Ako riešiť Vianoce so sestrinými deťmi?
Baby, prvý rok sa so sestrou nebavím , nevychádzali sme spolu, je mi to ľúto ,nedalo sa ,nechce má mať vo svojom živote, a nebudem klamať zožiera ma to, jej muž ju postval voči mne ..snažil sa aj rodičov ,to mu (zatiaľ ) nevyšlo... Sestra je rozhodnutá ,že má oberie o rodičovský dom , o dedičstvo ,muž ju presviedča že sa to dá 😔( o Tom potom) ..ide o to že majú detičky, neviem ako to vybaviť na Vianoce.. či nechať pre nich darčeky u našich , či vôbec nie..pýtala som sa mamy , že ona tiež vôbec nevie..čo by ste spravili? Ja mám deti tiež , neviem čo spraviť...mne nerobí problém im pod stromček niečo kúpiť , a nechať u našich 🤷 ja len neviem , keďže to je takto prvy rok...
Ja poznam rodinu, kde kazde z deti dostalo (resp. dostane) nehnutelnost. Bohuzial partner jedneho z deti nie je spokojny s tym, ze oni dostali nehnutenost v urcitej sume pred 25 rokmi a mali sa mu to. Podotykam, ze tento partner neprispel ani korunou, vsetko bolo kupovane rodicmi dietata. Dalsie dieta dostalo dom, ktory zrekonstruovalo a rodicovsky kompletne vynoveny obrovsky dom dostane dieta c.3. A tu tiez nie je ziadna starostlivost, lebo dieta c.3 je gambler, fetak a psychos. A neriesia to. Rodicia sa takto rozhodli, tak to tak je a bude. Takze autorka sa moze aj rozkrajat, ked sa rodicia rozhodnu, tak to bude musiet akceptovat. Proste spravodlivost neexistuje.
Ospravedlňujem sa, že neporadím v situácii, ale zarazilo ma, že rodičia ešte žijú a sestra už si robí nároky na dedičstvo? Och, to je čo za hyenizmus? Nemám slov 🤦🏻♀️
Keď som si toto prečítala ďalej v komentoch, tak nič nekupuj radšej, nikam nechoď. Sústredí sa na seba a svoje deti radšej, aj tak to sestra asi predá
ja mam taky kadejaky vztah so sestrou, darcek vzdy posielam po mame, ona povie od koho je... proste pridu k nej pod stormcek, alebo ked ma narodky a da jej darcek.
AK s nou nechces byt vo vztahu a s detmi, nemusis ich, darceky nemusis posielat... ja mam neter rada, je zlata, a rada jej poslem nieco 🙂 moja dcera hadam nikdy od sestry mojej nic nedostala... alebo minimalne, takto zbezne sa za vsetky narodky, vianoce atd pamatam na 3darceky (a to bude mat moja 13rokov)
Ak mas obavu kto to bude pouzvait, kup nieco co deti pouzivanim spotrebuju... :D nieco na malovanie, vyrabanie, kreslenie, nekaju maskrtu k tomu, malu hracku.. to nepreda :D
Nekupovala by som ziadne darceky, iba nejake vyuzitelne malickosti-ja neviem ake stare su deti, ale nejaku dobru kozmetiku hypoalergennu, pripadne balicek so sladkostami.
Tak im nedaj nič. Odlož peniaze a v prípade ze budu maturovať alebo promovat alebo pôjdeš gratulovať na svadbu tak im to das
Ak nepovedia, ze su od vas, tak to absolutne nema zmysel im kupovat. Ale ked chces mat dobry pocit, tak kup... sak deti si mozno budu mysliet, ze je to od Jeziska
@0silvia0 oni majú len jeho príjem ,ona nepracuje lebo ona za 3 e na hodinu pracovať nepôjde ..radšej si požičia .to naozaj povedala
@drakvak no vidíš tak to to je ..ale naši jej narovinu povedali ,že ona nebude mať na vyplatenie mňa z ich domu , ten dom má vysokú hodnotu..ale tak vieš ako to býva ..stačí aby naši zostali dementny (zdravotné), a spravia všetko ..tak ja radšej ani nerozmýšľam veľmi nad tým. ...
@simca06022011 mám detičky rada , oni sú také nenáročné , oproti mojim ,nemajú nič 😔tam sú dôležitejšie cigarety 😔
tak ak je to takto ako si písala v komentároch tak sa ani neunuvaj nieco kupovat. deticiek je mi ľúto ale čochvíľa budú aj tie proti tebe skrz sestrine názory. tu to už hranici pomaly s nenávisťou. sestra ak si mysli že je princezná a vyhlasuje ako ona za 3€robiť nepojde tak neviem čo čaká? pečené holuby za nič? lepšie sa mat nebudú, ale asi si ani nezaslúžia
isla by som na to cez rodicov, u nas neexistuje aby sme sa so sestrou vadili, mama by hned zakrocila.. a ked tak urcite by to deti nepocitili nijak. Neter napr. chodi k rodicom, chodi s mamou aj ku mne hocikedy.. nie je nijak odstrcena, len my so sestrou na seba nejak nemame "cas". Nerozumime rodinam niekedy, mne keby sa hlusili deti, alebo sa oduvali, tak ako rodic to spacifikujem.. :DDD aspon primerane. AK by sa oduli, tak nevadi, ale urcite by som to nenechala len tak :D aj keby boli dospele
Tak, ale toto, je chýba v rodičoch. Myslím, že podobná téma tu už bola, ako rodičia finančne podporujú sestru s rodinou.
@anna777115 neviem nečítala som to , toto je tu moja prvá téma , mne nevadí nech jej dajú ..
Tu, nejde o to, že jej dajú, ale o to, ako sa ona za to odvdačuje a správa.
Ja poznam xy pripadov, kedy rodicia na deti pocas zivota prepisali nehnutelnosti v style, ze ved Anca nema nic, zle ziju, poziciavaju si. Dajme im dom/byt/pozemky, prepiseme, nech maju aspon nieco. Kata ta ma dost, dom, byt, slusne platy maju s muzom. Oni nepotrebuju. Ano, treba zaopatrit Ancu, lebo ako by to bolo, ze nema ani slusne byvanie a robotu. Ved nam aj pomozu ked bude treba na starobu.....a takychto pribehom je kopa, tu ti staci ist do diskusie. A vies ako to dopada? Ze v momente darovania bytu/domu alebo cohokolvek uz dotycnych rodicia nezaujimaju. Treba im pomoct? Nie je to moj problem.
Na mieste tvojich rodicov by som sa citila velmi cudne, akoby ona cihala na prvu prilezitost dostat sa k domu. Nahodou moze prist choroba, smrt jedneho rodica a tej opusteny rodic ju bude mat uz doma nasackovanu.
A o toto sa nesnazila, prist byvat k rodicom aj s rodinou?
@0silvia0 ale áno naši ich nechcú, ona neupravuje, nevarí ,naši by dosli o nervy pri nej..povedali že jediné deti, oni dvaja nie
Najlepšie by bolo ak by rodičia dom predali (keďže má vysokú hodnotu) a išli do niečoho menšieho (lacnejšieho). A peniaze si užili samy pre seba. Nenechala by som takej osobe ani euro.
@simca06022011 tak rodičia by sa nemali starať do deti, aj keď sa vadia. Mňa keby rodičia riešia ze prečo sa nebavím s tou sestrou a tak, tak si by som s aj rodičom vyhýbala.
@sashabb s týmto súhlasím. Nejaký bytík a zvyšok po cestovať, alebo by som prepisala nehnuteľnosť na vnúčatá, rovným dielom, aby sa dcéry kvôli tomu nehadali
@hortenziaj vidis, a podla mna by sa mali. A ked tak nech sa sestra vyhyba :DD ved co... aspon penaize nebude pytat od nich.
Darceky by som dala iba a vyhradne v pripade,keby ti mama dala slovo,ze im.ich odovzda ona ked pridu a povie,ze au od vas.A ak su tvoji rodicia rozumni,tak by v pripade takychto zvad medzi detmi mali poriesit svoj majetok za zivota.Inak riesit dom co ona zdedi ked rodicia umru a nehanbit sa to vykrikovat to musi byt strasne jednoducha uboziacka.
Vasi rodicia su aka vekova kategoria?
@0silvia0 50-60
@sashabb ten dom je nový , cely život túžili ísť do domu, to je ich splnený sen, nepredajú ho teraz ..dali do toho dušu aby si ho na dôchodok užili
Ved to su mladi ludia, mozu zit este 30 rokov, to sestra naozaj chce cakat na rodicovsky dom? Byt na mieste vasich rodicov, jej to razne vysvetlim.
@0silvia0 tak veď nechápem aj ja , ale oni radšej po podnajmoch, za 5 rokov asi 5ty..deti sa chudatka len sťahujú ..

a tvoja sestra s mužom nemajú prácu a stály príjem? Nepracujú? Lebo dospelá osoba aby pýtala od rodičov na svoje nedoplatky je cez čiaru