icon

Ako vyriešiť rozdielne hodnoty darčekov v rodine?

31. aug 2025

Ahojte, ako riešite hodnotu darčekov v rodine? Priateľovej rodine kupim vždy väčšie darčeky ako ony mne. Ja v podstate neočakávam nič, nič mi nechýba ale príde mi primitívne dať niekomu darček na narodeniny v hodnote 8-10€ keď ony dostanu hodnotnejší. Proste čokoláda, kozmetika, kvety a hneď je to 30€. Naozaj mám chuť dávať tiež 1 bonbonieru za 8€.

Strana
z3
sisska96
2. sep 2025
@caramellka

@sisska96 Je to moja bývalá svokra, poznáme sa 18 rokov, na môj sviatok mi napísala, mali sme možnosť osobne sa stretnúť po roku, inak sme v kontakte, moja dcéra zostala jej vnučkou, chceli sme ju prekvapiť, boli sme tam 2 hod. a riešili sme pochopiteľne jej narodeniny.

@caramellka aspoň nejaký dezert by mohla kúpiť na par eur a zagratulovat.... hmmmm divná

caramellka
2. sep 2025
@sisska96

@caramellka aspoň nejaký dezert by mohla kúpiť na par eur a zagratulovat.... hmmmm divná

@sisska96 Ja nemám rada sladké, takže som vďačná.😉
A keďže ten čas u nej prebehol tak rýchlo, boli sme s dcérou rady, že sme sa s ňou trochu stihli porozprávať...😉

sisska96
2. sep 2025
@caramellka

@sisska96 Ja nemám rada sladké, takže som vďačná.😉
A keďže ten čas u nej prebehol tak rýchlo, boli sme s dcérou rady, že sme sa s ňou trochu stihli porozprávať...😉

@caramellka tak keď si spokojná tak ok 🙂

lucia_089
3. sep 2025
@anonym_728aa9

A ja to náhodou chápem. Riešenie, žiaľ, nepoznám. U nás v rodine proste muž a jeho rodina darčeky chce. Ok, máme všetci rovnako malé deti do 8 rokov, chcú deti oslavy s tortou vždy, tak dobre. Ale tiež je to také, že švagrovci našim deťom dávajú veci - uvediem príklady: jeden sviatok že gate z Takka za tri eurá a kinderčokoláda; druhý sviatok taška, pôvodne od inej rodinnej známej, ktorá ju darovala ich deťom minulý rok z jej dovolenky pri mori, a k tomu najlacnejšie cukríky z Kiku (tašku dokonca tá známa odhalila a kuká, že šak to je odo mňa, naozaj špecifická a rozpoznateľná taška zo zahraničia, kde oni neboli nikdy, čo robí u nás...bolo mi trápne aj za ňu); tretí darček dvoje oblečenie zo Sinsayu v cene tri eurá spolu a dve tie plnené kukuričné trubičky za dvadsať centov. Takže darčeky do päť eur alebo čo mali naviac doma vždy. Si poviete, že kúp aj ty za toľko, ale mne to tým deťom nedá, ešte kupovať veci takej kvality... Ja to hádžem do koša rovno, im kupujem momentálne tak okolo dvacky, aj keď som zvykla za viac (mužovi je to viac-menej jedno, ale za tri eurá mi aj tak nedovolí kúpiť, že málo...). A keď som skúsila, že tak sa dohodnime na darčekoch, čo konkrétne, tak oni už mojim kúpené vždy majú (a vždy ako príklady vyššie) a odo mňa chceli pre tri deti veci na hlavu za tridsať eur, teda spolu do 90 eur. A naše tri dostali zas handry, bez urážky obchodu. Ako, tak si vravím, že tie deti za to nemôžu, aspoň im malú radosť spravím v rámci "charity". Aj keď teda biedu netrieme nikto z nás, máme všetci vysoké školy a pekné platy. A sviatky zrušiť oni nechcú, môj muž kúpi potom aj za 50 eur jednému, keď som sa naštvala a nekúpila nič, tak jemu že to je jedno, že s prázdnymi rukami nepríde k deťom. A aby som dodala, ich deti veci z nijakého z týchto obchodov nenosia. Oni nosia Next, Lindex a podobné. A teraz babo raď, rovnakou mincou sa jej odvďačovať nechcem, to je úplne mimo moje nastavenie kupovať najlacnejšie veci vyrábané z ropy atď., keď to takto zveličím... Kto nezažil, nepochopí. Takže neporadím, len spolupovzdychnem...

@anonym_728aa9 U Nás toto isté. Ja kúpim Bioderma/Vichy a dostanem doslova to najlacnejšie za 2 eurá. Oblečenie kúpim aspoň Levis, Calvin Klein a dostanem naspäť z Pepco, My dáme do obálky 200 a dostali sme po 30, ako pomyslím si, ale neriešim. Čo už. Ľudia nikdy nebudú robiť podľa Nás.

13uzivatelka11
3. sep 2025
@lucia_089

@anonym_728aa9 U Nás toto isté. Ja kúpim Bioderma/Vichy a dostanem doslova to najlacnejšie za 2 eurá. Oblečenie kúpim aspoň Levis, Calvin Klein a dostanem naspäť z Pepco, My dáme do obálky 200 a dostali sme po 30, ako pomyslím si, ale neriešim. Čo už. Ľudia nikdy nebudú robiť podľa Nás.

@lucia_089 tak nie každý má na to, aby kupoval drahé oblečenie a ešte dával stovky do obálky...

lucia_089
4. sep 2025
@13uzivatelka11

@lucia_089 tak nie každý má na to, aby kupoval drahé oblečenie a ešte dával stovky do obálky...

@13uzivatelka11 títo ľudia majú lebo viem ich plat a nemajú ani deti a predsa

anonym_15ecbb
4. sep 2025
@anonym_autor

@ukgirls mne zas príde trápne, že ja vždy viac kupujem. Finančne sme na tom rovnako. Tak nabudúce tiež kúpim 1 bonbonieru a hotovo.

@anonym_autor ja kupujem darčeky aby som dotyčného potešila, nedívam sa za koľko dal on mne. Je to nevďačné a povrchné. Ak ti je ľúto utrácať viac lebo na teba utratili menej tak im daj tú bonboniéru a ukáž že vzťah hodnotíš peniazmi.

Strana
z3