icon

Ako usporiadať manželovu päťdesiatku pri obmedzenom rozpočte?

25. sep 2025

Rada, by som dostala nejaké užitočné rady, ohĺadne usporiadania oslavy pre manzela od žien, ktore už absolvovali mužovu päťdesiatku. Neviem ani sama, či sa mám vobec do toho púštať, kedže je ekonomická situácia nie najidealnejšia a všetko je neskutočne predražene. Ale, tak patrilo by sa to nejak odplatiť kedže sme taketo oslavy absolvovali vo svojom najbližšom okolí.

autor
26. sep 2025
@anonym_9d3c6d

Ja da čudujem že chlap je spolocensky , chce oslavu jubilea ale všetko je na tebe hoci máš z takých príprav a organizovania stres. Nechala by som to na neho alebo aspoň nejaké povinnosti nech zariadi on a ako zariadi tak bude

@anonym_9d3c6d Tak určite aj on pridá ruku k dieĺu. Ja nie som šofer, takže logistika je na ňom. Ale, on je taký flegmatik, dáko bolo, dáko bude, času na všetko kopec. No, čo ti poviem...

anonym_54ae61
26. sep 2025
@anonym_autor

@0silvia0 Tabulu by som musela robiť, riady umyvať, prestierať, upratovať. Je u nás jedna poĺovnicka chata, kedže muž je poĺovnik, aj s možnostou ubytovania. Ale to je asi tak 15 km od mesta, dosť od ruky. Plati sa na cely vikend. Musiš si tam sama zakuriť, maš k dispozicii drevo ale aj tak. Ono, keby to bolo v lete, tak nad inym ani neuvažujem, lebo je tam aj veĺky altanok s posedenim s grilom.

@anonym_autor ber tu chatu, 15km je aky problem❓to vsetci ti suridenci pridu bez deti, z jazdej familie nejake pozvi, aj ked sa ti to nafukne na 50.clovekov. Daj echo, ze nate vsetko, takze ziadne darkove kose, obrazy, rodinne obezivo netreba, cash potesi. Z toho to zatiahnes. Urob mu taku 50.tku,ze na nu bude spominat do 100vky🤣🗽🌷

autor
26. sep 2025
@anonym_54ae61

@anonym_autor ber tu chatu, 15km je aky problem❓to vsetci ti suridenci pridu bez deti, z jazdej familie nejake pozvi, aj ked sa ti to nafukne na 50.clovekov. Daj echo, ze nate vsetko, takze ziadne darkove kose, obrazy, rodinne obezivo netreba, cash potesi. Z toho to zatiahnes. Urob mu taku 50.tku,ze na nu bude spominat do 100vky🤣🗽🌷

@anonym_54ae61 Z mužovej strany surodenci maju už zaoptrene dospele deti aj vnučata, takze len s partnermi a z mojej strany dvaja bratia maju po jednom dietati , sestry nemaju deti takže len s partnermi. Plus tam bude ešte nase dve krstné dcery. Jedna ma uz dve detičky a druha je este slobodná.

maury
26. sep 2025

Môj otec oslavil 50tku spoločným obedom v jedálni v práci so svojim šéfom a najbližšími kolegami a nami ako rodinou. A potom v miestnom pohostinstve ale bol to taký menší bar s uzavretou spoločnosťou rodinou, svojimi bratmi kde boli s manželkami a kamarátmi, zavolal si harmonikára, dal spraviť obložené misy a guláš mu navaril poľovník. A 60tku to bol prenajatý kultúrny kde bola rodina, kolegovia a švédske stoly. Neviem kde bývate ale toto hovoril, že na dedine ho veľa nevyšlo. My máme kultúrny dom komplet vybavený na oslavy aj s kuchyňou. Tak len zohnal kuchára, ktorý mu tam navaril. Zákusky a slané sme objednali od lokálnych dodávateľov.

anonym_19b059
26. sep 2025
@anonym_autor

@biba_18 Veď, to mi robí vrasky na čele. Tak vieš, nezijeme z ruky do ust, mame niečo aj prišetrene, ale furt sú nejaké vydavky. Tento rok sme mali v rodine tri birmovky , štyri jubilea a jednu svadbu . Je to proste financne naročne. Ale robila som aj doma oslavy, samozrejme pri mensom počte osob a to tiež bola dobra drina a finančne ma to stalo tiež nemalu sumu.

@anonym_autor ja nepíšem, že to náš robiť doma🤪tak jedine v reštaurácii, alebo penzióne, keďže potrebuješ aj ubytovanie.To bude ako malá svadba.Ste takto zvyknutí tak hľadaj co vám bude vyhovovať.Ja by som hľadala také kde môžete hneď aj prespať nech sa nemusia voziť.

anonym_09e8ea
26. sep 2025

My nič vo veľkom neoslavujeme a žijeme. A to si môzem dovoliť aj catering a kapelou. Keby na to nemám, tak to absolútne nerobím. Trošku finančnej gramotnosti. Nie že sa to patrí. Slováci sú zvláštna nátura. Hlboko do vrecka, tak sa namočia ešte do väčších sračiek.

autor
26. sep 2025
@anonym_09e8ea

My nič vo veľkom neoslavujeme a žijeme. A to si môzem dovoliť aj catering a kapelou. Keby na to nemám, tak to absolútne nerobím. Trošku finančnej gramotnosti. Nie že sa to patrí. Slováci sú zvláštna nátura. Hlboko do vrecka, tak sa namočia ešte do väčších sračiek.

@anonym_09e8ea Tak, ja som nikde nenapisala, že na to nemám. Keby som na to nemala tak asi nerozmyšlam nad oslavou. Administratori zmenili názov diskusie. Povodný názov bol, "manželova oslava jubilea".....takže tak. Ja, som sa len chcela poradiť so ženami, ktoré taketo okruhliny absolvovali a pripravovali oslavu, pre svoje polovičky.

anonym_09e8ea
26. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_09e8ea Tak, ja som nikde nenapisala, že na to nemám. Keby som na to nemala tak asi nerozmyšlam nad oslavou. Administratori zmenili názov diskusie. Povodný názov bol, "manželova oslava jubilea".....takže tak. Ja, som sa len chcela poradiť so ženami, ktoré taketo okruhliny absolvovali a pripravovali oslavu, pre svoje polovičky.

@anonym_autor tak sama píšeš, že nemáš naideálnejšiu ekonomickú situáciu, ale by sa patrilo. No nie, nepatrí sa.

zmrzlinka2021
26. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor
A problém je čo?
Veď zavolaj do reštaurácie a rezervuj termín pre predpokladaný počet ľudí.

klementinka58
26. sep 2025

moj ide mat v maji, poriesili sme to tak, ze sme objednali chatu na liptove na vikend, budeme varit gulas + oblozene masove , sunkove a syrove misy...vyjde to lacnejsie ako restika a platenie tam za jedlo. My zas neznasame tie " komunisticke " oslavy ze v restike v saloniku, jedlo, torta a hostia...

autor
26. sep 2025
@anonym_09e8ea

@anonym_autor tak sama píšeš, že nemáš naideálnejšiu ekonomickú situáciu, ale by sa patrilo. No nie, nepatrí sa.

@anonym_09e8ea Tak vieš človek v dnešnej dobe vzdy musi kalkulovať, čo by bolo ekonomickejšie. Ako som už pisala mame svoje spoločné uspory, ale to neznamená že nie sú aj ine životne doležite nečakané výdavky z ktorymi musime počítať.

anonym_09e8ea
26. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_09e8ea Tak vieš človek v dnešnej dobe vzdy musi kalkulovať, čo by bolo ekonomickejšie. Ako som už pisala mame svoje spoločné uspory, ale to neznamená že nie sú aj ine životne doležite nečakané výdavky z ktorymi musime počítať.

@anonym_autor no veď práve ja tomu rozumiem. A keď nemáte peňazí nazvyš, tak možno by stačila aj oslava v kruhu najbližšej rodiny. To je len tip. Nie si nikomu nič dlžná a nemusíš nič nikomu vracať, lebo sa to patrí.

tetapetra
26. sep 2025
@biba_18

ja ti aj závidím - ja rada také organizujem ☺️

@biba_18 ozvem sa ti o dva roky?😂 Už teraz mám bruchabôľ

autor
26. sep 2025
@anonym_09e8ea

@anonym_autor no veď práve ja tomu rozumiem. A keď nemáte peňazí nazvyš, tak možno by stačila aj oslava v kruhu najbližšej rodiny. To je len tip. Nie si nikomu nič dlžná a nemusíš nič nikomu vracať, lebo sa to patrí.

@anonym_09e8ea Ale veď to by bolo v kruhu najblizšej rodiny. Kedže mame už len maminy, otcovia už nežijú ale ani tie by sa oslavy nezučastnili, lebo moja nemože kvoli zdravotnemu stavu a svokra má už 87 rokov a už nikde tiež nechodi, je aj onkologicky pacient. Takže, len surodenci s partnermi.

klementinka58
26. sep 2025

mne sa zda ze skor tie oslavy robia ludia co vela penazi nemaju a mne pride mimo logiku potom oslavu platit z toho co dostane oslavenec...ved potom si za tie peniaze nic nekupi, prakticky nema ziaden darcek len oslavu....Pre mna je oslava zbytocnost, kopec penazi vyhodenych, ktore clovek moze pouzit na dobru dovolenku, moj napr chce plavbu lodou po greckych ostrovoch takze to absolvujeme a oslava v mensom style.

mira0611
26. sep 2025

@anonym_autor ahoj, moj krstny otec mal v miestnom kulturaku, ktory je pre obyvatelov zadarmo, objednali sa misy na ktorych bolo vsetko mozne, doniesol sa alkohol a objednala sa torta, bol aj DJ cca.40ludi.

anonym_09e8ea
26. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_09e8ea Ale veď to by bolo v kruhu najblizšej rodiny. Kedže mame už len maminy, otcovia už nežijú ale ani tie by sa oslavy nezučastnili, lebo moja nemože kvoli zdravotnemu stavu a svokra má už 87 rokov a už nikde tiež nechodi, je aj onkologicky pacient. Takže, len surodenci s partnermi.

@anonym_autor tak to doma vybavíš obedom, tortou a slanými korbáčikmi. Alebo kotlom gulášu. Nič z toho nie je ekonomicky obzvlášť náročné, ak si to pripravíš doma. Ja robím oslavu tak, že uvarím vývar, rezne, šalát nech sa každý naje a potom si dajú hostia tortu a kávu. Môžeš uvariť aj iné napríklad kuracie stehná s ryžou, to je lacné a zasýti. Nič lacnejšie ako uvarený obed nevymyslíš. Žiadne sály, kulturáky a DJ. Zbytočnosť. Keď máš iné výdavky.

andrea2667
26. sep 2025

@anonym_autor Zažila som rôzne päťdesiatky, ale určite najlepšia bola grilovačka bez luxusu, hudba z reproduktorov, papierové tácky... ale bohovsky dobrá nálada.

autor
26. sep 2025
@klementinka58

mne sa zda ze skor tie oslavy robia ludia co vela penazi nemaju a mne pride mimo logiku potom oslavu platit z toho co dostane oslavenec...ved potom si za tie peniaze nic nekupi, prakticky nema ziaden darcek len oslavu....Pre mna je oslava zbytocnost, kopec penazi vyhodenych, ktore clovek moze pouzit na dobru dovolenku, moj napr chce plavbu lodou po greckych ostrovoch takze to absolvujeme a oslava v mensom style.

@klementinka58 U nás sa dospelemu peniaze nedávajú. Dávajú sa vačšie hodnotnejšie darčekové koše a kadejake upomienkové predmety, kedže muž je poĺovník, tak s tým počítam. Určite,od nikoho nečakám, že mi zaplatí náklady.

anonym_09e8ea
26. sep 2025
@klementinka58

@klementinka58 presne aj v mojom okolí, čím hlbšie do vrecka, tým väčšia oslava. Niektorí si ešte aj požičajú na to. A potom plačú ako nemajú peniaze.

klementinka58
26. sep 2025

neviem ale mne darcekove kose pridu velmi nestastny vyber, uplne mi to pripomina socik 🙂

anonym_09e8ea
26. sep 2025
@klementinka58

neviem ale mne darcekove kose pridu velmi nestastny vyber, uplne mi to pripomina socik 🙂

@klementinka58 presne socík ako vyšitý. Už chýba len gravírovaný pohár a socha jeleňa.

autor
26. sep 2025
@anonym_09e8ea

@anonym_autor tak to doma vybavíš obedom, tortou a slanými korbáčikmi. Alebo kotlom gulášu. Nič z toho nie je ekonomicky obzvlášť náročné, ak si to pripravíš doma. Ja robím oslavu tak, že uvarím vývar, rezne, šalát nech sa každý naje a potom si dajú hostia tortu a kávu. Môžeš uvariť aj iné napríklad kuracie stehná s ryžou, to je lacné a zasýti. Nič lacnejšie ako uvarený obed nevymyslíš. Žiadne sály, kulturáky a DJ. Zbytočnosť. Keď máš iné výdavky.

@anonym_09e8ea Ja, doma nemám na to kapacitu. Už, som o tom pisala, treba si prečítat celu diskusiu.

autor
26. sep 2025
@anonym_09e8ea

@klementinka58 presne socík ako vyšitý. Už chýba len gravírovaný pohár a socha jeleňa.

@anonym_09e8ea S tým jeleňom počitam, kedže muž je poĺovník.🤣

autor
26. sep 2025
@anonym_09e8ea

@anonym_09e8ea Bože, díky baby, skoro by som na pohár zabudla.

anonym_09e8ea
26. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_09e8ea S tým jeleňom počitam, kedže muž je poĺovník.🤣

@anonym_autor veď keď je poľovník urobte to keď bude teplá jar alebo v lete niekde v prírode, nejaký altánok, poľovníci majú kadejaké chaty. Uvarí guláš, poľovnícke špeciality, alebo poopekáte a hudbu ak chce pustite cez mobil a reprák. Najlepšie oslavy sú neformálne, opekačky, guláse, grilovačky. Žiadne róby, úcesy, najlepšia je aj tak neformálna zábava.

anonym_7b60f9
26. sep 2025

@anonym_autor
Pred pár rokmi ujo oslavoval 60. narodeniny. Oslava sa konala v bowlingovom centre. Bolo nás dokopy 13. Zarezervoval dráhy - vybavenie, ako napríklad topánky a lopty, bolo k dispozícii za príplatok. Súčasťou centra je aj reštaurácia a bar, takže bolo možné zabezpečiť občerstvenie formou bufetových stolov, alebo si proste objednať jedlo z jedálneho lístka.
Dávam ako tip. Nemáte aj vás niečo také?

biba_18
26. sep 2025

@tetapetra organizujem všetky oslavy u nás doma + každé stretko zo strednej školy ☺️ takže kľudne…

tetapetra
26. sep 2025
@biba_18

@tetapetra organizujem všetky oslavy u nás doma + každé stretko zo strednej školy ☺️ takže kľudne…

@biba_18 wau

natalka13
26. sep 2025

Pojdes do restiky dohodnes cas menu najdes hudbu - zivu DJ....
My oslavy riesime zahradnymi party.
Catering hudba party stan.
A je mi jedno ci na niekto pozval na zahradu alebo do luxusnej restiky.