Ako riešiť nevhodné darčeky od priateľových rodičov?
Baby prosim ako by ste reagovali??? Na vianoce som kupovala darceky aj priatelovym rodicom, su to velmi vyberavi ludia, vacsinou az takym neprijemnym sposobom...nic im nie je dost dobre, alebo sa im zdaju darceky lacne, nikdy poriadne nepodakuju, stale pocuvam ze oni take nepouzivaju...pritom sa snazim kupovat univerzalne veci, napr kolekciu cajov atd...priatel mal s nimi vzdy taky isty problem, povedal ze nech im nic nekupujeme, ze sa nemam preto trapit...lenze oni nam aj mne osobne vzdy nieco kupia, vacsinou su to veci ktore tiez nepouzivam, vzdy sa velmi snazia nechat tam aj cenovky....skratka nechcem ani ja od nich nic dostavat, mam z toho stresy lebo viem ze to neni uprimne a vepmi neslusne z ich strany ze oni vsetko ofrflu...teraz bol u nich ftajer a poslali mi nejaky darcek...s frajerom som sa pohadala ze naco to bral ked vie aky je problem ale on sklopil usi a ze co mal robit ked mi jeho mama kupila...
Vsak im davas rovnako zbytocny dar ako oni tebe 😃 citas to po sebe? 😀
Ty im davas to co oni povedia, ze uz nepouzivaju a ty dostavas co nepouzivas.
Povedala by som, ze vlk syty aj koza cela. Zdvorilostny darcek... tiez by ta mohli ignorovat ako su nnohe ine frajerky, tak sa ukludni
ja ti neporadim, ale poviem svoj pohlad, ja nerada dostavam darceky, a aj to poviem, napriek tomu ma niektori obdaruju, a potom su rozcarovani, ked neskacem od radosti...a to viem, ze si dali namahu, ale...ja to vnimam, ze nerespektuju moje zelanie...
Tak im davajte darcekove poukazky a nech si vyberu,co chcu. Alebo peniaze. Ja som jeden rok nasim kupila vec,ktoru chceli. Niekolko mesiacov som hladala,aby to malo najlepsie parametre,najlepsie na trhu. Pol roka to ofrflavali az to raz pouzili a zistili,ze je to vlastne super. Tento rok som sa poucila a uz im nic nekupujem. Davam bud poukazku alebo peniaze. A hadat sa kvoli takejto banalite? Podakuj a ide sa dalej
Veď im kúp niečo, čo chceš ty a keď ti to vrátia, tak sa aspoň potešíš a budeš to používať ty 😁
@mamutka Si zabila😝 Perfektný nápad😉
Ale veď ty tiež si povedala priateľovi, že načo to od nich bral, že to nemal brať.. Veď ty robíš to isté
Tak im nabudúce kup poukážku na nákup do potravín. A budeš to mat vybavené aj s cenovkou 😀. Vzhľadom na fakt, že to môžu byť v budúcnosti aj Tvoji svokrovci, treba si to vydiskutovať. Len musíš mat istotu, že partner bude na Tvojej strane.
Podľa mňa preháňaš.. A správaš sa ako malé decko. A navyše staviaš priateľa medzi teba a rodičov. Oni pošlú ty neprijmeš.. Ak by nezobral od rodičov je debil pre nich, že ti darček nevzal. Ak zobral od rodičov je debil pre teba, že načo darček zobral.. Chudák muž
asi by som im povedala na rovinu, zdvorilo, ale jednoznačne, ak sa dá, aj trochu s humorom - pozrite sa, nejako nám tie darčeky nefungujú, nevieme sa trafiť, ani vy, ani ja, tak čo keby sme sa vykašľali na tradície a proste si nekupovali vianičné darčeky, veď stačí, že sme spolu, spokojní a zdraví? Ak nie sú úplní blbci, pochopia a akceptujú
Tak podakuj a nic na oplatku nekupuj.
Oni sa urazia, viac ti nic nekupia a dalej budete fungovat tak, ze uz si nic vzajomne nekupujete. Pociatok bude neprijemny, ale stane sa z toho zvyk.
Alebo kupuj poukazky. Pekne zabal a mas.
Kup kozmetiku a ked ofrflu tak povedz to nevadi, je to len kozmetika, necakala som ze budete nadseni.
😅
Btw ja z takych veci vedu nerobim. Co dostanem, podakujem, nehodnotim. A tym u ktorych viem ze budu frflat si s vyberom darcekov stresy nerobim. Kupim nieco univerzalne a vybavene. Pofrflu a ide sa dalej. 😊
Pošli dobrú fľašu vína a kvalitnú čokoládu.
nekupuj im nic a ich to prestane bavit
Ja by som kúpila niečo, čo sa páči mne a čo využijem ja a kebyže to ofrflú a povedia, nech si to vezmem, že oni to nevyužijú, tak by som si to s radosťou vzala 🤣🤣🤣
Aaale prosim ta, nech ta to netrapi a hlavne sa kvoli tomu s frajerom nehadajte, nestoji to za to. Pises, ze si mala snahu vydiskutovat si s nimi, ze aby ste si navzajom nekupovali darceky. A ze oni na to povedali, ze oni vam kupia a vy im nemusite. Noo, vsak toho by som sa drzala. Musis sa stat voci tomu imunna. Bud teda imunna, ze im nebudete nic kupovat, hoci oni vam ano. Alebo im proste nieco kupit a byt imunna voci tomu frflaniu 🤷🏼♀️ ale je to od nich maximalne neslusne, ale vsak ich vizitka.
@kitycat no problem ale je ze oni tie veci stale pouzivaju to len ked im yo ja podarujem tak povedia ze uz to nepouzivaju a ked im yo aj priatel povedal ze ved stale to mate a pouzivate tak ostali ticho, preto si myslim ze to robia narocky
jasne ze to robia naschval ja by som im prestala darceky kupovat uplne v tomto pripade
Preto im to povedz v kľude, žiadne zvyšovanie hlasu či nadávanie. Tým padom sa vyjadris slušne a absolútne nebude tvoja vina že oni milostiví sa prestanú s tebou baviť.
tak to neries, nic im nekupuj, podakuj sa ked ti nieco kupia a hotovo
Kokos, riesis uplne kraviny. Nic im nekupuj, ty podakuj a povedz ze naco si robili starosti. A tym to zhasne. Zbytocna diskusia.
Neriesila by som darceky pre nich. Su to frajerovi rodicia, nech si darceky resi pre nich on a to aj do buducna. Ich by som posunula dalej,ked potrebuju kupovat a tebe sa nehodia. Naco sa kvoli tomu s priatelom hadat. Zjavne ta do rodiny nechcu, normalni ludia podakuju aj ked sa im vec nepaci/nehodi.
Akoze tiez len cumim ake "problemy" to niekto riesi. Vsak normalne od nich dar teda nezober.
Ja som tak par razy svokre spravil, som sa aj spytal ze ci si odlozila blocek, aby mohla vratit.
Naozaj nepotrebujem aby mi clovek z inej generacie v podstate takto nanutil co si mam (v tomto pripade) obliekat a nosit.
Nie, nejdem sa tvarit, ze super, dakujem.
Tym padom aj opacny "problem" vyrieseny. Nekupovat ani im. Je to oslobodzujuce, vyskusaj.
Nic im nedavaj na revanš, vobec nič... len budes roztrpcena a sklamana z toho, aka bude reakcia. U nas tiez svokra aj svagor parkrat za sebou ofrflali darcek, co som im naozaj starostlivo vyberala. Odvtedy nekupujem nic a nech im kupuje ich syn/brat, t.j. moj muz.
Fľašku vína alebo med 🍯 čokoládu dekoračnú sviečku nejaký čaj alebo kávu a máš balíček
Ja by som nikdy neofrflala darček ktorý dostanem. A už vôbec by som nepovedala, že ja také nepoužívam. Darček treba prijať a hotovo. Žiadne reči okolo toho. A keď ti zase niečo dajú, tak povedz aj ty že také nepoužívas . Nech vedia aj oni aký to je pocit pre toho druhého. Neskutočné, akí ľudia vedia byť.

Veď im daj niečo, čo sa páči tebe a keď ti to vrátia, juchú, mám to pre seba 😂