icon

Ako riešiť konflikty pri organizácii oslavy?

ucholacik
Dnes o 05:51

Ahojte.Potrebujem poradiť .Manžel ide mať okrúhle narodeniny tak som rozhodla ,že sa spraví zbierka a kúpi sa mu dosť drahý dar.Poprosila som manželovo brata aby obvolával ľudí a zbieral peniaze .Napísala som mu zoznam ľudí prišla s nápadom na darček.A tu nastáva problém.Švagor začína byť aktívny ako zivočíšne uhlie .Keď som sa opýtala koľko peňazí vyzbieral a či by mi vedel poslať kto koľko dal aby som vedela doložiť keďže idem dávať dosť veľkú sumu tu nastáva problém.Jeho odpoveď bola ,že ako tebe to je na čo ?!!Pracujem ešte aj propri aj svojej robote aby som zarobila na darček a jeho odpoveď bola ,že mám začať makať aby som zarobila na darček.Úplne arogantne odpovede .Začína sa starať do oslavy .Že príde skorej lebo ide niečo chystať zdobiť a neviem čo .Darček chce kúpiť a doniesť on ...propri Tom to viem kúpiť aj ja a zabezpečiť dovoz.Všetko chce organizovať a tvári sa ako čávo a ja som vlastne nič .Zaujíma ma keď mu navrhnem ,že peniaze nech mi pošle na účet a pôjdem ten dar kúpiť ja .Asi súhlasiť nebude a to ma už naozaj nahnevá .

Strana
z2
anonym_e51e00
Dnes o 11:14
@ucholacik

@anonym_e51e00 Nie neurobila som mu hanbu....my to tak máme zaužívané aj medzi známymi.... vždy sa skladalo niekomu na dar keď sa oslavovalo.tak v Tom problém nevidím.Nikto s tým problém nemal.

@ucholacik Ale obvolavat rodinu, posli peniaze na ucet za darcek? Ved to je mega trapne. Znamym sa vacsinou po rovnako sklada. Ale rodine da niekto 50, niekto 100, niekto 200 atd. Urcite by sme dali oslavencovi do obalky s venovanim a nie na ucet po telefonate dalsej osobe.

januska12323
Dnes o 11:27

@ucholacik asi ťa nepochopil ako my všetky. Načo chceš kupovať drahý dar keď na to nemáš a dáš to na starosť ďalšej osobe a potom sa čuduješ, že rieši oslavu? Mala si si všetko vyriešiť sama a nekupovať nič drahé.

muchotrafka298
Dnes o 12:03

No tak vacsiu traposinu som davno necitala. Ked chcem kupit drahy dar, obstaram ho sama a nebudem zobrat po rodine. Ty si to hodila na ineho tak jasne ze sa do toho ide montovat. Kolegyna nedavno riesila podobnu vec. Ze sa mali skladat kamaratke na drahu kabelku a zrazu ludia postupne odpadali, ze nedaju 50 EUR. Ze kupia sami a pritom sa dopredu dohodli.

anonym_f852e3
Dnes o 12:19

Tak my sa napriklad bezne skladame, ked oslavuju svokrovci, tak sa dohodneme, vsetky 3 rodiny (maju 3 synov), ze co sa ide kupit a poskladame sa. Vacsinpu to kupi moj manzel a bratia mu daju peniaze, poslu teda vacsinou a daruje sa spolocny darcek. Alebo, teraz oslavoval bratranec, chce si kupit take lepsie hodinky, tak ze nemame nic kupovat, ale prispiet financne a to sme poriesili tak, ze kazdy v obalke doniesol, kolko uznal za vhodne. A sam si kupi. Aj manzel takto dostal peniaze na 40-ku, ze prispevok na gril, a nech si sam kupi, aky chxe. Lebo svokrovci mali chut kupovat mu konkretny gril, ale to im zamietol, ze on si radsej vyberie sam, aky chce a dolozi si penazi, ak mu to nebude stacit. No gril este nema a caka, kym bude terasa hotova, lebo ho ani nema kam dat 🙃😆.
Ale takto to riesit, ako Vy, no len zlobu to narobi. Je to strasne neprakticke takto.

anonym_53d4c3
Dnes o 12:20

@ucholacik teba by som za švagrinú teda nechcela,že vyvolávať po rodine,aby poslali prachy na účet,TO ČO JE???
Toto raz urobil aj môj švagor,on si vymyslel,že svokre sa kúpi poukaz do kúpeľov,on si to mohol dovoliť,my sme vtedy boli vo finančných sračkách,ja som s tým nesúhlasila,ale muž povedal,že aj my dáme.Pritom švagor dobre vedel,ako sme na tom.Nasratá som bola...

eeffka
Dnes o 12:30
@ucholacik

@anonym_e51e00 Nie neurobila som mu hanbu....my to tak máme zaužívané aj medzi známymi.... vždy sa skladalo niekomu na dar keď sa oslavovalo.tak v Tom problém nevidím.Nikto s tým problém nemal.

@ucholacik trapne zvyky, keby mi vyvolavala kamosova zena ze "ona" sa rozhodla ze sa kupi XY, vypracuje zoznam s telefonmi a niekto ma bude kontaktovat ze jej mam poslat peniaze ( snad si neurcila aj taxu) tak ju poslem odkial vysla a kupim si dar aky ja uznam za vhodne

bielasovicka
Dnes o 12:36
@ucholacik

@ucholacik keď to mate takto zaužívané, tak potom nechápem prečo švagor takto zareagoval. On zrejme o tom zaužívaní ani nevie.

anonym_d0d54e
Dnes o 14:15

je to tvoj manžel, takže oslavu by som zrušila. A nech si peniaze vyzbierané pekne vráti.
z tvojej strany bolo dosť nešťastné žiadať švagra o nejakú prácu. Teraz vidíš aký je to blb.

anonym_d0d54e
Dnes o 14:15
@eeffka

@ucholacik trapne zvyky, keby mi vyvolavala kamosova zena ze "ona" sa rozhodla ze sa kupi XY, vypracuje zoznam s telefonmi a niekto ma bude kontaktovat ze jej mam poslat peniaze ( snad si neurcila aj taxu) tak ju poslem odkial vysla a kupim si dar aky ja uznam za vhodne

@eeffka 👍

anonym_c2b4f8
Dnes o 15:56

Zbierať na darček bolo zjavne zle rozhodnutie. Mali ste iba spraviť pozvánky s dátumom a časom. Oslavu si mohla urobiť s mužom po svojom. Nikto by sa nestaral.

anonym_db32b2
Dnes o 17:05

Preboha, ty sa fakt nehanbíš? Vymyslis tvojmu manželovi drahy dar, na ktorý evidentne nemáš, a od rodiny naň zobres??? Navyše to má vyzobrat za teba niekto iný a referovat koľko kto dal???? To budú podľa toho pohosteni, ako si zaslúžia? Prepadla by som sa od hanby

Strana
z2