icon

Ako riešiť nezaplatené vianočné darčeky od brata?

29. dec 2023

Dievčatá brat mi vravel aby som deťom niečo kúpila darčeky a ze mi pošle peniažky no neposlal deti dostali ale darčeky mam niečo mu naznačiť?
Neviem 🤷‍♀️

milanemila
29. dec 2023

Tak ked ste sa tak dohodli, tak mu posli do spravy sumu a cislo uctu. Pravdepodobne zabudol 🤷🏼‍♀️

valeria_h
29. dec 2023

Ja by som mu napísala, možno zabudol.

pribinak
29. dec 2023

Si v nejakej ťažšej finančnej situácii? Alebo stali tie darčeky veľa?
Lebo však si nekúpila cudzím…neter/synovec

milanemila
29. dec 2023

@pribinak ja si myslim, ze to boli skor darceky pre jej deti od stryka, kt nevedel co by ich potesilo, tak poprosil sestru nech im kupi a on jej posle peniaze

autor
29. dec 2023

@pribinak nie nie to ako od neho mali dostať ja som mala vybrať iba

autor
29. dec 2023

@milanemila Áno presne

milanemila
29. dec 2023

Boze inac toto menenie nazvu tem adminmi je vacsinou katastrofa 🤦🏼‍♀️

pribinak
29. dec 2023

Ok, zle som to pochopila

janinah
29. dec 2023

Nič by som nenaznačovala...a na budúce Vianoce povedala.nech niečo kúpi sám alebo nech to nechá tak...lebo minulý rok ťa stali darčeky celkom dosť a toto riešiť nepotrebuješ.

zuzubb007
29. dec 2023

Ahoj posielam cislo uctu a sumu za darceky, vsetko, jednoduche to naozaj potrebuju zeny rady na zakladne veci?

autor
29. dec 2023

@zuzubb007 nechcem ho uraziť alebo seba?

unicornlady
29. dec 2023

Môžeš to prípadne urobiť nepriamo. Spomenúť mu, že tie peniaze ešte neprišli, či teda ich už poslal. (v zmysle, že sa chceš len uistiť a počkať takto medzi sviatkami, možno môžu trvať prevody dlhšie atd..)

janetinka27
29. dec 2023

tak zavisi aj od vasho vztahu. v normalnom vztahu mozes povedat: pocuvaj, cakam od teba tie prachy za darceky.

zuzubb007
29. dec 2023

Ake urazenie je to rodina a normalne ti to sam navrhol, ja sestre poviem hocico

autor
29. dec 2023

@janetinka27 😁😁😁 ste zlata

lucia13022023
29. dec 2023

Mne sa stalo to iste, sesternica toho mala strašne veľa. Povedala som jej ze synovi sa paci darček od nej, ona sa ma hneď spýtala ci mi zaň dala peniaze, povedala som nie, tak mi hneď dala hotovosť. Asi pred troma dňami sa ma pýtala ci mi už peniaze dala, lebo ze vôbec nedrží takéto veci v hlave, povedala som áno dala. Možno len zabudol, kľudne naznač niečo, ved je to rodina ☺️

autor
29. dec 2023

@lucia13022023 môj brat on nedrží v hlave nič no 🤷‍♀️

muchotrafka298
29. dec 2023

Ja by som mu normalne napisala, ze darceky pre deti staly XY EUR, posli mi peniaze na moj ucet, IBAN XXXXXXXX.

enigmaenie
29. dec 2023

Ja by som deti s darcekmi co msli byt od neho odfotila poslala mu fotku ze detom sa pacia darceky od strykaa ze posielas aby videl co si im za neho vybrala . Ak je ok tak by mu to malo dopnut 🙂

lenka7477
29. dec 2023

@enigmaenie presne , takto nejako 🙂

zmrzlinka2021
29. dec 2023

Preco by si ho mala urazit? Normalne zabudol, stava sa.

Zavolaj "čau bracho, tie darceky pre deti, co si kupil, este si mi za ne nechal prachy. Posles na ucet?"

Ziadne naznacovanie, normalne formuluj vety

jana005
29. dec 2023

Mne sa to tiež stalo teraz prvýkrát, ale som zatiaľ ticho.
Možno si ešte spomenie, a ak nie, boli to darčeky pre moje deti, tak to nejak neriešim.
Ale keby sa to opakovalo, tak by som mu to už povedala.

rude_baby
29. dec 2023

Možno čaká na výplatu 🤷‍♀️

blondinera
5. jan 2024

Ľudia zabúdajú to sa stáva ,počkala by som do výplaty a potom sa ho opýtala či sa darčeky deťom páčili ...malo by mu to napovedať ak nič tak rovno poviem tu je číslo účtu a suma ak budeš mať čas prepošli,alebo mi môžeš dať aj hotovosť aspoň uhradim za krúžky deťom atď....