icon

Ako taktne odmietnuť svadobné pozvanie?

emka25
12. okt 2024

Ahojte. Chcem sa poradiť. Pred rokom sme vídavali dcéru a pozvali sme aj suseda s manželkou. Priateľka ich syna veľmi chcela ísť tiež, ale ju sme nepozvali, nebol na to dôvod, s dcérou neboli ani veľké kamaratky. To, ze ona tam byt chcela a my sme ju nepozvali ju asi urazilo. No len teraz za 2 týždne ma svadbu ona, berie si syna našich susedov co boli na svadbe. Vôbec by sme sa nehnevali, ak by nás nepozvali, lebo pravdupovediac sa nám ani nechce a momentálne nám to aj finančne nevychádza. Zatiaľ nás oficiálne nepozvali, len sused pred 2 tyzdnami naznačil, ze sa u nás chcú mladí zastaviť. Príde mi to ze je už dosť krátky čas, na pozvanie. Ale zahrávam sa z myšlienkou, ze to odmietneme, len neviem na co sa vyhovoriť, aby som ich neurazila. Ďakujeme za názory.

Strana
z2
rorino
13. okt 2024

@tykat ale tým čo neboli pozvaní na svadbu sa rozdávali v piatok pred svadbou,ako dieťa si to pamätám😉,ale iný kraj,iný mrav😉

emka25
autor
13. okt 2024

@sense prepáč, ale kaukulovat pred svadbou je úplne normálne, hlavne keď máš veľa hostí a nie si milionár. Väčšiu časť sme platili mi rodiča, všetko čo deti dostali do daru, si zobrali oni. Deti si ale uhradili niektoré položky, čiže je normálne ak ratas s určitou návratnosťou financií. My keď sme išli na svadbu, prerátala som si koľko cca vychádzaju na nás náklady + čosi navyse. A vieš, keď si v tiesni, je rozdiel ísť sa zabaviť a prísť o 200€,ako neísť a prísť o 50. Bohužiaľ tak to momentálne vyšlo, ze si to nemôžeme dovoliť. Nás by to žiaľ vyšlo ešte viac, lebo by sme museli pre menšie deti zaplatit aj opatrovanie. Ale už nech je to akokoľvek, rozhodla som sa ze ak by aj prišli, tak slušne odmietnem a dám im blahoželanie s 50€.

sense
13. okt 2024

@emka25 nie som milionár ale teda takto som nekalkulovala. Ak by som musela kalkulovať tak nerobím veľkú svadbu.

emka25
autor
13. okt 2024

@sense svadbu máš len raz. Ono je to ťažké keď máme veľkú rodinu. Tiež sme to zvažovali, ale zasa je blbé pozvať len tety s ujov, resp aj sesternice s bratrancami bez partnerov a deti. Takže sme radšej pozvali všetkých a pri blízkych priateľoch sme vyberali. Každý má nejaké priority.

Strana
z2