Ako zvládnuť nerovnosť darčekov medzi deťmi?
Ahojte baby. Mám dvoch synov, 5 a 3 ročného. Nedávno prišla téma na darčeky, Vianoce. Švagriná (bezdetná) mi ukazovala fotky darčekov ktoré kúpila mojim synom. Trochu ma zarazilo, že jeden darček je väčší a pre druhého syna sú 3 menšie. Keď som sa spýtala, že či to není trochu nefér tak tomu moc nerozumela, vraj oba dostali finančne rovnaké darčeky len že pre jedného to bolo trochu ťažšie niečo zohnať tak že to vyriešila takto. Povedala som, že sa to malým môže zdať nefér- ona zase veď hračky majú doma spoločné, že to určite nebudú takto “dospelácky” riešiť a proste sa doma aj tak budú hrať spoločne, či aj doma majú oddelené hračky. Ešte nezabudla dodať, že ak sa mi nepáči, na budúci rok “Ježiško” prísť nemusi vobec alebo iba dostanem hotovost, nech si to vyriešim sama. Čo robiť?
Zase ste niektoré ako vždy pochopili pointu. Chytré ste ako rádio, len aby boli lajky na váš komentár.
Veď matka sa len na to pozrela očami detí, lebo ich pozná. Keď jeden dostane tri darčeky a druhý jeden, ten druhý bude automaticky smutný lebo brať dostal viac. Deti ešte nepoznajú hodnotu peňazí, že toto bolo drahšie a toto lacnejšie.
@bomba36 ona potom niečo hundrala, ked vonku fajčila, že ona od nás nedostáva nič že či je to aj z tohto pohľadu fér🤦♀️
@bomba36 ona potom niečo hundrala, ked vonku fajčila, že ona od nás nedostáva nič že či je to aj z tohto pohľadu fér🤦♀️
@anonym_autor a ty jej fakt nic nedas?
Vy jej nedavate nic a este ona je trapna nechapava ked nedava rovnaky pocet darcekov 😂a este sa na nu svagrina na nete stazuje 🤣😆musim
Sa smiat Aj ked je to na zaplakanie .
@anonym_autor Cože??? Ty toto riešiš a vy jej nekúpite nič? Za toto, co dorabas kvôli blbostiam, by tvoje deti mali odo mňa darčeky posledný krát, ani žiadne peniaze na darceky! Normalne som sa teraz nasrala.
@anonym_autor a to ti príde fér, že ona dáva peniaze na vašu rodinu a vy nič? Sa môžeš hanbiť ešte ju tu ohovárať
@sasa1310 nie veď oni deti nemajú
@anonym_autor ty nie si v poriadku. A čo že deti nemajú? ani svokra už deti malé nemá a kupuje našim deťom darčeky, tak tam neprídem s holými rukami jak debil. Samozrejme, že im vždy niečo kúpime, lebo kupujú deckám. To len taká materiálna dáma ako ty zjavne nevie čo sa patrí. A to tu ja nezvyknem urážať, ale normálne si mi zdvihla tlak
@anonym_autor je mi z teba zle. Vy jej nedáte ani špendlík a ešte sa ideš rozdrapovať o počte darčekov pre VAŠE ! deti.
Autorka, ty si dobrá krava. Môžeš sa hanbiť.
@anonym_autor kym moj brat, sestra a manzelovi traja surodenci nemali deti, davali sme darcek im. Po narodeni ich deti uz iba detom. Tebe sa to fakt zda fer, ze ona tvojim detom kupi a ty jej nedas ani len salku na kavu alebo kozmeticky balicek za 8€?
Ty si trol ako vysity.
@anonym_autor tak sa bolo treba dohodnut jedno dieta=1 darcek, na hodnote nezavisi, deti toto vobec nevnimaju. A 3r a 5r si myslim, ze tiez nebudu riesit ze kto kolko, ked presne sa budu hrat spolu. Nabuduce nech da radsej peniaze ako ma toto od Teba pocuvat.
My sme presli od 1 darceka na1 dieta, k spolocnemu pre vsetkych 3 synovcov a potom sme darceky po dohode zrusili, lebo ich mali kopec a dostavaju deti len od rodicov.
@anonym_autor sa zas niekto nudí, čo?
Toto nemôže byť pravda, nedá sa uveriť tomu, ze niekto môže byt taky hlúpy ako autorka.
@anonym_43d68b menovky dáva lebo že by inak nevedela ktoré darčeky ku komu patria lebo kupuje aj deťom od sestry a brata. Tak jej argument potom bol že sú tam aj nejaké postavičky, že tam dá meno oboch a že či to tak či tak není jedno, ked ani jeden nevie čítať. Nevysvetlím jej to nijako. Potom zase bolo že či má dokúpiť ešte každému darčeky, nech teda má každý po 3.
@anonym_autor tvoja svagrina je uplny anjel, nech nic nedokupuje a ty to snad s detmi vybavis a co ze nevedia citat? Ty nemas usta aby si povedala toto je pre teba a toto pre teba a toto spolocne? 🙈
@anonym_autor podľa teba ak babka daruje jednému vnúčaťu kurz v autoškole, je vyhovujúcim darčekom pre druhé napríklad jeden sveter?
Si nevďačná a tvoje deti budú po tebe. Ja mám presne ten istý vekový rozdiel, ale od mala učím deti deliť sa, poziciavat a nebyť lakomý. Pod stromček dám tento rok hracky a oni si ich rozdelia. Vybavene. Keď im nepovies, ktorá hračka je pre koho nikto nič nezistí. Robis úplne zbytočnú drámu a davas len sama zlý príklad deťom, keď teba ako dospeli osobu toto rozhodí. A keď sa ti nepaci, tak nech to vráti a kupuj im darčeky ty sama.
Toto nemôže byť pravda, nedá sa uveriť tomu, ze niekto môže byt taky hlúpy ako autorka.
@anonym_dc4487 tiež si myslím, že je to vymyslená téma. Normálne ma takto hlúpi ľudia vytacaju
Och to mi pripomenulo ...keď dcera chcela korčule a druhá také rie gymnenne koníky.
Korčule 50e ,koníky (3 boli tusim v baleni aj s babikou )3e aj s cestou 😅 jediný kto sa na tom rozculil bola moja svokra,ze je to nefer keď jedna ma dráhy darček a druhá lacný...
Obe boli stastne,lebo dostali to co chceli a o cene ani len nechyrovali .
Nech to svagrina dá ako spoločne. Chlapci vek celkom ôk,takže využijú spolu . Aj tak sa s tým budú hrať spolu . Takže nemusí byť z toho kovbojka.
My doma tiež deťom dávame každému po dare a potom majú aj spoločné darčeky. 🙂
@anonym_autor Tak toto je nefér od Teba sa vôbec aj ozvať. Veď deti to vôbec tak nevnímajú ako ty. Ježiško nosí darčeky a mne sa to zdá úplne spravodlivo. To sa mali moji pobiť ked jeden dostal bicykel a druhý v rovnakej hodnote lego a iné hračky. Si dosť odveci švagriná.
Ľudia sú naozaj veľmi nevdačný. Keby,že to povie niekto mne,viac nekupujem.
Vždy ma pri týchto nezhodách napadne,že koľko deti nemajú to šťastie aby dostávali darčeky od širšej rodiny. Niektoré rodiny nemajú nikoho a každé euro si musia otočiť.
Keby nebolo koňa, sní by som netušila, že ľudia riešia cenu darčekov, počet darčekov. Pod stromček, a svadbu, k sviatkom. Akože naozaj toto? Niektorým sa človek nikdy nezavďačí a následne to prenášajú na svoje deti.
Chapem ze detom moze byt luto ze jeden ma tri a druhy jeden. Nechapu tomu ze su v rovnakej hodnote. Nech da kazdemu po dva. Lebo ved ako povedala hrat sa budu spolu
@really8 Je to úplne v pohode. U nás tomu deti rozumeli aj sme im vysvetlili keď menší maval milión drobností a starší hodnotnejšie. Nikdy si nepočítali a nezávideli navzájom. Uz po druhom boli stratený a môj muž stále vraví, že dieťa sa najviac upriami na jeden vysnívaný a ďalšie sa len založia.
Dámy, kľud, jedna vec je kúpiť darček a druhá je vysvetliť malým deťom prečo jedno dostalo viac hračiek, teda bolo 'lepšie' v očiach ježiška a druhé nie. Nikto asi nechce mať miesto sviatku pokoja sviatok hašterenia sa o plastových dinosaurov alebo niečo obdobné keď dieťa bude vyplakávať že bolo tiež dobré cez rok (aj keď je to individuálne od povahy samozrejme).
Autorka, môžeš vždy povedať že 'tieto' hračky sú od Ježiška a 'tieto' hračky sú od tety Švagrinej, miesto toho že jedno dieťa dostane menej, dostanú predpokladám ten istý počet 'ježiškových' darčekov a všetko ostatné bude 'bonus'.
@cyneric tak nech mamicka zabali este farbicky a omalovavanku spolu za 4 eura a da to svagrinej, aby mali deti rovnako. Ale teda ten 5 rocny by mohol chapat, ze niektore darceky su drahsie a teda “Jezisko” kedze musi obdarovat vsetky deti, tak ked niekomu prinesie drahy darcek, tak dostane len jeden. Skvely vychovny moment ucit deti skromnosti a nesebeckosti.
@anonym_autor Nezdá sa mi to nefér. Aj ja som tak kupovala neter bude mať tri veci. Oblečenie, ona sa rada oblieka 8r. a synovec bude mať dve veci, to čo ho baví 10r. Len je to tiež v rovnakej sume.
Zase ste niektoré ako vždy pochopili pointu. Chytré ste ako rádio, len aby boli lajky na váš komentár.
Veď matka sa len na to pozrela očami detí, lebo ich pozná. Keď jeden dostane tri darčeky a druhý jeden, ten druhý bude automaticky smutný lebo brať dostal viac. Deti ešte nepoznajú hodnotu peňazí, že toto bolo drahšie a toto lacnejšie.
@bomba36 som matka 3 deti a nie je možné aby som vsetkym kupovala úplne narovnako na počet či centy. Jeden darcek je hodnotnejsi, druhý menej, jeden vacsi, druhý mensi..... Našťastie deti to u nas nikdy neriešili a to uz chodia do školy. Dokonca ani mladší nenamieta, ze dedí niektoré veci po staršom. Asi ich teda vychovaváme dobre.
Keby nebolo koňa, sní by som netušila, že ľudia riešia cenu darčekov, počet darčekov. Pod stromček, a svadbu, k sviatkom. Akože naozaj toto? Niektorým sa človek nikdy nezavďačí a následne to prenášajú na svoje deti.
@abbey1 Veď toto...Nikdy by som nepovedala, že kúpiš zle je nekúpiš ešte horšie. Žiadna vďačnosť.

@anonym_43d68b menovky dáva lebo že by inak nevedela ktoré darčeky ku komu patria lebo kupuje aj deťom od sestry a brata. Tak jej argument potom bol že sú tam aj nejaké postavičky, že tam dá meno oboch a že či to tak či tak není jedno, ked ani jeden nevie čítať. Nevysvetlím jej to nijako. Potom zase bolo že či má dokúpiť ešte každému darčeky, nech teda má každý po 3.
@anonym_autor uplne zbytocne to riesis . Mozes povedat obom ze to je vsetko pre oboch ak teda nevedia citat moj 5r vie ale aj vysvetlit si da a pochopil by nemal by pocit ze nieco Nebolo fer . Lenze ked ty mas pocit ze to nie je fer ., tak ten pocit preberu od teba,