Ako ušetriť na svadbe?
Máte nejaké typy ako ušetriť na svadbe ? Ja si napr saty požičiam z požičovne, topanky som si objednala z internetu, popolnocne saty si kúpim kľudne aj z bazáru. Oblečiem si ich predsa možno na 4 hodiny.. kameramana Nechcem, pretože povedzme si na rovinu, kto by pozeral tie dlhé videa zo svadby. Fotografa mat budem. Na jedle sa veľmi ušetriť nedá a Nechcem aby hostia boli hladný. Alkohol a nealko môžeme mať svoje. Mate ešte nejaké typy ako ušetriť? Ja by som napr nedávala nič na stoly ako darček pre hostí. Tie blbosti ako magnetky, kľúčenky, otvaraky na fľaše a podobne drobnosti mi prídu ako vyhodené peniaze. A dávali ste vyslúžky ? Ja neviem prečo je u nás na východe normálne nabaliť ľudí ešte s plnou krabicou koláčov a fľašou pálenky. Samozrejme , že ich treba pohostit , ale ved povedzme si na rovinu koľko taka svadba stojí. Myslíte, že sa to vráti prostredníctvom finančných darov ?
.. nuz ja ti neviem.. ja mam na to nazor taky, ze bud robim svadbu alebo nie ...nic medzi ...nedokazala by som takto zgrlosit.. ide aj o uctenie si hosti/ rodiny...pekna pamiatka... ved je to raz za zivot.. teda predpokladam ...ale to som ja... urob ako ty chces ..
Podla toho, aky uces chces, nepovedz kadernicke, ze si mladucha. Bude ta to menej stat. Ale zavisi od vlasov. Rovnako svadobna kytica. Vyber kvety a daj poskladat do kytice podla seba. Nehovor, ze je svadobna. Pises zo skusenosti v rodine.
Stokrat oprane handry z pozicovne stoja viac ako jednoduche saty na mieru ktore, pokial nie si panna 😜 nemusia byt biele a tym padom ich vies po uprave pouzit este ako vecerne alebo koktejlky, podla typu siat.
Ja som ušetrila tak ze:
Saty z bazáru kúpila som za 300 predala za 200.
Žiadne vyslúžky. Načo?
Fotograf kamarátka
Maľovanie a vlasy tiež kamarátky.
Kvety som kúpila vo velkosklade.
Ostatná vyzdoba tiež z bazáru.
Popolnivnr saty som si dala klasicke spolocenske co som už mala doma na ples.
Klasicke zakusky sme nemali. Mama, babka a tety napiekli klasicke domáce kolace typu štrúdľa, medový rez, kokosové jeze. Toto ľudia dosť chvalili.
Oznámenia som dávala iba hosťom co pridu nie kamaratom.
Ja som ušetrila na obrúčkach, keďže si na zlato nepotrpím, a vedela som, že muž to nosiť nebude (a ak by sa aj pokúsil, tak by ju hneď stratil, ako ho poznám 😂). Takže máme strieborné poródiované.
Najviac sa dá ušetriť na počte hostí, pripadne na sale. Šetriť na vysluzkach nie je vhodne, darčeky byt nemusia, ešte môžete ušetriť na djovi, doneste si vlastný nb a playlist 😃nechápem, ked nemám na to dosť financií alebo na to nechcem utratiť kopu peňazí, tak proste spravím svadbu o 2 svedkoch, obed a idem domov 😃ja som dala za šaty 500€ boli nové a na mieru 😃
Tak popolnočné šaty vobec nemusis mat, nechaj si svadobne celu noc a usetris tych 50 eur za popolnočné .....
Ani kameraman ani fotograf? Nechces mat ziadnu pamiatku na svoj velky den?
Ja som davala male čokoládky kazdemu ku jeho miestu .....
Nemusis robit menovky na tom ušetríš....urob si vyzdobu sama ...daj len nejake svietničky (cajove sviecky v pohari ktory obviazds povrazkom alebo stuhou podla farby vyzdoby napr) ..v pepcu kupis take malinke vazy za 1.20 (neviem ci to este mavaju) a tam po 3 kvietky ..a mas usetrene na vyzdobe
Vieš kúpiť aj pekne svadobné šaty za 200 eur z bazáru, a za 100 ich predať, stále dosť dobré, alebo si ich vieš požičať za 700 eur 😀 záleží aká si náročná, topánky detto pripadne podľa farby šiat vies doladit topánky, napr béžové a tie si vieš dat aj k popolnocbym a sú využiteľné aj v bežnom zivote... Pozvánky, etikety, menovky si vytlač sama... 2hodinove videa sú prežitok, sú fotografi, kt vedia urobiť aj krátke video... Darčeky pre hostí mat nemusíš, na jedle nešetrí, ale napr my sme nemali predjedlo, rovno sa začínalo polievkou... Vysluzky, no niekto to považuje za prežitok, podľa mňa je to úcta ku svadobcanom, ale tiež by som šla cestou zopár kvalitných zakuskou, napr na 4clennu rodinu 8 ks, slivovica sa dá po nalievať aj do 2decovych flias a víno vieš kúpiť aj od miestneho vinára, ktorý ti ho aj naflaskuje a ty si len na to capnes etiketu, pierka si tiež vieš urobiť sama, pripadne aj nemusia byť, ostávajú diery. Torta to je kapitola sama o sebe, tie sú drahé, pokiaľ nemáš známu cukrárku, tak si priplatíš. Ušetriť sa dá na všeličom, záleží co je pre teba priorita, ale vo všeobecnosti by som nešetril na jedle, pití, hudbe, fotografovi a neveste. 🙂
@21anjelik19 a ešte ja som mala topanky biele tenisky za lacno a namiesto šnúrok som dala bileu stužku(nech vyzeraju svadobne ) ... a kazdy mi ich chvalil a nosim ich dodnes ..😊
Kedysi to bola tak povediac povinnosť, zvyk alebo ako by som to nazvala, no je pravda, že ľudia sa na svadbe najedia zväčša do sýtosti a nepotrebujú a praktický si ani nechcú nič ešte nosiť domov
@21anjelik19 písala som, ze fotografa mam vybaveného. Kameramana nechcem
Tie co ste dávali vyslúžky, koľko kolacov bolo v krabičke ? Pripadne dávali ste rovnako veľkú krabičku 5 cennejšie rodine a jednej kamarátke? Asi nie ci ?? A dávali ste do vysluzky aj tortu ? Len taku na pokrajanie myslím. Zabere dosť miesta v krabičke... a co sa týka svadobnej torty , jedli z nej všetci hostia ? Alebo je to len pre efekt, že nevesta so zenichom rozkroja tortu ? Aby som vedela, či mám dať upiecť 4 poschodovu, aby sa každému ušla, alebo len 2 poschodovu nejakú na efekt ?
vysluzku ani darecky vobec nemusis davat. ved si ich pohostila na svadbe, naco dalsie dary? nie je to pravidlo. Ale najviac usetris na pocte hosti. Napriklad pozvat iba dospelych bez deti a naozaj osekat iba na tych, ktorych tam chces. Nie ze kazda sesternica, lebo by sa mohli urazit.
a este dolezita vec, ked ides nieco vybavivat, kupovat, nepovedz ze na svadbu, vtedy hned cena stupne. Takze potrebujes kyticu, ze darcek napriklad na narodeninym povies ake kvety atd, a kedy vyzdvihnes. a bodka. Nemusia vediet ze svadobna, je to presne taka ista kytica a lacnejsia. Rovnako kolace, torta (aj ked to sa asi tazsie obkeca) atd. A este ma napadlo, vysluzky dopredu nechystat, len zopar skatuliek, a ked zvysia kolace a torta, tak z toho dat, nieze navyse si pocitat kolace na vysluzky. a dat len tomu, kto chce.
vysluzka je strasny vymysel a prezitok, myslim malokto doceni krabicu kolacov po svadbe
Šaty som si dala usit, vyšli má 250 eur aj so závojom a kruhom a bolerkom. Výzdobu nám dopestovali svokrovci, ale mali sme šťastie, že všetky tie slnečnice kvitli v správnom čase, takže to bol troška risk. Ako darček pre hostí som nakúpila malé bublifuky v tvare svadobnej torty, mali úspech a stali pár centov. Dajme mali známeho, video z obradu robil môj krstný. Väčšina hostí bola z okolia, takže sme nikomu nemuseli riešiť ubytovanie a odvoz domov zabezpečili kamaráti. Spätne by som akurát objednala menej jedla, strašne veľa nám zostalo z večerného bufetu, už to nikto nejedol.
Na svadbe ťažko v dnešnej dobe niečo ušetriť ale ja som predsa niečo ušetrila 🙂. Fotografa sme mali až pridobrého aspoň fotky (650€)keď už sme video nemali. Dj - podľa toho kto bol voľný (350€). Na jedle od cateringu sme nechceli šetriť a to vychodilo na 23€ zo zľavou na osobu so švedskými stolmi a kapustnicou 🙂.. sálu sme mali v kulturáku (250€ aj s prenájmom a energiami a obrusmi a inventárom) žiadna nóbles.. výzbobu som si robila sala (biely základ mi požičala sesternica) kvety som si kúpila, a somariny vázy a dekorácie som si požičala samozrejme po známosti 🙂.. no a pre deti do candy baru som objednala z ali bublifuky, balóny.. oznámenia som si sama navrhla v online tlači len to vytlačili 🙂 obalky som kupila klasické z online papiernictva a pečať s pečatidlom na mieru z aliexpresu 🙂.. šaty som si dala ušiť (550€) lebo to vychádzalo najlacnejšie a najlepšie a boli podľa mojich predstáv 🙂 .. ja si myslím že tam nieje kde a ani načom šetriť.. jaaj a darček pre hostí - to som si objednala ampulky z ali a do vnútra som dala bylinkový domáci čaj 🙂 .. všetko na pierka od stužiek po srdiečko aliexpress.. vody sme kupovali v bille, lidli čo bolo v akcii poprípde aj vo veľkosklade mali klaštornu v akcii.. myslím že to bola normálna svadba a ja som rada že nás to nevyšlo viac ako 8tis (Orava) 🙂 a na oblek sme boli v poľsku na trhoch- aj topánky opasok aj košeľu 🙂
Napr saty kt si pozicias ta kolko vyjdu? Ak chces usetrit tak minus kameraman. Za dlhe videa sa aj tak dost plati.
@evamarek77 žiadna taka tradícia nie je na Kysuciach že sa roznáša dopredu. Má sa dávať keď sa lucis s hosťami keď odchádzajú domov.
Ušetríte tak, že pretriedite zoznam pozvaných o 1/3 .
Naozaj. Výzdoba zo živých kvetov tiež vie byť drahá.
U nás vyslúžka len krabica zákuskov a kus torty, bez fľaše.
Výzdobu na stoly si sprav vo vlastnej réžii, zapoj kamošky.
vysluzky sa davaju vsade, je to podakovanie hostom, darceky davat nemusis a popolnocne saty tiez nemusis mat, a ak chces usetrit na svadbe tak nepozyvam ceeeeelu rodinu bratrancov,sesternice a neviem koho, inak na svadbe moc neusetris. nemas kde pretoze svadba je raz za zivot
zakuskov v krabici bolo 20 ks a je jedno do akej velkej rodiny to ide. tortu sme si kazda strana brali domov a doma rozkrajali, takze sa uslo len tym co prisli po svadbe ako sa hovori na popravky. nekrajali sme na svadbe
@bykaterina na orave aj manzel z kysuc sme roznasali popredu kolace, samorejme tym co by aju blizko, tym ostatnym sme dali ked odchadzali zo svadby
@kris_tin257 moj ujo mal zase sportku , kazdy par prisiel spodanym jednym stlpcom a to bolo este pred 40 rokmi , ale napad paradny 😊
Tak teda, keď už nechceš kameramana tak aspoň fotografa máj, to nechceš mat žiadne spomienky zo svadby? Sesternica mala len fotografa a teraz ľutujú ze nemali aj kameramana. Véd predsa pozrieť a zaspomínať na vlastnú svadbu po čase je niečo krásne, ukázať to svojim deťom a tak.. Popolnočné šaty sú zbytočné.. To vydržíš už aj v tých čo ich máš celý deň, napr ja som si výzdobu robila sama. Tým som ušetrila 1000€. A keď chceš tak veľmi šetriť tak sa zoberte na úrade o 2och svedkoch. Je to iba raz a teda my sme nemali potrebu extra šetriť na niečom co je iba raz.
Najlepšia je vyslúžka....boli sme na svadbe, dostali sme ju po a ako nám dobre padla.Na svadbe nám koláče nechytili, lebo toho mal človek dosť či už jedla,pijatiky a atď ale na druhý deň mňam mňam.Zjedli sme celú krabicu

Svadobnú sálu sme vychytali akciu , že máme zadarmo. Platíme ale za výzdobu. Ktorú tiež nebudem nejako preháňať. Sala je krásna sama o sebe, zvolim jednoduchú výzdobu a nepotrebujem živé kvety. Ďalšie vyhodenie peňazí za kvety ktoré o 2 dní zvädnu. Taka škoda.