icon

Ako postupovať, keď dieťa odmieta prvé sväté prijímanie?

27. jan 2024

Nútili by ste ísť dieťa na prvé sväté prijímanie ak nechce?

morusha
29. jan 2024

@nurielka Nie je to útočenie, je to iba konštatovanie. A ako si rýchlo si zmenila rétoriku z "Milujem aj teba, nastavím druhé líce" na protiútok" Myslíš si, že si niečo viac?" No nemyslím a snažím sa komunikovať vecne. A stojím si za tým, že z týchto ľúbivých myšlienok, ktoré tu prezentuješ sa nedá čerpať dlhodobo, ty sama si toho dôkazom, tvoje reakcie...navyše hovoria o tom aj svedectvá ľudí, kam ich táto filozofia doviedla a vrátili sa naspäť k Bohu.

tina3008
Autor odpoveď zmazal
diaszoky
29. jan 2024

Posrat sa z toho ides ty inak by si nad tym mavla rukou a nepsiala tu!!!!!!!!!!!!!!

diaszoky
29. jan 2024

@lenkakravcova modlitba je spravna len vtedy, ak je za spravnu vec nie za zlu a pochybnu

nurielka
29. jan 2024

@morusha slovo proti slovu, svedectvo proti svedectvu.. a zasa sudis katolícka. Útok za útokom.

nurielka
29. jan 2024

@tina3008 to všetko sú iba tvoje subjektívne pocity, ničím nepodložené, len slepou vierou.. raz sa stretneme, dovtedy dovidenia.

madeline1
29. jan 2024

To co je za otazka? 😂Tak ak patrite k nejakej viere, vierovyznaniu, tak logicky pojde. Tvoje dieta sa rozhoduje v dolezitych veciach samo, co ano a co nie? Prekvapena som tiez, ze sa netesi, nevie co to je, ake to je...

morusha
29. jan 2024

@nurielka Budem ťa citovať: " A len doložím, že ústredná myšlienka mojich komentarov je Láska." Dlho ti tá láska nevydržala, si vo svojich príspevkoch nekonzistentná a nevieš reagovať pokojne, neútočne, zato obviňuješ z útokov mňa.Ako potom žiješ to čo tu prezentuješ?

nurielka
29. jan 2024

@morusha zasa sudis.. 😅😄

mell27
29. jan 2024

Nepochopila som, načo sa pýtaš či by niekto nútil dieťa do PSP, keď si ty presvedčená,čo chceš robiť. 🤦🤦 Veď si urob ako chceš,nepotrebuješ povolenie na koňovi alebo sa chceš pochváliť, aká si super ? ... A krst nie je základ, kresťanského života pre dieťa, ale to, čo si pri ňom sľúbila Bohu!

tina3008
29. jan 2024

@nurielka Je zvláštne, ako nechceš pripustiť, že niečo na tom, čo píšem, by mohla byť pravda a pritom som ti sama dala v mnohých veciach za pravdu. Vymazala som komentár, kde som sa ťa pýtala, čo si si vzala zo svojho minulého života. Predpokladám, že nič, lebo si nič nepamätáš. Akoby si mohla, veď si žiadny iný neprežila. A toto je na akom podklade založené?
Vedela by som s tebou diskutovať veľa, to by som musela veľmi dlho písať, aby som dokázala obsiahnúť a ukázať, z akých podkladov čerpám, že nie je to len môj subjektívny pocit, ale tvoj postoj poukazuje na to, že najlepšia obrana je útok a útek. Škoda, ale aj to je tvoje právo na výber

morusha
29. jan 2024

@nurielka No presne ako aj ty😁😉

aurora33
30. jan 2024

@madeline1 no dieťa sa neteší, pretože od krstu nebolo v kostole, tak vlastne ani netuší na čo sa má tešiť.

nurielka
30. jan 2024

@tina3008 samozrejme mám za sebou mnohé minulé životy. Ale prepáč že ich tu nebudem zdieľať, máločo vypustim zo súkromia a svoj život zdieľam len s blízkymi ľuďmi, ty len predpokladaš, predvídas kto je aky...sudis.. hľadaj svoju pravdu, ja tvoje náboženstvo poznám(mám za sebou všetky sviatosti, áno všetky) a nič mi nedalo, tak ti nemám prečo dať za pravdu a hovoriť o svojej. Máš svoju cestu, ja svoju. Raz sa stretneme. Dovtedy s bohom.

aurora33
30. jan 2024

@nurielka nie je možné mať všetky sviatosti. Aspoň vidíme, ako poznáš naše náboženstvo. Pani odborníčka 🤦‍♀️

nurielka
30. jan 2024

@aurora33 a zasa naše náboženstvo..😅 a chytanie za slovicka, klasika MKonikarok, mám krst, prijímanie(eucharistia je snáď v tom), birmovku, a sviatosť manzelstva, prepáč teda že ďalšie 2 nemám, ty snáď áno? Neberiem ti to. S bohom. A dovidenia.

nurielka
30. jan 2024

@aurora33 inak si zasa vyniesla súd.. nepoznáš, najlepšie je odsúdiť, však? neviem neviem.. keby tu prišiel ku vám oveckam ďalší taký ako Ježiš, či by opat neskončil (síce nie na kríži) ale v nejakej cele.. vy uznavate len svoju pravdu, iný človek vypúšťa podľa vás klamstvá.. ach.. lúčim sa a touto debatou.

aurora33
30. jan 2024

@nurielka tak potom nepis, že máš všetky, ÁNO VŠETKY sviatosti.

nurielka
30. jan 2024

@aurora33 ty asi nerozumieš pisanemu slovu, že sú mi všetky sviatosti na 2 veci. Aj celé to "vaše" náboženstvo, ktoré uznáva len "svoju" pravdu.

aurora33
30. jan 2024

@nurielka zaujímavé, ako keď niekto poukáže na tvoj omyl tak tu zrazu nahnevane prskáš.

tina3008
30. jan 2024

@nurielka nie, nie, prosím, zastav, je hlúpe viesť takto debatu o Bohu, veď nás má rád obe...len ma mrzí, že keď ti niekto povie svoj názor, hneď ho obviníš, že súdi, len predpokladá, to sú len jeho subjektívne pocity....vieś, fakt ma mrzí, že si nenašla zmysel vo viere. Možno je tento spôsob len tvoja obrana voči ranách, ktoré máš z nesplnenia svojich normálnych ľudských potrieb a očakávaní v aktívnej viere. Sviatosti sú len prostriedkom, ako sa dostať bližšie k Bohu, nie merítkom, kto je svätejší. Aj ty môžeš byť v tomto momente ľudsky lepšia a ako ja a to pravidelne pristupujeme k sviatostiam. Ja som v nich našla zmysel a je mi fakt ľúto, že si nenašla vo svojom živote aktívneho katolíka, ktorý by žil tak, že by mohol byť príkladom života v láske. Lebo toto ponúka Boh. A sviatosti sú preto, lebo chce, aby sme sa delili s Ním o svoj život. Veď v Eucharistii je On sám prítomný. Ale, žiaľ, príklady vo svete dokazujú, že už ani mnohí kňazi neveria v Jeho prítomnosť v Eucharistii. Svedčia o tom vedecky preskúmané Eucharistické zázraky, keď sa hostia zmenila na srdcový sval 33ročného muža. Samozrejme, že tento nedostatok prítomnosti skutočných dobrých katolíkov ostatných odrádza a toto je, žiaľ, mementom pre nás, katolíkov, že kdesi je chyba. S pokorou musím uznať, že potom asi Bohu málo dôverujeme a nejdeme skutočne do hĺbky. Lenže existuje aj druhá stránka- tí, ktorí naozaj žijú krásnym duchovým životom a prinášajú veľa dobra, ale takí sú, napr. pre prezentáciu médií nezaujímaví a oni sa ani nevtierajú. Preto je možné nadobudnúť dojem, že katolícke náboženstvo je zbytočnosť, tak aj sviatosti. Nikto ti vieru nevnucuje, sama som to nikdy neznášala. Ani nechcem súdiť, prepáč, ak som vytvorila takýto dojem. Jednoducho mne takýto život v katolíckej viere dáva skutočne zmysel. Prajem ti, nurielka, aby si našla naplnenie zmyslu života a to úprimne.

derdia
30. jan 2024

@lenkakravcova nemodlis sa za vizie.
Ked sa modlime za hrienikov, mame sa modlit raz tolko ako sa modlime my sami... Proste tu pracu mpdlitebnu mame robit my za nich.
A po dalsie, modlim sa za obratenie hriesnikov, pre ich dobro.
Peetoze ked clovel zije s Bohom, zije raj na zemi uz tu.
A hriesnici o to dobrovolne prichadzaju.

derdia
30. jan 2024

@madeline1 nuz ked povie, ze nechce ist na strednu, tiez ostane doma🙈🙈🙈😁😁😁

derdia
30. jan 2024

@tina3008 mne je tiez luto, len toho, ze ked som bola stratena, ako mnohi, a nepoznala to co teraz poznam, moj zivot bol o nic. Premarnene dni. Teraz je kazdy den pre mna dokonalym svetom. Len s Jezisom, sa da zit, nebesky raj uz tu na zemi. 😊

autor
30. jan 2024

@madeline1 ach bože píšem to sem už asi po 5x ... Neznamená to že nepôjde vôbec
Má ešte cca polroka času a
napr škola a PSP sú dve odlišné veci, povinná školská dochádzka je povinná kdežto PSP povinné nie je. Čo z toho dieťa bude mať keď tam bude chodiť nasilu? N.I.Č 🤨
@nurielka zbytočne sa je hádať, ja mám tiež od krstu až po birmovku. Myslím že svet ide dopredu len čo sa týka náboženstva je to stále to isté čo je škoda. Samozrejme 10toro sa "hodí" do každej "doby" ale keby niektorej z nich prišlo dieťa že sa mu páči rovnaké pohlavie alebo by prišla dcéra s tým že je tehotná tak by utekali za kňazom že čo majú robiť, sú proti potratom ale čo má človek z toho že porodí dieťa ktoré bude nenávidieť pretože vzišlo zo znásilnenia alebo oni sa postarajú o matku s dieťaťom ktorá ostala na všetko sama?

lenkakravcova
30. jan 2024

@tina3008
@nurielka
V tom spasení má Nurielka pravdu.

Ježiš nikdy nepovedal, že prináša spásu pre to, že zomrie. Hovoril v metaforách (keď hovoril o kalichu krvi atď.). Keď sa pozrieš na staršie a potom i jeho výroky o spáse,píše sa tam:

Nech netrestajú otcov smrťou pre synov a ani synov nech netrestajú smrťou pre otcov. Nech je každý usmrtený za vlastný hriech! (Biblia, Dt 24:16)
A teda každý musí byť súdený spravodlivo.

Ďalej sa tam píše:
Ak však chceš vojsť do života, zachovávaj prikázania. (Biblia, Mt 19:17)

„Hľa, prídem čoskoro a moja odplata príde so mnou, aby som odplatil každému podľa jeho skutkov!" (Zj 22:12)

Čiže nie, žiadna imaginárna spása ovečiek neprebehla. Každý z nás sa postaví pre Boží súd.

Ešte taký paradox - ak veríš, že si spasená tým, že sa Ježiš zasamovraždil (lebo teda o tom vedel, a nepredišiel tomu podľa Biblie): Judáš skončil za svoj skutok zrady kde? V nebi alebo v pekle? 🙂 Lebo práve kvôli nemu ty veríš, že pôjdeš do neba..

autor
30. jan 2024

@lenkakravcova vieš čo v niečom máš pravdu, každý sa postaví pred boží súd len ja si napr neviem predstaviť že Pán Boh tam bude mať knihu že koľkokrát človek bol za život v kostole alebo na spovedi? 🤔 Možno tam bude práve taká "hlúposť" že zachránil mačku alebo psíka a takato "hlúposť" mu pomôže do Božieho kráľovstva... To my však nevieme ;) len táto diskusia je už úplne mimo na to, čo som sa pýtala 😁

makodob
30. jan 2024

@lenkakravcova vieš prídeš mi ako malé dieťa. Dala si poradie a išla som od začiatku v takom poradí ako si ho uviedla ty 😃 a ja som podľa špekulant, lebo si vyberám. Jediný špekulant a spochybňovač si ty. Napísala som ti, že sa na to počas týždňa pozriem a ti napíšem. Včera som si sadla k prvému, tak som ti napísala. Mám 4 deti, nečakám na každú tvoju správu v strehu, mám aj iné zaujímavejšie činnosti ako napríklad stráviť čas s rodinou. Okrem iného mi to celé príde akože topiaci sa slamky chytá. V Písme je toľko úžasných veci, udalostí ,dokázaných faktov ale aj tajomstiev, že keby sa mala šajnu, tak by si sama sebe ťukala na čelo, čo tu vobec riešiš, nejaké šekle či počet ľudí pri sčítaní. Je to smiešne, čo si si z celej Biblie vybrala, ani sa nečudujem, že si prešla na islam. Tvoje ,,štúdium Biblie” bolo povrchné, nešla si do hĺbky, len si si vlastným rozumom niečo porovnávala o čom nemáš vobec šajnu. Celé evanjelium Písma a samotného Ježiša vidno od Mojžiša až po koniec a to si Bibliu nemozeš prečítať raz, ani dvakrát a ani trikrát. A bez Ducha Svatého si možeš šúchať nohami, lebo nič nepochopíš, tak presne ako si nepochopila. Sama seba si obrala o vzácne poznanie. A ak by si bola presvedčená o moslimskej viere, nepretrčala by si sa na koníkovi v kresťanských témach neustále.

derdia
30. jan 2024

1 Jn 3, 1 – 10

Pozrite, akú veľkú lásku nám daroval Otec: voláme sa Božími deťmi a nimi aj sme. Preto nás svet nepozná, že nepoznal jeho. Milovaní, teraz sme Božími deťmi, a ešte sa neukázalo, čím budeme. Vieme však, že keď sa on zjaví, budeme mu podobní, lebo ho budeme vidieť takého, aký je. Každý, kto má túto nádej v neho usiluje sa byť čistý, ako je on čistý. Každý, kto pácha hriech, pácha aj bezprávie, lebo hriech je bezprávie. A viete, že on sa zjavil, aby sňal hriechy, a v ňom hriechu niet. Kto ostáva v ňom, nehreší; kto hreší, ten ho nevidel, ani nepoznal. Deti moje, nech vás nik nezvedie. Kto koná spravodlivo, je spravodlivý, ako je on spravodlivý. Kto pácha hriech, je z diabla, pretože diabol hreší od počiatku. A Boží Syn sa zjavil preto, aby zmaril diablove skutky. Kto sa narodil z Boha, nepácha hriech, lebo v ňom ostáva jeho semeno; a nemôže hrešiť, pretože sa narodil z Boha. Podľa tohto sa dajú rozoznať Božie deti od detí diablových: kto nekoná spravodlivo, nie je z Boha; ani ten, kto nemiluje svojho brata.

Ten hto hresi, nerozumie.
Preto mame byt malicky, pretoze deticky veria na otca na Nebesiach, aj na princa jeho syna... Len akurat toto nie je rozpravka, ale realita. Staci uverit♥️♥️♥️♥️

lenkakravcova
30. jan 2024

@makodob No tak, čas si mala na to, aby si odpísala takúto litániu 🙂 Tak si nájdeš určite čas aj na ten zvyšok (ak budeš chcieť).
Ja mám 3 deti a eshop, takže tiež mám čo robiť 🙂 Rob si ako chceš, tie posledné vety nevyznievajú veľmi pokojne ani rozumne.