Ako riešiť darček, ktorý už bol použitý?
Mala som narodeniny a dostala som biziteriu - nahrdelnik a naramok. Ked som si to sla vecer skusat, vsimla som si, ze oba kusy maju akoby zoxidovane zapinanie - bolo vidiet,ze to ma co to za sebou a jeden kus sa normalne rozpadol.
Vien,ze clovek ma byt za dary vdacny, ale mne samej prislo smutno z toho, ze danej osobe nestojim ani za normalny darcek ( vztah mame blizsi, peniazr na to urvite ma).
Povedali by ste tomu dotycnemu nieco na to? Mne by bolo trapne niekomu cosi take dat...
Daruj jej to pri jej najbližšom sviatku.
Svokra? 🤭
Tiez sa prikláňam k názoru že napísať kamoške, aby to šla reklamovať....
Nijak by som to neriešila.
Opýtala by som sa jej, či sa to dá vrátiť v obchode, alebo reklamovať, pretože zrejme to už asi niekto do toho obchodu vrátil. Ze sa ti to vidí nosené. Alebo druhá varianta je, dat to na sviatok naspäť ako darček.
Ked je to bizuteria kludne to moze byt aj nove . Kupila niekde u cinana bolo to niekde v sklade vlhkom zoxidovalo. Ja by som jej povedala ze sa to hnet rozpadlo ci mà este ucet ze by sme sa stretli tam kde to kulpila dali vymenit a potom sli na kavu - spojili prijemne s uzitocnym. Ked povie ze ucet uz nema tak kaslat na to. Je to len vec . Zbytocne si kazit naladu.
Neriešila by som absolútne. Inak, u nás v rodine, som si všimla, fičí zvyk - posúvanie si darčekových tašiek 😀 zo začiatku mi to prišlo čudné keď sa nám vrátila taška ktorú sme my darovali s nejakým darčekom ale teraz to tak robím aj ja.. mám tých tašiek aspoň 30 tak posúvam aj ja keď ideme zase dakomu gratulovať...
Kto to tiež tak robí? 😀
Ahoj, ja by som to už asi nechala tak, možno by som spomenula, že sa mi to hneď roztrhlo alebo zničilo a že si to skúsim dať opraviť, no na kamošku by som mala trošku iný pohľad už...Moje deti tak dostali minulý rok na Vianoce hračky od blízkej rodiny, dobre zarábajúcej - viditeľne zničené, ošúchané, jedna špinavá...🙄 Neskôr sme sa od ďalšieho člena rodiny dozvedeli, že ich dostala zadarmo niekde na Bazoši. Neviem no, radšej by som prijala jednu novú hrkálku z Pepca za 4 € ako to množstvo použitých vecí. A to len podotknem, že my sme tej rodine dávali darčeky typu: tablet, písací stôl so stoličkou, či nové oblečenie podľa výberu...Nevadí, svet sa nezrúti, len to zamrzí, ten postoj 🤔
My sme od muzovho deda ako svadobny dar dostali kuchynsky robot z 1985 a este aj so zvyskami jedla. Nie, nebolo to o ziadnych stareckych zalezitostiach a ani o peniazoch, len o tom, ze je drzgrossky had. Vysmarili sme ho a doteraz sa na tom zabavame.
Ak sa ti to paci, oprav to, ak nie, vysmar a dalej neries. Predpokladam, ze to nebol prvy dar, ktory si od nej dostala, ake boli tie ostatne? Mozno to bolo fakt len o aktualnej nudzi, ci uz financnej, alebo casovej. Moznost je aj taka, ze ti chcela dat nieco, co ma pre nu inu ako financnu hodnotu.
Viem že ťa to mrzí, ale tiež by som to neriešila, kvôli tomuto by som neriskovala pokaziť inak pekný vzťah.
Predpokladam, ze sa jedna o nejaku lacnu bizuteriu, mozno z nejakeho cinskeho obchodu alebo obchodu s bizuteriu, nie Swarovski. Ja by som to nechala tak a pri najblizsej prilezitosti by som jej dala najlacnejsiu vec, co by so nasla v obchode. Lidl cokoladu za 70 centov alebo nejaku blbost z Pepca. Alebo nieco co by som mala doma. Len problem je, ze ja doma ziadne taketo veci nemam, co nechcem posuvam dalej (nie ako darceky) alebo proste vyhodim. Z mojej skusenosti napisem,ze ludia, co netrpia ziadnou financnou nudzou vacsinou nedavaju nic alebo nieco co najdu doma. Za mna je to neucta k tomu cloveku, aj keby som len jednu cokoladu doniesla alebo flasu prosecca, ale cielene kupenu pre toho cloveka.
Ja by som vyhodila, zabudla. Keby sa na to niekedy pytala tak popravde "Rozpadlo sa to pri zapinani, vyhodila som. "
svagor raz doniesol dcere, /je jej krstny otec/ na narodeniny dve knizky bez akehokolvek zabalenia, OK, beriem. A neskor sme v knihach objavili "venovanie" jeho detom z ich skoly za dobry prospech...😅
Velmi by ma to zamrzelo. Mne by stacila cokolada za 1E ako nieco pouzite.
Napis jej (nehovor osobne, ak nechces byt netaktna), ze sa ti darcek rozpadol a sa ti velmi paci, ci by ti ho mohla vymenit. Garantujem ti, ze pride s vyhovorkou, ze nema blocek alebo taketo kusy sa uz nepredavaju. 🤣🤣🤣
Zda sa mi, ze je proste skrblik.
Poviem Vám srandu 😅😅😅😅kamoške som dala veci pre malú a hodila som tam Tofife😅🤨 a ona mi potom pise-pocuvaj pošlem ti srandu otvorí a tam polka vyjedena😅 a muž sa priznal ze deň pred tým to večer vyzral🤣🤣😅😅 no úplný trapas 😂
@miadi fakt to nie je nove. Nebolo to ani v sacku, ani to nemalo ziaden stitok. Ten spoj vyzeral presne ako od nshrdelnikov,ktore mi ostali po babke a ta ich nosila rada a casto. To som tym chcela povedat,ze to vidno,ze to nie je nove. Ja to riesit nejdem,cosi. Len ma zamrzelo to,ze ja si davam zalezat na darcekoch.
@frantis to s taskami robime aj my :D ale ozaj ide o obsah,nie o tasku.
@ariannazara tak to je dobra sranda😅😅😅
@kornelies no ved o to ide, ze ano, stavila by radsej cokolada. Pokojne aj z lidla, tesca :D a nie nieco pouzite.
@negymama s odstupom casu to urcite beriete humorne, ale inak, mne by bolo trapne aj zanho.🤔
@ariannazara to sa stalo aj nám. Dostali sme od kamošov darčekový kôš s rôznymi mlskami s keď som otvorila sáčok s orieškami, tak polovica bola zjedená 😀 bol to taký ten zipsovateľný sáčok, tak to zrejme nezbadala, že bol otvorený, keď to balila 🙂
@muchotrafka298 vies co, takyto typ bizuterie som v obchodoch nevidela niekolko rokov. Podobny typ mam po babke, mozno este z tuzexu alebo odkial😅ale o to ide,ze ano, radsej kupit drobnosr ale dat si zalezat ,ze je to extra pre toho cloveka alebo dat nieco handmade,ze vies,ze ti venoval kusok svojho casu.. ale mas pravdu. U nas v rodine tiez jedna cast rodiny dost bohata a na sviatky sme vacsinou nedoatali nic. A na vianoce nam dali darcek raz a to tester vonavky😐😐
@morusha nejdem si kazit vztah,to nie. Len mam pocit,ze jej nestojim ani o jeden maly blby normalny darcek. Chapes ako to myslim?
@mandzula no tak to je hanba toho deda veru. To sa aj zle cita. Verim,zw sa teraz na tom aj pobavite. Ale fuj. Nevhutne a neuctive. Ake boli ine dary? Kniha,ktoru som jej na 99% kupila ja, potom pre maleho plysak, total retro,ktory mal diery pod pazuchou a vychadzala mu odtial pena, podpivniky, ktore strikovala jej mama. Sosku. Ruz, ktory smrdel "starinou". No proste nevien, preco som po takych skusenostiach cakala iny vysledok. Asi som blba😅ja si dam vzdy na dare zalezat. A ak v tom case nemam dost penazi,tak sa snazim kupit aspon to, co viem,ze ma ta osoba rada a je to nove..

Naj kamoske a vlastne hoc akej dobrej by som napisala : pocuj, sla som si dat ten darcek od Teba a rozpadla sa jedna cast
Mala by si to dat reklamovat ze je to vadny kusok, nabuduce Ti to donesiem .
Ked to nechces riesit lebo akoze neuctive, naco to sem pises a pytas sa.
Ja sa s kamoskami uplne narovinu o vsetkom rozpravam