icon

Ako riešiť Vianoce s priateľovými rodičmi?

30. okt 2024

Baby, prosim poradte ako sa zachovat v tejto situacii...s partnerom sme prvy rok v spolocnom byte a teda aj Vianoce v nom budeme travit prvykrat....priatel mi len tak medzi recou povedal ze na sviatky pridu aj jeho rodicia a vraj budu u nas niekolko dni spat, pritom byvaju v rovnakom meste....s jeho rodicmi dobry vztah nemam, najma s mamou lebo sa do vsetkeho stara a vsetkych diriguje, ak nie je podla nej zacne plakat atd, skratka na rozdiel od jej syna a muza ja neskacem ako ona piska...velmi som sa na priatela nahnevala ze preco ich pozval kedze na tomto sme neboli spolocne dohodnuti a vlastne vysvitlo ze oni sa pozvali sami a ze co mal uz robit ved su to jeho rodicia...tak mu vravim ze zavolam aj mojich rodicov ktori byvaju 200km od nas...a to uz sa mu nepacilo lebo ze kde ich dame...mame 3izb byt tak mu vravim ze do izby s tvojimi rodicmi, nech je to spravodlive....velmi ma tato situacia vytocila pretoze som si myslela ze aspon cez sviatky si oddychnem ale nakoniec zistujem ze ich mam travit s jeho mamou ktora ma miestami az sikanuje...vazne neviem co urobit, ale normalne rozmyslam ze odidem na sviatky k rodicom...ako by ste reagovali vy?

lenkakoc444
30. okt 2024

Ja by som nesla k rodicom. Co Ti to pomoze ? Ty si potrebujes vykomunikovat s priatelom celu tuto situaciu a aj jeho postoj do buducnosti. Vysledkom moze byt aj rozchod. Trucovanie u rodicov Tvoj problem nevyriesi, o par mesiacov je Velka Noc, mozno si jeho mama zmysli, ze si este ten Vas byt neuzila dost a scenar sa opakuje.

autor
30. okt 2024

@sasa1310 presne toto som mu povedala ze sk to neprajem a on mi len povedal ze to rusit nebude lebo rodicia chcu prijst...a bolo koniec debaty

gab1sol
30. okt 2024

@sasa1310 ale však autorka píše, že to spolu komunikovali. Áno, má ešte dva mesiace, neodchádza k rodičom teraz. Ale čo, keď to bude tie dva mesiace omieľať priateľovi, hovoriť mu, že nechce, aby prišli, resp. nech prídu len na návštevu, bez prespatia. A milá svokra si aj tak urobí po svojom, lebo ona si chce užiť ich byt. A syn nevie povedať nie. A autorka má ostať v byte a tváriť sa, aké krásne sviatky spoločne prežijú, lebo keby išla na sviatky k rodičom, tak by trucovala? Navrhla, že pozve teda aj jej rodičov, to sa však už priateľovi nepáči. A že je to začiatok konca vzťahu? Priateľ evidentne jej názor neberie do úvahy, riadi sa tým, čo chce mamička, tak radšej sa takého vzťahu vzdať, ako v ňom zbytočne pokračovať.

sasa1310
30. okt 2024

koniec debaty bude až 23.12. Ak máš takého partnera, ktorý nerešpektuje tvoj názor, tak potom sa divím, že si si s ním vôbec začala a že s ním žiješ.

autor
30. okt 2024

@sasa1310 najprv to take zle nrbolo ale ako sa ten vztah zacal stupnovat ze napr aj byt sme kupili tak ta jeho mama sa v tom vztahu velmi angazuje akoby chcela aby sme spolu ani neboli

zuzana9393
30. okt 2024

Ja by som mu povedala, že aj moji rodičia prídu a teda musíme poriešiť nejak to spanie. A už by som sa s ním o inom ani nebavila, len teda či im dáme nejaké matrace, alebo si donesú, keďže jeho rodičia by akú bližšie, tak nech si zoberú aj paplony, lebo asi nemáte 4 sady navyše a nech to tak prezentuje aj svojim rodičom 😃 že aj tvoji majú právo si Vás byt užiť. Inak budeš to mať do budúcna ťažké s takým chlapom. Ja mám tiež svokru s ťažkou povahou, ale môj muž ju vie upratať.

maranco
30. okt 2024

Mamička ti "ukáže" kto je na prvom mieste v živote jej syna a ty jej syna kradnúť nebudeš 🙂
Priateľ ti vôbec niekedy spomenul sobáš, alebo mu to mamička nedovolí lebo by neprežila? Tak to odkladá kým bude mamička po smrti?

sasa1310
30. okt 2024

jeho mama si len dovolí to, čo jej tvoj partner dovolí a čo dovolíš zasa ty jemu. Väčší rešpekt má pred mamou ako tebou? Skús si na to odpovedať, že prečo.
To odchádzanie k tvojim rodičom alebo robiť naprieky, že nič nenachystať, mi príde strašne scestné a detinské.

reanda
30. okt 2024

treba sa postavit do rovnakej pozicie, ako jeho rodicia.. oni chcu prist a podla neho sa s tym nic neda robit, tak treba dat VELMI JASNE A VAZNE najavo, ze ani s tym, ze ty nechces, sa nic neda robit a jeho rodicia u vas rozhodne sviatky travit nebudu.. to si ale najprv musis zvazit, ci ustojis, ze to najpravdepodobnejsie povedie u vas k rozchodu.. co teda za mna bude pre teba skor dovod na oslavu, ako obavy 😝

zuzana9393
30. okt 2024

@reanda presne. Aspoň by videla, na kom mu viac záleží. Keby

Vás pozývajú k sebe, tak to chápem. Ale takto sa ku vám nasackovat je choré.

alickapusinka
30. okt 2024

Ja by som odišla k svojím rodičom ak by som mala rodičov.S ním by som Vianoce aj jeho rodičmi netravila.Prísť k vám môže a vezmi sa jeden deň pred Vianocami a chod k rodičom.Dívne zmyšľanie. TY tvojich ak si zavoláš 200 km je zle a ON svojich ktorý bývaju v rovnakom meste môže zavolať ale už tvojích ak by si zavolala bolo by zlé.S takým človekom by som nič neplanovala žiadnu buducnosť.TY sa mu budeš musieť prispôsobovať však jeho rodiča načo budu u vás spať ak bývaju v rovnakom meste.Ani sa s tebou neporadil Pre mňa by to bola už červena že stop. Ver mi ak TI nepovedal taku vec tak sa s tebou neskôr o ničom nebude radiť tvoj názor ho nebude zaujimať to mi ver.Ak by ťa mal rád tak ťa nepostavi pred hotovu vec.Prve Vianoce ste mali byť vy dvaja spolou bez rodiny a neskôr k rodine ale aby mi toto urobil partner odišla by som a veľmi by som uvažovala či chcem s takým človekom buducnosť.Ja by som nechcela nič s takým človekom.

autor
30. okt 2024

@maranco praveze priatel chce sobas...on vravi ze to tak tragicky neberie s mamou ze on ju ani nevnima ale ja neviem ci si to fakt neuvedomujr alebo nechve uvedomit ze ho proste manipuluje

gab1sol
30. okt 2024

On ju ani nevníma, ale nevie jej povedať nie. Za to, tebe to vie povedať bez problémov.

alenka58
30. okt 2024

ak môžu Tvoji rodičia prísť to by bolo fajn a jeho by tým pádom spali doma keďže sú z tej istej lokality

0silvia0
30. okt 2024

Prosím ťa, spýtaj sa ho na tú predstavu "úžasných" vianočných sviatkov pokope. To budete sedieť v obývačke a pozerať rozprávky? Či budeš počúvať pripomienky na svoju osobu aká si namyslená a hentaká a onaká? Či sa budete všetci spolu prechádzať po meste? Nerozumiete si, on má z matky strach, toto nebude vianočná pohoda. On si to vie predstaviť?

martul
30. okt 2024

ale áno, uvedomuje si to, všetko. Len má strach z vlastnej mamy.

ina2405
30. okt 2024

To zaváňa prúserom, ak sa priateľ nepostaví na tvoju stranu, tak keď prídu deti bude to len horšie. Svokra nasťahovaná k vám, aby si užila vnúčatká a podobne, bez ohľadov na vás. Len to čítam a mám chuť ujsť namiesto teba.

sasa1310
30. okt 2024

priateľ v tom vyrastal, tak si to ani neuvedomuje. Ty si tam od toho, aby si mu vysvetlila, že na rozhodovaní ako strávite Vianoce ste len vy dvaja a musí rešpektovať aj tvoj názor a najprv vec
prediskutovať s tebou, keď chce riešiť tak dôležitú vec ako 3-dňovú návštevu. Takže máš čo robiť 2 mesiace

simona92101
30. okt 2024

Mna by zaujimalo,co v tom byte mate ked si ho chcu prist uzit?saunu?virivku?vodotrysk?akoze,hlava mi to neberie...
Btw,prve vianoce ako par v novom a stravit ich so svokrou-to je iny hardcore😤
Povedat razne nie a hotovo

sense
30. okt 2024

Keby si bola pre tvojho chlapa dôležitá tak sa postaví na tvoju stranu aké nie si. A to ti vravím ako nechcela partnerka . Kde napriek vyhrážkam o vydedeni sa má chlap nevzdal

oslo1
30. okt 2024

Autorka, velmi by mi blikala cervena kontrola, pretoze toto je Len uvod do vaseho vztahu.
Svokra SA ti takto Bude natiskat do bytu, ked budes mat dieta a budes pre nu stale sproste, aj keby si Bola prednostka chirurgie.
Ja by som hodila debatu s priatelom. Vianoce sami dvaja , prvy sviatok vianocny jednat rodina, druhy sviatok Durham rodina.
Ak si priatel teraz neuprace rodinu, resp. Matku, tak by Dom riesila rozchod.
Lebo tieto mentalne hry su tazke na psychiku.
Pises, ze svokra ta sikanuje v tvojom vlastnom byte, no tak toto toxicke spravanie by som v ziadnom pripade netolerovala.

oslo1
30. okt 2024

Teraz citam, ze byt vlastnite obidvaja, no tak Tu by mistake uz diskusia s toxickou svokrou skoncila. Na to plaits hypoteku, aby ti svokra urcovala pravidla v tvojom byte?

kandelabra
30. okt 2024

Takze mamicka sa rozhodne, synacik drzi hubu a krok a ty sa mas zariadit. Dufam este, ze si to predstavuju tak, ze ty mas navarit, pratat a robit vsetko co treba, samozrejme v duchu "respektovania ich tradicii", cize tak, ako si oni povedia. Ak toto nezatrhnes teraz, tak to tak bude stale. Priatelovi by som povedala, ze ak chce byt na sviatky s nimi, moze ist on k nim, sam. Predpokladam, ze byt mate spolocny, takze nech si uvedomi, ze o tom, kto tam bude alebo nebude rozhodujes aj ty.

lucia13022023
30. okt 2024

Nečítala som všetky komenty, no byt je váš spoločný, mali by ste sa rozhodovať spoločne. A ne ze prídu rodičia bez toho, aby ste spolu vykomunikovali. Ďalšia vec je, bývate v rovnakom meste a oni budu spať u vás? To je co za blbosť? Ze nech si užijú byt? Ja neviem, len z čítania som dostala nervy 🤣
A ešte, nie rada to píšem, ale asi si s priateľom lebo s nim chceš zostať, ľúbite sa, plánujete budúcnosť atď. Ale pokiaľ on nezakroci a nenastavi si hranice s jeho rodičmi, nebude to fungovať, lebo ty budeš vždy ta zla, a budete sa hádať, a skončí to rozchodom. Nemusí, ale veľmi rýchlo môže.

lilitela
30. okt 2024

A toto chces cely zivot? Nechapem, ze tu baby pisu, ze by odisli na sviatky k rodicom... cely zivot budes utekat, ked sa ti bude montovat do zivota? Mas uplnu pravdu, mal sa s tebou dohodnut. A ak nie je schopny povedat v danej chvili rodicom, ze najprv sa musi dohodnut s "Mirkou, Jankou, ci ako sa volas..." este vzdy sa to da uhrat dodatocne ze "mami prepac, ja som nevedel, ale Mirka mala v plane nieco ine, este sme sa nestihli porozpravat, lebo do Vianoc daleko". A uz vobec by ma nebavilo byt pokazde za tu zlu.
A inak, chapem, nie je to lahke, ale toho rozchodu sa neboj. Uz len to, ze ked ste to doma preberali, nepovedal, ze aha, dobre, zavolam im a vysvetlim im to. Teba sa snazil ukecat, aby bola mamicka s nim spokojna.
A pisem z osobnej skusenosti, mam to doma tiez tak, je to na nervy, hlavne ked sa narodia deti... a tie manipulacie? ja som si vypocula dokonca od svokry: toto som si ja v zivote k svojim rodicom ani svokrovcom nedovolila. Trvalo mi chvilu, kym som sa po tomto komente prestala citit blbo (ze aka bestia to som, pritom nic zle som nerobila, akurat ta hadka bola uz zla a zbytocna v urcitom zmysle (v urcitom bola zas nevyhnutna - evidentne)) a postavila sa sama za seba, ze no a? Nic zle nerobim, takto to citim, je to moj zivot a budem ho zit ako ja chcem.

martul
30. okt 2024

@lucia13022023 súhlasím s tebou do poslednej bodky. Toto nie sú len Vianoce, ale všetko proste, spoločná budúcnosť, deti, rozhodovanie! Keď porodíš tak svokra rozhodne, že sa presťahuje ti pomôcť a muž povie, že šak čo som jej mal povedať!!

petamich
30. okt 2024

Podla mna odchod k rodicom nie je dobry napad, preco by som odchadzala zo svojho bytu ak nechcem a hlavne toto nie je riesenie, do buducna asi odchadzat nebudes vzdy, ked svokra cosi vymysli 🤷‍♀️ totot musi vyriesit tvoj partner, ja by som si ho posadila a ze dohodneme sa, stedry den chcem travit s tebou, 25.12. mozu prist a ak chcu nevyhnutne prespat, mozu do 26.12. a podme sa dohodnut a nech im to odkomunikuje, mi rozum zostava stat nad argumentom, ze oni si chcu uzit vas byt 😂

simona20201309
30. okt 2024

Rozišla by som sa s takým mamickarom ktorý si naplanuje sviatky bez môjho vedomia. Poslala by som ho do kelu aj s jeho mamičkou.
Načo ti je taky chlap? Nejde o štedrý večer v kruhu rodiny ale o princíp.

ivik4
30. okt 2024

Ja sa teda svokrovcov v diskusiach vela krat zastanem a nepoviem pol slova keby su z daleka ale ludia z rovnakeho mesta a nadrzo par dni u Vas ? No houby, by som sla prec a nech sa o nich stara on
Vrchol 😃

1ryba
Odpoveď bola odstránená