icon

Ako riešiť nežiaduce gratulácie od svokrovcov?

4. sep 2025

Baby, ako by ste riesili tuto situaciu? Nemam rada ked mi niekto blahozela na sviatky a robi z toho teatro. Doma sme si vzdy iba zagratulovali, dali darceky a bolo. Manzel to vnima rovnako lebo ani on nema rad robit nejake halo, lenze svokrovci su pravy opak. Uz davnejsie som im hovorila ze nemam rada gratulacie a bolo mi povedane ze mam smolu lebo v ich rodine to miluju, proste totalny ignor. Za posledne roky mi aj tak podarovali same hluposti, ako pouzite veci z domu, veci na ktore som alergicka, listky na operetu so svokrou pritom vie ze nemam rada tieto kulturne veci ale kupila mi to aby "ma zlomila" atd...samozrejme vacsinu z nich som ani nevyuzila za co sa tiez nahnevali...momentalne su uz starsi a viac imobilnejsi tak nas zavolali k sebe na kavu lebo mi chcu gratulovat k sviatku pritom mi presne urcili den kedy mam prijst...mne uz je toto strasne proti srsti dievcata, ja nedokazem pochopit preco ludia nedokazu pochopit ze kazdy nema rad taketo caviky...rovnako ked som sa ich aj po minule roky snazila nejak pohostit, kupit tortu, kolace, vzdy vraj take nejedli alebo im bolo z toho zle...manzel sa im uz snazil dohovorit ale aj k nemu sa vlastne apravaju rovnako a totalne ho nerespektuju, debilne dary dostava aj on...

Strana
z7
nyusika
4. sep 2025

Je mine, tak sa svet netoci okolo teba - raz za rok im sprav radost a nechaj si zagratulovat.
dopredu poivedz, co chces a vybavene.

inak, to musi byt nejaka diagnoza, takyto stres z jednej navstevy, co mi pride zablahozelat.

ani u as sa nerobia honosne oslavy, ale satretnut sa s rodiniou je nam vzdy prijemne.

autumn1
4. sep 2025

Tak v období sviatkov tam nechoď. Choď tam najskôr také 3 mesiace po sviatku a to bude trápne gratulovať, aspoň mne by bolo. Mne keby bolo niekde zle a vedela by som že mi budú chcieť gratulovať a nemám to rada tak by ma tam nikto nedostal. Tak možno pochopia, že to myslíš vážne.

autor
4. sep 2025
@autumn1

Tak v období sviatkov tam nechoď. Choď tam najskôr také 3 mesiace po sviatku a to bude trápne gratulovať, aspoň mne by bolo. Mne keby bolo niekde zle a vedela by som že mi budú chcieť gratulovať a nemám to rada tak by ma tam nikto nedostal. Tak možno pochopia, že to myslíš vážne.

@autumn1 ak neprideme vtedy kedy nam povedali ze mame prijst tak nonstop volaju a pisu...

autor
4. sep 2025
@nyusika

Je mine, tak sa svet netoci okolo teba - raz za rok im sprav radost a nechaj si zagratulovat.

inak, to musi byt nejaka diagnoza, takyto stres z jednej navstevy, co mi pride zablahozelat.

ani u as sa nerobia honosne oslavy, ale satretnut sa s rodiniou je nam vzdy prijemne.

@nyusika no ja praveze diagnozu nemam, skor si myslim ze maju diagnozu oni ked mi stale davaju aj veci na ktore mam alergiu...

janinah
4. sep 2025

Vsak im povedz na plnu hubu,ze na ich dary aj gratulacie kašleš,ako si mohli dovoliť ťahať ťa k nim,vlastnu nevestu,ze mali brať bakuľky,zaplatiť taxi a pritrepať sa oni stari k tebe, ako si dovolili urciť presny,den, ved nech zrušia lekarov a vsetko ostatne a cakaju aj mesiac kedy sa ty uračiš prist...
Z kopovanej torty by bolo zle aj mne mať ich veku a dg a tomu primerany stav žaludka a criev..urob domacu babovku,mas to za hodinku aj s pecenim...
Ak raz vyfasujes nevestu,ktora nevie prezit 3 minutovu gratulaciu a polhodinovu kavu tak hadam pochopis aka si neslušna a navdacna...

ivik4
4. sep 2025

Bozinku fakt neprezijes gratulaciu,jednu kavu a dar ktory mozes hoc komu dat ? Strasne

autor
4. sep 2025
@janinah

Vsak im povedz na plnu hubu,ze na ich dary aj gratulacie kašleš,ako si mohli dovoliť ťahať ťa k nim,vlastnu nevestu,ze mali brať bakuľky,zaplatiť taxi a pritrepať sa oni stari k tebe, ako si dovolili urciť presny,den, ved nech zrušia lekarov a vsetko ostatne a cakaju aj mesiac kedy sa ty uračiš prist...
Z kopovanej torty by bolo zle aj mne mať ich veku a dg a tomu primerany stav žaludka a criev..urob domacu babovku,mas to za hodinku aj s pecenim...
Ak raz vyfasujes nevestu,ktora nevie prezit 3 minutovu gratulaciu a polhodinovu kavu tak hadam pochopis aka si neslušna a navdacna...

@janinah kupila som im presne rovnaku tortu a zakusky ake si kupuju oni v cukrarni...takze asi tolko k tomu

autumn1
4. sep 2025
@anonym_autor

@autumn1 ak neprideme vtedy kedy nam povedali ze mame prijst tak nonstop volaju a pisu...

@anonym_autor zablokuj číslo.... Toto je za mňa manipulatívno-vydieračske správanie. Ja tiež mám taký prípad v rodine a pomohlo natvrdo určiť hranice ináč to naozaj nešlo, skúšala som milión rozhovorov po dobrom aj "zlom", prosení a nič nepomohlo. Miesto toho aby rešpektovali tvoje rozhodnutie s oslavami ešte začnú obťažovať ako toto by u mňa naozaj neprešlo.

autor
4. sep 2025
@ivik4

Bozinku fakt neprezijes gratulaciu,jednu kavu a dar ktory mozes hoc komu dat ? Strasne

@ivik4 nevdacna??? A zaco??? Ze namozem mat nejaky nazor a vlastny pohlad na vec a nemat rada taketo teatra? Haloo to kde sme uz aby tu ludia drzali hubu a krok ked ich niekto nerespektuje

sissy27
4. sep 2025

@anonym_autor za mňa zbytočne dramatizuješ. Čo je na tom, že ti niekto potrasie rukou, povie pár slov, dá ti nejakú hlúposť, ktorú môžeš hodiť do prvého kontajnera? Odpadne ti zo zadku alebo čo ? Alebo ide len o to, že sú to svokrovci?
Jediné teátro v celom tomto príbehu robíš akurát tak ty.
Ale tak maj gule na to, aby si im rovno povedala, že neprídeš, lebo ich spoločnosť ti je nepríjemná a je po probléme.

autor
4. sep 2025
@janinah

@janinah vies kolkokrat som ja kvoli im zrusila svojich lekarov,vymenila zmenu v praci lebo som mala presne urceny den kedy mi budu gratulovat? To je akoze pride normalne?

ivik4
4. sep 2025
@anonym_autor

@ivik4 nevdacna??? A zaco??? Ze namozem mat nejaky nazor a vlastny pohlad na vec a nemat rada taketo teatra? Haloo to kde sme uz aby tu ludia drzali hubu a krok ked ich niekto nerespektuje

@anonym_autor kde som JA napisala slovo NEVDACNA ? Mozno si nevdacna,neviem. Ale slepa asi tiez😀

anonym_1a52ab
4. sep 2025
@nyusika

@nyusika Preco by to "im mala spravit radost" a ist tym proti sebe??? Preco by ju nemali respektovat?? A je uplne jedno v com a ze tebe sa to zda chore, hovori nieco o tebe, nie o nej. Ona nie je povinna znasat nieco, co je jej extremne neprijemne, len preto, ze to NIEKTO INY CHCE!

autor
4. sep 2025
@sissy27

@anonym_autor za mňa zbytočne dramatizuješ. Čo je na tom, že ti niekto potrasie rukou, povie pár slov, dá ti nejakú hlúposť, ktorú môžeš hodiť do prvého kontajnera? Odpadne ti zo zadku alebo čo ? Alebo ide len o to, že sú to svokrovci?
Jediné teátro v celom tomto príbehu robíš akurát tak ty.
Ale tak maj gule na to, aby si im rovno povedala, že neprídeš, lebo ich spoločnosť ti je nepríjemná a je po probléme.

@sissy27 urcite zo mna neodpadne ale nerozumiem tomu preco ma nie je mozne respektovat...vsak uz aj male deti ucime ze ak ti je nieco neprijemne, nemas to rad, povedz to...ja som aj povedala a aj tak som ignorovana

madeincssr
4. sep 2025

@anonym_autor podla mna hrotenie toho celeho ti klud neprinesie. Uvedom si, ze ovela horsie (ak nie si/ste "oslavovy" typ/y) by bolo, ak by tie oslavy chceli kdesi mimo domova. Skus to nejako prezit, darceky/nedarceky.
Mne sa tiez zvacsa nechce na nejake rodinne ci ine stretnutia/oslavy/stretavky (nie som spolocensky typ), ale napokon to tam nie je az take zle. Vazme si, ze niekoho blizkeho vobec/este mame.

autor
4. sep 2025
@ivik4

@anonym_autor kde som JA napisala slovo NEVDACNA ? Mozno si nevdacna,neviem. Ale slepa asi tiez😀

@ivik4 ospravedlnujem sa, zrejme som zle klikla...urazky by si si mohla odpustit a ak nevies slusne komunikovat nechod na diskusne fora

ivik4
4. sep 2025

Pana boha 😀
Radost dostat raz taku zatrpknutu nevestu
Autorka,kazat mozes tak svojmu staremu doma, ci tym tvojim svokrovcom chudakom. Nie mne.. ja mozem chodit kam chcem

autor
4. sep 2025
@anonym_1a52ab

@nyusika Preco by to "im mala spravit radost" a ist tym proti sebe??? Preco by ju nemali respektovat?? A je uplne jedno v com a ze tebe sa to zda chore, hovori nieco o tebe, nie o nej. Ona nie je povinna znasat nieco, co je jej extremne neprijemne, len preto, ze to NIEKTO INY CHCE!

@anonym_1a52ab ano uplne rovnako to vnimam ja...mne to proste radost neprinasa iba samy stres aj kvoli tomu ich spravaniu ze sa im neviem nicim zavdacit s pohostenim lebo vsetko ofrflu a povedia ze oni take nejedia a ked im povie aj muz ze vsak to sme kupovali tam kde vy, tak ostanu ticho...

autor
4. sep 2025
@ivik4

Pana boha 😀
Autorka,kazat mozes tak svojmu staremu doma, ci tym tvojim svokrovcom chudakom. Nie mne.. ja mozem chodit kam chcem

@ivik4 no toto tvoje spravanie, cista zumpa, asi sa velmi doma nudis

anonym_d9713f
4. sep 2025

@anonym_autor Na tie listky na operu si pamatam 😄. To si sem pisala. A neverim, ze este jedna svokra by darovala taku blbost aj s dodatkom "aby ma zlomila". Boli ste tam vtedy na tej opere? 😄😄

ivik4
4. sep 2025
@anonym_autor

@ivik4 no toto tvoje spravanie, cista zumpa, asi sa velmi doma nudis

@anonym_autor zumpa sa nenudi, zumpa prave cvici v posilke ,bavi sa na Tebe a nemusi si anonymne fnukat na nete 🥺🖐

autor
4. sep 2025
@ivik4

Pana boha 😀

@ivik4 vies niektori ludia maju aj rozum a vlastne zmyslanie a nebudu stat kde ich das a robit co im druhy povedia len aby bol niekto spokojni...

anonym_1a52ab
4. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Hej, uplne pomylene reakcie maju poniektore 😅. Ty mas ist proti sebe a vydrzat a zniest nieco, co ti je extremne neprijemne, lebo niekto iny sa rozhodol, ze ta nebude respektovat a ty sa mas prisposobit, lebo ONI to tak proste chcu 😀🙈. Z ich strany obycajna manipulacia, nerespekt a dokazovanie si moci. Ty proste mas posluchat a urobit co chcu oni. No urcite, ty si stanovis hranice a oni ich musia respektovat. Bodka. Nie je viac co riesit. Nesla by som k nim. Este aj presny datum si urcia 😅. A vobec, cele zle. Uplne ta chapem.

mila23
4. sep 2025

@autorka - blbe darceky by som prehliadala, ale teda lekarov ani smenu v praci by som si kvoli nim nemenila....nie kvoli gratulovaniu...to kde sme???? jednoducho vteyd nemozem a bodka. Co sa tyka pohostenia....asi ta chapem..tiez mame v rodine ludi, ktori jeden mesiac piju cervene vino, nic ine, dalsi krat ked im kupis cervene vino uz piju iba biele. Oni si u nas nedaju nic,lebo jedli, lebo toto...ale Ty si u nich ako krmna hus a musis tlacit vsetko....
ja by som asi gratulaciu pretrpela,ale ak sa mi dany termin hodi,ak nie, poviem,zial nemozem vtedy. darcek vyhod alebo podaruj daluj a nabuduce upec babovku a povedz im ze minule im nechutilo, tak z babovky im zle snad nebude....

autor
4. sep 2025
@anonym_d9713f

@anonym_autor Na tie listky na operu si pamatam 😄. To si sem pisala. A neverim, ze este jedna svokra by darovala taku blbost aj s dodatkom "aby ma zlomila". Boli ste tam vtedy na tej opere? 😄😄

@anonym_d9713f nie ja som nesla, mala som vtedy aj pracovne povinnosti ale ak by som aj nemLa tak nejdem, mebudem chodit niekde kde to nemam rada len preto lebo mi to svokra podarovala aby ma zlomila

ivik4
4. sep 2025

Viem a preto nepisem anonymne diskusie na internete ktore si viem vyriesit predsa sama so svojim rozumom a svojimi rozhodnutiami, zatial co ty pises ze mas rozum ( nebudes skakat ako piskaju) a aj tak sa v prvej vete musis cudzich ludi pytat ako to vyriesit. Vlastne si protirecis . Keby si si pevne stala za svojim alebo to vyriesit vedela,nepytala by si sa ludi kt. Vobec nepoznaju Teba,ich a ani tuto situaciu. Nik Ti tu nevie relevantne tym padom odpovedat. Nevidime ani ich pohlad 💁🏻‍♀️

really8
4. sep 2025
@anonym_autor

@ivik4 ospravedlnujem sa, zrejme som zle klikla...urazky by si si mohla odpustit a ak nevies slusne komunikovat nechod na diskusne fora

@anonym_autor fakt to neprezijes u nich v obyvacke jednu gratulaciu? Chces byt respektovana ale ani ty nerespektujes. Moja svokra sa chce objimat pri vitani a luceni. Nemam rada taketo prejavy. Ale robim to. A ona vie ze to robim iba kvoli nej. Skus to aj ty. Mozno sa ti bude lahsie zit ked nebudes bazirovat na takych somarinach

autor
4. sep 2025
@really8

@anonym_autor fakt to neprezijes u nich v obyvacke jednu gratulaciu? Chces byt respektovana ale ani ty nerespektujes. Moja svokra sa chce objimat pri vitani a luceni. Nemam rada taketo prejavy. Ale robim to. A ona vie ze to robim iba kvoli nej. Skus to aj ty. Mozno sa ti bude lahsie zit ked nebudes bazirovat na takych somarinach

@really8 nie su to somariny...vypoveda to nieco o tvojej hodnote...a o tom ze robis ako ti druhy ludia povedia...len kde su hranice potom...

belllinka
4. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_d9713f nie ja som nesla, mala som vtedy aj pracovne povinnosti ale ak by som aj nemLa tak nejdem, mebudem chodit niekde kde to nemam rada len preto lebo mi to svokra podarovala aby ma zlomila

@anonym_autor takze ty robis v zivote iba veci, ktore su ti prijemne? 😀 A toto je jedina vec, ktora ti je proti srsti?

autor
4. sep 2025
@belllinka

@anonym_autor takze ty robis v zivote iba veci, ktore su ti prijemne? 😀 A toto je jedina vec, ktora ti je proti srsti?

@belllinka ano snazim sa...zivot je velmi kratky na to aby si ho zila tak ako ti povie niekto iny...

Strana
z7