Ako vysvetliť manželovi,že mi dáva nevhodné darčeky?
Ahojte, ako by ste vysvetlili svojmu muzovi, že darčeky ktoré kupuje vôbec nepasujú do vášho vkusu/stylu? Z každej zahraničnej cesty alebo na sviatok mi donesie nejaký fashion kusok. Vážim si, že sa snaží a vždy na mňa mysli, ale niektoré veci skončia v skrini a vôbec ich nevyužijem. Preferujem jednoduchý štýl, Basic kúsky (biela košeľa, džínsy, jednofarebné svetre), viac športové oblečenie. On mi nosí rozne vzorované šaty (pripadne saty s kadejakými divokymi obrázkami), šaty s pufovanými rukávmi (tie skutočne neznášam), gýčovú kabelku a pod. Mne je ľúto, že to nenosím, ale fakt sa v tom necítim dobre a absolútne to nie je môj štýl. Pritom vždy mu ukážem, keď si niečo kúpim, objednam, aby vedel, čo sa mi páči.
A ty nepoznáš dosť svojho muža aby si si so svojim sedliackym rozumom bez mk jemu povedala že tie veci sa ti nepáčia? Ako reaguješ ak ti donesie darček? Tešíš sa falošne? Toto mi rozum neberie. Jednoducho mu povedz miláčik mne sa tie veci nepáčia ktoré nosíš poď ukážem ti ake veci sa mi páčia...
Ved normalne mu povedz, ze veci sa ti nepacia lebo to nie je tvoj styl a ukaz mu niekedy medzi recou, nenapadne co by sa ti pacilo aby mal nejaku predstavu, po com pozerat. Ale ked doteraz si tie darceky prijmala s falosnou vdakou tak to moze zobrat vseliak a ten umysel s ukazovanim, co sa ti paci nemusi pochopit lebo zije v tom, ze veci od neho sa ti pacia.
Ved normalne mu povedz, ze veci sa ti nepacia lebo to nie je tvoj styl a ukaz mu niekedy medzi recou, nenapadne co by sa ti pacilo aby mal nejaku predstavu, po com pozerat. Ale ked doteraz si tie darceky prijmala s falosnou vdakou tak to moze zobrat vseliak a ten umysel s ukazovanim, co sa ti paci nemusi pochopit lebo zije v tom, ze veci od neho sa ti pacia.
@anonym_c0b26f ale veď píšem, že zakaždým mu ukážem, čo som si objednala, kúpila, všetko si doma skúšam..
Asi nestaci ukazovat, vypisovat, skusat. Treba povedat razne a na tvrdo, ze si nezelas od neho take veci, ktore sa Ti nepacia, nevynosis ich a zbytocne v skrini stoja. Lebo to nie je tvoj vkus. Alebo to rovno vyhadzuj, daruj na charitu, predaj. Lebo s niektorymi ludmi nepohnes.
@anonym_autor Tvoj štýl sa mu zdá nudný. Možno ti chce naznačiť, že máš trochu zmeniť. Dáva ti veci, v ktorých by si bola atraktívnejšia.
@anonym_01f06a radsej budem mať nudný štýl, ako nosiť maxi šaty s mačkami, africké doplnky alebo lesklú krikľavu kabelku
Asi nestaci ukazovat, vypisovat, skusat. Treba povedat razne a na tvrdo, ze si nezelas od neho take veci, ktore sa Ti nepacia, nevynosis ich a zbytocne v skrini stoja. Lebo to nie je tvoj vkus. Alebo to rovno vyhadzuj, daruj na charitu, predaj. Lebo s niektorymi ludmi nepohnes.
@muchotrafka298 praveze som mu už na Vianoce povedala, že nech sa nehnevá, ale kabelka ktorú kúpil, nemá u mňa momentalne využitie.. to iste vzorovanš maxi bunda do dažďa - narovinu som povedala, že “zlatik ale ja takéto vôbec nenosím”.. on to nerieši, kupuje naďalej
@anonym_c0b26f ale veď píšem, že zakaždým mu ukážem, čo som si objednala, kúpila, všetko si doma skúšam..
@anonym_autor ja nehovorim, ze mas mu ukazovat co UZ si si kupila ale co nemas a by si chcela a co vy sa ti pacilo. A hlavne ako prve sa s nim o tom otvorene porozpravat, co uz malo byt po prvom darceku ale cim viac takto prijamas tym viac ten rozhovor bude neprijemnejsi pre obe strany.
@muchotrafka298 praveze som mu už na Vianoce povedala, že nech sa nehnevá, ale kabelka ktorú kúpil, nemá u mňa momentalne využitie.. to iste vzorovanš maxi bunda do dažďa - narovinu som povedala, že “zlatik ale ja takéto vôbec nenosím”.. on to nerieši, kupuje naďalej
@anonym_autor a čo chceš od nás? Povedala si, nepomohlo, ukazuješ, nepomohlo. No tak máš nechápavého chlapa .
@anonym_autor ked nefunguje to, ze mu povies, ze to nie je tvoj styl, tak mu povec co ti ms kupit, napriklad, ze by si bola rada keby doniesol jednofarebny sveter.
Jednoduche riesenie, netreba naznacovat ale treba po lopate a raznejsie - Peto ja si vazim, ze na mna na dovolenke myslis, uz som ti to niekolkokrat hovorila, ze take nenosim a nie je to moj styl a aj tak to kupujes, tak nerozumiem - chces mi tym nieco naznacit, obliekam sa podla teba nudne alebo?. Takze su to sice tvoje peniaze ale bud nekupuj nic alebo my radsej kup toto ....
@anonym_autor tak mu posli linky, fotky na veci, ktore sa Ti paci a ktore by si nosila. Ked nepochopi, tak potom ja uz neviem. Alebo Ta absolutne nepocuva, ignoruje a kupuje to, co sa paci jemu. Ja som toto zazila, lenze ja som tie veci rovno odhadzovala do charity kontajnerov. Lebo nepochopil, darmo som vysvetlovala. Nielen, ze som dostavala veci, co sa mi nepacili, ale aj veci, ktore boli o 2-3 cisla mensie, ako nosim.
Chlapovi nemozes naznacovat, musis povedat narovinu….fotis mu sice co sa ti paci, ale to musis odfotit a povedz …toto chcem na narodeniny vianoce atd toto…
@anonym_autor ak ťa ignoruje, predaj jeho "módne výstrelky" a kúp si za to niečo podľa tvojho vkusu, zbytočne visia v skrini. Inak by som si kúpila pár vecí podobného štýlu (jemný vzor...), na oživenie šatníka, aby si ho potešila 🙂
Kúp mu tu najškaredšiu najfarebnejsiu kravatu aku nájdeš a k tomu nejakú pasikavu košeľu a podaruj mu to 🤣🤣🤣🤣možno ťa konečne pochopí.
Predaj na vinted a kúp si za peniaze to, čo sa ti páči. Ja s mojim mužom mám dohodu, vždy mu dám na výber čo sa mi páči a on len platí. Rovnako darčeky. Pošlem mu link a on to objedná. Som spokojná aj ja, aj on.
Opýtaj sa prečo ti nosí veci, ktoré na tebe potom v živote nevidí. Ja by som si to obliekla aspoň na doma nech sa poteší a von svoje.
normalne na rovinu sa ho spytaj ci ti chce nieco naznacit ked stale kupuje veci mimo tvoj vkus .. a ci by sa nedala najst zlata stredna cesta
môj tiež kupoval kadejaké svetríky a kabelky na sviatky. ako darček.
Lenže môj muž je úplne bez vkusu. Svetríky už nosia bezdomovci - skončili v charite.
Odvtedy mi manž. dáva lístok do divadla, parfum - ten vie vybrať pekný, mobil - ten je nad môj rozpočet, niekedy aj eurá. Nič ma neurazí, viem že sa snaží.
Kúp mu tu najškaredšiu najfarebnejsiu kravatu aku nájdeš a k tomu nejakú pasikavu košeľu a podaruj mu to 🤣🤣🤣🤣možno ťa konečne pochopí.
@7miriam77 ak je bez vkusu ako môj tak nepochopí. Oblečie aj to a ani mu neťukne.
Preco by mala nudny styl len za to,ze nosi skor sportovejsie oblecenie? Kazdy nosi take, v com sa dobre citi. Ach boze, toto zmyslanie🤦♀️ Je kazdeho vec co si oblecie.
Autorka, muzovi normalne povedz narovinu, ze mu dakujes,ze na teba zakazdym mysli, ale to co ti nosi nie je tvoj styl a tym padom to nosit nebudes. Ze si mu uz viackrat aj ukazala, ake veci mas rada, tak do buducna nech skusi take, aby si ich rada vynosila a o to väcsia radost bude z darceka. Chlapovi musis takto narovinu povedat a nie ukazovat, lebo na to kym niekam pojde aj 3x zabudne. Drzim palec. A ostan pri svojom style, nikto nie je povinny nosit oblecenie v com sa neciti dobre, ani kvoli muzovi a uz vobec nie,ze ti niekto na fore povie, ze mas nudny styl🙂
Normalne narovinu mu povedz. Ja som mojmu tiez musela zartrhnut kupovanie oblecenia,lebo to boli nenositelne kusky.
@anonym_01f06a radsej budem mať nudný štýl, ako nosiť maxi šaty s mačkami, africké doplnky alebo lesklú krikľavu kabelku
@anonym_autor ale ved mu len raz za čas urob radost, večer, obleč si to večer do spálne, načančaj sa, chce ťa v tom vidieť a o 4minuty to maš zo seba dole. Všetci spoko.
@anonym_autor môj mi dá peniaze a kúpim si čo chcem. Do môjho vkusu by sa asi tiež netrafil
Však mu povedz, že oblečenie chceš kupovať sama, nech ti nič zo zahraničnej cesty nenosí, alebo ak sa mu niečo zapáči, nech najprv odgoti a pošle ti fotku, či by sa ti páčilo.
A keď máš sviatok, tak už dopredu mu povedz, čo by ťa konkrétne potešilo, nie ze nove rifle, ale napr konkrétna kniha, lístky na predstavenie, zážitkovy poukaz, koncert, alebo choďte si to vybrať spolu.
@anonym_autor a ty s ním nežiješ? veď mu jednoducho povedz , že nie , ďakujem
Však mu povedz, že oblečenie chceš kupovať sama, nech ti nič zo zahraničnej cesty nenosí, alebo ak sa mu niečo zapáči, nech najprv odgoti a pošle ti fotku, či by sa ti páčilo.
A keď máš sviatok, tak už dopredu mu povedz, čo by ťa konkrétne potešilo, nie ze nove rifle, ale napr konkrétna kniha, lístky na predstavenie, zážitkovy poukaz, koncert, alebo choďte si to vybrať spolu.
@bolarazjedna veď my sme si vždy dávali zážitkové darčeky, ale v uplynulých rokoch ma začal zásobovať kadejakymi kúskami oblečenia. Pred mesiacom som mala narodeniny, niekolkokrat som mu ukázala vonavku v DMke, ktorá sa mi páči a nedoplo mu, že ju mohol kúpiť 🤷🏻♀️
@anonym_autor a to spolu nekomunikujete ci co, ze mu to taktne a citlivo nevies povedat, aby pochopil a neurazil sa?
Dakujem za mojho muza, co mi nekupuje nic alebo to, co mu rovno poviem...kamera do auta, kuchynska vaha, susicka...🙏
No mne by sa vôbec nepáčilo, že vyhadzuje peniaze do luftu za nepotrebné veci a skladovať to🫣

@anonym_autor Tvoj štýl sa mu zdá nudný. Možno ti chce naznačiť, že máš trochu zmeniť. Dáva ti veci, v ktorých by si bola atraktívnejšia.