Ako zvládnuť nervozitu zo svokry a svojho výzoru na prvom svätom prijímaní?
Zajtra má dcéra prijímanie ide tam celá rodina aj svokra, ktorú vôbec nemusím, nevideli sme sa pol roka . Ešte som aj dosť pribrala som po pôrode a mám veľké brucho a previs a k tomu diastazu. Nič si nemôžem poriadne obliecť. Už teraz sa cítim zle. Chcem byť pri dcére ale asi to nezvládnem.
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-slavnosti-a-darceky/ako-zvladnut-uzkosti-pred-prvym-svatym-prijimanim/ tu. A autorka, bolo poradené. Neber to v zlom, odvtedy si to mala riešiť. Tu hľadáš len "ospravedlnenku", ale my ti tu nepotvrdíme, aby si nešla. mysli na dcérku.
Prestan sa lutovat a svokru posli do teplych krajin, neplati ti ucty ani sa ti nestara o deti ked sa nestretavate, k zivotu ju nepotrebujes
Mas skvelu prilezitost aby ta to nakoplo a prestala si nad sebou len fnukat a stazovat sa ale konecne nieco zacala so sebou robit
Ja si z prveho svateho prijmania pamatam len to, ze sme sa nahanali po luke za kostolom s tymi svieckami a jednemu chalanovi sa zlomila 🤣 preco ste pozvali svokru na prijmanie, ked ta teda od decembra nevidela?
Ja si z prveho svateho prijmania pamatam len to, ze sme sa nahanali po luke za kostolom s tymi svieckami a jednemu chalanovi sa zlomila 🤣 preco ste pozvali svokru na prijmanie, ked ta teda od decembra nevidela?
@basska_b nebude to mozno ta ista, kde autorka pisala ze prave svokra toto riesi? Resp organizuje prijimanie...?? Teraz mi napadlo. Asi s nou ma autorka ozaj "dost" a zial muz "nic".
@zltalienka vies co ja si ale vobec nemyslim ze tu ide o to ze si nema co obliect. Skor o to ze ma stres, co jej svokra povie, ludia ze sa divaju, ze jej je prosne nekomfortne vo svojom tele.
Vec s ktorou sa asi vacsina mamiciek osobne stretne nemyslis?
Ked sa zena citi dobre tak si dokaze aj vrece obliect a je spokojna.
Ked do nej niekto len rype ako vyzera a ona pritom potrebuje pocut slova podpory.
@ella1234 ked je autorka autorkou aj tej temy z aprila, tak uz vtedy vedela, ze potrebuje kupit vhodne oblecenie a neurobila to. Mohla mat aspon o 1 starost menej.
A ano ide tu aj o to, ze si nema co obliect. Riesi, ci pojde v leginach.
Veci sa same za nu nevyriesia, musi si ich vyriesit sama. Aj saty kupit, aj ludi v okoli bud "dat do laty" alebo sa od nich odstrihnut, ked jej len ublizuju.
@ella1234 ked je autorka autorkou aj tej temy z aprila, tak uz vtedy vedela, ze potrebuje kupit vhodne oblecenie a neurobila to. Mohla mat aspon o 1 starost menej.
A ano ide tu aj o to, ze si nema co obliect. Riesi, ci pojde v leginach.
Veci sa same za nu nevyriesia, musi si ich vyriesit sama. Aj saty kupit, aj ludi v okoli bud "dat do laty" alebo sa od nich odstrihnut, ked jej len ublizuju.
@zltalienka áno, je to ona. Písala 8.4.
Ja mam od septembra o 8 kil viac, ako som mala, tiez som chcela do prijimania schudnut, no nepodarilo sa mi to a to som 2,5 roka po porode, nie par mesiacov, tak neviem. Hladala som saty, ktore zakryju krivky, nasla som na bazari za 11 eur, riskla to a sadli mi, co mne nezvykne, lebo som taka mala gula. Naozaj si to mala riesit skor. Sesternicu som volala aj s muzom a detmi tyzden pred prijimanim, lebo moja mama a sestra nemohli prist, tak si dala bluzku a nohavice, co mala doma, elegantne topanky a hotovo. Mozes aj tak. Alebo volnejsiu tuniku k tomu. Toto predsa nie je dolezite, jasne, ze nie rifle, ale uz aby si nezohnala naozaj nic? 😔. Ved kvoli dcere...co toto su za vztahy, do kostola idete...😔
Dokelu to si nevedela riešiť skor , zohnať primerane saty , nejaké sťahovacie prádlo, ale tomu treba venovať aj trochu času nie len " nemám si co obliecť tak nejdem" deň pred udalosťou
A kto je svokra aby si dovolila kritizovať tvoju postavu a oblečenie? To je tvoja vec, krátko po porode ani jedna z nas nie je modelka, treba tomu dat cas. Ak bude svokra rypat, povedz jej čo je pre teba dôležité. Dopriať dcerenke peknú oslavu tejto udalosti, ktorá je raz za život a nie riešiť hlúposti. Ak má vnučku rada, sklapne, ak nie, nemusí tam ísť.
Bola som
Svokra bola urazená ani sa na mňa nepozrela stále sedeli len s mužom pomimo ja som zostala sama pri stole a potom som si predla k svojej rodine oni ma zavolali lebo im má bolo ľúto, že nech sa idem k ním rozprávať.
Tak máš svoju rodinu, to je dobre. Je smutné, ako sa svokra aj s mužom správa. Ale je výborné, že si tam bola v slávnostný deň pre svoju dcéru.
Šaty, ktoré Vám padnú, pekny účes, decentné líčenie a stúpne Vám sebavedomie.Na p.svokru sa dá duševne pripraviť... jedným uchom dnu, druhým von v prípade,že by mala zlé reči.Nedajte si pokaziť náladu ničím a nikým,lebo sa to prenesie aj na dcérku a to určite nechcete...

@yvanielka ta ale nemala 6m dieta
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/muz-mi-ublizuje-a-ja-uz-nevladzem/#post-89180847
@really8
To niekde písala? Lebo tiež Zajtra prijímanie plus všetko ostatné sedí