a toto mi povies si u mna definitivne skoncila .....fuj
Keď som sa druhýkrát vydávala, mala som už dve deti. Syn mal 2 roky a toľko, čo sme sa obliekli a už už odchádzali z bytu, pozvracal sa. Kým som ho prezliekala, manžel volal na úrad, že budeme meškať. Doleteli sme na miesto, kráčame hore po schodoch, keď sa moja dcéra potkla a vankúšik s obrúčkami letel ďalej. Tá moja sa kdesi zakotúľala a nevedeli sme ju nájsť. Sesternica mi na sobáš požičala svoju 🤷♀️ ja som z toho stresu dostala tetanický záchvat. Keď prešiel, napila som sa a obrad sa mohol začať. Toľko k našim predstavám o dokonalosti. Je mi ľúto, že takto uvažuješ. V dnešnej dobe, kedy sa vo veľkom hovorí o školskej inklúzii a o prijatí všetkých bez ohľadu na diagnózu, niekto neakceptuje človeka s epilepsiou. Veľmi smutné. Ako ťa ohrozí? ako
@anonym_762d3b našli ste potom obručku ?
@ninaa67 moj nazor je, ze si krava 🤷🏼♀️ keby som tvoja sesternica a precitam si tvoj prispevok, tak na tvoju svadbu ani nejdem.
Som myslela, ze je to nejaky agresivny alkoholik alebo co, ale nie ze ma epilepsiu a preto nie je dost vhodny na tvoju dokonalu svadbu 🙈
podla mna je toto fake tema, paradny troll, lebo takto bezcitne zena- buduca matka asi realne nemoze reagovat. Ci ano? 😲😔
@anonym_762d3b našli ste potom obručku ?
@anonym_dc2d28 áno 😃 hľadali všetci, aj fotograf, aj oddávajúci. Zakotúľala sa za kvetináč pod schodami. Dodnes sa smejeme, že nás naše deti sabotovali 😛 ale my sme sa nevzdali!
@13uzivatelka11 kamoška sa spoznala vo februári s chalanom, v marci spolu začali chodiť a v máji nám prišli na svadbu. Spoznali sme ho pár dní pred svadbou, keď so priala požičať odo mňa šaty a kravatu. Oni spolu vtedy neboli ani 3 mesiace..... teraz im ideme na svadbu 😂
Ale plne chápem, ak niekto pozýva len dlhoročných partnerov. Mali sme jeden "pár", ani netuším, ako sa to dievča volalo a videla som ju raz v živote. Len bol to náš svedok, prižmúrila som oko.
Na co sa vlastne pytas takuto vec na fore? Ak si tak sebestredna, ze ta napadne hentaka somarina, urcite ti moze byt jedno, co ti k tomu napisu cudzie zeny na fore. Rob, ako uznas za vhodne. Nemusis pozyvat ludi, ktorych tam nechces, ale ak by si mi povedala takyto dovod, poslala by som ta do riti

Fake tema. Profil založený teraz, v názve 67 akoze hahaha...decko si robí srandu.
@anonym_26fcc8 a tak čo je na tom, keď človek napríklad sem chodí len nezaregistrovany čítať diskusie a proste ma "problem" a chce sa na to opýtať, tak si založí profil a založi diskusiu 🤷♀️ akože ľudia sú fakt hlupi niekedy, tak ja by som sa vôbec nedivila, kebyže je táto téma reálna.. veď napadlo by niekoho niečo takéto vymyslieť len tak? Podľa mňa to musí mať reálne základy táto otázka..