icon

Ako riešite darčeky?

21. dec 2022

Ako riešite štedrý večer ked ho trávite so svokrovcami alebo rodičmi. Ze oni prídu ku vám na večeru.. na druhý deň idete zas vy ku ním aby si deti rozbalil darčeky u nich alebo oni tie darčeky donesú ku vam v ten štedrý večer?
Lebo mávame toho 25teho dosť frmol..ideme najskôr rano ku svokrovcom ale tam je toho neskutočne veľa, takže rozbaľovanie trvá hodiny. Potom rýchlo deti uložiť na spánok obedny a zas poobede ideme k mojim rodičom a tam sa stretneme aj s ostatnýnou rodinou.

Temto rok ale svokrovci hudu tráviť štedrý večer u nás mmno predpokladám ze tolko vela darov nedonesu a budu chcieť aby sme prišli na druhý deň este my ku ním..mate to tak aj vy??

Strana
z3
bororka
22. dec 2022

My sme nikdy nikam 25. nechodili. A toto som si doniesla aj do mojej rodiny. Tiež máme 3 rodiny, kam ísť, ale 25. budem doma tlačiť šalát. Každý si zaslúži kľud a pokoj. Tiež by som im vysvetlila, nech to donesú rovno a keď nie, tak by som ich dala na 26.

zoeeoz
22. dec 2022

Si dospela zena, aj s muzom si povedzte ako to chcete a tak urobte..komu sa nepaci moze ist niekam

cusik
22. dec 2022

My sme v dome. Hore my, dole kmotor. Darčeky kupujem väčšinou všetky ja, potom ich podelím hore-dole. Večeriame dole. Deti idú prvé, ja vyložím darčeky pod stromček.
Dole ich nazenieme do kúpeľne, zatiaľ s darčekmi prebehnem ku stromčeku.
Jedna kmotra si darčeky vyzdvihne keď ku nám príde a vtedy ona prinesie deťom a druha 24dec po zotmení príde ku nám a dáme "výmenný obchod

keathli
22. dec 2022

No my sme veľká rodina, takže máme takmer každý deň až do nového roka zvyčajne dve návštevy ( doobeda aj poobede), buď niekto u nás, alebo my u niekoho. Vždy je to len o dohode, kto kedy môže a ako má kto už rozplanované návštevy.
Popravde, riešiť, či sa návšteva uskutoční 25. alebo “až” 26. by ma teda nenapadlo, podstatné je, že sa stretneme a či to už bude o deň skôr alebo neskôr, by ma netrápilo…..

elisabethka
22. dec 2022

My sme na Stedry den s muzom u mojim rodicov. 25 ideme na veceru ku svokre. 26 ideme ku starkym, kde bude aj muzov otec lebo ma rozvedenym rodicov. Ale ked budeme mat uz deti budeme pravdepodobne na Stedry den doma s detmi 🙂

elisabethka
22. dec 2022

Ja si myslim, ze ked s nimi budete 24 tak uz tam na druhy den ist nemusite. Vsak mate rodinu aj s tvojej strany aj klud chce mat clovek trosku 🙂

lacibo
22. dec 2022

Ja by som ich k sebe na Stedry den urcite nevolala pokial tam.idete 25...stedry vecer by ste si mali uzit v pokoji ako vasa rodina s detmi a nie aby sa na mna chodil niekto pozerat ako si rozbalujem dary a sam nic nedoniesol..co.ide na predstavenie ci ako?.. na stedry den vobec neuznavam ziadne presuvacky
.ak su svokrovci doma tam nech aj ostanu..to je moj nazor..my sme 25 rokov doma ako len nasa rodina s detmi..na stedry den

euka210
22. dec 2022

Logicky ked pridu k vam, tak by mali doniest aj darceky a 25.tam uz netreba ist...ved mozte inokedy...Vianoce su do 6.1.
My sme k babke chodili bud vecer 24.cela rodina...4 deti +vnucata a tam vsetci doniesli darceky...od nasich sme dostali doma. A dalsi rok sme boli 24.doma a 25.sa u babky zisla cela rodina plus darceky. K druhej babke sme chodili 26.
25 ist vsade mi faakt pride pri detoch co este na obed spia narocne.
My byvame so svokrou, ale nema potrebu kupovat darceky co som rada. K nasim chodime 26, lebo je to 100km a 25.si chceme doma v pokoji vychutnat ze su sviatky...a deti maju cas sa vyhrat s novymi hrackami.

slovakboy
22. dec 2022

Oh ako vam závidím toľko veľkej rodiny a tolko darčekov.

mon777
22. dec 2022

@slovakboy závisť na Vianoce? Hmm 🤔
Darčeky nie sú všetko a veľká rodina tiež nie vždy znamená aj dokonalé vzťahy. Nikdy nie je žiaden dôvod niekomu niečo závidieť. Už vôbec nie vtedy, ak má niekto kvôli tomu stres, zhon a nervy.

lucia245
22. dec 2022

Doma si deti rozbalia ráno 24, po večeri ideme celá rodina k mojej babke kde zase rozbaluju, 25 idú doobeda k mojej mame, niekedy poobede k môjmu otcovi, 26 k môjmu ujovi, a medzi sviatkami ešte na stredne slovensko k mojej starkej. Takže ideál jedny darčeky denne, prípadne doobeda a potom poobede. Nech majú nejaký rozostup a stihnú sa z toho aj potesit🙂

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
dadka128
22. dec 2022

Idu k vám nech to prinesú, tým pádom 25.12. budete mat do obeda pokoj a potom veselo na návštevu.
A co sa týka darov, možno by bolo fajn prehodnotiť, ci je to v poriadku toľko darčekov... A možno by zmenili názor keby ich museli doniesť.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
mamusa123456789
22. dec 2022

Baby sa sťažuje té, ze idete k jedným rodičom, potom k druhým rodičom...my chodíme ešte k tomu aj k mojim starým rodičom, babke a krstnej k svokre síce nie, lebo je sama a na vianoce ju určite samu nenechám... A viete čo, aj keď 26.padam na hubu z tých behaciek od jedného k druhému tak som šťastná ze mam ku komu ísť na návštevu, k svojim najbližším ktorých z celého srdca ľúbim a nikto nevie koľko Vianoc budeme môcť spolu ešte stráviť, tak si vážim každé jedny ❤️

lavinis
22. dec 2022

to fakt už ľudia nevedia vyriešiť ani takúto triviálnu vec bez toho aby k tomu založili diskusiu?

gertrudaosem
23. dec 2022

Keď máte na kvantá, treba darovať tým čo na kvantá nemajú 🤷🏼‍♀️

Strana
z3