icon

Aký peňažný dar je vhodný na krstiny?

25. júl 2023

Prosim Vás baby čo sa dáva u evanjelikov na krstiny? Koľko peňazí do obálky dať? Netuším vôbec. Syn bude krstný otec. Náušničky malá dostala pri narodení od krstnej mami. Pri narodení sme už boli s opáčkou..Dala som urobit veľkú plienkovú tortu,hraciu deku, hračky, kvet, koláče aj peniaze do obálky. Všetko už majú, kúpili si samí podľa vlastných predstáv aj veľa vecí dostali aj zdedili.
Viem, že to znamená od zvyku v rodine ,aj finančnej situácie v rodine. Dala som urobit tortu (65-70€) upečiem koláče, kúpili sme nádhernú súpravičku na dovolenke folk. Už ma zaujíma len koľko do obálky. Ďakujem za každú odpoveď .

Strana
z2
kaja0210
Autor odpoveď zmazal
tincek12
27. júl 2023

Môj syn dostal pri krste od krstnej mami krížik z bieleho zlata a 100€ do obálky za tortu.
My sme tiež krstní rodičia a ak ti môžem poradiť nemusíte do obálky dávať nič. Ale ak nechcete s prázdnou rukou prísť ako sa hovorí tak úplne stačí 50€, prípadne ten poukaz na fotenie je úžasná vec.

olivia1425
27. júl 2023

Moja malá dostala od krstného 500 € ku krstu, vôbec som to nečakala.podla toho čo si písala podľa mňa je taká 100 primeraná

euka210
27. júl 2023

My ked sme davali tortu, tak klasicky plus 50e do obalky. Aj svagrovci tak davaju. Ked niekto moze, tak aj 100e...kazdy podla fin.situacie.

euka210
27. júl 2023

Ono ja to skor beriem ako na vydavky za hostinu ako ze priamo pre dieta.

morgane1975
11. mar 2024

@elizabeth175421 ja som to tiez tak ponala ale tie pohlady a zazeranie… zo strany rodicov… nikdy viac.

Strana
z2