icon

Ako riešite narodeninové oslavy spolužiakov?

7. jún 2026

Ahojte, syn je pozvaný na oslavu takmer každý mesiac a výdavky za darčeky sa celkom nazbierajú. Máte nejaký rozpočet na darčeky alebo sa prispôsobujete každej oslave individuálne?

anonym_bd2d41
7. jún 2026

Koľko má rokov? Asi dávate hodnotné dary, ak je pozvaný na každú oslavu. Oslávenec asi vopred kalkuluje, že sa oplatí ho pozvať. Môj syn chodí max. 2-3 za rok. Viac by som mu neprispela.

anonym_948065
7. jún 2026

@anonym_autor toto maly na druhom stupni vymizne. Potom už mensia partia pôjdu na pizzu a bez darčekov

autor
7. jún 2026
@anonym_bd2d41

Koľko má rokov? Asi dávate hodnotné dary, ak je pozvaný na každú oslavu. Oslávenec asi vopred kalkuluje, že sa oplatí ho pozvať. Môj syn chodí max. 2-3 za rok. Viac by som mu neprispela.

@anonym_bd2d41 10 rokov má.

anonym_f0d66b
7. jún 2026

Zvykneme kúpiť niečo podobne, ako zvykne malá dostať. Rozumej sponky, zápisník, pastelky, čokoláda.

anonym_bd2d41
7. jún 2026

Ak si pozvala veľa jeho spolužiakov na synovu oslavu, teraz mu to "musia" vrátiť. Nepozývaj všetkých, len 3-5 a uvidíš, že tých osláv bude zrazu menej.

anonym_3831fb
7. jún 2026

Syn chodí na 1-3 oslavy ročne. Avšak vždy keď je v tescu akcia na lego, tak kúpim 3-4 krabice a potom to dáva ako darček + ak gratulant chce niečo konkrétne, tak ešte vezmem aj to. Zvyčajne ma to vyjde do 20€/oslava, čo náš rozpočet nezaťaží.

anonym_626763
7. jún 2026

Nikdy sme nepozvali viac ako troch , a ani moje deti.nechodila na dvadsať miest. Kupovali sa iba drobnosti,ako písali hore

kiki68
7. jún 2026

Moj muz poobjednaval z amazon nejake tie lego veci v ramci tych black fridays a to teraz davame podla poctu kamosov. Tak to ma scheduling a nejde viac do penazi

anjelok
7. jún 2026

Mam rozpocet 20 eur na darcek, do toho sa zmestime vacsinou celkom pekne. Kupim vacsinou jeden vacsi a k tomu nieco mensie.

anonym_5a0b81
7. jún 2026

U nas si davaju len take malickosti ako darcek na oslave. Rozpocet ma 10-15€ naposledy sme zato kupili Lego Raketoplan a sladkost. Ved netreba to s tymi darcekmi prehanat 😃

anonym_17afc8
7. jún 2026

Darčeky kupujeme za cca 15€. Max do 20

sense
7. jún 2026

Moja dcéra chodí tak na 5-6rocne, darček cca 20 eur. Ona pozýva teraz cca 5-6 kamarátok. Nie sú to ale tie isté čo pozývajú aj ju (takže v našom okolí nefunguje, keď ty mňa ,tak aj ja teba)Keď bola menšia tak vždy sme napísali rodičom čo má dieťa tak asi rado, ktorým smerom ísť alebo po vianociach keď boli výpredaje som kúpila vždy pár veci ktoré v tej dobe "frcali" a boli vhodné aj pre chlapca aj dievca. Teraz si to už dcéra rozmýšľa sama. Ona tiež dostala veci ktoré ju potešili. Predsa len sa lepšie poznaju

blah24
7. jún 2026

@anonym_autor my sme ted koupili poukazku do kina a sladkost kolem 12€.

prasiatko30
7. jún 2026

Najlepsi napad aky ked existoval bol dohodnut sa vsetci rodicia a stanovit jednotnu ciastku na vsetky tieto oslavy - u nas to bolo 10€ - za to kupovala bud priamo matka, alebo niektora z tych matiek co boli pozvane na oslavu, darcek podla zelania oslavenca, po dohode s rodicmi(zvycajne matkou). Teraz su uz decka starsie a ja sa im uz do oslav nemiesam, ale viem ze to maju stale tak - proste skupina deciek sa pozbiera po 5-6€/kazdy a z toho kupuju. Kebyze mam zakazdym kupovat darcek tak by ma svihlo, lebo by ma to bolo vyslo viac

anonym_2b0c23
7. jún 2026

Ja zvyknem kupovať darček za max 15€, väčšinou idem do Acionu. Kúpim menšiu hračku, kreatívnu vec, sladké. Je toho veľa, dieťa to poteší a mňa to nestojí veľa peňazí.

anonym_5c7253
7. jún 2026

@anonym_autor Nové móresy, dávno stačili kávenky či lízanka pre celú triedu, hromadná gratulácia a vybavené, dnes sa hlavne rodičia predvádzajú a dvíhajú latku a potom sa to rieši na fórach. Nemyslím si, že každému vyhovuje púšťať si domov polocudzie deti alebo im platiť sálu a animátorov.

anonym_fdcbdc
7. jún 2026

Dcéra (5) zatiaľ nechcela nejakú párty s kamoškami, ale boli sme pozvaní. No hneď na začiatku som si povedala, že 10 € na cudzie dieťa je tak akurát.

guiseppinka
7. jún 2026

U nas sa preslo na poukazky. Takze cca 15e (aj dostavali aj davali) a k tomu sladkost. Uz aj mali to pochopili, ze si vedia vybrat jednu velku vec... problem vsak vidim v tom, ze kde s tie oslavy konaju... hlavne syn bol uz na 3 oslavach v detskom centre v meste 30km od nas... este donedavna to bola blizka pekaren, kde kazdy chcel mat oslavu

svetlonos
7. jún 2026

@anonym_autor
U nás sa to pohybuje väčšinou od 5- 25€ v škôlke. Záleží aj, či dieťa/rodiča poznám. Pokial áno a pasuje mi to, tak kľudne tých 29-25€ dám na darček ale teda nie každý mesiac 🫣.

amelie2017
7. jún 2026

Dcera uz ma 8, uz pozyvaju tak 7-8 kamaratov. Vzdy sa medzi rodicmi skladame po 10€ a rodicia oslavenca kupia darcek. Syn teraz oslavuju 5. narodeniny, v skolke pozyvaju celu triedu a tiez sa skladame po 10€ alebo kto kolko moze a rodicia kupia darceky.
Keby sme to takto nerobili, davala by som max 10-15€ za darcek.

anonym_ec5e17
7. jún 2026

Syn chodi tak priemerne na 1 oslavu mesacne - niekedy aj dve v tyzdni, niekedy aj dva mesiace ziadna. Maminy zvacsa posielaju (na vyziadanie) zoznam priani, kde su veci od 5 do 25€, ale na veci 20€+ sa uz zvacsa skladame po dvoch. Podotykam ze zijeme v Nemecku a vacsina deti ma nadpriemerne zarabajucich rodicov. Skor ide o to, kolko toho tie deti naozaj potrebuju/vyuziju/ocenia. Dost frcia knihy a poukazy (do kina). V den oslavy su tie decka aj tak tak rozkokosene, ze darceky ani poriadne nevnimaju.

elenajezova
7. jún 2026

Dcérka mala tiež svoju skupinu kamarátok 5 až 6. S ktorými si chodili navzájom na oslavy. Ako 12 ročné mali poslednú oslavu takéhoto druhu. Potom už nechceli....uz si potom oslavovali podľa svojho.