icon

Ako zvládnuť nervozitu zo svokry a svojho výzoru na prvom svätom prijímaní?

30. máj 2025

Zajtra má dcéra prijímanie ide tam celá rodina aj svokra, ktorú vôbec nemusím, nevideli sme sa pol roka . Ešte som aj dosť pribrala som po pôrode a mám veľké brucho a previs a k tomu diastazu. Nič si nemôžem poriadne obliecť. Už teraz sa cítim zle. Chcem byť pri dcére ale asi to nezvládnem.

Strana
z3
yvanielka
30. máj 2025
@really8

@yvanielka ta ale nemala 6m dieta

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/muz-mi-ublizuje-a-ja-uz-nevladzem/#post-89180847
@really8
To niekde písala? Lebo tiež Zajtra prijímanie plus všetko ostatné sedí

really8
30. máj 2025
@yvanielka

@really8
To niekde písala? Lebo tiež Zajtra prijímanie plus všetko ostatné sedí

@yvanielka ano tieto dve su urcite ta ista. Potom tu je evidentne este dalsia

belbel
30. máj 2025

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-slavnosti-a-darceky/ako-zvladnut-uzkosti-pred-prvym-svatym-prijimanim/ tu. A autorka, bolo poradené. Neber to v zlom, odvtedy si to mala riešiť. Tu hľadáš len "ospravedlnenku", ale my ti tu nepotvrdíme, aby si nešla. mysli na dcérku.

taktotedanie
30. máj 2025

Prestan sa lutovat a svokru posli do teplych krajin, neplati ti ucty ani sa ti nestara o deti ked sa nestretavate, k zivotu ju nepotrebujes
Mas skvelu prilezitost aby ta to nakoplo a prestala si nad sebou len fnukat a stazovat sa ale konecne nieco zacala so sebou robit

basska_b
30. máj 2025

Ja si z prveho svateho prijmania pamatam len to, ze sme sa nahanali po luke za kostolom s tymi svieckami a jednemu chalanovi sa zlomila 🤣 preco ste pozvali svokru na prijmanie, ked ta teda od decembra nevidela?

maryetta
30. máj 2025
@basska_b

Ja si z prveho svateho prijmania pamatam len to, ze sme sa nahanali po luke za kostolom s tymi svieckami a jednemu chalanovi sa zlomila 🤣 preco ste pozvali svokru na prijmanie, ked ta teda od decembra nevidela?

@basska_b nebude to mozno ta ista, kde autorka pisala ze prave svokra toto riesi? Resp organizuje prijimanie...?? Teraz mi napadlo. Asi s nou ma autorka ozaj "dost" a zial muz "nic".

zltalienka
30. máj 2025
@ella1234

@zltalienka vies co ja si ale vobec nemyslim ze tu ide o to ze si nema co obliect. Skor o to ze ma stres, co jej svokra povie, ludia ze sa divaju, ze jej je prosne nekomfortne vo svojom tele.
Vec s ktorou sa asi vacsina mamiciek osobne stretne nemyslis?
Ked sa zena citi dobre tak si dokaze aj vrece obliect a je spokojna.
Ked do nej niekto len rype ako vyzera a ona pritom potrebuje pocut slova podpory.

@ella1234 ked je autorka autorkou aj tej temy z aprila, tak uz vtedy vedela, ze potrebuje kupit vhodne oblecenie a neurobila to. Mohla mat aspon o 1 starost menej.
A ano ide tu aj o to, ze si nema co obliect. Riesi, ci pojde v leginach.
Veci sa same za nu nevyriesia, musi si ich vyriesit sama. Aj saty kupit, aj ludi v okoli bud "dat do laty" alebo sa od nich odstrihnut, ked jej len ublizuju.

bielasovicka
30. máj 2025
@zltalienka

@ella1234 ked je autorka autorkou aj tej temy z aprila, tak uz vtedy vedela, ze potrebuje kupit vhodne oblecenie a neurobila to. Mohla mat aspon o 1 starost menej.
A ano ide tu aj o to, ze si nema co obliect. Riesi, ci pojde v leginach.
Veci sa same za nu nevyriesia, musi si ich vyriesit sama. Aj saty kupit, aj ludi v okoli bud "dat do laty" alebo sa od nich odstrihnut, ked jej len ublizuju.

@zltalienka áno, je to ona. Písala 8.4.

nevenka
30. máj 2025

Ja mam od septembra o 8 kil viac, ako som mala, tiez som chcela do prijimania schudnut, no nepodarilo sa mi to a to som 2,5 roka po porode, nie par mesiacov, tak neviem. Hladala som saty, ktore zakryju krivky, nasla som na bazari za 11 eur, riskla to a sadli mi, co mne nezvykne, lebo som taka mala gula. Naozaj si to mala riesit skor. Sesternicu som volala aj s muzom a detmi tyzden pred prijimanim, lebo moja mama a sestra nemohli prist, tak si dala bluzku a nohavice, co mala doma, elegantne topanky a hotovo. Mozes aj tak. Alebo volnejsiu tuniku k tomu. Toto predsa nie je dolezite, jasne, ze nie rifle, ale uz aby si nezohnala naozaj nic? 😔. Ved kvoli dcere...co toto su za vztahy, do kostola idete...😔

basulaak
30. máj 2025

Mala by ta trapit tvoja dcera a nie co si myslia ostatni. Tym si ukradnuta.

mdse
30. máj 2025

Daj si dlhé áčkové šaty, stiahni sa v naužšom páse opaskom a bude to fajn.

bielasovicka
31. máj 2025

Autorka, tak co, už máš šaty? Dúfam, že pôjdeš s dcérou.

sidicek
1. jún 2025

Dokelu to si nevedela riešiť skor , zohnať primerane saty , nejaké sťahovacie prádlo, ale tomu treba venovať aj trochu času nie len " nemám si co obliecť tak nejdem" deň pred udalosťou

evansova
1. jún 2025

A kto je svokra aby si dovolila kritizovať tvoju postavu a oblečenie? To je tvoja vec, krátko po porode ani jedna z nas nie je modelka, treba tomu dat cas. Ak bude svokra rypat, povedz jej čo je pre teba dôležité. Dopriať dcerenke peknú oslavu tejto udalosti, ktorá je raz za život a nie riešiť hlúposti. Ak má vnučku rada, sklapne, ak nie, nemusí tam ísť.

gabikaa96
1. jún 2025

No čo autorka bola si nakoniec? Fakt ma to zaujíma.

autor
1. jún 2025

Bola som

autor
1. jún 2025

Svokra bola urazená ani sa na mňa nepozrela stále sedeli len s mužom pomimo ja som zostala sama pri stole a potom som si predla k svojej rodine oni ma zavolali lebo im má bolo ľúto, že nech sa idem k ním rozprávať.

mdse
1. jún 2025

Tak máš svoju rodinu, to je dobre. Je smutné, ako sa svokra aj s mužom správa. Ale je výborné, že si tam bola v slávnostný deň pre svoju dcéru.

gabikaa96
1. jún 2025

Som rada že si išla. Kašli na svokru a muža,boli si tam kvôli dcére ♥️

bielasovicka
2. jún 2025

A kvôli čomu bola svokra vlastne urazená?

ema22270
2. jún 2025

Tak si to nakoniec zvladla, nie? 🙂

viera012345
6. jún 2025

Šaty, ktoré Vám padnú, pekny účes, decentné líčenie a stúpne Vám sebavedomie.Na p.svokru sa dá duševne pripraviť... jedným uchom dnu, druhým von v prípade,že by mala zlé reči.Nedajte si pokaziť náladu ničím a nikým,lebo sa to prenesie aj na dcérku a to určite nechcete...

Strana
z3