icon

Aký najhorší vianočný darček ste dostali?

24. dec 2019

No zeny, mame to aj tento rok za sebou. Tak pochvalte sa, aky najhorsi darcek moze zena od priatela/partnera/manzela dostat..😁

(Cisto iba na rozveselenie. Samozrejme sme vdacne za kazdy darcek, darceky nie su dolezite a najdolezitejsie je, ze nasi blizki su s nami😊)

gurags
25. dec 2019

@miadi bude na začiatku marca 2020 😊

astika
25. dec 2019

Tak mne dobre tak, ja som hovorila, že nič nech mi nekupuje, lebo ja si najradšej kúpim knižky a on nevie , ktoré už mám, a on mi fakt nič nekúpil....😢 Ešteže mi to povedal dve hodiny pred večerou, tak to nebol taký šok. A tak som sa zaprisahala, že už mu nikdy nič nekúpim ani ja. Pre mňa nepochopiteľné, pretože za 21 rokov manželstva to urobil raz, keď mu dva dni pred Vianocami zomrela mama a povedal mi, že darček je na ceste- dodnes nedorazil 😀, ok chápem, ale že to urobí znova mi ani nenapadlo. A potom mu to bolo trápne, tak kvíkal, že on urobí parkety v chodbe, skoro ma porazilo, asi to dopadne tak ako ten darček, ktorý je už tri roky na ceste.
A ešte jeden pamätný darček, mala som asi 30 rokov a dostala som krém proti vráskam 40+.

tosomja
25. dec 2019

@izabela002 inac to by bol pre mna naozaj naj darcek. Cakam na papiere od juna 😉 a stale nic. Jezisko meskaa 😃

jana_eyre_2
25. dec 2019

@ivetka_kamo a nemáš v tej knihe niečo schované? Že akože chytak od neho?

Ja som raz tak dala švagrinej.knihu na 30tku, úplnú hlúposť, ale zakamuflovala som do nej peniaze, akože vtip 😂 rozbalila to, aj sa snažila tváriť že ďakujem, ale potom som jej povedala, nech to prelistuje, tak sme sa zasmiali..

jana_eyre_2
25. dec 2019

@michmich podľa mňa je riadna hlúpost, že pobyt prepadne a určite by sa to dalo nejako právne napadnúť - pretože je zaplatené za službu, ktorá sa reálne neuskutočnila.. oni peniaze majú, to je okrádanie 🤔 viem síce že na zlavomate to je napísané, ale teda nemyslím si, že to je spravodlivé..

ivankalaco
25. dec 2019

@jana_eyre_2 Peniaze zostanú zľavovému portálu, nie tým, ktorí pobyt ponúkajú.. Peniaze pri kúpe idú na účet portálu a oni využité poukážky po strhnutí svojej odmeny vyplatia poskytovateľovi.. Nedá sa s tým právne nič robiť..

ivetka_kamo
25. dec 2019

@jumama kiežby, nie je

ivetka_kamo
25. dec 2019

@jana_eyre_2 nie, už som mu povedala, nedalo sa mi tváriť stastne, knihu tu už nevidím. Ako uznajte ženy, takúto chujovinu mi dá?

lula313
26. dec 2019

@ivetka_kamo a čo ti na to povedal? Ja uznavam, keby mi muž dal taku chujovinu, tak mu tak prečistim zaludok, ze by sa nespamätal. Mne raz muž kupil k narodeninám za 120 EUR jeden kuchynský nôž🤦🏽‍♀️, dostal tak vynadane, že do 5 minut som mala v tej sume peniaze na stole, že nech si kupim to, čo mi spravi radost a odvtedy si dá viac zalezat, respektíve sa opýta, čo chcem.

vtaca
26. dec 2019

Ja som raz muzovi povedala nech mi nedava ponozky a knihy a dal mi ponozky a knihy :D a vobec mu vravim, nech mi nedava knihy.. A dostala som tento rok tri (taku co som chcela, taku co sa celkom trafil a druhy diel takej, co sa mi nepacila a vedel to :D ) ale okrem toho aj voucher na muzikal a dva izbove kvietky, takze to nebolo uplne zle.. Ale ja by som bola najradsej keby dostanem len jedno z toho a nie x veci. Ked svokra pocula, ze bezsamponujem, kupila mi fajnovy sampon z kadernictva :D ale ona to nemyslela zle 🙂

olivnik
26. dec 2019

Akože podľa mňa je úbohé že vlastným mužom hovoríte rovno čo by ste chceli aby ste neboli sklamané. To s vami nežijú? Majú vás totálne na háku keď nevedia vybrať raz ročne jednu vec samu čo vás vystihuje? Poteší? Načo žiť s niekým kto , nepozná vlastnú ženu ani natoľko aby jej dokazal vybrať jednu vec ktorá poteší a neurazi. To není o povahe ani nejakom talente ale o tom či si vás ten chlap aj všíma , či ho vôbec zaujíma čo hovoríte, čo cítite, vaše názory. Neexistuje že taký by nedokázal vybrať aspoň niečo.

halienka
26. dec 2019

@olivnik presne tak, všetko tým chlapom zľahčujeme, už ani myslieť nemusia, aj to robíme za nich a keď to potom taká žena odmietne, že veď nechám na neho nech niečo kúpi, tak nekúpi proste nič, lebo veď ona nepovedala čo chce. To je dôvod hodný 5-ročného decka. Presne ako píšeš, keď ma pozná a ľúbi, tak už niečo nájde, aj keby len maličkosť. Ak nie, tak to svedčí hlavne o tom, že tá láska tam je už dávno v ....Jednoducho má v paži, ako sa tá jeho žena bude cítiť. Hlavne že ona krava navarila štedrú večeru aj pre neho.

lenpi
26. dec 2019

@olivnik ono to nie je tak jednoznacne. Ja milujem vymyslanie, vyrabanie, davanie darcekov, ktore su vystizne a potesia, myslim, ze vacsinou sa celkom trafim. Moj muz je totalne prakticka bytost, nema problem dat aj drahsi darcek, pokial vie, ze to je nieco zmysluplne, ale vymyslanie je pre neho narocne. Obcas sa mu podari, casto aj nie. A ja na druhej strane omnoho radsej jasne poviem, nez dostat nieco, co nepotrebujem a bude mi to doma akurat zavadzat. Radsej zmyslupne a fakt nieco, vo ma pre mna zmysel, nez nieco, co potrsi ale neurazi. A pre mna je prejav lasky to, ze mi povie na relativne drahe turisticke topanky, ktore nutne nepotrebujem, nech si ich kupim, ze chce, aby som mala fakt radost. Jasne, ze by nieco kupil aj sam, keby som nic nepovedala, ale takto nam to vyhovuje

thoughtfulweirdo
26. dec 2019

@olivnik Pre mna zase naopak, to, ze mi muz kupi darcek, ktory som si sama vypytala, znamena, ze ma pozna a pocuva a teda vie, ze ma to potesi tisickrat viac ako nieco, co sam vymysli, ale je to neuzitocne 🙂

autor
26. dec 2019

Az teraz som si nasla cas vam odpisat.
Neviem, ci je to tou vianocnou atmosferou, stresom, emociami... naozaj mnou ten partnerov dar-nedar zamaval.
Dalsi den som sa s nim podla rady mnohych z vas o tom porozpravala. Chudak citil sa velmi zle. Neprotestoval, nehadal sa, bol smutny, branil sa, ze on by mi kupil hocico, ale ze ja nic nepotrebujem(🙄😀). Pol dna nejedol, nepil, nevyliezol z postele.
Takze teraz sa citim trochu blbo ja, ze som z toho urobila take halooo.
On je inak uzasny. To na margo toho, ze niektore baby podla toho daru-nedaru usudzuju, ze ma financne alebo inak tyra.
Nie. Mame naozaj vsetko. Stara sa o nas. Sme normalna spokojna rodina. On je dokonca najlepsi otec na svete.
Takze mozno uz nema kapacity na vyber vianocneho darceka pre mna.
Preto som z toho ani nechcela robit tragediu, ale aby sme sa na tom zasmiali, co sa vo vela pripadoch podarilo a dakujem.
Dievcinky, napisem vam znova o rok, ze co moj zase vymysli. Uz som uplne v pohode s tym, ze nedostanem nic. Som dokonca pripravena aj na nejaky dar-nedar. Ale po tohtorocnom soku verim, ze mozne je vsetko🙂

soldi
26. dec 2019

@olivnik nemam pocit, ze mas pravdu. su proste ludia, ktori vyberat darceky nevedia. a nie su to len muzi. ja mam napr aj taku sestru, ktorasa musi fakt velmi velmi snazit, aby kupila nieco zmysluplne. a muza mam tiez na to nesikovneho, ale on to proste vacsinou vyriesi tak, ze mi kupi nejaky luxusny sperk, to ma vzdy potesi 😀 a k tomu nejake drobnosti ako knihu a pod. raz skusil aj oblecenie, ale to sa vobec netrafil, to som povedala, ze nech uz neskusa radsej 😀 cize to nie je o laske, ci vsimavosti, niektori ludia to proste nevedia.

halienka
26. dec 2019

@soldi no ale práve o to ide, sú tu všeobecné veci o ktorých každý chlap predsa vie, že potešia snáď každú ženu, ako píšeš, nejaký šperk, parfém, alebo čo len blbá čokoláda. prinajhoršom jej môže dať peniaze do obálky s textom, že nech si sama vyberie po čom túži. Ak tú ženu čo len trošku pozná, tak vie tipnúť aj aký šperk ( podľa toho aké nosieva), aký parfém - tak jej pozrie do kozmetiky a zistí aký používa atď. Proste chce to len trošičku snahy. Ale nekúpiť NIČ, a vyhovárať sa, že nevedel tak to je už totál brutál ignorantstvo alebo lakomstvo. Veď práve to, že sa trošku potrápi, že čo má kúpiť hovorí o záujme o tú osobu, ktorej to kupuje. Ale ak je aj totál ľavý, tak tieto univerzálne veci ako som písala vyššie potešia každú ženu a to vie každý chlap.

jana_eyre_2
26. dec 2019

Ja počas roka mužovi posielam linky na niečo čo ma zaujalo, aby mohol vybrať dobrý dar na nejaký sviatok.. občas vyberie podľa seba (jemu to celkom ide), občas podľa toho čo som mu poslala a aj som pomaly na to zabudla.. tak mu to porad, nech nabudúce dá niečo čo ťa poteší.. to že Vianoce nie sú o darčekoch, vieme všetky, ale myslím že drvivú väčšinu dobrý a aj maličký darček potesi, len jednoducho niektorim mužom nedocvakne, tak im musíme troska pomôcť.. tak ako aj v iných oblastiach života, majú radi jasné a priame odpovede a to vôbec nemyslím ako kritiku mužov, ale ako fakt.. mňa môj muž tento rok potešil, dal mi ilustrovanu knihu HP 2 (jednodku už mám a chcela by som všetkých 8) a kurz maľby akrylom.. sú to veci, čo som mu poslala cez rok, že "aha aky dobrý nápad".. myslím že má na to aj priečinok v mailoch 😂

mrkvicka060
26. dec 2019

Neviem si predstavit, ze by mi muz nic nedal s vyhovorkou ze on nevie kupovat drceky. To je len lenivost sa posnazit, ak nie je uplny ignorant tak aspon jednu vec musi vediet, co zenu potesi. Moj muz napr. Ma prehlad este aj o mojej kozmetike, ktora mi sadla, ktora mi dobra nebola... ked mu poviem, ze tento a tento krem je super ze urcite si ho kupim zas, tak si normalne foti obal do mobilu, aby vedel ktory to je, ak by mi ho chcel niekedy kupit. Je to az smutne, co tu niekttore pisete a teda ja by som to velmi tazko rozdychavala ak by to este k tomu bolo pravidlom, taketo dary nedary...

jana_eyre_2
26. dec 2019

@ivankalaco tak to som nevedela, v každom prípade mi to príde ako obohacovanie bez poskytnutej služby, pretože ak je to tak ako pises, stále ostanú peniaze poskytovatelovi, aj zlavovemu portálu, ale poskytnutá služba neprebehla..

soldi
26. dec 2019

@halienka ja som to pisala na margo myslienky, ze ked si sama zena vyberie darcek a chlap ho len zaplati, tak ze v nom nie je ta prava laska, ako pisala
@olivnik

lenpi
26. dec 2019

@halienka mna by teda sperk ani parfem az tak moc nepotesili napriklad. Ak, tak uplne konkretne, ale to sam nema ako zistit. Taketo tieto univerzalne darceky mna napriklad skor stvu, mi to pride, ze radsej by som mala nieco konkretne, co som chcela, nez nieco univerzalne, co je sicemile, ale je to proste vec, co nepotrebujem a plni priestor. Ak da peniaze, v com je rozdiel oproti tomu, ked sa spyta alebo necha kupu na partnerku? A pod stromcek cokoladu? To by mi bolo celkom luto, vediet, ze darcek odbavil nakupom v Lidli a ma pocit, ze vybavene, ved som darcek dostala.

halienka
26. dec 2019

@lenpi ja hovorím o tých zúfalcoch ako Soldi písala, že totálne nemajú na to bunky, tak si myslím, že je lepšie od takéhoto dostať aspoň niečo ako vôbec nič. A tvoj chlap ak ťa pozná a ľúbi, a nie je totálne poleno na toto, tak vie či nosíš šperky alebo nie. Ale ak je totálne poleno a nevšimol si to za tie roky, tak aj tak lepšie šperk ako nič nie? Proste pre mňa omnoho viac znamená tá snaha, že aj keď sa netrafil, ale snažil sa. Mňa to teda určite neurazí aj keby to bolo mimo, ale vidím, že sa snažil. Ale dať mu zoznam čo chcem a potom sa akože pod stromčekom tešiť, že jéj, čo som dostala, je teda kus trapné. A on sa nemusel ani snažiť trošku sa zamyslieť, čím by ma potešil. To mi teda fakt radšej mohol dať tie peniaze a ja by som si to kúpila sama, ale nie že mu dám zoznam. Keď by mi dal len tie peniaze, bez toho že by som mu čokoľvek hovorila, tak by som to v pohode zobrala, že ok, je na to drevo, nevie to, tak mi dal aspoň tie peniaze alebo tú čokoládu. Ale tu sú indivíduá čo nedajú vôbec nič, ani tie peniaze, lebo nevedeli.

derdia
26. dec 2019

@michmich aha uz chapem😣

ivankalaco
26. dec 2019

@jana_eyre_2 Z prepadnutých preukazov a kupónov má peniaze iba portál.. Pracovala som v štúdiu zdravia, zľavový portál neslúži na zarobenie, ale ako reklama. Napríklad služba v hodnote 15 euro musela byť ponúknutá na portáli za menej ako 50% z predajnej ceny. Predávala sa tým pádom za 7 euro a z tejto sumy išlo 20-30% tomu, kto vlastní zľavový portál.Suma, ktorá zostala nepokryla ani materiál, ktorý sa použil. Každý kto prišiel k nám do štúdia mal číslo kupónu, ktoré mi dal a ja som ho zadala do systému v počítači, ktorý je prepojený s portálom. Nám preplatili po ukončení platnosti len tie kupóny, ktoré aj boli fyzicky uplatnené. Tí, ktorí mali kúpené kupóny a nevyužili ich, tak z toho sme my nemali ani euro. Ľudia, ktorým sa to stalo potom vyvolávali a dožadovali sa služieb a nechápali, že im dané služby neposkytneme, lebo by sme to robili zadarmo.. Treba si dávať pozor, keď sa niečo takto kupuje, lebo peniaze vám nikto nevráti ☹

qetka
28. dec 2019

@astika no, ale ked si vravela, ze nech nic nekupuje, tak preco si bola sokovana? My s muzom sme si kupili spolu nieco, co sme cheli a potrebovali - este mesiac pred Vianocami a na Vianoce som povedala, ze uz nic nepotrebujem, ze vsetko mam. Tak som ani nic nedostala, peniaze sa nam zidu na ine. Moj muz tiez nic nechcel, ale minule mrzil na vianocnych trhoch, tak dostal spodky (lebo ziadne nema). Keby mal, nedostane nic 🙂 Silou mocou nieco davat na Vianoce a stresovat sa. My sme boli radi, ze sme si spravili luxusnu veceru, drincik, najedli sa ako rodina. Maly dostal jeden kupeny a jeden darcek sme mu robili s muzom. To bola najvacsia radost 🙂

podkovickaa
29. dec 2019

@ivankalaco
Tych portalov je viacej a kazdy to ma asi inak.My sme mali v ponuke slnecne okuliare .Bolo to asi pred 7 rokmi,ale ziadne cisla kuponov sme nemali.Uz si to nepatam ale viem ze sa zobralo menej okuliarov ako boli kupene a aj nam zaplatene cez portal.Zlavu sme mali 50 percent,30 percent zobral portal,takze sme prerobili a ci reklama?Skor nie ako ano.

sendricka
7. jan 2020

Meniny som mala par dni dozadu a dostala som od tety kompot a vianocne oblatky z ktorych mi dala 15 min. predtym babka, ze ich ma vela a musi spotrebovat😂😂😂😂

mamka34
Autor odpoveď zmazal
evulienkaslx
2. nov 2020

minuly rok nam svokrovci nedali NIC, akoze dohodli sme sa, ze si dospeli nebudeme nic davat, ale nieco male sme im doniesli, okrem ineho sme sa dohodli pred 2 rokmi so svagrom, ze ako svagrovci si nebudeme davat a riadne ma svokrovci pokefovali, ze nic neznamena nic, ale daco aspon ... vysluch a kefirung ako STB..... a teraz kukali ako vyorane mysi, pre nich to neplati..., potom svokra, ze starky nam posiela peniaze, ale kedze si nic nedavame, tak si ich vsetky nechala...