Ako ušetriť na vianočných darčekoch?
Neurazia sa ludia, ked podarujem handmade? Napriklad bylinkovy olej alebo sol.. Vysivane utierky na riad... dzem... hackovaneho macka... strikovanu capicu... a pod.
Sliapnut vedla sa da aj s kupovanym, nielen handmade darcekom. Pri handmade darceku aspon ludia budu vediet, ze si do nich vlozila srdce. Asi blizkych poznas, tak vies, ze Zuzka nenosi ciapky, Janka miluje dzem a pod 🙂
@vanilkovazmrzka ja napríklad čiapky nenosím, len kapucňu 🙂 a utierky mám svoje podľa môjho vkusu, mňa by si tým nepotešila
Ja by som to ani nevnímala ako šetrenie ale reálne by som sa handmade darčeku veľmi potešila - najmä ten olej, soľ, džem, pekná a naozaj nositeľná čiapka. Podľa mňa sú to krásne darčeky.
Ja by som dala niečo, čo sa dá zjesť. Tento rok rodine dám vlastnoručne robené makrónky s rôznymi napĺňami v peknej vianočnej krabičke. Aspoň to nezapadne prachom, keď už nič iné.
ja som darčeky napr. úplne zatrhla. Máme všetkého dosť, čo chcem si kúpim. Nemám 4 roky aby som čakala na prekvapenie a splnené želanie...Keď už, tak hand made darček ocením taký, ktorý si sama vyberiem a využijem. Napr. čiapku z merino vlny s nórskym vzorom zo Sashe. Mama mi povie, tak si ju objednaj, dám ti 💵
Súhlasím s názormi vyššie, že väčšina darov zapadá prachom, alebo posúvam ďalej. (preto som ich zrušila)
@vanilkovazmrzka mam utierky co som dostala ako svadobny dar, vsak mam roky rokuce umyvacku riadu. a ciapku nenosim veru, ale nepostrehla si pointu.
skratka veci na oblecenie nie, ty mas iny vkus ja iny aj na ciapky. a naco hromadit veci ?
cas venuj cas, bez toho aby ste sedeli na kave a pozeral sa jeden alebo druhy do mobilu,
a suhlasim aj darcek ked viem že ma rad med, alebo sypany caj,... to sa vzdy zide.
ale obrazy, hrnceky, pera,... nie. Ucitelky musia mat radost ked kazdy rok dostanu milion hrncekov, priveskov na kluce a podobne....
@bykaterina a keby len učiteľky. Môj doktor mi raz povedal, že ho uráža, keď mu pacienti nosia fľašky alkoholu, že to by za celý život nevypil, tlačia mu ich nasilu, bonboniéry tiež. A že nieje žiadny alkoholik👆 Ale to už je iná téma 😄
@jamimo suhlasim. ten clovek co chce podakovat, sa citi trapne pri davani, a dr to uraza ze si myslia ze su snorky.
ale zase na krstiny alebo na svadbu ako keby nasiel 😀 , ale to ludia zase budu kecat ze to ma z uplatkov 😀 cloveku nevyhovies
Velmi zavisi aj od toho, ako je hand made darcek prevedeny.
Ja som minuly rok na vianoce rozdala vysivane obrazy, sefka si aj poplakala, davala som v robote mojim velmi dobrym koleginiam a malo to velmi pozitivny ohlas.
Ale ja to mam naozaj pekne vysite (teraz sa nechvalim, ale vysivam uz pomaly 40 rokov, mam aj v albume), plus to davam zaravamovat, kde to pekne zaramuju. Takze takito obraz je pekny darcek. Na druhej strane, mame v rodine pani, co vysiva, sama si to aj zaramuje, no taky obraz by som nechcela, lebo naozaj to nie je pekne, a pri tom sa na tom hodiny namakala.
Ja som este davala aj domacu cashew (kesu) pomazanku s lineckymi keksami a medovnickami , domaci dzem a aj to malo pozitivny ohlas.
Velmi zavisi od toho, komu to davas, ale vsak hadam tych ludi trochu poznas.
Čiapku by som nedávala, lebo nemusíš sa trafiť do veľkosti, môže sa stať že urobíš príliš malú, myslím že ťažko ti pôjde utrafiť správnu veľkosť.
Skôr by som dala niečo jedlé domáci džem by ma veľmi potešil alebo čaj. 🤤
@lucka_ke s tymto mame tiez problem doma,v kauflande akcia na ruske"sampanske",a polka rodiny s nim pride vinsovat,pritom nikto z nas take nepije.takze 4 flase v spajzi co sviatok a co s tym?ani dalej podarovat nempzem lebo by sa mohol niekto urazit co to dostal...deti tiez uz zo 5 rokov dostavaju coko kalendare z Polska,aj ked starsia dcera take nesmie kvoli kakau a mladsia ma abkm,cize tá uz vobec nie . Ale,nevysvetlis..
Ahoj. Ja som podarovala kamoške pre bábätko hračky značky Softello. Majú pekné hrkálky, hryzadlá aj iné veci. Je to slovenská výroba, čo je pre mňa dôležité, a vyzerajú fakt pekne, sú dobre spracované. Cena nie je nijako závratná. Ak chceš, mrkni na ich obchod: www.softello.sk
Za mna kludne domaci džem, alebo tu sol Ale ak chces nejaku drobnost, kup kazdemu v DM sprchovy gel z ich rady za 1€ a mas lacny vybaveny darcek. My si davame s tetami iba takuto drobnostku, ze symbolicky, ked pridu pocas Vianoc a maju pod stromčekom.
Upeč brownies a podaruj pekne zabalené v celofáne napr., alebo "fudge", daj 8ks do jedného sáčku. Mňam.
To by potešilo mňa.
mna by potesil med, sladke, chili, drobnosti ktore tu nemaju pripadne kvoli cene nekupujeme...ale nie nejake lapače prachu - tie vyslovene neznasam...a ciapku tiez nechcem...proste radsej nic ak to ma byt nejaka hovadina
Záleží pre koho to je, a či dotyčný človek ten darček aj náležite ocení a bude ho aj používať.

Za mňa len to jedlé... Ostatné handmade ide do poličky a pri najbližšom upratovaní do koša. Určite nie nič pletené, vyšívané, obrázky, sošky, utierky, alebo serepetičky na zavesenie na stenu... Ale za mňa je super med, džem, pečený čaj, sušený čaj, bylinky, koláčiky, sušené ovocie, káva, čaje je super, lebo to sa spotrebuje a máme to radi. Ale ja som človek z bytu a tieto veci nemám bežne, tak ich ocením. Záleží teda, aj či ten človek býva v dome so záhradou, alebo nie, atď. Ale ako tip na usetrenie je, že obdarovať len partnera a deti.