icon

Ako sa zmieriť so skromnou svadbou?

4. jan 2025

Dlhšie má trápi jedna vec .. Vždy som snívala o krásnej svadbe podľa mojich predstáv, ale všetko sa tak zomlelo, že svadba bude len klasika v reštike, hudba z reproduktorov, najbližšia rodina.. aj tak to vyjde na kopec peňazí pre cca 20 ľudí ale na veľkú svadbu by sme nenašertiki ani za 5 rokov (aj teraz čakáme šetríme už tretí rok od zásnub). Rodina nás nepodporuje(ani finančné), skôr hádže polená pod nohy .. pri dvoch svedkoch nechceme, po 30tke tiež nie a bojím sa že budeme ľutovať že sme nemali veľkú párty aj s kamosmi atak. Dá sa s tým zmieriť? Ako to spraviť aby bol aj vlk sýty aj ovca celá? Nechcem to rušiť ani prekladať , tento rok bude náš lebo už si chcem miláčika zobrat

Strana
z5
colsami
4. jan 2025

Nechapem naco mat svadbu s rodinou ktora "vam hadze polena pod nohy" a nevyjadrujes sa o nich pekne, ak na to navyse nemate uspory. To fakt Ti nie je lepsia a krajsia svadba o VAS DVOCH? 🙂
To, ako Tvoja svadba bude vyzerat, je len Tvoja volba. Tak si to dobre zvazte.

Ak nie su financie, mozes mat svadbu malu, svadbu o dvoch ludoch, alebo svadbu velku ale ju posunut, ked financie mat budete. Neviem, co ine cakas. Azda nie radu brat si pozicku na svadbu.

PS: preco by vas rodina mala financne podporovat? Mam skvelu rodinu ale teda odkedy som dvihla zadok z domu, pobrala caky paky, isla do prace a osamostatnila sa, nikto ma nijak financne nepodporoval, nevidim na to dovod 🙄

gribka1
4. jan 2025

Dôležití ste vy dvaja. Môžte si urobiť svadbu akú len chcete. Koho tam skutočne chcete mať? Rodinu? Priateľov? Svadba môže byť nezabudnuteľná a v malom počte. Alebo úrad a dovolenka.

hsara99
4. jan 2025

Mini svadba a neskôr oslava na chate? Cez deň s rodinou večer s kamošmi. Uvaríte kapustnicu/gulas, nejaké chlebíčky…

zuzanka.zuzu
4. jan 2025

aj tak sa na 50% rozvediete takže to máš jedno 🤷

danik1505
4. jan 2025

Nas bolo 13, len rodicia, súrodenci a ich partneri plu kňaz, lebo to bol kamarát, ale mali sme harmonikara, nechceli sme hudbu z reprakov. A neľutujem nič, kto chcel, prišiel nás pozrieť do kostola. Nemenila by som.

user62056819
Odpoveď bola odstránená
sense
4. jan 2025

Určí si priority, chcete sa s mužom zobrať lebo sa ľúbite a chcete spolu stráviť život alebo preto aby si mala mala svadbu "podľa snov" . Veď oslavu si podľa predstáv môžete spraviť aj neskôr keď na ňu budete mať alebo spraviť párty s kamarátmi v uvoľnenom štýle a sobáš len o dvoch svedkoch
A osobné ja si neviem predstaviť mať svadbu a mať na nej ľudí a ktorými sa nemusím a hádžu mi polená pod nohy

marca12
4. jan 2025

Uplne zbytocne mat velku veselku. Zadlzit sa na niekolko rokov kvoli jednej noci. Beriete sa,lebo sa lubite a nie,ze sa idete bavit s kamosmi.

tundra
4. jan 2025

Na kvalitu vztahu a partnerskeho zivota nema vplyv,ci budes mat svadbu o dvoch svedkoch alebo v kulturaku a 200 pozvanych ludi.
Tak isto je irelevantne,ci pojdes na svadobnu cestu na Male Divy alebo do Tatier, alebo si uzijete medove tyzdne doma.
Ovela dôlezitejsie je,vzajomna tolerancia a pochopenie na spolocnej ceste zivotom a hladanie kompromisov,pokial sa nazory rozchadzaju.
Pokial nie si 100% presvedcena,ze to dokazete,tak zrus svatbu.Prajem vela stastia na spolocnej ceste zivotom.

autor
4. jan 2025

Náš vzťah je super, milujeme sa a chceme si to spečatiť a byť rodina preto sa má niektoré polemiky dotýkajú .. ide vyslovene o tú veselicu, ktorú chceme . Reči na rodinu radšej nekomentujem, nevidíte do môjho života . Ešte poviem, že nejdeme sa zadlžovat aj keď najľahšie by bolo pár tisíc vziať aby boli všetci spokojný, ale plánujeme platiť všetko zo svojich zdrojov ktoré roky šetríme

tiezjedna
4. jan 2025

takže budete mať svadbu, akú nechcete, s ľudmi, o ktorých nestojíte???

autor
4. jan 2025

@tiezjedna ide o blizku rodinu, nemôžeme ich nepozvat

amelie2017
4. jan 2025

Zoberte sa, spravte obed pre tych 20 ludi niekde v restike, to sa do tisicky zmestite a potom zurka s kamosmi na chate. Na 100% si ju uzijete viac ako nacancany v svadpbnej sale hotela, kde sa budete musiet venovat vsetkym strykom, tetam,...

melanta
4. jan 2025

Autorka, ste s mužom absolútne finančne negramotní. Idete minút na svadbu peniaze, ktoré ste šetrili ROKY, aby ste pozvali ľudí, ktorých nechceš, ale sú rodina a nemôžete ich nepoznať. Úplne na hlavu. Láska k životu nestačí. Tak sa začnite chovať ako rozumní dospelí a nevyhadzujte peniaze na ľudí, ktorí vám hádžu polená pod nohy. Nie, nemusíte pozvať blízku rodinu, ak sa ako blízka rodina tí ľudia nechovajú. Preboha, koľko máte rokov?

bessie12
4. jan 2025

Vykašlite sa na to co hovorí rodina a urobte si všetko podľa seba. Ste predsa dospelí a svojpravni alebo snáď nie ???
Nás tiež nikto finančne nepodporuje. Celú svadbu si platíme sami.

jankajanka13
4. jan 2025

Radsej svadba plus dovolenka ako my, mali sme na maledivach, cez dievcata namaledivy sa volaju na ig, nadherne zazitky, celkom fajn cena, plus na sk sme spravili len uradny obrad. Pripadne si vyber krajinu kde ti to plati aj oficialne papierovo a netreba sa trepat na matricny sobas

kukuk29
4. jan 2025

🤦🏽‍♀️bože roky šetriť na pár hodín parády v dnešne dobe 🫣🫣 vyhodené prachy do luftu...Radšej malá svadva v kruhu najbližších ...

domka222
4. jan 2025

Tak o čo vlastne ide? O to,aby ste boli konečne manželia, alebo len o veselicu? Tak keď nechceš čakať, prekladať a pod. budete vyskakovať len do výšky našetreného a budeš sa musieť s tým zmieriť.

januska12323
4. jan 2025

Však sa zoberte na úrade za pár korún a potom spravte doma grilovacku s tými, ktorými chcete. Nikoho nemusíte pozvať na drahú veselku keď nechcete ani nemáte toľko peňazí.

jaond19
4. jan 2025

Rodina vam hadze polena pod nohy a vy neviete nasetrene peniaze minut lepsie? Prist do kostola mozu vsetci zadarmo. Po obrade im dakto z kamaratov moze pred kostolom uliat a ponuknut dake jednohubky. Tym by to skoncilo. S priatelmi by som sa presunula na daku prenajatu chatu na vikend (mozno pri jazere...). Alebo co, budu sa tetky a ujcovia a ina rodina ktora vam uz teraz robí zle, nalievat a hostit za vase prachy v dakom kulturaku??

mimka1402
4. jan 2025

Úprimne? Mať také reči na rodinu, naozaj sa vezmem na pláži. A doma spravím iba oslavu na nejakej chate, nech sú všetci spokojní. Nemala by som energiu sa pretvarovať na svojej svadbe.

oriesocek
4. jan 2025

My sme mali svadbu iba obed s pár ľuďmi. Obrad na matrike (teda v zichyho v BA). Celkovo cena so všetkým do 1000 EUR (aj šaty, obrúčky)… a nemrzi ma to…. A to som mohla mať aj za 30.000, ale nechcela som….

doriiis
4. jan 2025

Wau.Setrit roky na niečo,čo bude trvať jeden deň,kopec peňazí,budú tam ľudia,ktorých nemusíš.Takze vyhodené peniaze.
Ale hlavne,že to nebude po 30 tke a splnis si svoju spoločenskú povinnosť voči ľuďom,ktorých nemusíš.💪🏻
To je už len rozmyslanie

procrastique
4. jan 2025

Neboj sa, druhú svadbu si urobíš už podľa svojich predstáv :D

lienka.7
4. jan 2025

@autorka keď za 3 roky nie ste schopní našetriť na svadbu, aká je tvoja predstava? Trosku viac popis... počet ludi, miesto, a pod.

ysseba
4. jan 2025

Rodina vas nepodporuje a skor hadze polena pod nohy? A naco pre nich robis svadbu? Radsej si zavolajte 20 kamosov. Akebo sa vezmite len o dvoch svedkoch a zoberte kamosov na chatu.

bessie12
4. jan 2025

Inak zaujimalo by ma, že čo je zlé na svadbe po 30tke 🤔

doriiis
4. jan 2025

@bessie12 ...aj mňa.😃Ja si ju dám kľudne aj po 40 tke.

betulinka1
4. jan 2025

Urcite to nebudes ľutovať, ze ste nemali velku party s kamosmi. Party si spravte po svadbe niekde na chate, kludne aj v lete. Nieco sa ti vrati v svadobných daroch financne, Cize si to budete moct dovolit. Objednas chatu, spravite gulas, pogrilujete, niekto nech donesie velky reproduktor a aj si zatancujete. Ziadne formálne oblecenie a zabava graduje 😉.

mandzula
4. jan 2025

Da sa s tym zmierit. Aj ja chcem aspon 4-izbak v BA a nikdy ho mat nebudem. Nie si male dieta, tak to hadam predychas, treba sa naucit varit z toho, co mame.

Strana
z5