Aký darček k 40tke pre ženu, ktorá nič nepotrebuje?
Ahojte, potrebujem radu, lebo som sa ocitla v nepríjemnej situácii. Pred časom oslavoval môj brat 40tku. Kúpila som mu darček cca v hodnote 60€. Teraz som mala rovnaký sviatok ja a dostala som darček v trojnásobnej hodnote. Cítim sa nepríjemne, aj keď chápem, nemá deti, so ženou sú štedrí k celej širokej rodine, ja som na materskej, on to iste tak neberie ako ja. Ja mám však nepríjemný pocit, cítim sa dlžná. O to viac, že teraz oslavuje 40 bratova manželka. Určite si nemôžem dovoliť vrátiť jej dar v rovnakej hodnote, ako som dostala ja. Ale netuším, čo jej kúpiť, aby som popri ich daru nevyzerala ako chudobný príbuzný. Ona je človek zvyknutý na kvalitu a značkové veci. Uvažovala som možno nad nejakým wellnessom, kam by šli obaja a tak by som trošku kompenzovala aj lacnejší dar bratovi. Je to hlúpy nápad? Mal by to byť radšej osobný dar iba pre ňu? Lenže čo, aby to bolo aj dostupné a aj potešilo niekoho, kto si môže dovoliť všetko? Joooj, dilema ☹ Ďakujem za každú radu a tip.
my sme teraz dali mojej švagrinke darček wellness pobyt na víkend, pomerne drahý, v Endemite v Beskydách. Mala 50. Pôjde aj s mojim bratom, príde mi to ako dobrý nápad. Ja som na 40 dostala robotický vysávač, ktorý nepotrebujem a náušnice, ktoré sa mi nepáčia. Oboje drahé ako blázen... Samozrejme ocenila som, bola som vďačná. Ale keby som bola dostala nejaký pobyt na peknom mieste, kľudne aj s manželom, tak by som mala určite väčšiu radosť.
@natali03 je ich vela voni, podla typu, ja som vonala aj parfem - aj sviecku wild jasmine, ale da sa aj ine vybrat - niekde ich predavaju aj fyzicky a daju sa aj ovonat - treba si poguglit viac o nich - mne sa velmi paci ten ich cisty koncept
https://sk.luminia.com/obchod/kategoria/vonne-s...
Čítala som kus diskusiu. V prvom rade ma riadne mrzí, ako sa cítiš vzhľadom na dary. Nikdy, nikdy mi toto v rodine nenapadlo, že za koľko oni, za koľko my... Darčeky si dávame ako kto môže a chce a úplne najvzácnejšie je pre nás niečo osobné, s myšlienkou... Ak to máte tak, že by to reálne riešili, tak to je dosť smutné. Je ale aj možné, že je to len v tvojej hlave. Možno je tvoj jazyk lásky dary, a preto to tak intenzívne prežívať, že nemôžeš rovnako. Ale pri daroch nejde o cenu, ide o ❤️. V tom prípade ti zo srdca prajem slobodu. Vnútornú slobodu pre vzťahy a radosť z nich. Darčeky sú len prejavom tejto radosti. Poukážku podľa mňa isto nie niekomu, kto si môže kúpiť čokoľvek. Načo aj? My sme napríklad aj na krst od krstných rodičov našich detí nechceli materiálne dary, ale aby napísali list o tom, aky je náš drobec vzácny a ako sa na neho tešili... Ja mám rada praktické darčeky s pridanou hodnotou nejakej myšlienky a možno aj vlastným ručným vkladom. Svokre sme na okrúhle narodky napríklad kúpili takú krásnu drevenú ... podložku pod hrnce. V tvare stromu. A napísali sme vypaľovačkou tam citát z Biblie o strome, ktorý rastie pri vode a preto má dosť vlahy aj v ťažkých časoch a poskytuje úkryt pre iných - s tým, že ona je pre nás tým stromom zasadenym v Bohu, vďaka čomu vládze aj keď je ťažko, kde sa ako rodina môžeme zist, ukryť, nájsť posilu v ťažkých chvíľach. Bolo to také, že kľudne aj na stenu, ale zároveň nie lapač prachu, lebo sa to dá reálne využiť. Osobne by som na tvojom mieste šla cestou "practical diy gifts" vo vyhľadávači, a našla niečo, čo isto využije a dala do toho svoj osobný vklad. Zvlášť pri ľuďoch, čo si môžu kúpiť čokoľvek, a nebaví ich nič, by som šla takto. Mňa osobne by potešilo čokoľvek od lístkov na koncert, divadlo, zážitkové hocičo, oddychové veci, aj to fotenie čo spomínaš. Ale podľa toho, čo píšeš, tak ona na také veci možno nie je. Inak napadlo mi k tomu športu - ak majú radi turistiku, tak nocľah na nejakej horskej chate. Napríklad na Ďumbieri na Štefaničke je aj dvojka posteľ, s raňajkami 90€, teraz sme tam tak boli aj s 2m synom, super to bolo. Hlavne tá atmoška, po náročnom dni oddych ale nie nejaký luxus v hoteli na Chopku za neviem koľko stoviek eur, ale v takej zvláštnej atmosfére horskej chaty, kde je také špeciálne zloženie ľudí, neviem to opísať, ktorí si niečo odmakali. Alebo šport - nejakého dobrého lektora športu, čo ju baví na pár zdokonaľujú ich lekcií.
@kornelies 100eurovu vonavku? Nechapem ako moze niekto kupovat druhym ludom vonavku - pokial nejde o konkretnu znacku, ktoru clovek pouziva, tak nemas sancu sa trafit do vone..ani jej manzel ti nema ako schvalit vonu.. to je podla mna extremne narocne. Ja sama kolko krat v parfumerii neviem ktora sa mi paci a ktora mi bude sediet aj po hodine.. a k tomu 50eurovu kyticu? To su tipy na darceky pre autorku, ktora pise, ze nema take financne moznosti.. kyticka sa da kupit krasna aj 20eur, nehovoriac o tom, ze za tyzden zvadne..
A preco by mal byt wellness s ubytkom a vecerou? Uzasne staci 3hodinovy welness program s masazou za 80eur.
Je to jednoduché... sú ľudia ktorí len kritizujú, povyšuju sa nad inými atď je úplne jedno čo kúpite páčiť sa nebude takže vykašľať sa na to, potom sú ľudia ktorí cenia všetko a dokonca o to viac keď vedia ze nie ste na tom financne najlepšie čo je v dnešnej dobe klasika a tí sa potešia každej maličkosti lenni viac vážia že ten sviatok zdieľate spolu tam zase je jedno o aký dar sa jedná. Vy viete aký typ človeka je ona,ja by som do takého darovania nešla kde sa suma zbytočne zvyšuje a stráca sa podstata. Dajte jej nejakú pamiatku s foto potlačou alebo gravírovanim , alebo jej objednajte nejakú tortu buď bláznivú alebo proste niečo k jej osobnosti a vedľa toho niečo s krásou poukážku na nechty napr alebo kupón na babsku jazdu večera alebo kokteily...
ja by som sa potesila kvalitnej cokolade, najlepsie nejake pralinky z cokoladovne (ja tak kupujem kamaratke vzdy okolo 30€ ma to vyjde jedna krabicka) ale predomnou bola pani co v tej cokoladovni nechala asi 250€ … len neviem na sk kde take cokoladovne maju.. tiez co potrebujeme si kupime, na otazky co mi maju kupit neviem co povedat, nechcem od nikoho ziadat nieco na co nema rozpocet… cokoladu mozes kupit aj za 2€ aj za 100€ a vzdy sa zje :D
autorka dobre si to vymyslela, z každého rožku troška a hlavne obdarovaná bude vidieť, že si nad tým premýšľaľa, mala s tým starosti a je to z lásky a na hodnote vôbec nezáleží. Lepšie ako šupnúť nejakú poukážku.
Co tak.im/jej venovať spolocne fotenie? Dohodli by si miesto aj termin podla svojich predstav. Poukazka fajn, ale nie na gulate narodky a pre osobu, ktora je financne zabezpecena. Listky na kulturu urcite tiez vyborny napad
Co většinou dobře padne je poukaz na kulturu - kino, divadlo, koncert, atd., Buď nějakém kulturním domě, který je dostupný buď ve Vašem městě anebo po celé SR (ticketportal má tyto poukázky). Potom si je obdarovaný může použít na cokoli bude z nabídky chtít jít a bude mít hezký zážitek z toho, co si sám vybere 🙂
Akoze neviem ci ti poradim..ale zacnem tym, kazdy dava dar podla toho kolko ma penazi..podla toho co pises, mate dobry vztah s bratom a predpokladam aj s jeho zenou, takze o to menej by som riesila kolko nieco stalo. Skor by som riesila, aby naozaj ten darcek nevyzeral odflaknuty..wellnes neni zly, ale tiez treba zvolit dobry wellnes hotel a nie hocijaky, cize koniec koncov by to podla mna bolo drahe, 2 noci v kaskadach su 400-500 jak nic..ja osobne si teraz strasne ficim na biosfere (tie kvety v pohary, napr anturia a nemusis sa o to starat a je to krasne, aj ja si take kupim :D) to som naposledy dala namiesto kytice..a k tomu by som dala este nieco co pekne zaposobi..napr nejaky sperk od petry toth? Nie je to drahe ale je to krasne, uz od samotneho balenia a este vzdy ked si to da si spomenie ze to je od vas 🙂
Hlavne ne vonavku :D
@lenkahvhad jedno, ci jej ona osobne nieco dala - s bratom tvoria part, takze darceky su spolocne od nich
ak ju bavia rastliny, mozes skusit aj poukaz na nakup izboviek (napr v Kvetaren) alebo k jarnej vysadbe (napr do Plantexu)… to by napr nadchlo mna
ale naj by bolo povyzvedat dopredu co by ju potesilo
Ahoj, ja sa tiez povazujem za zenu, ktora nic nepotrebuje a tiez som mala 40 tento rok. Darceky, ktore ma najviac potesili, boli poukazka na dobru masaz a poukazka do super restauracie.
Kamoske sme napr. kupovali k 40ke rodinne fotenie alebo dobry wellness pre 2 osoby (nemusis s prenocovanim, ak nemas budget, da sa aj denny vstup niekde kupit).
Pripadne za nizsi budget Rituals balicek kozmetiky ci vone do bytu, nepoznam nikoho, koho by Rituals neohuril (vonami, dizajnom, balenim) , najma ak to nepozna.
Do vkusu sa nemusis trafit, preto kabelku a pod. by som nekupovala. Mozno este ked tak peknu znackovu penazenku (Furla, Marc Jacob a pod).
Alebo na napada, ak mate dobry vztah, vyrobit napr. fotoknihu na pamiatku so spolocnymi fotkami.
Prip. aky sport robi / ma rada, aj tam sa da nieco vymysliet a nemusi to byt oblecenie.
Ja osobne by som nesla do drahej kytice (za 50 EUR napriklad), ked mam obmedzeny budget. Lebo za mna su toto vyhodene peniaze. Ked uz tak kupit nejake pralinky rucne robene, kvalitne vino a toto dat. Zalezi od toho, ze kolko je obmedzeny budget, lebo to moze byt 50 EUR aj 200 EUR. Ale v zasade si myslim, ze obdarovanej je jedno, kolko to stoji, kedze pravdepodobne pozna tvoju financnu situaciu a necaka kabelku Chanel za 10 tisic EUR. Rituals kozmetika tiez nie je zly napad, to je prudka zavislost. Ale tiez tam kazdemu pri svieckach a difuzeroch nemusi ta vona sadnut a potom je to vela penazi za nieco, co ten clovek nevyuzije.
Neviem,či pije napr víno alebo kávu. Za mňa je najsuper darček (my to takto praktizujeme v rodine) to,čo sa dá zjesť,vypiť,prípadne poznám rodinné prislusnicky a ich vkus prípadne značky kozmetiky,ktoré rady používajú.
Napíšem rovno tipy,ktoré ja vždy ch em dostať :D
*Nejaký fajn balíček od Slowlandia
*Nejaké fajn šmakocinky od LYRA chocolate
*Fajne vínko od nejakého menšieho slovenského vinára (záruka kvality a podpoy lokálneho napr. Víno Zeliska,Maňak, U Koňa a pod
*prírodný kozmetiku napr. Rúž od Fraela (ak používa ruže,určite ocení
*Nejaký fajn voňavý balíček (mydlo,masážna kocka od značiek ako Mylo,Kvítok,Poník
*Prípadne ak sa rada parádi skúsiť pozrieť malú koženú kabelku od napr. Ammyla,Purebag,a podobne...
Ty už musíš vedieť,aký má životný štýl,či chodí so práce,alebo je na MD,čo viac využije.
Moja sestra mala 40tku a tiež je osoba čo všetko má a dala nám taký tip,že jej máme kúpiť čo by si ona nikdy nekúpila. Tak dostala luxusnejšiu kabelku (lebo také sa jej páčia,ale nie je typ,čo utráca za kabelky) a tiež dostala plisovanu sukňu od jankiv siblings. Miluje plisovane sukne,ale tiež ju poznám,že takú drahu by si z princípu nekúpila 🙂
Veľmi ju potešilo ,že sme odhaldi ,čo sa jej páči a nikdy by si to nekúpila 😁
A ešte som nespomenula kávu,ak teda pije kávu a má kávovar,verím,že nejaký výber káv z malej kaviarne ju tiež isto poteší
@julajlatvar suhlas so vsetkym, okrem kozmetiky a kabelky.
kava a vino topka, pridavam velmi kvalitne caje, mna by potesil aj darcekovy kos (kvalitne produktu typu olivovy olej, prosciutto, syr..,zabalene v peknej drevenej bednicke
Nasla som značkovú kozenu peňaženku v super akcií, napíš správu ak chceš prepošlem🙂
Napadla ma Pandora náramok možno sa niekto pridá a bude kupovať ďalej prívesky ..ja moju pandoru milujem
Neries peniaze, ked oni to tak nevnimaju a ako pises, maju z coho a evidentne maju z toho radost. Ale poznam to, lebo presne brat a svagrina su tiez financne vyssie ako my a darceky pre nase deti boli na nas vkus drahsie. Po par rokoch som to prestala riesit, lebo to nejde...vratit dar v rovnakej sume. Inej svagrine sme dali vysit na osusku na 40r...ja mam rada take osobne, originalne a zaroven prakticke darceky ako orig.hrnceky, tricka...
Baby, ste úžasné, dali ste mi toľko skvelých tipov, že mám z čoho vyberať už aj na Vianoce 😀 Veľké, veľké ďakujem :-*
Ja som od svokry dostala tento rok na narodeniny domacu orechovu tortu a kyticu z domacich kvetov 🎂💐. To bol super darcek. Torta bola chutna, zjedla sa za den, ziadna zbytocnost co by mi len prach zachytavala a ostatne co potrebujem si sama najlepsie vyberiem. Vobec neriesim kolko darceky stoja. Aj 100€ darcek nemusi urobit radost ked sa netrafis a zas za 10€ moze byt naj. Neuznavam darceky na pamiatku a kedze podla popisu je svagrina minimalistka, tak urcite nechce nic zbytocne opatrovat dalsich 20rokov.
@lenkahvh to ste fakt nechali prepadnut darcek? Co tak predat, darovať?
Podla mna to mas zle v hlave nastavene. Kazdy da darcek Podla svojich moznosti. To nie su preteky nemusis im nic vratit v tej cene , Normalneho cloveka ani nezaujima kolko stal darcek . Si na materskej tak Jasne ze nemas na wellness pobyt to od teba nikto nechce . Asi nemate svagrinou blizky vztah ked nevies co by ju potesilo, Podla mna staci aj nejaka mensia vec aj tych 50e je dost. Naco sa hrat ze mas na viac ? Si na materskej .
Moj nazor je, nekombinovat viac veci. Nausnicky so svieckou a s poukazkou, je to trocha "preplacane".
Mna napadla mozno hlupost, ale kupit nejake žreby a spravit z toho nejaku dekoraciu/kyticu?

@margaretka toto sa stalo jednym znamym, ze sa absolutne na portrete nepodobali, vobec nevyzerali ako oni. Stalo to kopu penazi (dostali to od niekoho ako dar) a nakoniec obraz lezi v pivnici. Nepodaril sa, oni boli aj dost nastavani, ze toto dostali a ten co to daroval, no cele zle.