icon

Ako riešiť obdarovávanie detí v rodine?

Včera o 06:28

Ahojte, ako riesite obdarovavanie vasich deti od sirokej rodiny? Ide hlavne o moju stranu, kedze je to prve male dieta po 20 rokoch, ale ma skoro tri roky, a je to uz neunosne. U manzela si to “odkrutili” tí co maju starsie deti a teraz dostavaju veci od babky, aj to ich nechavame u nej nech sa ma s cim hrat. Ako som pisala, robi to moja rodina a dohovor nepomaha. Pri kazdom stretnuti musi nieco byt. Snazime sa zit minimalisticky, ucit dieta ze nemusi byt zahltene vecami, chodit s nim vela do prirody, vychova v style montessori. Asi by ma niekto eko bio matkou nazval. Len ma strasne rozculuje ze siroka rodina (rozumej moje tety, ujovia, sesternice) nevedia prist na kavu bez toho, aby nedoniesli nejaku plastovu blbost, idealne este blikajucu spievajucu, ktora po par dnoch aj tak konci v kosi. Nie su to ludia ktori by zarabali tisice, skor maju hlbsie do vrecka, a prave aj kvoli tomu ma to mrzi, lebo viem ze by mohli tie peniaze vyuzit nejak inak. Uz som x krat hovorila aby nenosili ozaj nic. Ak uz teda velmi chcu, tak banan alebo kapsicku, ale absolutne to nerespektuju. Naposledy na rodinnej oslave (neoslavovalo moje dieta) podostavalo dokopy 6 hraciek. Sesternica mi minule doniesla kolace zo svadby, a samozrejme dietatu hracku… a mne je to ozaj luto, lebo ja chapem ze ti ludia chcu potesit dieta aj seba, ale mame trojizbak, nenafuknem ho….. neviem ci tu najdem pochopenie, ale potrebovala som sa niekomu vyrozpravat, lebo ma znova caka asi triedenie…

anonym_db51d5
Včera o 06:36

@anonym_autor robila to aj moja rodina, poňala som to z iného konca. Pravidelne sme vytriedili hračky a spolu odniesli do detského domova, azilového centra alebo nemocnice. Teraz mám vďaka tomu dieťa, ktoré myslí na druhých, vie, že nie všetci majú ružový život. Možno ťa to teraz hnevá ale aj toto je cesta, ktorou dokážeš učiť dieťa, čo je v živote podstatné a nebude sa ti hromadiť kopec blbostí doma.

pribinak
Včera o 06:40

Netreba z toho robiť dramu, časť hračiek pobaľ a daj do materského centra, ponukni do utulku pre matky s deťmi, daj na darovanie

Buď rada, že sú k tvojmu dieťaťu milí, niektoré deti nevedia čo je darček

anonym_7b7eb8
Včera o 06:45

Tiez som toto zazila od mojej casti rodiny, kde to bolo prve vnuca. Prosila som ich 100x ale nepomahalo. Nuz cast hraciek som rozpredala na bazari a za utrzene peniaze som kupila dietatu nieco co ozaj potrebovalo. Nieco som odlozila este nerozbalene a dali sme kamaratke ked sme isli na navstevu. S par vecami sa samozrejme aj vyhrala.

anonym_07a413
Včera o 06:46

Nemala som takúto skúsenosť, plastové blbosti s
Doniesli iba svokrovci a švagor.
Ale čo sa týka prebytočných vecí hračiek aj oblečenia, pravidelne sme všetko triedili a prebytok darovali. Aj rodinám v nudzi. A deti v tomto vyrastali. Vedeli , videli že ten a ten v MŠ ZŠ chodí v starých vyblednutých veciach lebo majú málo peniažkov. Tak nikdy nebol problém rozlúčiť sa s plišakom či obľúbenou bundou

anonym_1ca5af
Včera o 06:57

Nazbiera sa par hraciek, zabalim do tasky, darujem dalej, NERIESIM.

anonym_764d5f
Včera o 06:59

Ja ich chapem, ze chcu urobit radost, kedysi sa naozaj na kazdu navstevu nieco nosilo, dnes to uz nie je take, ale kedysi boli navstevy take male “oslavy” v zmysle ze neboli tak casto a oni este asi ziju v tom. A uplne chapem aj teba, u nas to nastastie nie je problem, nedostava nejako vela veci a ked tak naozaj skor to co sa zje. Ja by som to neriesila smerom voci nim uz nijako, nepomoze vysvetlovanie ze to nechcete a myslia to fakt v dobrom, tak si nepokazte vztahy. Ved to nie je zase taky problem. Podakuj a ries doma - raz za cas vytried a odnes do KOLO alebo hernicky alebo nieco podobne kde ich privitaju - tym sa aj dieta nauci, ze sa daju darovat dalej a niekto iny z nich bude mat radost. Vybavene, vsetci spokojni.

biba_18
Včera o 07:07

tiež sme nosili do domova spolu s dieťaťom ... dodnes nosí veci na charitu, do útulku, do domova, do výtvarnej školy ...

anonym_9efb76
Včera o 08:15

však ako si napísala. Pár dní sa s tým dieťa pohrá , hračka sa pokazí a smer kôš.

anonym_5929b3
Včera o 08:32

@anonym_autor ja by som to skor otocila na to ze hraciek ma dost, ze radsej nech donesu nejake ovocie alebi kapsicku. No proste co ma dieta rado. Ak dohovot nepomoze mozno aspon toto pomoze

anonym_4d14ef
Včera o 08:50

Vie to darovať a posunúť inde, ale dôležitá je táto časť.

Nie su to ludia ktori by zarabali tisice, skor maju hlbsie do vrecka, a prave aj kvoli tomu ma to mrzi, lebo viem ze by mohli tie peniaze vyuzit nejak inak.

anjelicek26
Včera o 09:16

Ved dieta sa pohra, vyradis, odnesies podarovat do domova pre matky s detmi, do lokalnej skolky, podarujes cez bazar... ja to tak robim zo vsetkymi hrackami po detoch... nemame toho doma na tony, dom nie je nafukovaci, aj tak to dieta zaujme len chvilku v tom veku...

anonym_1f97d6
Včera o 11:34

@anonym_autor keď píšeš, že sa snažíte žiť minimalisticky a chrániť prírodu, požiadavka niečoho čo donesú- banán a kapsička je priam úsmevná. Ani minimalistická, ani prírodu ochraňujúca 😃

autor
Včera o 11:45
@anonym_1f97d6

@anonym_autor keď píšeš, že sa snažíte žiť minimalisticky a chrániť prírodu, požiadavka niečoho čo donesú- banán a kapsička je priam úsmevná. Ani minimalistická, ani prírodu ochraňujúca 😃

@anonym_1f97d6 ale stale lepsia ako x-ta plastova hracka

krasneleto
Včera o 12:01

@anonym_autor skus im naopak povedat, co by bolo pre teba unosne... napriklad, prosim ak chcete malemu nieco doniest, prineste mu susene jablcka, atd... ak to nepomoze, tak im rovno povedz, ze to nosia zbytocne, lebo to vyhodis... mozno to zaberie... ja som nenavidela vsetko co hralo a vydavalo priserne zvuky... normalne som sa takto vyjadrila a bolo.. na druhej strane, nemusi kazda navsteva znamenat nutnost nieco priniest... komunikuj to asi viac na rovinu

autor
Včera o 12:26

Dakujem za komentare, ja to priebezne triedim, kym bol syn maly, niektore veci som este s visackou posunula dalej, len mna to strasne zatazuje. Najst tomu miesto na skladovanie, niekoho komu by som to posunula dalej, a tak no.