icon

Ako sa vyhnúť svadbe priateľovho brata?

27. apr 2025

caute, co si o tom myslite? priatel je na mna nasraty ze nechcem ist a protestujem. dovod je ze jeho rodinu moc nemusim, byvaju na opacnej strane slovenska tzn. budem u nich musiet byt nielen v den svadby ale cca dalsich 5 dni. Su to taki typicki sedlaci- ja nehovorim ze ja som anglicka kralovna ale naozaj nejake zaklady etikety mam, som slusna, nie moc ukricana a skoro vobec nepijem. ( presny opak jeho rodiny). Dom maju rozpadnuty, nemam v nom ziadne sukromie- ani na wc, byva v nom milion ludi. Mam hrozu uz pri pomysleni ze tam mam byt tak dlho. Navyse priatelova rodina ma berie jak sluzku mam pocit, este som ani neprisla a uz mam hotovy zoznam uloh co mam urobit- tzn nejsom ani host ale skor hosteska. Ja fakt nejaom vhodny typ na pocuvanie 200 nadrbanych sedlakov jak po sebe zjapu a pretekaju sa kto viac vypije.
Myslite si ze zatat zuby a ist je riesenie? Alebo si skusit nieco vymysliet? ale co?
Dakujem

guiseppinka
27. apr 2025
@klementinka58

@simik22 som z rk a ziadna dedina do 60 km tu nie je , bud je tam blizsie potom dalsie krajske mesto Lipt Mikulas, BB ale toto je uplne mimo

@klementinka58 60 km od rk si bud hore na orave, v bystrici alebo kubin alebo poprad... akurat som sa nad tym pozastavila aj ja. Viac veci tu nejako nehra...

klementinka58
27. apr 2025
@guiseppinka

@klementinka58 60 km od rk si bud hore na orave, v bystrici alebo kubin alebo poprad... akurat som sa nad tym pozastavila aj ja. Viac veci tu nejako nehra...

@guiseppinka ano potom uz je blizsie ine mesto krajske, to by uz spomenula ze je to LM, DK alebo MT, BB podla mna vymyslena tema a konstruuje ako jej pride cez google mapy 🙂

50 Km je to uz do Trstenej, Namestova zhruba to by povedala tie mesta. 40 km je LM a okolite dediny, podobne Martin, Bystrica

janetinka27
27. apr 2025

Tak asi si si potrebovala poklabosit o "sedlackej" rodine svojho frajera. Naco sa potrebujes pytat ako sa vyhnut tej svadbe?
Tak bud povies, ze tam ist nechces, necitis sa tam dobre, nie je ti prijemna spolocnost
Alebo pojdes a budes frajera otravovat nespokojnostou
Alebo teda najdes sposob ako sa vyhnut tam ist a budes donekonecna hladat sposoby a vyhovorky ako sa im vyhnut aj v buducnosti

zuzanita1609
27. apr 2025

Dedina v 60km okruhu v RK okrese neexist. To je už iný okres.

guiseppinka
27. apr 2025
@klementinka58

@guiseppinka ano potom uz je blizsie ine mesto krajske, to by uz spomenula ze je to LM, DK alebo MT, BB podla mna vymyslena tema a konstruuje ako jej pride cez google mapy 🙂

50 Km je to uz do Trstenej, Namestova zhruba to by povedala tie mesta. 40 km je LM a okolite dediny, podobne Martin, Bystrica

@klementinka58 presne, slovensko zrovna nie je amerika, ze by 60 km bolo vela... akurat hadzem do googla, tak patince a oravska polhora je cca 280 km a cca 4 hodiny cesty. Zahorska ves a nova sedlica je 600 km a cca 7 hodin cesty...
60 km je hodina okreskami a pol hodiny dialnicou

autor
27. apr 2025
@mischy00

@mamutka tiez som toho názoru ..doma starostlivý, milý, vhodný partner a doma zrazu nevsimavy a ignorujuci muž, vo svojom svete. Niekde sa teda pretvaruje a autorka musí zistiť kde

@mischy00 tam je hrdina, ta mentalita v tom kraji ( ale to mam len navnimane z jeho rodiny neviem ci tak funguju v tej dedine vsetci a nechcem nikoho urazit) je, ze zena je putka chlap chodi do roboty a proste domace prace su na tych zenach, ako aj starostlivost. cize on ked tam pride nemoze za mnou behat laska daj pomozem ti s tou podlahou, laska nemusis umyvat vsetky taniere ved daj ja pomozem a pod.. to by ho vydedili keby toto povie. jeho otec sa tiez vyvali hore vrtulou a svokra okolo neho skace, proste tam on pred kamosmi hra geroja.. bohizial

autor
27. apr 2025

nebudem konkretizovat mesto, napisala som do 60 km od ruzomberka, co aj sedi. nebudem vam tu pisat je to presne 28 km, proste je to do 45 min cesty od ruzomberku cca.

mamutka
27. apr 2025

Ale nehrá geroja, nerob zo seba blbu. Serie na teba.

klementinka58
27. apr 2025
@guiseppinka

@klementinka58 presne, slovensko zrovna nie je amerika, ze by 60 km bolo vela... akurat hadzem do googla, tak patince a oravska polhora je cca 280 km a cca 4 hodiny cesty. Zahorska ves a nova sedlica je 600 km a cca 7 hodin cesty...
60 km je hodina okreskami a pol hodiny dialnicou

@guiseppinka zijem tu 20 rokov a ti vravim najdalej je do Lipt Revuc co je az na horny koniec max 35 km..Komjatna a pod este menej. Lipt mikulas je 30 km a tiez nema dediny okolo 60 km od mesta....Tam uz je Strba a to je blizsie k Popradu. Stare hory su blizsie k BB na ziadnu stranu to nie je 60 km do dediny ktora by spadala ku Ruzomberku....Dolny kubin je 20 km
a teraz dopisla ze je to do 60 km predtym ze okolo 60 km, podla mna to je ten anonym co tu zaklada temy schvalne kvoli tomu aby to tu neupadalo

lienka.7
27. apr 2025
@anonym_autor

nebudem konkretizovat mesto, napisala som do 60 km od ruzomberka, co aj sedi. nebudem vam tu pisat je to presne 28 km, proste je to do 45 min cesty od ruzomberku cca.

@autorka osobne si myslím, že najlepšie by pre vas bolo, keby ste sa rozišli.

autor
27. apr 2025
@klementinka58

@guiseppinka zijem tu 20 rokov a ti vravim najdalej je do Lipt Revuc co je az na horny koniec max 35 km..Komjatna a pod este menej. Lipt mikulas je 30 km a tiez nema dediny okolo 60 km od mesta....Tam uz je Strba a to je blizsie k Popradu. Stare hory su blizsie k BB na ziadnu stranu to nie je 60 km do dediny ktora by spadala ku Ruzomberku....Dolny kubin je 20 km
a teraz dopisla ze je to do 60 km predtym ze okolo 60 km, podla mna to je ten anonym co tu zaklada temy schvalne kvoli tomu aby to tu neupadalo

@klementinka58 matko svata, ja uz neviem. nejsom ziadny anonym, je to dedina na liptove- ci je to blizsie k popradu alebo ruzomberku netusim, orientujem sa vzdy podla ruzomberku. vzdy sa zastavime aj tam pretoze tam ma babku. bodka.

autor
27. apr 2025

teda anonym som, ale nejsom admin ci co ste to tu pisali

mischy00
27. apr 2025

Hra geroja? No pri mne by ho to veľmi rýchlo prešlo, kľudne sa mu prisposobuj zvyšok života. Tak keď doma je milý a normálny, keď príde domov k rodine kľudne mi jednu struhne po papuli, lebo to je tam predsa súčasťou miestneho folklóru.
Už len ten model ze muž hore 🥚🥚a ženy kmitaju ako bláznivé. A vydržať tam 5 dní, no ani omylom

autor
27. apr 2025
@klementinka58

@klementinka58 a este k tvojim vypoctom medzi lipt mikulasom a strbou neni ziadna dedina podla teba do 60 km?😂 tak to ja mam asi inu mapu jak ty

srdeenko19
27. apr 2025

Bože zeny, tak nechce presne konkretizovať, kde presne ta dedina je, kvôli anonymite, čo je na tom nepochopiteľné. Aj tak to nie je podstata príspevku.
Autorka, bookni hotel, prespi tam a po svadbe chod domov. Do hotela sa hádam nejako dopravis, pozisťuj si taxi, či by ta tam niekto vzal. Ak s tvojim planom nesúhlasí priateľ, nešla by som vôbec 🤣 presne si pamätám, keď som zažívala ja týždeň pred a aj u ex svokrovcov doma žalúdočné problémy, žiadne súkromie, nepohodlie. A v "dnešnej dobe", som už veľká baba a viem si povedať co áno a co už rozhodne nemienim absolvovať.

klementinka58
27. apr 2025

ale taras, keby si sla do strby tak povies ze blizko pri poprade, sa tu nejdem natahovat s nejakou co potrebuje pozornost a vymysla temy....

autor
27. apr 2025
@klementinka58

ale taras, keby si sla do strby tak povies ze blizko pri poprade, sa tu nejdem natahovat s nejakou co potrebuje pozornost a vymysla temy....

@srdeenko19 ano sak patraju tu jak traja patraci ja neviem, nepoznam mesta na slovensku, proste sa orientujem ruzomberkom odkedy tam s nim chodim, mam na to avoj dovod a je mi jedno ci je blizsie mikulas, poprad alebo kosice, jednoducho treba len si rypnut do mna.. nechapem. uvidim vecer mu to skusim predniest.

@klementinka58 jasne taram. mysli si co chces, 10 x som napisala ze nebudem konkretizovat. a ne nenapisala by som poprad, do ruzomberku je to blizsie.

simik22
27. apr 2025
@klementinka58

@simik22 som z rk a ziadna dedina do 60 km tu nie je , bud je tam blizsie potom dalsie krajske mesto Lipt Mikulas, BB ale toto je uplne mimo

@klementinka58 súhlasím, preto sa pýtam, ja som tiez z RK, a žiadna taká dedina mi nanapadla, však to už je bližšie potom k inému mestu, Martin je cca 45 km, LM 30, DK ešte bližšie, BB max 60. Žiadna taká diera kde nechodia busy ani taxíky tu nie je

mischy00
27. apr 2025

Keby to bola zapadnuta dedina, kde ani bus, taxi nechodí, tak kde potom tam môžu robiť svadbu? Isto tam je niekde slušný kulturak v nejakej diere. A ako by sa tam dostali všetci svadobcania? Celé to je nejaké zbytočne zdramatizovane, keby bol problém sa tam aj naspäť dostať, tak tam nikto svadbu nerobí. A vravím, taxíky sú na to, aby ma odviezli kam potrebujem a nie aby behali len po meste.

sszuzu8
27. apr 2025
@michaelam2

Preco 5 dni? Prid vecer pred svadbou, den svadby prezijes a na dalsi den rano chod domov

@michaelam2 alebo je lepšie sa nenútit a keď sa ma cítiť zle tak je lepšie neísť vôbec..

sszuzu8
27. apr 2025

Osobne by som nešla, ale prehodnotila by som aj vzťah s tým priateľom

reela
27. apr 2025
@katica06

Autorka, škoda že princ William a Harry sú už dávno ženatý. Ale ak sme už pri tejto téma, mali sme v rodine babu, čo šla z východu do ba na vš a zaľúbila sa do chlapa z rodiny s podobným zmýšľaním ako tvoje, veru dopadla horšie ako Diana. Jej deti sa netýkajú nikým z našej rodiny

@katica06 co sa stalo s nou a s detmi?

evita2222
27. apr 2025

V cestovnom poriadku je určite napísané kedy chodia autobusy. Hádam si to viete vyhľadať na internete.

majka1719
27. apr 2025

Si zober, ze mozno raz budes s nim mat svadbu ty. Co ich nezavolas?

gagik
27. apr 2025

Ja by som urcite nesla,alebo len na max.1 noc a urcite nie upratovat po svatbe nejakych cudzích ludi. To co ma sta frajera,ze toto nedokáže pochopiť. Ved on nech ide k vašej rodine rýľovať záhradu k nejakym tvojim bratrancom ale na tyzden…

lilope
27. apr 2025

K taxíkom. Prídu všade, kam ich zavoláš, ako to už bolo spomínané. Videla som ísť taxík na takú samotu cez rozbahnený les, že by si neverila. Výhovorka na absenciu taxíkov je blud, aspoň píš pravdivo alebo si nevymýšľaj hlúposti. K tomu, že si nevieš pozrieť na internete, či a ako často do dediny chodí autobus a si polepetko na tieto veci. Nuž potom ťa obdivujem, že si dokázala precestovať svet, keď ti robí problém vygoogliť si autobusové zastávky v určitej obci na Slovensku a zistiť polohu cez google maps kde ti ešte ukáže danú lokalitu zastávky. Poradím ti, nech sa nepopletieš, www.cp.sk 😉
A to, že v dostupnosti 20km nie je žiadne ubytovanie, je tiež diskutabilné a RK musí byť v nedohľadne.

basulaak
27. apr 2025

Ja som nesla na svadbu, 3 minuty od nasho domu, aj ked som bola pozvana. Ale nemam rada nevestu, tak siel manzel sam. Zenil sa mi svokor. Mala som absolutne u riti. Cela rodina ma prehovarala a ja spokojna domka, sama. 😉✌️odmietla som sa pretvarovat, dodnes jedno uzasne rozhodnutie.

teki1
27. apr 2025

"Baby a ako by ste to vysvetlili rodine? ten hotel myslim?" Zlatko,oni nie sú tvoja rodina.Nemusíš,opakujem nemusíš im nič vysvetľovať.Im príde syn na svadbu brata,parťák na pijatiku.Ty si len pomocná ruka na prípravu všetkého okolo,nikomu tam chýbať nebudeš,ak odídeš kedy uznáš za vhodné.
A ešte niečo,ty tvojho priateľa nemusíš prevychovávať Ako mama,ako sa má správať,naozaj ho nemusíš zachrániť a poľudštiť od jeho rodiny.Načo ti to bude dobré,keď aj tak sa s nimi správa rovnako?
Prenechaj ho nejakej,ktorej bude vyhovovať už teraz taký, aký je a ty si sadni a porozmýšľaj,prečo žena tvojich kvalít si zavesila na krk to,že iba ty ho spasíš? Prečo mu venuješ energiu,čo z toho máš,je aspoň fantastický inde,v posteli napr?To muži na tvojej úrovni už nie sú? Vážiš si seba dosť na to,aby si videla,aká budúcnosť ťa pri ňom čaká?

maminkadeticiek
27. apr 2025

Pozri,si jeho partnerka,priatelka,nie manzelka.Teda nemas ani moralnu povinnosy na tu svadbu ist.Ak nechces ist tak proste nechod.Ja som kedysi odmietla ist na svadbu rodiny mojho ex.Koniec prisiel zanedlho,z mojej strany.Proste som si uvedomila ze do tejto rodiny nechcem patrit.Vobec nelutujem,ani sekundu som nelutovala.Nenechaj sa do nicoho tlacit,rob ako citis ze je pre teba dobre.

maminkadeticiek
27. apr 2025
@teki1

"Baby a ako by ste to vysvetlili rodine? ten hotel myslim?" Zlatko,oni nie sú tvoja rodina.Nemusíš,opakujem nemusíš im nič vysvetľovať.Im príde syn na svadbu brata,parťák na pijatiku.Ty si len pomocná ruka na prípravu všetkého okolo,nikomu tam chýbať nebudeš,ak odídeš kedy uznáš za vhodné.
A ešte niečo,ty tvojho priateľa nemusíš prevychovávať Ako mama,ako sa má správať,naozaj ho nemusíš zachrániť a poľudštiť od jeho rodiny.Načo ti to bude dobré,keď aj tak sa s nimi správa rovnako?
Prenechaj ho nejakej,ktorej bude vyhovovať už teraz taký, aký je a ty si sadni a porozmýšľaj,prečo žena tvojich kvalít si zavesila na krk to,že iba ty ho spasíš? Prečo mu venuješ energiu,čo z toho máš,je aspoň fantastický inde,v posteli napr?To muži na tvojej úrovni už nie sú? Vážiš si seba dosť na to,aby si videla,aká budúcnosť ťa pri ňom čaká?

@teki1 👌