Ako sa zmieriť so skromnou svadbou?
Dlhšie má trápi jedna vec .. Vždy som snívala o krásnej svadbe podľa mojich predstáv, ale všetko sa tak zomlelo, že svadba bude len klasika v reštike, hudba z reproduktorov, najbližšia rodina.. aj tak to vyjde na kopec peňazí pre cca 20 ľudí ale na veľkú svadbu by sme nenašertiki ani za 5 rokov (aj teraz čakáme šetríme už tretí rok od zásnub). Rodina nás nepodporuje(ani finančné), skôr hádže polená pod nohy .. pri dvoch svedkoch nechceme, po 30tke tiež nie a bojím sa že budeme ľutovať že sme nemali veľkú párty aj s kamosmi atak. Dá sa s tým zmieriť? Ako to spraviť aby bol aj vlk sýty aj ovca celá? Nechcem to rušiť ani prekladať , tento rok bude náš lebo už si chcem miláčika zobrat
Prikláňam sa k odpovediam. Išla by som radšej na super duper svadobnú cestu niekam do krásnej krajiny a spravila mini obrad na sk. Vôbec by som sa neunuvala mať obrovskú svadbu, kukať na zdute tváre ľudí z rodiny. My sme mali medzi karanténou svadbu, vyšlo nás na to na 300eur. A neľutujem vôbec. Síce raz ešte túžim po jednej svadbe, ale to je tiež špecifická lesná svadba, takže to bude ešte viac lowcost 😁 v dnešnej dobe je obrovská svadba prežitok. Príde mi to až na hlavu, ako niekto dokáže vyhodiť za jeden večer také sumy.
Dvaja mladi bezdetni skriabu 10000€ tri roky? Lebo mesacne to vychadza, ze ste si setrili obaja po 138€. Ty planujes aj deti? Mas kde byvat?
Mala som krasnu svadbu,velku svadbu,saty na mieru usite,vsetko ako ma byt aj sme stale manzelia.No a dnes by som uz nikdy tolko penazi na zurku pre ostatnych neminula.Uplna blbost.
@beata_k máš nejaký problém? Nevieš aké máme výdavky a že sme rady že odkladáme aspoň 150 mesačne - niekedy je mesiac keď aj viac. Ne súď kým nevieš .. to že chceme svadbu a robíme pre to všetko je viac ako to že má budú súdiť ľudia na koňovi a nadávať mi do ne gramotných
Tak ked vam nevychadza, tak nerobte velku svadbu. V zivote obcas treba robit aj ustupky. Vyhodit 10000 ked na to v podstate nemate je hlupost. A nie som jedina s tymto nazorom.
Ja sa uplne vazne pytam ako sa chcete postarat o dieta pri jednom plate? Tie peniaze si radsej nechajte na dieta.
@beata_k neznášam tieto reči o Tom ako sa postarať o dieťa .. decko nechceme, neplánujemd a dúfame že ani nebudeme môcť mať .. máme rady svoj komfort a štandard načo by nám bolo?
Ved dobre, tvoja vola.
Vela stastia v "dalsom zivote". Si neskutocne arogantna osoba. Tvojich 25+ Ta este riadne asi v zivote neprefackalo, ale s takymto pristupom sa tak urcite raz stane. Prisla si tu akoze po radu, ale v podstate si sa tu prisla len vyplakat ako je vsetko zle, no i tak spravis kolosalnu blbost. Ved si rob. Chuda dievca, ktore navyse rodina financne nepodporuje. Asi vedia preco.
Ak mate minut peniaze za nieco co vlastne nechcete, tak ja by som sa zobrala na urade iba so svedkami. Bud by som si spravila svadbu po akej tuzim alebo by bol iba sobas na urade. Pripadne sa vezmite niekde na dovolenke 🤷🏼♀️ na konci dna je najdolezitejsie koho si beries a ze sa beriete, lebo sa lubite a to naokolo je iba bonus.
Ked ti mame teda ukazat, kt mladi by dali dokopy tolko penazi, tak my sme pred vyse 6r dali skoro 20k za svadbu a tiez sme boli 25+ a z toho nam moja mama dala 5k, takze beriem to tak ze nas svadba stala 15 tisic.
@milanemila milá pani pred 6 rokmi boli ceny inde a dalo sa aj viac našetriť a stálo to menej .. teraz sa počíta s cca 100€ na osobu plus priestory a kopec ďalšieho ... Nemienim mať kultúrak za 100€ len aby bolo
Dobre, tak si vezmi uver. Deti neplanujes, byvat asi mas kde. Vezmi 2000€ so splatkou po 100€ mesacne. Urob si vysnivanu svadbu. Splatene to mas celkom rychlo.
Aj platy boli pred 6r inde :D ale skoda tebe nieco pisat, uz som si precitala tvoje reakcie 😂 svadbu sme nemali v kulturaku 🙈
Ja mam 32r, pani je moja 60r mama 🙈
@milanemila pani je každá vydatá žena čo tvrdíš že si ale ok od nejakej chudery nečakám inú reakciu
Ked si das do vyhladavaca: ako usetrit na svadve, vyskoci Ti tam kvantum navodov, pozri si to…..ja som ekonom a keby som chcela usetrit, tak by som sa riadila zasadou, ze cim neskor sa zacne, tym menej sa spotrebuje🙂🙂🙂
@melanta tak ja toto nepochopim. Niektori si silou mocou potrebuju komplikovat zivot.
Autorka keby sa takto chovala moja dcera tak jej poviem nech sa nevydava nakolko este nedospela.
@beataxxx ďakujem za radu ❤️
@ibatanecnica ešte že nie som tvoja dcera
Ty si otrasne arogatna osoba. Pozvite menej ludi a vystačí vám aj tých 10 tisíc € 🤦♀️
@bessie12 ja sa správam k ľuďom tak ako ony ku mne .. nemôžem pozvať menej lebo by nám to rodiny oredhadzovali že tam chýbal ten a ten .. všetkých rodičov máme zo 4 deti , tam treba ešte aj ich rodiny a tak .. som na nervy najradšej by som to zrušila ale budem to potom lutovat
Vraj manželstvá, čo majú veľkú svadbu vydržia dlhšie. Netráp sa tým.
Vsetky peniaze minut na svadbu?
A na dieta byvanie mate peniaze?
Nikdy som nelutovala ze som nemala hostinu pre 100 ludi. Vyhodene peniaze do luftu.
Ale my sme ju ani nechceli aj ked sme peniaze mali.
Nemusíte ich pozvať. Načo? Nech sa aj urazia. Je to v prvom rade VASA svadba a nie ich. Je to váš deň, tak si môžte pozvať koho len chcete a nepozvať koho tam nechcete. Iných je do toho veľké H ...
Autorka môžeš vysvetliť samej sebe naco chces tu svadbu? Podľa toho by som investovala. Podľa mojej priority. Chcem mať pekne fotky? Ohúriť okolie? Aby si hostia pamätali skvelú žúrku? Chceme niečo nové vyskúšať? Chcem mat 5000 like na IG? Podľa toho sa zariad ani najbohatší ľudia na svete nemaju úplne vsetko. Možno niektorí si spomeniete na scénu zo seriálu sex in the city keď mala Samanta 13 ročnu veľmi bohatú klientku ktorá chcela narodeninovú párty a chcela tam mať skupinu ktorá vtedy letela NSYNC no lenže nemala.
Nás teda 1r nazad stála svadba do 3 tisíc. Fakt si ceny ani počty presne nepamätám. Ale hostí sme mali niečo pod 30. A bola to svadba v krásnej drevenej chate na lazoch, s minimalistickou výzdobou (ale presne takou ako sa mi páči), jedlo výborné.
A prepáč, dotknúť sa ťa nijak nechcem, ale ak mesačne ušetríte cez 100€, tak dať 13 tis na svadbu je úplne finančne negramotné. Proste na to nemáte. Vieš mať peknú svadbu aj za omnoho menej.
A tiež som sa brala mladá, v tom ťa chápem. Ale proste niekde kompromis urobiť musíš. My sme urobili na tej cene. Aj keď by som mohla byť kľudne svadbu za 15 tisíc tak načo? Ja som si našu lacnú svadbu maximálne užila. Žiadny stres, nič prehnane organizované, nemalo sa tým pádom moc čo pokaziť.
Vlastne na čo svadba, keď deti neplánujete?
Ja som chudera? :D dokazala som si zaplatit vlastnu svadbu po akej som tuzila a nemusela som byt zasnubena 3 roky ani som nebola “stara” nevesta 30r ako ty pises, tak ak ja som podla teba chudera, tak ty si co?
Gratulujem uz teraz tvojmu nastavajucemu, aku bude mat milu a prijemnu zenusku 👍🏼
Sa tvaris ako je kulturak pod tvoju uroven, len asi si nepochopila vo ta uroven je, lebo tu nebudes so svojim vystupovanim mat ani ked si svadbu spravis na hrade.
@milanemila súhlas, autorka to s tou chuderou riadne prehnala. Je to ale len jej vizitka. My by sme ju tiež mohli nazvať zasraňou, ale nikto ju tu zasraňou nenazval. Očividne je mladá a sprostá, príde si po radu a potom sa uráža a aj iných uráža. Nech si robí ako chce, kto chce kam, pomôžme mu tam.
@milanemila tá "stará nevesta" ma dorazila 😂😂😂😂 tak budem "stara" nevesta, ale neľutujem, že sa budem vydávať "až" v 30tke, aj keď som chcela skôr. Proste tak to vyšlo 🤗

Milá nevesta a všetky nevesty na MK. Predstavte si osobu ako som ja ktorá z duše neznáša svadby. Je to jedna hnusna udalosť ktorá trva celý posrany den ktorá ma ako hosťa nebavi, stoji ma veľa peňazí (saty, dary, doprava, nedaj boh dovolenkový den) a dostanem za to hnusne jedlo pre psa lebo sa šetrí a nudu ako Brno, pozerať na ozratych väčšinou primitivov. Predstáv si nevesta že sú takí ľudia a možno ta ten cirkus prejde.
Mne najlepsie čo sa udeje že ma nikto na svadbu nevolá. Za celý svoj život som bola asi na desiatich svadbách a na jednej som sa ako tak bavila inak to boli vzdy zbytočne vyhodené peniaze a pokazený den😂