icon

Ako sa zmieriť so skromnou svadbou?

4. jan 2025

Dlhšie má trápi jedna vec .. Vždy som snívala o krásnej svadbe podľa mojich predstáv, ale všetko sa tak zomlelo, že svadba bude len klasika v reštike, hudba z reproduktorov, najbližšia rodina.. aj tak to vyjde na kopec peňazí pre cca 20 ľudí ale na veľkú svadbu by sme nenašertiki ani za 5 rokov (aj teraz čakáme šetríme už tretí rok od zásnub). Rodina nás nepodporuje(ani finančné), skôr hádže polená pod nohy .. pri dvoch svedkoch nechceme, po 30tke tiež nie a bojím sa že budeme ľutovať že sme nemali veľkú párty aj s kamosmi atak. Dá sa s tým zmieriť? Ako to spraviť aby bol aj vlk sýty aj ovca celá? Nechcem to rušiť ani prekladať , tento rok bude náš lebo už si chcem miláčika zobrat

bessie12
4. jan 2025

@doriiis som zvedava co nám na to autorka napíše 😀

doriiis
4. jan 2025

@bessie12 ....myslím,že toto,,nechceme svadbu po 30 tke" vychádza čisto z autorkinho záujmu sa vydať.
Lebo vieš.Kazda žena predsa sníva o svadbe,odkedy je malá.😉
Niektoré si to dokonca zopakujú niekoľkokrát🤷🏻‍♀️

tundra
4. jan 2025

@bessie12
@doriiis
Posledna veta autorkinho prispevku,hovori za vsetko:"Nechcem to rušiť ani prekladať , tento rok bude náš lebo už si chcem miláčika zobrat."
A ja som si myslel,ze muz poziada o ruku zenu,tu je to asi naopak...

bessie12
4. jan 2025

@doriiis to je síce pekne, ale keď nemajú na to dostatok peňazí, tak by to mohli odložiť o rok. Kašľať na vek. Či majú 20 alebo 50 rokov. Na veku predsa nezáleží, ked sa chcú vziať 🙂

tiezjedna
4. jan 2025

@autorka čo je to za blbosť? Vždy ich môžete nepozvať. Zvlášť, ak vám hádžu polená pod nohy.

bessie12
4. jan 2025

@tundra zásnuby už majú za sebou. A keby aj ona jeho požiadala o ruku. V dnešnej dobe to nie je nič zvláštne 😀 ale ja som v tomto stará škola.

som_realistka
4. jan 2025

@amelie2017 presne to som chcela napisat, pre 20 ludi velmi dobre nenu v suoer restauracii 100 E na osobu aj s vyzdobou stola je 2000 a ak nechcu luxusne saty a oblek tak pozicovna siat + topanky, uces, vizaz auto, nech nezerem 3000 a to som prestrelila. Ak za tri roky nenasetria 2 mladi zatial bez inych zavazkov 5000, tak niekde je pruser jak prasa.

loliki
4. jan 2025

Budeš mať peknú svadbu, lebo budeš šťastná nevesta. 🙂 20 ľudí ti bude blahoželať a potichu závidieť. 🙂

doriiis
4. jan 2025

@bessie12 ...ja tieto zastarané názory z roku 1,2 nechápem.Bezne sa tu vyskytuje téma o tom,že koľko sú milé dámy ochotne čakať,kým ich muž požiada o ruku.
Typkom tykaju hodinky a keď nepoklaknu do vytúženého deadline - u tak idú kade ľahšie.
A potom,že muži kašlu na vzťahy a manželstvo.🤷🏻‍♀️
Mám 35 a vydávať sa nemienim minimálne do tej 40 tky.

kitycat
4. jan 2025

Ked mna uz manzel poziadal o ruku, tak sme sa do roka vzali.
My sme uz mali kazdy cosi usetrene ... dalej sme si spocitali, ze kazdy dame rovnako z uctu + kolko este mozeme kazdy podlat z vyplaty do urceneho datumu.
Spisali sme si koho MY CHCEME pozvat a planovali podla rozpoctu. Ten sme sice prekrocili, ale na daroch sa nam dost vratilo a vyslo nas to na asi 2 vyplaty.

Vy ste uz za 3 roky mali mat nejaku sumu odlozenu. Aj mala svadba v peknej restauracii moze byt snova, len yo treba naplanovat

bessie12
4. jan 2025

@doriiis na jednej strane tie ženy aj chápem. Ale v takom pripade by som asi chlapa postavila pred hotovú vec, keď sa nevie rozhýbať sám. Ale tak to som ja.
Ja sa budem vydávať po 30tke a s človekom, s ktorým si rozumiem po vsetkych strankach. S predchádzajúcimi to nebolo vôbec ružové a ani svadba by to nezachránila ba skôr naopak. Bolo by to ešte horšie.
Som rada, ze som skôr tu svadbu nemala 🙂

autor
4. jan 2025

Tak po prvé - muž požiadal o ruku mňa a bola som prekvapená určite som nikoho do ničoho nenutila a sme zasnúbený tri roky
Po druhé - našetrené máme okolo 10 tisíc ale treba mi tak o 2-3 tisícky viac .. rozhodne nestojím o svadbu v hornej dolnej s béčkovým kateringom - keď už tak už (reči o finančnej gramotnosti sú mimo, ukážte mi mladých ktorý tolko dajú dokopy za necelé tri roky)
Po tretie - máme obaja 25+, bývame spolu a jednoducho nechcem byť stará nevesta v 30tke

autor
4. jan 2025

@loliki ďakujem ❤️

joannita
4. jan 2025

Autorka, asi sa ti to bude zdat ako neskutocne klišé. Ale nieje. Svadba nieje VOBEC podstatna, ale manzelstvo ano.
Chapem ze mas svoje sny, ale az ked v zivote strernes skutocne problemy, zistis, ze to aku svadbu si mala, je uplne ale ze uplne nepodstatne. Naozaj ver mi 🙏❤️

bessie12
4. jan 2025

Stará nevesta ??? Podla teba 30 ročne ženy sú staré? 😂 ty budeš mat o par rokov tiez 30 r. Spomeň si na to neskôr 😉

Svadbu budeme mat aj na Slovensku a náš rozpočet na to všetko je cca 10 tisíc €. Myslím, že do tej sumy je možné sa zmestiť.
A nie, nebudem mat "beckovy" catering a nebude to ani v "Hornej-Dolnej"

lienka.7
4. jan 2025

@autorka nuž, tak čakaj ďalšie 3 roky a budeš mat nasetrenych 20k, len aj ceny budú potom niekde inde. To snáď do 30tky stihnes 😉

doriiis
4. jan 2025

@bessie12 ...a je to tu.Sme staré.🤷🏻‍♀️Čo teraz?

bessie12
4. jan 2025

@doriiis nooo, za pár dní mam narodky, tak asi už viem čo si kúpim ako darček. Hrobové miesto 😂😂😂

joannita
4. jan 2025

Autorka ale tou starou nevestou si ma zabila 🤦‍♀️😅 este staru prvorodicku by som pochopila ale stara nevesta? 😃

kitycat
4. jan 2025

Svadobne oznamenia nech vam napise niekto, kto ovlada gramatiku 🫣

pralinka86
4. jan 2025

Musis trochu zmenit pristup a zmyslanie, ulachcis si zivot...
Ja osobne nepoznam nikoho, komu by svadbu platil nikto iny, nez zenich a nevesta.. cize z uspor vasich. Nie ste teda ani prví, ani posledni... Cast penazi sa ti vrati aj tak, mozno aj vsetko, ak bude stastie ..
Ked sme kalkulovali, nebol velky rozdiel medzi dajme tomu poctu ludi 30 a 50.. lebo ak tak najväčšie polozky boli sala, fotograf, oblecenie,... Jedlo pre tých pár ludi uZ bolo nic.
Tak mozno zvaz, ci sa ti tam este nedaju pridat ludia, ktorych chces..
Ze mas 25+ neznamena, ze sa musis ponahlat . Mozno sa dal vybrat aj iny priestor, ale ked uz mate vybrane a rozhodnute, tak teda nic. Zivot nekonci po 30tke. A tiez, sporit roky na svadbu, ktora nakoniec aj tak nie je podla predstav, je take no.. kdesi nastala chyba. Asi v tom uvažovaní a planovani
Ale tak, kazdy mame na to iny pohlad, mne neslo az tak o noblesu a neviem co všetko, radsej nech su tam ludia, ktori tam chcem mat.. a priebeh svadby je podla mojich/nasich predstav

doriiis
4. jan 2025

@bessie12 ...a každý rok miesto darčeka na narodeniny jedno písmenko na neho napísať.🤭 Do staroby stíhame snad

bessie12
4. jan 2025

@doriiis to je dobrý nápad. Takže do konca svojho života mame uz o darčeky na narodeniny postarané 😂😂 stačí to len povedať príbuzným 😂

doriiis
4. jan 2025

@bessie12 ....ty teraz nehovor nič,lebo to dostaneš ako svadobný dar.Az po svadbe.🙂

bessie12
4. jan 2025

@doriiis jemine, len to nie. To by ma šľak trafil 🙈😂

lenuska9999
4. jan 2025

Tiež sa s rodinou nemusím, nemáme blízke vzťahy, skôr také, že sa bavíme spolu v rámci slušnosti, ale nie sme si blízky. Svadbu sme mali o 50 ľuďoch, vyšla nás toľko peňazí, že dovidenia. A tiež bola nakoniec spackana. Nebudem sa rozpisovať prečo. Radšej sa choďte vziat len dvaja so svedkami a zaplaťte si krásnu svadobnú cestu, alebo využite tie peniaze na čo potrebujete. Apson ja takto teraz rozmýšľam. Je to len jeden deň a ani nevieš ako rýchlo to zbehne a nakoniec Si o niekoľko tisíc ľahšia.

slecnazkosic
4. jan 2025

Mozem sa spytat kolko vas vyjde svadba? Dakujem

autor
4. jan 2025

@slecnazkosic mala by okolo 12-13 tisíc pre cca 60-65 ľudí ale asi to budeme musieť veľmi okresať aby sme sa vošli do budgetu pod 10 tisíc

mandarinka555
4. jan 2025

@bessie12 Zrejme nič, lebo nepíšeme to, čo by si chcela autorka prečítať...Vyškierať sa na niekoho niekoľko hodín, koho neznášam...To mi je logika...len aby "ľudia nepovedali"🙈

bessie12
4. jan 2025

@mandarinka555 keď niekoho nemám rada, tak ho nepozyvam. To isté platí aj o rodine. A ľudia si môžu hovoriť co chcú 😁