icon

Ako vyriešiť problém s výberom krstných rodičov?

19. nov 2024

Dobrý deň, mame taky problém ze nemáme koho zvoliť za krstných rodičov pretože takmer nikto nemá birmovku. A chceli by sme niekoho mladšieho co nám vychádza moja sestra ktorá ma len 14 rokov cize zas nespĺňa vek 16r. Da sa to nejak obabrať u farára keďže ma všetky povinné sviatosti len nemá vek?

Strana
z2
autor
19. nov 2024

@mariska1989
@simca06022011 ďakujem žienky ste zlate. Áno pôjdeme najlepšie sa opýtať za ním co povie ale verím ze bude ústretový. No dnešná doba je fakt taka ze co mame aj ja aj manžel bratrancov a sesternice nemá nikto z nich birmovku co vôbec nechápem, majú deti a samozrejme oni papier na to nepotrebujú. Možno som ozaj ja staromodna ale my automaticky sme chceli bábätko tak sme riešili svadbu ani nas nenapadlo ze nie v kostole a nie že babky nakazali ale chceli sme a automaticky chceme mať pokrstene aj babatko a nechceme čakať 2 roky kvôli tomu. Už som si precitala aj ze ak by náhodou tak nie sú potrební ani krstný rodičia pokiaľ nie sú tak môžme ísť za farárom riešiť 🙂

85miska
19. nov 2024

Môj manžel je krstný otec a nemá birmovku len krst. A nebol žiadny problém teda. Skúste sa spýtať iného kňaza mimo vašej farnosti možno sa bude dať.
S ja som krstná mama a som rozvedená a nebol žiadny problém. Keď si to len čítala je to o ničom. Radšej sa priamo spýtaj farára.

nikelca
20. nov 2024

Ahoj Ak už 14 ročná má birmovku treba sa dohodnut s fararom, švagor nemal 16 ale birmovku už mal a je krstným rodičom. Neviem ako presne je to ďalej ale ak človek nemá birmovku mal by byť zapísaný ako svedok krstu čiže taka formalita, stojí pri krste ako krstný rodič a robí všetky úkony ako krstný rodič. 🙂

Strana
z2