Ako vysvetliť manželovi,že mi dáva nevhodné darčeky?
Ahojte, ako by ste vysvetlili svojmu muzovi, že darčeky ktoré kupuje vôbec nepasujú do vášho vkusu/stylu? Z každej zahraničnej cesty alebo na sviatok mi donesie nejaký fashion kusok. Vážim si, že sa snaží a vždy na mňa mysli, ale niektoré veci skončia v skrini a vôbec ich nevyužijem. Preferujem jednoduchý štýl, Basic kúsky (biela košeľa, džínsy, jednofarebné svetre), viac športové oblečenie. On mi nosí rozne vzorované šaty (pripadne saty s kadejakými divokymi obrázkami), šaty s pufovanými rukávmi (tie skutočne neznášam), gýčovú kabelku a pod. Mne je ľúto, že to nenosím, ale fakt sa v tom necítim dobre a absolútne to nie je môj štýl. Pritom vždy mu ukážem, keď si niečo kúpim, objednam, aby vedel, čo sa mi páči.
Asi sa mu nepaci ako sa obliekas.Chce aby si nosila take veci ake ti kupuje.
@bolarazjedna veď my sme si vždy dávali zážitkové darčeky, ale v uplynulých rokoch ma začal zásobovať kadejakymi kúskami oblečenia. Pred mesiacom som mala narodeniny, niekolkokrat som mu ukázala vonavku v DMke, ktorá sa mi páči a nedoplo mu, že ju mohol kúpiť 🤷🏻♀️
@anonym_autor Tak ziadne doplo nedoplo. Rovno posli link, ze toto kup a budem stastna, :D Mozno nebudes mat prekvapenia, ale nie ste male deti a aspon on nebude vyhadzovat prachy zbytocne a Ty budes mat to, co sa Ti paci.
Zlatko, darcek si vyberem rada sama- je to moj sviatok- ma to byt o mne. Prekvapenia nemam rada- nerobia mi radost. Odfot, posli mu konkretnu vec a on bude mat o starost menej krvopotne v obchode premyslat co by ta potesilo a ty budes spokojna, ze 100% nedostnes hlupost, ktoru nechces, ale naopak to po com tuzis. Fungujeme s manzelom takto uz roky a je to 👌 On si nelame hlavu tym co by ma “asi” potesilo a ja vzdy dostanem to co mi urobi radost 🙂
Asi ti nosi veci v ktorých by ta on rad videl, čo sa páčia jemu na ženách. Ale tak mu to normálne povedz, ako si to napísala nám. Ze si rada keď na teba mysli, ale , že kupuje veci v ktorých sa ty necítiš dobre a nepáčia sa ti.
A ja by som si obliekla to čo mi kúpi. Aspoň doma 😃 alebo mu povedz keď ti bude najbližšie kupovať či ti môže zavolať na videohovor že by si si chcela pozrieť čo tam majú, predávajú a vybrať si
Asi sa mu nepaci ako sa obliekas.Chce aby si nosila take veci ake ti kupuje.
@anonym_bc6c69 ja by som to tiez takto pochopila. Ako inak?
Ja ťa chápem, ja ak vidím tie no name obchody na dovolenkách, to sú handry pre 80 ročné babky aj vzorom aj materiálom... Zase je pekné že ťa chce potešiť a myslí na teba. Ja by som asi nechala v skrini nejaký čas veci a potom skúsila predať na V...D a z utržených peňazí by som si kúpila niečo čo mi urobí radosť.
Ves normalne mu to presne takto vysvetli,ukaz co sa to paci,aky styl.Ked pri takomto zakladnom a jednoduchom probleme neviete komunikovat,tak ako budete komunikovat pri vaznejsom probleme.
@anonym_autor normalne mu to povedz, ste manzelia... normalne mu poviem, ze mi nosi veci ktore sa mi nepacia, su uplne mimo moj vkus a ked nevie doniest nieco co sa mi paci, tak nech radsej nekupuje nic, donesie mi max nejaky suvenir ktory sa da spotrebovat a vyabvene. Moj tiez kupoval somariny vzdy, aj tu u nas, na vianoce a sviatky, a este riesil, preco to nenosim.. postarsku kapsu FIALOVU a strikovane fialove rukavice k tomu- ako pre deti na hranie z roku 1990 - si pamatam do dnes, vyhodila som ju do kosa po tom co sa xkrat spytac preco to nenosim, lebo to uz ma fakt vytocilo... no PRETO to nenosim, lebo je to strasne. Ver ze to bola liecba sokom, prestal mi kraviny kupovat, ked pekne reci predtym nefungovali viditelne :D
Zlatko, som rada, že na mňa v zahraničí myslíš, ale moje skrine už trpia schizofréniou. Polovica som ja, moje biele obľúbené košele a džínsy... a druhá polovica je divoký latinskoamerický karneval, na ktorý ma nikto nepozval. 😂

Podľa mňa ťa takto nenápadne chce presvedčiť aby si nosila niečo iné než nosis