Ako sa dá krajšie osloviť chlapec s menom Marek?
Žienky, prosím Vás máte nejaké nápady?? 🙂 😉
@roselka Marek je take uzasne meno, ze sa neda skaredo povedat. nemusite ho oslovovat nijak zdrobneninou, lebo Marek je pekne. netreba vymyslat jazykolamy tohto mena, lebo je to krasne meno. a hovorit Majo marekovi je podla mna dehonestacia krasneho mena.
marecek
Tak Marek je Marek,Michal je Michal,Milan je Milan-taketo mena maju moje deti a takto ich aj volám,samozrejme maju svoje prezývky medzi kamaratmi ale inak som im nikdy mena nekomolila-sama som neznasala ked mi niekto hovoril Mirka-som Miriam 😀
... tak môj brat, tiež Marek, keď bol malý, tak si vymyslel, že ho máme volať - Marečulinčiantko. 😀 Aj sa tak podpisoval na listy a pohľadnice, čo posielal zo "školy v prírode". 🙂 Ešte teraz sa na tom spolu smejeme... 😀
moj "stary🙂" ked je dobry, je marecek, a ked ma nahneva, tak maro 🙂 ale inac marek je jedno z mala mien, ktore sa neda zdrobnit ... majo a majko je pre mna skor marian
@ukulela suhlasim s tebou..majo a majko sa viac aj podla mna hodi na meno marian..mne sa vzdy pacilo meno marek, pre mna to bolo a je najkrajsie chlapcenske meno a take meno odjakziva tuzim dat sojmu synovi, ak raz bude. a zhodou okolnosti, moj buduci manzel sa vola marek, inak ho ani neoslavim...moj bratranec/ draheho svagor, je marian.. kazdy v rodine ho vola majo/majko...na ine ani nereaguje.. no a ked sa prizenil do rodiny, tak zacali vznikat zaujimave situacie, lebo buduci svokrovci a vlastne cela ich rodina vola mar(e)ka majo, majko..takze ak sa na rodinnej oslave zakrici, majo! v sekunde sa ozvu obaja.... ja za seba hovorim, meno marek je samo o sebe take pekne, ze netreba zdrobneniny..moja mama obcas povie tomu mojmu marecek, ale pili mi to usi, ale isto menej ako majo/majko
Hlasujem za Majko 🙂
Marecku,podaj mi pero 😅
mám manžela Mareka...krajšie mi to príde povedať len Mareček..jedna učiteľka v škole ho stále volala Majko, no to mne už príde úplne iné meno. Veď Mariána volajú Majo/Majko
nas bude marek a hotovo 🙂 a potom mam pre neho tucet vselijakych divnych mien 🙂 ktore pouzivam aj na prveho syna, mena moc doma nechomolime :D
majko je veru marian, nie marek
My mame Mareka, volame ho Marek, Marecek ;) niekedy majko 🙂
Ja rikala kamaradovi Marisek 🙂
Mareček. Majko je hrozne spotvorenie tak krasneho a jedinecneho mena ako je Marek. Majko je tuctove...
Presne ako pise @stanislavao. Mojho Mareka ked vola svokra Majko, hned mi stupa tlak (vidia sa tak 3-4x rocne). Marek je Marek, pripadne Marecek, nie Marian, aby bol Majko. Ja som Maria, preto som Maja.
Mi mame Mareka a volame ho Marecek , Marek.... Marek je podla mna velmi pekne meno a uz len Marek je pekne povedane
My nášho tiež voláme Majko. Keď sa mojkáme je Majuško 😀 Mareček neznáša od malička a my tiež 😀
preboha, len nie marko!! nebodaj napisane marco.. grcam
Marecek.. 🙂 mi mame Marka.. 🙂 A volame ho Markito to vymyslel jeho brasko a nejako mu to prischlo.. 😀
marek je krásne meno samo o sebe 🙂

Mareček🙂