Ako volať malého Krištofa?
Len prosim nie Kiko. Dakujem. 🙂
My volame Kristofa Kiko 🙂
Myslim ze vymysliet meno pre dietatko ktore bude nosit cely zivot stoji za zvazenie ale za zvazenie svojich rodicov.nechcem nikoho urazit ale ja ked som vymyslala mena pre svoje deti tak som sa ich snazila vymysliet take,aby som nemusela googlit skratky ako ho budem volat...ono sa narodi a pride to same,nejaku zdrobnelinku si vymyslis a ani ta nenapadne povedat mu tak ako ti niekto poradil na koniku 🙂
my máme doma Krištofa a voláme ho Krištof, moja sestra ho volá jedine Krištofko... krásne meno 😲
Krištof? Kris,Kiki,Kriš(ko),Kiri,Rištik,Štofi,Štof(k)o,Štofi.... no len neviem prečo mi vacsina znie ako mena pre psika 😅 to uz tam chyba len nejaky Kikirík 😀 Krištofa by som asi najistejsie volala Krištof,pripadne zdrobnelinka Krištofko...
Na co sa vyberaju mena pre deti? Na to aby sa volali skratkami ? Ked sa Rebeca nazyva Beky ? Ked sa Dezider nazyva Dezo? Stefan - Pista? Preco ste vybrali meno Kristof ked ho nechcete volat celym menom ? Je to krasne meno a je skoda mena takto " zhovadit "
Takiso ako sa niekto pyta " Kedy ma meniny v SK kalendari nejake zahranicne meno"
Moj osobny nazor, prosim nech si to nik neberie osobne a nezacne sa navazat 🙂
Moje deti volam ich menami tak ako boli pokrstene a vyzadujem to aj od okolia a pribuznych
Ale ked sa vam paci volat deti skomoleninami a skratkami tak palec hore ... Su to vase deti
mne pride ze "Kolombus" 😀
sorry ale ja sa sulam ze Kriso, Kristo,Krisko, krysa, kiko, chrisko, ohrysko, kiri, stoflik, Mne sa to meno vobec nepaci a ked uz tak volat ho celym Kristof.
az je to meno tvojho dietata, tak si si to mala premysliet skor ako si mu ho dala . az sa ti Kristof na male decko zda tvrdo povedane. a kedze su mena, ktore zdrobnelinkou ked sa volaju su priserne-patri sem aj toto meno Kristof, tak ho volaj jednoducho tak.
je castokrat komicke pocuvat,ako niektori ludia dokazu mena detom dototo ked ich chcu volat zdrobnelinami. az z toho mena vznikne taka skomolenina,ze clovek ani nevie, ake je to meno v skutocnosti. a je to otras. 😒
a tie z vas co tu radite ako napr. Kriši,Krištofko, Štofi, Tofino, atd...no nic v zlom, no pre mna je jedno prisernejsie ako druhe. to myslite vazne?chuda dieta potom.
ak sa ti paci kristof tak ho aj daj... nepocuvaj niektore matky co si z toho mena robia srandu... ja by som v zivote napriklad nedala tibor... preboha.... ked sa narodi tak ti pride samo ako ho mas volat aj keby si mu mala hovorit len K je to tvoja vec... inak je to krasne meno 😉
Nepaci sa mi menenie mien ako takych - akychkolkvek. Akoze "je to" xxxxx (meno) ale "volame ho" xy (prezyvka?).
Jednak to vzdy vyznieva akosi dehonestujuco pre nositela a ked sa raz clovek nejak vola, mame ho tak aj volat, v tom je sila mena. Preto sme meno dali. Mali by sme ho tak volat my, rodicia, znami a vyzadovat to aj o d inych.
Nevravim privlastky ako zlaticko, chrobacik atd. nic proti, ale potvorenie casti mena, jeho poskrucanie a vypluvnutie nejakej divnej prezyvky obsahujucej skratenu vytrhnutu cas mena mierne zmenenu je mi proti srsti. Vzdy si tak poviem ze to uz je co toto?!
Kristof je Kristof, ked je maly je to Kristofko.
Nestaci? Ved to ma svoje caro.
nic v zlom, ale nepochopim komentare typu , preco take meno dali, das, date ? naco ? nie je pekne ...atd ...@sharlotta sa vobec nepytala ci je to meno pekne a komu sa paci ..atd ...ale ako ho volat ...aj to niktora z vas nevie, ci je to meno jej synceka..co ak ma uplne iny dovod na tuto otazku .
@sharlotta ja by som osobne ostala pri plnom zneni mena ved je krasen Kristof 🙂
Krystof je pekne meno, v cechach dost casto pouzivane. Pises ze hlavne nie Kiko, ale mne to nepride zle. Mame v rodine Kristiana, ma sice uz 17r, ale od mala ho volali Kiko (lebo to bolo asi jedine co vedel sam najpr povedat ze sa tak vola) ale skr mu prischlo Kriši (ked bol mali Kriško). .
niektore maminy pisu ze mas dat take meno ako ho budes potom volat...podla mna trochu hlupost...Tak ked mas Rebeku tak malickej mozes hovorit Beky, ale ked bude velka dama dospela tak Rebeka znie normalne dospelo, hlupost kvoli tomu davat od narodenia meno Becky.
My mame Richarda, ale doma mu hovorime Riš, Riši, Rišul, Rišak a väčšina okolia klasicky Riško. a maly reaguje na vsetky oslovenia
Ja poznam dvoch,jdeneho volame normalne krištof a druheho,ten je ale o dost mladsi volame Chris 😉
Preco by sa mal volat nejako inak ked je to Krištof? Volala by som ho normalne Krištof
také meno by som nikdy nedala , lebo v škole z neho bude Kolombus
Ked chcete dat dietatu meno Kristof, tak ako by ste ho chceli volat? Kristof, nie? zdrobnelina Kristofko. preco chcete dat dietatu take meno? bude s nim byt cely zivot a nemyslim si, ze je to pekne meno. samozrejme, kazdemu sa paci nieco ine, ale ked si uz vyberiem meno pre vlastne dieta, tak nebudem sa pytat cudzich ludi, ako mam svoje dieta volat.
@ivuska6 prosim Ta, nechaj si to pre seba, nikto sa Ta nepytal, ci sa ti to meno paci alebo nie....no a s Kamilkou??!!...
my ho volame Krištof, stari rodicia Krištofko a bracek ho vola Kiko alebo Kištof 😎
mám syna Krištofa a som na to meno, ktoré sme vybrali s manželkou hrdý, lebo je to pekné meno, nie často používané a hodí sa k priezvisku. Ale tiež sme počúvali kadejaké negatívne názory, keď sme okolie oboznámili s naším výberom. Ale tí aspoň vedeli, že Kolumbus sa píše Kolumbus a že taliansky znelo jeho meno Christoforo Colombo a kastílsky. Cristóbal Colón ... ale my máme nášho krásneho Krištofka a už dnes viem, že syn nám za toto meno poďakuje a nikdy s ním on sám problémy mať nebude. ... a iní ..? ... primitív a hlúpy človek s tým problémy mať môže 🙂
Inak fakt nááádherné meno. Gratulujem. Ja by som ho volala Kris.
Susedovci majú Krištofa a volajú ho len KIKO 🙂

Neviem ako maleho, asi ako to ten clovek citi, Moj kolega sa vola Kristof a niektori ho volaju Kris. Ale asi nevyberas toto meno pre svoje dieta, ked sa takto pytas, ci?