icon

Ako usporiadať lacnejšiu svadbu pre 20 ľudí?

25. feb 2025

Ahojte chceme malinkú svadbu 20 ľudí a nechceme nič veľké, ale tie ceny v reštauráciách na hlavu sú totálny prestrel. Tak sa chcem opýtať na nejaký nápad ako to vyriešiť, rozmýšľali sme prenajať malý kultúrny alebo nejakú miestnosť a neviem ale ako s jedlom a zákuskami.

nyusika
28. feb 2025

vsimla si niektora , okrem na, ze vsetkz tie, co mali extremne nizkorozpoctove svadby dava velky doraz na to, ze boli uz aj na LUXUSNEJ, OKAZALEJ svadbe a bola zla.

proste maju potrebu zvyraznit to,z e tyie drahe su zle.

ved nikto netvrdil, ze tie lacnerjsie su zle,,,ale ja mam pocit, ako keby ich proste mrzelo, ze si drhasiu dovolit nemozu a preto zvyrazuju ten luxus...

nerypem - len oj postreh
ja ked som spokojna s tym, co mam - nemam potrebu upriamovat pozornost na to ine...co maju druhi

bessie12
28. feb 2025

@sjjuzenzuzana naša svadba tiež nebude okazala ci prečančaná. Nič extra tam nebude. Ale chceme, aby sa všetci s nami zabavili. Svadba bude v reštaurácii a počítame cca 100€/osoba. Možno to bude aj lacnejsie, ale radšej sme dali viac ako byť neskôr nemilo prekvapený.

bessie12
28. feb 2025

@nyusika áno, všimla som si to. Každý nech si urobi svadbu takú akú si môže dovoliť. Ale nadávať na drahšie svadby je podľa mňa už trochu cez, len preto, že oni na to nemajú.

nyusika
28. feb 2025

@bessie12 presne tak som moj komentar myslela

bessie12
28. feb 2025

@nyusika možno závisť ?? Inak si to neviem vysvetliť. Alebo možno len také drahšie svadby či iné oslavy nemajú radi.

nyusika
28. feb 2025

@bessie12 nemyslim si, ze je tyo zavist...skor taky smutok/hnev, ze na to nemaju.
a potreba uistovaT SAME SEBA, ZE ONY TO MALI NAJLEPSIE...VED TI JE FAKT, MALI TO SUPER, LEBO TO BOLA ICH SVADBA, TAK TO CHCELI...A TO JE VSEKTO.

NETREBA HNED HEJTIVAT TO, ZE INI MAJU VYSSI ROZPOCET, INE MOZNOSTI, MOZNO TO TYM DRUHYM PLATILI RODICIA

nyusika
28. feb 2025

joj, zapli sa mi velke pismena 😀

proste myslim to tak, ze existuje x sposobov, ako nieco robit.

a v celej diskusii som narazala iba nato, ze nazvat zur na chate s gulasom svadba je blbost...nic viac-nic menej

a ze v kulturaku pri pocte osob 20 nieco usetri je megablbost - neusetri nic

fantaghiro21
28. feb 2025

@nyusika veď to je úplne samozrejmé,že keby si ta dotyčná stála za názorom,bola spokojná aj so svadbou o 2 svedkoch ,tak nemá potrebu sa navážať, spomínať iné svadby s vyšším počtom hostí ,na ktorú či už nechcela alebo nemala ....
Podľa mňa je úplne normálne mať svadbu bez zábavy .Aj v salonikoch .Je to úplne normálne,ale stále je to primerané postaranie sa o hostí...Oproti grilovačkam na nejakej ogrcanej, starej chate,kde väčšinou sú akurát tak latríny -ak chceli mať priestory zadarmo.

Aj z iných dôvodov ako finančných.(Zdravotné napríklad)
Ale taký človek,ktorý je vyrovnaný,spokojný s rozhodnutim, nemám dôvod riešiť iné štýly svadby...
Ale to by nebolo MK.Zvyšovať si ego ,sám seba ospravedlnovat ,na chvíľu sa cítit lepším,nevinným....

bessie12
28. feb 2025

@nyusika no lebo je to blbosť. Takú guláš party je možné kedykoľvek urobiť. Ale svadba ma byt svadbou podľa mňa. Ja som v tomto škrob 😁

nyusika
28. feb 2025

@bessie12 aj ja...bud obrad a nic, maximalne obed pre najblizsich...alebo pekna oslava, s dobrym jedlo, krasne saty, super hudba...proste zazitok. a nie, nemusi to byt nic naozaj luxusne, anui ziadne osemchodove degustacne menu...ani mi tam ceky vecer nemusi hrat Habera (ale moze 😀)

bessie12
28. feb 2025

@nyusika presne tak. Krásne šaty, dobré jedlo, hudba a veľa pitia ( pre rypacov nielen alkohol ) a baviť sa až do rána. Vždy som snívala, že jedného dňa budem ako princezná, a tak využijem to na 110% 😁 ale naozaj nič luxusné tam nebude. Nepotrpim si na také.

sjjuzenzuzana
28. feb 2025

@fantaghiro21 ospravedlňujem sa , nečítala som diskusiu iba odpovedala na otázku z môjho pohľadu a povedala ako to budeme mať my

fantaghiro21
28. feb 2025

@sjjuzenzuzana okej,ani ja väčšinou nečítam celé diskusie..
Len to na veci nič nemení .
Svojim komentárom si vlastné napísala,akoby len tvoj spôsob svadby bol správny,a ostatné páry,ktoré si dovolia pozvať viac hosti,či mať zábavu,majú už niečo okázalé a precackane...
Ja si myslím,že nech si to každý zariadi podľa svojich možností, predstáv,hostí,tak ako to cíti...Len ten základ je primerane uhostit hostí, a nie ešte šetriť,či sa na svadbe škrabať za uchom a zháňať nejaké stoličky a lavice na sedenie... .
Aby v budúcnosti nemusel niečo ľutovať,navážať sa do iných a presviedčať,ako iní chcú len okázalé svadby...

sjjuzenzuzana
28. feb 2025

@fantaghiro21 Ficis na nejakých drogách? Alebo si len prehnane unudena na materskej?! Vidím ,že máš náladu hádať sa a rýpať,len svojími komentármi práveže Ty ,hanobis rozhodnutie druhých ktorý sa to rozhodnú poňať inak 😉 ja nešetrim na nicom len sa MNE OSOBNE zdá zbytočne utrácať viac,tak ako nečakám dary (preto sa tie veľké svadby aj robia lebo sa ráta s tým,že sa ti to vráti) ,ja nečakám a nežiadam žiadne len pekné posedenie v kruhu mojich najbližších a našich detí 😉 preto ten salónik a súkromie v kruhu a absolútne nikde nevidím že presviedčam svojim komentárom ,že to tak jak mám ja je najlepšie. Asi je načase začať čítať knihy a venovať sa čítaniu s porozumením 😉

nyusika
28. feb 2025

@sjjuzenzuzana možno ťa bude šokovať, že väčšina tých naozaj nóbl svadieb na vysokej úrovni sa nerobí kvôli darom.
Častokrát majú mladomanželia určené, akej organizácii piputujú finančné dary.
Alebo majú dopredu oznámené, na čo budú (prípadné) finančné prostriedky použité - brat so ženou si kúpili drahý obraz.
Toto všetko je oznámené už na pozvánke.

Toľko k tvojmu presvedčeniu, že veľké svadby sa organizujú iba kvôli tomu, aby sa na daroch vyzbierali náklady a organizáciu.

bessie12
28. feb 2025

@nyusika presne tak. U nás by to bolo napríklad na svadobnú cestu. To aj dopredu bude hosťom oznámené. Ale nie na pozvánke. Pred výrobou pozvánok nás to nenapadlo.

sjjuzenzuzana
28. feb 2025

@nyusika vy ste skupina antigramotnych či ako vás mám brať?? 😂 Ty vieš čítať s porozumením? Odpovedala som na otázku,čo som NECHCELA JA! nie čo si má kto a ako urobiť a prečo 🖕

fantaghiro21
28. feb 2025

@sjjuzenzuzana toto je taká normalita,keď nie je argument tak sa človek chytá slamky a vyhovára na iných na negramotných,nechápu textu,slovám ...Ešte niečo som zabudla? Kľudne si dopis do zoznamu ....Mňa takéto drísty,osoby ako ty a snahy o urážky vôbec neurazaju.Vsimni si štýl komunikácie,nevybuchujem na teba, som slušná a povedala som názor ,zastala sa tých ,o ktorých máš mylné predstavy a hejtovala ich...
Veď samozrejme že som negramotna ,na drogách ale pri vsetkej úcte neurazam .Aspoň prvá určite nie...
Predstáv si že som n RD s prácou a externou školou 🫢

Alebo je to tým,že možno si prehnane urazliva,stúpli sme ti na otlak ,a snažíš sa hodiť svoj hnoj na iných ?skôr ty nechápeš a nerozumies písanému textu.
Kde ja hanobim niekoho? cituj ...Keby si pozorné čítala,(za čo sa považuješ, že všetkému chápeš,rozumies a vieš čítať)tak by si zistila ,že nemám absolútne problém so svadbou na štýl salonika- s primeranou a vhodnou hostinou...Čo autorka tejto diskusie aj s tým mala problém
Ale to by si myslela vedieť čítať...
Predstáv si,že som si na svadbu pozvala mne srdcu blízke osoby,,nečakala som žiadne dary a ani som nečakala,že sa mi niečo vráti....
A nebola si to ty náhodou ,ktorá nečítala diskusiu a stratila celu pointu diskusie,aká bola odozva autorky?

sjjuzenzuzana
28. feb 2025

@fantaghiro21 uľavilo sa ti? Už si kľudná? ja nepotrebujem čítať celé diskusie kde si úľavuju a riešia 💩 ženské typu ako ty,lebo doma ich nikto nepočúva tak sa ventiluju aspoň tu,vidno to aj na mojich odpovediach kdežto o tebe sa to povedať nedá keďže píšeš litánie od buka do buka bez pointy 🖕🖕 povedz mužovi nech ťa konečne vytrepe 😉😘

fantaghiro21
28. feb 2025

@sjjuzenzuzana musím ťa sklamať ,ale vôbec si mi nespôsobila nejaky neklud, či traumy.ved som podľa teba nadrogovaný😉Ale tebe by som odporučila niečo si užiť,lebo vidno to presne na slovníku a spôsobu komunikácie ,že si s nervami v koncoch 😉
Nepotrebuješ čítať diskusie,kde si ženy uľavuju,a pritom si si tu uľavila svojimi dristami ,prskanim?Tak ťa teda doma nikto nepočúva? Ventilujes sa tu? Myslíš,že mi pomoze,keď som zdrogovana a negramotna aby ma pán manzel vytrepal?
Ja si myslím,že z teba možno vytrepal z toho mala, posledne nervové bunky .

nyusika
28. feb 2025

@sjjuzenzuzana
Toto sú napísala
(preto sa tie veľké svadby aj robia lebo sa ráta s tým,že sa ti to vráti

Tak som ťa iba vyviedla z omylu...toľko k čítaniu s porozumením

sjjuzenzuzana
Odpoveď bola odstránená
fantaghiro21
28. feb 2025

@sjjuzenzuzana my sme sa chytili jedného slovného spojenia, ktoré bolo úplne zbytočne navázanie sa ,ale ty si stratila úplnu pointu celej diskusie. Snažíš sa tu útočiť,robíš tu z ostatných "tupelka"....Ja mám pocit,že si práve zle čítala alebo nepochopila nie len mňa,ale aj ostatné členky....
Prekrúcas ,alebo naozaj nevieš zvládnuť prečítať či len napísať jednu súvislú vetu.
Musí ťa strašne triasť.
Prezentovala si sa,že sa tu vygrcas,iné nazves tupelami a odpochodujes,lebo len my tu riešime hovna , ventilujeme sa,odbavujeme. No a zapadás medzi nami.
Vitaj v klube!
To sa inak bežné takto rozprávaš aj s tvojim nastávajúcim?Okolím?
Ešte možno dobre robíš,že máš svadbu v salóniku.
Začínam si myslieť,že sa na teba všetci vykašľali a nebolo ani koho pozvať,všetci tí dali košom...Tak si ideš pesničku o veľkých svadbách,ktoré sú len pre dary.....

nyusika
28. feb 2025

@sjjuzenzuzana tak neviem...dá sa obrazom zaplatiť svadba ?
Opäť si dovolím citovať tvoj komentár
preto sa tie veľké svadby aj robia lebo sa ráta s tým,že sa ti to vráti...
Dôraz kladiem na to ŽE SA TI TO VRÁTI - vráti čo ?
Predpokladám, že financie použité na svadbu

kremlicka250
28. feb 2025

Urob si svadbu aku chces... kto chce pride, kto nie nepride. Je jedno ci je na Bora Bora, na zahrade, v kulturaku....
Pointa je, ze sa chcete vziat.
My sme presli cez milion napadov od obradu v Thaisku o 2 svedkoch, cez prenajatie vilky v Taliansku .....svadby na Slovensku...milion moznosti.Tolko sme sa nevedeli rozhodnut, ze sme nakoniec poriesili svadbu behom 3 tyzdnov a zobrali sa a "party mali na zahrade" :D prenajali sme velky stan a svadba bola dokonca v pondelok.....a mala som obute tenisky.
Nech si kazdy urobi svadbu podla toho ,ako to citi.
V dnesnej dobe ludia zabudli, preco sa chodi na svadbu...chodi sa podporit ludi, ktori sa chcu zobrat a je uplne jedno, ci sa beru na hrade, v palaci, v kulturaku, ci so spekackou v ruke pri vatre.....
Pokial som niekam pozvana, jednoducho nekritizujem a podporim manzelsky par....
Ak ist nechcem, slusne odmietnem...
Chodit po svadbach a potom vsetko kritizovat je horsie ako neprist...🙂

sjjuzenzuzana
28. feb 2025

@fantaghiro21 furt tu smrdite obe? Dajte si už konečne lexaurin zapite ho vínom a bude vám lepšie ,alebo si založte Ministerstvo nepodstatných komentárov a tam sa ventilujte 🤣🤣

nyusika
28. feb 2025

@sjjuzenzuzana mňa zaujíma, načo zakladas anonymné diskusie, keď sa potvrdilo m orrstsnes ovládať a takto školácky sa prezradíš 🙈🤣

bessie12
28. feb 2025

@nyusika myslíš, že to je autorka ?? Len pod iným nickom?? 🤔

nyusika
28. feb 2025

@bessie12 rovnaké vyjadrovanie ako v zmazaných komentároch od "anonyma"
Už chýba len Eveclinic a 3 ml do pier 🤣🤣

sjjuzenzuzana
28. feb 2025

@nyusika bohužiaľ ťa sklamem zlatko toto nieje môj príspevok 🖕 ja tu len občas nakuknem a bavím sa na tupotach ako ste vy tu na MK 🤣🤣😉