Ako plánovať svadbu s partnerovým dieťaťom?
Ahojte, chcem sa opytat ze ako vyzerala Vaša svadba ak partner mal uz dieťa. Ako velmi to uz nebol ,,Váš deň”, a teda ako velmi ste to dieťa zapájali do obradu atď. Ci stalo pri Vás pri obrade atď. Ďakujem 🙂
@studentkastavbar Nevidím dôvod na to, aby jeho syn stál pri obrade pri vás. A nejde vôbec o to, či je to jeho syn, tvoj, váš... Proste pri obrade máte byť vy dvaja. Ako si vôbec prišla na to, že jeho syn bude stáť pri vás? Lebo tvoj nastávajúci to tak chce? No tak si to treba vydiskutovať s ním, že svadbu máte vy dvaja, jeho syn sa nežení. (Mimochodom, nepríde mi to OK ani voči matke toho chlapca, že jej syn si ako keby "berie" novú mamu.)
@studentkastavbar A z celého vyjadrovania až kričí, že tu nejde o žiadny váš deň, ale iba o tvoj deň, lebo ty, ty, ty...
Tak my sme na svadbe mali aj "mužove" deti a aj naše spoločné (vtedy este len jedno). Sedeli v prvom rade, ale vpredu sme boli my, dvaja svedkovia a matrikarka/farár (áno, mali sme svadbu aj-aj) a dcéra nám doniesla prstene (chalani boli v ťažkej puberte a boli by sa radšej skryli v mysej diere než "traposit" s prstenmi) Nevidím dôvod, aby pri obrade stalo dieťa pri rodičovi ako ochranka. Môže mať "zvláštnu" úlohu, priviesť rodiča k oltáru alebo podávať prstienky, ale stát pri ňom je také dost mimo....
ja mám ešte len 3r a mne by napríklad nevadilo ho počas obradu kľudne aj držať na rukách 🙂 platí to aj opačne, nežiarlila by som keby to tak mal môj (terajší) manžel a držal nášho syna 🤷 čiže ja som ešte vyšší level nepochopenia, ako sa vôbec môžeš vyjadrovať takto o synovi muža s ktorým plánuješ byť po zvyšok života - a ver mi, je to dlho 😉
A ako ti to dieťa pokazí tvoj deň aj keby úrovni stalo pri otcovi? Možno to chce otec preto ako "symbol" že aj on patrí do rodiny a neberies si len jeho ale jeho aj s dieťaťom.
Apropos dosť smutné že sa idete brat a neviete sa otvorene o tomto porozprávať a pokúsiť sa nájsť "riešenie" potom ako si poviete dôvody prečo áno a prečo nie
@zuzanka.zuzu moja dcéra bola tiež pri obrade a držal ju otec na rukách, a nikto sa nad tým nepozastavoval
Za mna by syn mal stat presne vedla otca.
Tiez sa mi nepaci tvoje zmyslanie- ja ja ja. Uvedom si, ze si beries muza so zavazkom- dietatom. A tym ze si beries jeho otca ho nemozes vyclenit, navzdy bude jeho sucastou. Ak s tymto niesi stotoznena, vycuvaj z toho.
@studentkastavbar môj partner ma deti. 2 dcéry, ktoré sú už dospelé. Ale beriem ich ako vlastne, skôr sestry ako dcéry. A povedala som im, ze by som bola rada keby boli mojimi družičkami. Chcem, aby si ten deň užili rovnako ako aj my a ďalší hostia. Aj keby boli malými deťmi, tak by to nič nemenilo na situácií. Sú súčasťou už aj môjho života.
Máš dosť divné zmýšľanie ...
@studentkastavbar deti 7 rokov, moj syn a jeho syn, nestali pri nas. Normalne sedeli pri starych rodicoch. Ani neniesli obrúčky ani nic. Pri hostine sedeli pri detskom stole. My sme sa ich spýtali ako to chcu a chceli byt pri detoch. Museli sme ich my nahanat aby láskavo isli s nami na fotenie a bolo by fajn, keby si s nami vobec zatancovali. 🤣🤣🤣 ja som chcela mat svadobné fotky s nami a detmi a teda patrične to deti ofrfali. Ale tak deti boli maličké, ked sme sa spoznali, cize my obaja to berieme ako nase. Ked sme im povedali, ze bude svadba, tak iba skomentovali, ze vy ste este neni manzelia 🤣🤣🤣
@studentkastavbar To aký máš vzťah so synom partnera, vieš len ty. Je to mimo, aby stal celý čas pri vás. Môže doniesť napr. prstienky a sedieť vpredu pri starých rodičoch.
Otázka je, prečo to tak chce otec? A či to vôbec chce jeho syn? Toto všetko si treba vysvetliť.
Tiež matke syna sa asi takéto nebude páčiť.
@studentkastavbar ja mám syna z prvého vzťahu a v čase svadby sme už mali aj spoločného ďalšieho syna. Sedeli pri detskom stole a inak boli pri našich rodičoch alebo s aupairkou. Popravde väčšinu svadby neviem kde boli 😂
Ja mám 8 ročnú dcéru z prvého vzťahu, budúci rok máme so snúbencom svadbu. Dcéra pôjde v kostole uličkou so mnou a s rodičmi ku ktorým si potom počas omše aj sadne. Čo sa týka hostiny, tak bude sedieť s nami za hlavným stolom, nie medzi nami ale vedľa mňa, keďže manželia sa kŕmia atď... A čo sa týka nosenia obrucok, to ešte nemáme doriešené, keďže obrúčky sa nosia s obetnymi darmi (myslím) a to asi zapojíme viac detí ktoré budú prítomné...

“TO dieťa” … a už sme 3krat “počuli” že ho ľúbiš a to sa prosím Ťa nejak vylučuje so štúdiom stavebného inžinierstva? …