Ako trávite Vianoce, keď ste ďalej od rodiny?
Ahojte. Ako prosim vyzeraju vase vianocne sviatky, ked byvate v mestach, kt.su vzdialene od vasej rodiny a ste mala rodinka? My zijeme sami cca 300km od nasich. Minule roky sme vzdy 23 alebo 24.12. cestovali za nimi a zdrzali sa cca 2 tyzdne - navstivili sme moju mamu, surodencov, moju babku a zase aj partnerovu stranu.... vsade sme sa zdrzali par dni, kazdy bol rad, ze sme prisli, lebo cez rok chodime sporadicky na vikendy.
Aktualne sme vsak v novom byvani, konecne mozeme mat prve Vianoce "svoje", ale ked sme diskutovali o tom, ako to ma vyzerat, normalne ma chytila zlost.
1.navrh bol taky, ze si tu urobime stromcek, vyzdobu a jedlo na 1-2 dni a potom odcestujeme (cize niekedy 25-26.12.), to si neviem predstavit - zvysky jedla pobalim a vezmem? A musim teraz zabezpecit stromcek, vyzdobu .... na max 2 dni - lebo partner trva na tom, ze strom sa zdobi 23. ak nie 24.doobeda
2.navrh padol taky, ze tu budeme cele sviatky doma, to mi pride velmi smutne a pre mna narocne.... budem tu lietat sama, tehotna.... a priatel bude s malou 2 tyzdne pozerat rozpravky. Pre mna teda ziadne Vianoce 🤷♀️ z tejto predstavy mi je fakt do placu, pretoze to pre mna nie je oddych, ale denna rutina. Napadlo mi, aby cas rodiny prisla k nam, ale to nepreslo..
Ako to mate zauzivane vy? Ako sa naladit na vianocnu atmosferu? Pre mna je teda najprijatelnejsie odcestovat este pred vecerou a vratit sa aspon o tyzden... vychutnat si rodinu.... Ale vraj si musime robit aj svoj ritual 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ tak mi poradte ako si to organizujete vy? A nebavme sa o covide...berme, ze je uplne normalna situacia
To s tým stromom jedlom atď veľmi nechápem lebo všetko sa dá, keď sa chce...Ale chápem ten rozmer že byť na Vianoce so širšou rodinou (máme teóriu >>> kým sú starkí na svete, chodiť budeme, keď už nebudú, budeme už musieť tráviť iba sami)...my sme to tak robili odkedy sme spolu...jedny Vianoce u našich, druhé u svokrovcov...a prerušila to až korona...chodili sme s jednou dcérkou budeme aj so synom... jediná "korona" zmena je že teraz sme do 26.12. doma, otestujeme sa a až potom cestujeme...a ešte dodatok, pokiaľ chce autorka rodiť v mieste svojho bydliska, v takom vysokom štádiu by som to cestovanie už asi ani veľmi neriskovala... pekný adventný čas všetkým...a nech sa podarí ako si želáte...
My chodíme 25.12. k svokrovcom a odtiaľ k našim kde sme do Silvestra. Doma sme teda len 24.12. jedlo chystáme tak že sa zje na večeru, väčšinou ostane šalát tak jedna porcia, to normálne zabalím k svokrovcom. Výzdobu (stromček) robievam týždeň pred vianocami, aby sme si ho užili. A ako sú deti väčšie, tak ma ukecaju aj skôr ozdobovat.
Pozri, kto chce, hlada sposoby, kto nechce, hlada dovody. Ty si jednoznacne druhy pripad. Nechces a preto si hladas vselijake mozne vyhovorky, aby si nemusela zostat doma s rodinou. Mozno by bolo na case si uvedomit, ako buduca dvojnasobna matka, ze vianoce uz nikdy nebudu o tebe. Priznam sa, ze keby moj manzel takto silou mocou vysiloval a hladal dovody, preco nezostat s nami doma, tak by mi to strasne liezlo na nervy a mala by som pokazene cele vianoce. Co tak kompromis? Jeden rok doma, druhy u vasich, treti u svokrovcov?
Inak my mame k rodicom dvakrat taku cestu ako vy. Odkedy sme rodina, rozhodli sme sa, ze si budujeme vlastne vianocne tradicie. Na stedry vecer sme vzdy doma a aj prvy sviatok vianocny. Potom ideme na slovensko k mojim rodicom, svokrovcom a na silvestra uz vacsinou sme doma. Dokonca sme mali nase vianoce aj cerstvo po nastahovani do noveho bytu, kde sme mali len postel, stolik, kuchynu a kupelnu. Ale stromcek sme si vyzdobili, navarili, napiekli a tesili sa. Ak sa neviete zhodnut v menu, spravte si nove vlastne. Nemusite robit rybu a kapustnicu, ak to nemate radi, len preto, ze to musi byt. Nejde o to, aby sa dodrzali vsetky zvyky, ale aby ste sa vy ako rodina tesili spolu a je jedno, ake zvyky si vy vytvorite.
Podľa mňa je skôr problém to, že partnera máš nauceneho, že treba okolo neho skákať. Ty si ch es cez Vianoce oddýchnuť, ale nie je riešenie, že teraz budete vždy na sviatky ísť k rodine. Predovšetkým ste vy už nová rodina a ako taká mate spolu si vytvoriť" svoje" Vianoce.A k rodine choďte trebárs 27.12.
Co sa týka jedla, varenia, pečenia, prečo variť to co nemáte radi? Chuti vám rezeň a zemiaky, dajte si ten. Koláče sa dajú kúpiť, veď ich je plno v obchode.
Stromček môže byť aj na chodbe, prečo nie? A trebárs o pár rokov, keď už budú deti väčšie, to zmeníte.
Nebuď otrokom tradícií. Ja neznášam kapra, nechutia mi bobalky, ani mužovi, takže my ich nemáme. Milujeme rezeň a šalát, takže to bude. Kapustnicu nejdeme, takže bude fazuľová polievka. A hotovo..
Nečítala som všetko, ale prečo idete z extrému do extrému? Prečo nejde k rodine na kratšie? 300km nie je zas tak veľa. Tiež inak u nás jem vianočné jedlá iba ja, tak si varím pre seba. Manžel zje iba rybu.
@diewcatqoo
Mas pravdu. Absolutne nechcem hladat riesenia, pretoze mam dojem, ze ziadne nie je dostatocne dobre. Vlastne by si zelal, aby sme mali Vianoce tu a on, chudak, aby si mohol oddychnut, pretoze iba jeho praca, ktora zaraba, je pracou (to, ze ja pracujem s nim + mam domacnost + starostlivost o jedno dieta je nepodstatne). Iba on je unaveny, on caka, ze akonahle dokonci decembrovu pracu, zalahne na gauc a vstane v januari. Kazda ina osoba ho otravuje.
Suhlasila som, aby sme isli teda podla 1.navrhu - urobila som financny rozpocet na to, kolko potrebujem na stromcek, ozdoby, jedlo, darceky (pretoze nebudem dcere vysvetlovat, preco Jezisko mne nic nepriniesol, aspon malu drobnost za 10-20€) a to som sa v rozpocte uskromnila a nekupila 3D strom za 300€. Taketo investicie sa mu tiez nepacia. Takze ja neviem co mam akoze robit? 😃 lebo nemam jedinu ozdobu na stromcek, jednoducho sme v novom a nic tu na povale nenajdem.... jedlo tiez nenavarim z nicoho. Uz aj keby.... omnoho vacsia motivacia by bola, ak by tu niekto prisiel, aspon po sviatkoch, ak by som kohosi mohla pohostit, uzit si vianocnu atmosferu, ale to nie, v ziadnom pripade. Narusia mu pohodu. A ako sa mam asi citit ja? Ledva sa gulam a uz teraz sa mi tlacia slzy do oci z toho, ze mi absolutne s nicim nepomoze a kazdy vecer zalahnem s opuchnutymi nohami a tvrdym bruchom ☹
Kolace - nasla som na internete pani v okoli, kt.robi vianocny mix do krabiciek za dobru cenu - 25€ za velmi vela kusov. Jednak uz neberie objednavky a jednak ked som mu to ukazala, zacal komentovat, ze on toto neje, toto neje, ze on za to nezaplati. Chcel by to, co zboznuje a zaroven zadarmo - ale keby som napiekla, myslis, ze zje cely plech? (Naposledy som sa snazila o pernik, z kt.si vzal 2 kusky, zvysok som sa snazila zjest ja.....cim viac.....a zvysok som vyhodila).
Myslim, ze ide presne o to tesenie. Viem si predstavit, ze ak je v rodine ocko pohodak, ktory si vie vychutnat rodinu, pomoct, prezit sviatky s usmevom a v laske.... ze to moze byt krasne a uspokojujuce. Lenze tento pecival mysli len na seba. Dcera je 95% casu so mnou, aj ked on lezi na gauci. Cize ho tu vobec nepotrebujem, prave naopak, bude pre mna vyhovujuce, ak co najskor zodvihne kopyta a zacne pracovat, pretoze sa tu onho nemusim starat ako o malomocneho (a tym ho nechcem urazit, boze chran, ale cudujem sa, ze ho este nekrmim a neprebalujem, v domacnosti nerobi NIC, doslova....prenho su to zenske prace, bodka).
@thereisabear
Pretoze vraj chodime ako idioti kazdy den z domacnosti do domacnosti a on je z toho unaveny a neoddychne si
Moja mama je kysučanka,oco býval pri Snine. Kým rodičia nemali nás,deti,chodili cez vianoce na východ k mojej babke a aj keď mali len môjho staršieho brata. Keď som sa narodila ja a moji mladší súrodenci,už tam nechodili. Vianoce sme trávili doma ako rodina,presne kvôli tomu,aby sa vytvorili nejaké vianočné tradície aj našej rodiny. Obaja dali do vianoc "to svoje". Úprimne,ja si neviem predstaviť,že by sme štedrý deň strávili doma a na druhý deň by nás rodičia hnali baliť,že ideme k babke 🙈
No,chapem aj teba. Aj jeho.
Osobne si myslím,že keď človek má rodičov,mala by byť rodina spolu.
Vy už deti máte,čiže už by to chcelo byť na štedrý deň doma,ďalšie dni navštíviť rodinu. Lenže máte nevýhodu v Tom,,že to nie je 20km.
Čiže musíte sa vy dohodnúť,aké chcete mať spoločné chvíle.
A to nie je o Vianociach,ani o Tom,že teraz čakáš bábo.
Musíte si navzájom viac pomôcť,keďže ste odkázaní jesenná druhého viac.
Nemusíte mať luxusný stromček,koláč si myslím,že nejakú bábovku zvládneš. Večera je ako obed,čiže tiež zvládneš. Vytvorte si menu,kto.bude vyhovovať obom.
A navzájom si so "sviatkami" pomôžte.
Nemusí byť všetko ako u iných. Bude to vaše.
A asi prvé Vianoce osamote budú smutnejšie,ale raz také Vianoce prídu.
Všetko sa dá vymyslieť,keď sa vy dvaja spojíte.
Určite 2 . Už ste Rodina a je to pekne ich tráviť takto spolu len vy traja. A nemusis až tak moc lietať , navar len obed a pozerajte rozprávky vsetcia spolu ❤️
my tiez chodime obcas k rodicom ale vzdy az po sviatkoch cize 26 cca a neskor. Stromcek robime okolo 22 a ved nemusis mat 3D stromcek, kludne nejaky maly hoc aj v kvetinaci,alebo lacnejsi umely, gule z Pepca a daju sa urobit krasne dekoracie aj za par euro. Cize my robime stromcek 22 , stedru veceru mame sami, nakolko ako si pisala, nasi nejedia toto, my hento, tak sme si urobili stedru veceru aby nam vyhovovala . darceky ved detom kupujeme spolu a my dvaja navzajom tiez si nieco dame. Naco si brat mobil k tvojim rodicom aby si ho mala akoze pod stromcek? ved hadam by ti daku drobnost dali kozmetiku a pod. No a potom 26 ideme k jednym rodicom a cestujeme k mojim rodicom 300km od nas. Uplne v pohode, kolace nepeciem, objednavam a hotovo. Od 24 do 26 kludne sa vsetko poje, co sa nepoje hodim do mraziaku ( kolace) a zivot ide dalej. Podla mna si trosku rozmaznana, nevies robit kompromisy a tak ako ktosi pisal vyssie nie si male dieta, aby Ta obskakovali, skor by si mala urobit krasne Vianoce v kruhu rodiny pre deti, ved detom je jedno ci je stromcek na chodbe a ci je 3D ci nie, hlavne ze je a ze moze ozdobovat
Tak choďte len k jedným a druhým rodičom na 2-3 dni a domov.
Kolko rokov ma dieta? V ktorom si mesiaci?
Neprehanas to trochu vplyvom tehotenskych hormonov? Ak je vazne taky pecival a s nicim nespokojny, preco si si s takym clovekom robila dieta? On vie, ze si nespokojna s tym, ako sa sprava alebo ho dalej obskakujes a dusis to v sebe?
Pozri, klamala by som, keby som ti tu napisala, ze moj chlap mi so vsetkym bezvyhradne pomaha. Ze nefrfle, ze nesedi za pocitacom... cez sviatky pomoze jedine s tym, ze vezme syna von, aby som mohla zabalit darceky, pripravi stol na stedru veceru a ze prvy sviatok vianocny s nami pojde pozriet na zivy betlehem. A ano este umyje riad, max. 3x za tyzden od stedreho dna po silvestra (nemame mycku). Darceky riesim ja, upratujem, peciem a varim tiez ja, ja robim vyzdobu.. ale nerobim to stylom, ze musi byt vsetko perfektne. Ked sa mi chce, tak upeciem, ked nie, tak pojdem do najblizsej cukrarne tie kolace kupit. S upratovanim to tiez neprehanam.. nestresujem sa, chcem mat na vianoce klud.
Mozno mas prilis vysoke ocakavania? Mozno chces vsetko perfektne? Tej poznamke o uskromneni, lebo si nekupila 3D strom za 300 Eur som nejako nepochopila.. on chce ten 3D strom alebo ty? Stromcek s ozdobami si kupis aj v tescu za par eur. Kolace si tiez vies objednat take, ake chutia vam obom.. pripadne si kupite viac druhov - take co chces ty a take, co chce on. Mam pocit, ze ani jeden z vas nie je schopny spravit kompromis.
este by som dodala ze u nas su vianoce hlavne o pokoji, pustam vianocne hity a popijam vianocny punc....vonne sviecky a pod. Mam narocne dieta a ver tomu ze poriadok je posledne co ma trapi. Radsej si pozriem rozpravku, ideme sa prejst do mesta....K rodicom chodim na druhy koniec republiky raz za 3 roky na sviatky....a tak asi 4x rocne
Keď čítam tvoj posledný komentár, tak sa mi už zdá, že ty hlavne nechceš Vianoce tráviť s takým človekom. Ja by som nedokázala takto fungovať. Ja som tiež tehotná, na Vianoce budem pár dní pred termínom, ak teda neporodim. Budeme doma a sami a muž ráta s tým, že vari aj pečie on, za mojej malej asistencie (a to neznáša variť a piecť). Aj uprace, aj na ten gauč k rozprávke donesie jedlo on mne. Chápem ťa že si frustrovaná keď si na všetko sama. Je prirodzené že teraz tak nevládzes.
Ja by som bola tiež za návrh číslo dva ale s tým, že by som ho teraz už poslala kúpiť stromček, svetielka. Ozdoby by som vybrala sama a nech postaví stromček už teraz. Aj nám už stojí a muž tiež je naučený mať stromček až 23, ale ja zbožňujem vianočnú atmosféru, tak ho máme už teraz. Koláčiky by som nepiekla na tie dva dni keď to nevieš a nemáš k tomu vzťah, kúpila by som nejaké trvanlivé pečivo v Tescu, dva dni nato budete mať domáce u rodiny.
Z kapustnice správ čo najmenej a zvyšok daj do mrazáku a keď nebude čas variť, akoby si našla. Rybu môžeš spraviť aj len dve kocky filé. Šalát deň vopred. Upratujete priebežne určite, takže to by som neriešila nejak špeciálne.
Ale teda do všetkého by som zapojila muža. Sadla by som si s ním s tým, že okej keď to chce takto, si ochotná, ale žiaľ už nevládzes a buď sa zapojí aj on a aj nechce, tak budete musieť ísť k rodine, lebo ty to už sama nedáš. A k otázke peňazí by som sa ani nevyjadrovala. Dala by som mu lístok so zoznamom do ruky a nech ide do obchodu
No ja som tvoj presný opak. Keď sme konečne byvali vo svojom tešila som sa ako blcha v psom kožuchu, že budem mat kľud s sviatky podľa seba. Že sa nemusím nikam trepať, nikomu prispôsobovať a naozaj budovať svoje tradície. Že som už ja matka, ktorá pripraví visnoce svojej dcére. Mne príde, ze ste pohodlni obaja 🤷🏽♀️ On sa nechá obskakovat rad tebou, ty rodinou. Veď je super, ze sa ti 2 týždne niekto postará o full servis aj o dieťa. Obaja už dospejete. Čo máte robiť ss musíte dohodnúť vy. Ste dospeli ľudia a hľadajte spolu kompromis. Len to musíte obaja ustúpiť trosku zo svojich dedinských názorov a prestať dupat nozickou, ze to musí byt len podľa jedného z vás. Kto chce hľadá riešenia, kto nechce dôvody…
Ja mam z toho celeho pocit, ze si poriadne frustrovana a netyka sa to len planu Vianoc. Ked ho skratka nechces obsakakovat tak honeobsakuj. Ked ti vsetko ofrfle, sprav si podľa seba. Chces krabicku za 25, tak si ju kup. Vyjasnite si celkove fungovanie čím skôr.
Uz zachadzas do totalnych nepodstatnych detailov. To fakt mas taky problem navarit jednu veceru a kupit 4 zákusky? A co varis naprv cez vikend?
Ozdoby vies s malou vyrobit so sisiek, pomaranca, papiera.. Daku cecinu snad zoženieš.. vyzdobu si nachystate aj keby ste sli k rodine nie? Prinajhorsom stromcek nakreslis paskou na stenu..
Ja by som bola doma cez Vianoce a potom pomedzi sviatky alebo na Silvestra by som šla, ak sa ti žiada.. Mne by bolo tiež smutno a určite aj tvojej rodine.
min rok sme travili Vianoce na takej drevenici uprostred lesa a stromcek som doma robila so synom tak ci tak..To ked chodite k Vasim nerobis doma ani stromcek? Lebo ved este Silvester, NOvy rok, TRaja krali..... mozno aj toto muzovi vadi, ze doma nemate nic vianocne, vyzdobu a tak
@lucia147852
O moje dieta sa nikto full nestara. Vzhladom ku vzdialenosti ju nikdy nikam neodkladam a od 19r zijem sama tu, kde zijeme. Vsetky tie roky sme vsak cestovali za rodinou vzhladom k tomu, ze su vsetci na vychode a nemame tu absolutne nikoho.
Neviem ci si si to predstavila tak, ze prideme k rodine, ja popijam a nasa mala je zavesena na babickach? Tak to nefunguje, nemysli si. A ze par dni jeme jedlo zo stedrej vecere a nevarim? To je pravda, ale nemam s tym najmensi problem, akurat ze minuly rok sme pracovali do 24.12. a cestovali sme na samy obed (pred tym som musela zabezpecit v prvom rade pracu, vsetky darceky, musela som nas vsetkych zbalit vratane jeho treniek a ponoziek..... on uz ponosil tasky do auta a odsoferoval, to je vsetka jeho cinnost za cely cas nasej "dovolenky"). Ked je potrebne obcerstvenie, rada sa postaram, pisala som vyssie, aj silvester som cely robila minuly rok ja vcetne nakupu, prichystania, upratania....a bolo nas asi 10, ale vedela som, ze to ma kto ochutnat, ze sa mam s kym porozpravat.
Nemam absolutny problem s tym, aby som urobila Vianoce doma - ale lezat od Stedreho dna az do Silvestra na gauci, lebo on oddychuje a pozera serialy?! SAM???? Pretoze nasej 3r dcere su ukradnute, nevydrzi ani pri 10minutovej rozpravke a ja sa musim opat nonstop starat o domacnost, kde mi robi 2x taky bordel ako za bezny den.
Mas pravdu, kompromis sa u nas neda najst, lebo vsetky ine nazory su debilne. Moj otec bol chlap na dvor aj do domu, bolo 24.12. a pomahal varit, nemal s nicim problem, mali sme pekne Vianoce. Moj chlap zastava nazor, ze je to smutne a ze toto su zenske prace, kde on doma nemusi pohnut prstom. Co to teda budu za Vianoce, ze mne bude robit pracu navyse? Smeruje tam, kam dospel jeho otec, ktory je aktualne sam mimo rodiny, nikoho nema a nik s nim nechce byt. Uz mam na tieto reci alergiu, pretoze sme spolu doma nonstop a tieto reci pocuvam denne, citim sa ako otrok. Cez den pracujeme..... akurat ze on pride dnu a padla. Ja narozdiel od neho mam este dalsie povinnosti, staram sa o domacnost, denne varim, nakupujem, on vecer spi a ja upratujem. Slovo Vianoce vo mne uz teraz sposobuju hrozu....nie len ze bude doma, ale on bude este aj na gauci 😢 a ja mam lietat a starat sa..... Vcera som z toho skoro dostala uzkost.
A prec vsetko zabezoecujes, prepac ale sa sama stavias do pozicie robim vsetko sama....bud si s priatelom rodina, mate spolocnu domacnost a spolocne sa na nej podielate, spolocne si pripravite vianocnu atmosferu alebo si otrokom partnera. Zvladtne ze doma u rodicov si to nedovoli....takze ho prestan doma obskakovat, co navaris to bude a ze nevies piect tak co, mozete byt bez 10druhov kolacov a pred vianocami kup par puncakov alebo marlenku a je to....
Vianoce nemaju byt o daroch,strese a obzerstve ale o pokoji.
A tonaky he tvoj chlap si musela vidiet uz predtym, nezmenil sa zrazu tento rok svihnutim prutika
Ja ani neviem, co ti napisat.. Ako sa da dlhodobo takto fungovat? S takym clovekom, co s Tebou ma druhe dieta, nevezme si ta za zenu/predpokladam/, nestara sa ani o to zatial jedno dieta, a dom s nicim nepohne, a este aj vsetko ofrfle? Fuu.. Ja mam doma troch tinedzerov a muza, a taky fukot casto narobim, neexistuje, ze matka maka a ostatni lezia na gauci. Vsetci robia, aby si potom vsetci, vratane mna mohli sadnut za pocitac, ci pred telku. Jedno moje dieta ma aktualne sadru na nohe, tak vcera na stolicke uvaril gulas. Naucil sa. Dalsi robil s muzom vianocnu vyzdobu a treti povysaval, utrel prach. Ja som bola v praci. Ako si zariadis, tak mas.
Mám pocit, že ani tak nie je problém, kde budete reálne tráviť Vianoce, ale problém je tvoj muž, ktorý ti absolútne s ničím nepomáha a má názory ako zo stredoveku...desíš sa toho tráviť s ním sama aj sviatky lebo dobre vieš, že v tom prípade si nebudeš mať šancu oddýchnuť a on sa nechá egoisticky od teba tehotnej obskakovať bez štipky súcitu s tebou! (inak toto si mala už dávno zatrhnúť a nereagovať na jeho odnes, dones a neviem čo...čo si cvičené zvieratko, jeho slúžka alebo čo? maj trochu sebaúcty!). Radím ti porieš si muža, nech ti začne pomáhať a zapájať sa do chodu domácnosti! Druhé dieťa máš na ceste, a jemu je to očividne jedno a nepomôže ti nič, ešte ti všetko ofrfle, sama na všetko aj na dve deti (čo keď si zmyslí aj tretie dieťa?) sa zblázniš pri takom chlapovi! Budeš mať čoraz väčšie nervy naňho až ho raz začneš nenávidieť a v lepšom prípade pôjdete od seba, v horšom budú v takej dusnej atmosfére vyrastať aj vaše deti a preberú nesprávne vzorce chovania - žena musí všetko, chlap len chodiť do práce...😒
@diewcatqoo
Budem v 8.mesiaci a mala ma 3 roky.
Nemyslim si, ze prehanam, chcela som tym vsetkym len povedat, ze toto su u nas normalne bezne dni. Neviem co ty pokladam za vianocny klud? Lebo ja si pri dietati neviem lahnut a lezat.
Neviem tu zit medzi odpadkami a neupratat, neviem neoprat. Ci su sviatky alebo nie, ked tu budeme, o domacnost sa ktosi musi starat.
Moj chlap je typ muza, ktoreho kazdy otravuje. Kazda navsteva mu je zatazko, pretoze ho vyrusuju, uberaju mu cas z prace a bla bla bla. Je mu tazko uz aj to, ze ma nalozit do auta zbalene cestovky.
Nas bezny den je to, ze rano vstanem s dcerou, on uz pracuje (zacina skoro), zavolam ho na ranajky, kt.mu dam pred nos, urobim mu pitie. Doobeda sa venujem malej, varim obed, pomedzi to pracujem. Potom ho zavolam na obed, naje sa, upracem. Poobede opat volny program, pranie, pradlo, malu do vsetkeho zapajam, popripade posledne dni chodim este pracovat aj k nemu do kancelarie, okrem toho, ze pracujem na ntb v obyvacke (malej dam nejaku pracu kde sa hra, kresli). Vcera sme prisli dnu o 19:00, okupala som malu a chcela som veceru, muz uz lezal na gauci (jemu skoncil den). Nevedel sa jej ani vtedy venovat, ona opat prilepena na mne, ide mi pomahat....zdrziava, robi bordel, uz som vybuchla, ze ani vecer nemozem nic urobit sama. Navecerali sa, isla som ju uspat. Pozreli sme si 1 cast serialu. On isiel spat ale ja som isla upratovat do noci. Rano vstal do cistej domacnosti, napriek tomu, ze to tu nechal zaspinene ako prasa.... a dnes opat rovnaky scenar. Sme doma takto nonstop uz rok, staram sa mu o full stravu a servis, pre neho je pracou len to, ze on zaraba (a ta cast jeho prace, kt.robim ja je trapna, smiesna, tssssssss to by zvladol aj on sam, ale nebude to robit).
Najvacsi problem je asi to, ze je hrozne pohodlny a tento rok to preslo do takeho extremu, ze uz sa mu ani nechce lezat u mamy....chce lezat iba doma, sam. Ja som naopak spolocensky clovek a kedze zijeme sami, velmi sa na rodinu tesim. On taky vsak tiez nebol, zmenilo sa to posledne roky a stale postupne islo do ......
@sense
Asi si to vystihla, aj som sa to snazila riesit, lenze jeho nazory su zastarale. Zena ma domacnost, muz pracu a exterier (ale to, ze aj mne uz zadelil cast jeho prace, exterier atd.....to mu nevadi).
Chcela by som pokoj, bohuzial, pre mna to bude najstresujucejsie obdobie v roku a budem sa modlit, aby to cim skor preslo.
A keď Vianoce prejdú?
Potom už váš vzťah bude ok?
Nie je to dobre.
Tak nech ta po stedrom dni odvezie s dcerou k vasim a vrati sa domov.Aspon si oddychnes.
Tak nechystaj, preco mu robis otroka ...ako prepac aby som ja dospelemu chlapovi kt ma eodinu chystala ranajky, pitie a pod. A davala mu to pod nos? U vas to nie je o vinocuach lebo vianoce prejdu ale model otrocenia ostava....
Druha moznost je zober dceru a chos k rodicom. A on nech oddachuje... a uprimne preco ti to vadi zeazu ked doterz ti to nevadilo?
@mirage
Si skvela mama 🙂 mne sa to takto nepodarilo zorganizovat. Teraz je uz neskoro. Chcela som byt skvela partnerka, mas cistu domacnost, chutne varit, mat vsetko tak, aby sa za nic nehanbil. Bohuzial som mu ukazala, ze mi nevadi spat v noci 3 hodiny, len aby som sa postarala a aktualne som na hranici svojich sil. Mam nariadeny kludovy rezim a ak mam byt celkom uprimna, ulavilo by sa mi, keby som kvoli vycerpanosti medzi sviatkami skolabovala, oddychla si v nemocnici a opadol zo mna vsetok stres a nervy.......zufale slova, viem, ale su uprimne.

Tiez nerozumiem tomu obskakovaniu tvojho manzela, co je malomocny?! Toto zmen v prvom rade, budes mat male babatko a lenivca na gauci. Teraz by mal on obskakovat praveze teba.
Tiez si myslim , ze by ste mali ostat doma. Kolace objednas, kapustnicu uvaris a salat prinajhorsom kupis tiez. A tu rybku uz vyprazis ;)
Len zrus to obskakovanie manzela, tiez lahni na gauc a oddychuj.