Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    tincek12
    20. feb 2022    Čítané 62x

    Ako som objavila silu prírody

                               ,, Lekár lieči, príroda uzdravuje." 

                                                                   Latinské príslovie

    Pamätám si, že ako dieťa som so svojou prababkou chodila na lúky plné kvetov a byliniek. Každá z nás mala svoj košíček, do ktorého sme si vždy nazbierali plno vitamínov. A tiež mala voňavé záhony liečivých byliniek aj v záhrade. Moja prababka mala doma vždy ručne vyzbierané bylinky, ktoré usušila a z viacerých nám robievala čaj, prípadne obklady na rany. Dokonca mala „liek" aj na moje boľavé srdiečko z prvej lásky. ❤ Pamätám si ako nás - svoje pravnúčatá, učila rozlišovať bylinky, kvietky a učila nás, ktoré kedy môžeme použiť a načo nám pomôžu. Dnešná doba je skôr iná, lieky nájdeme v lekárni, dokonca je vždy na výber niekoľkých druhov a tie domáce prírodné liečivá sú v pozadí celého liečenia daného problému. Teraz, keď som mama, snažím sa robiť pre svoju rodinu všetko, čo je v mojich silách, aby boli zdraví, mali energiu, dobrý spánok i dobrú náladu. Ja sama mám odmalička kožný problém, ktorý pretrváva doteraz a mnohé bylinky mi pomáhajú zvládať svrbenie, škrábanie a udržovať pokožku hydratovanú.

    Keď som si všimla, že Koník dáva možnosť testovať prírodné produkty z mojej najlepšej kamošky dm-ky, neváhala som skúsiť šťastie a prihlásila som sa. Rada objavujem a skúšam nové produkty, a hľadám si také rodinné poklady v kozmetike. A tieto prírodné,  sú eňo-ňuňo. A veruže balíček bol pestrý. Niektoré sme poznali a niektoré sme spoznali. 

    • Ja osobne začnem Tekutým mydlom na ruky levanduľou a slezom, 300 ml: Veľmi ma prekvapila vôňa, ktorá bola príjemná a cítila som ju z rúk dlho. Konzistencia je gélová, ktorá jemne napení. Ruky mi nevysušovalo, nedráždilo a moje ruky boli jemne. Počas testovania som si umývala ruky oveľa viac ako som potrebovala, a to len kvôli vôni. Levanduľa lekárska je často používaná v relaxačných produktoch, pôsobí na psychiku človeka a upokojuje pokožku.
    • Pokračovala by som textilnou a pleťovou maskou Hanf, ktorá je určená na hydratáciu pleti. Obsahuje semienka konope a kyselinu hyalurónovú, čo je v modernej kozmetika silná dvojka. Túto masku som použila prvýkrát počas tohto testovania, a musím úprimne povedať, že som z nej nadšená. Textilná maska dobre držala na tvári, po použití som nemala podráždenú pleť, dokonca som z obalu ešte vedela povytierať dosť masky. A to ma veľmi prekvapilo, pretože moje skúsenosti s inými značkami masiek boli vždy skôr zlé, pretože masky boli skôr suché. Čo pri tejto vôbec neplatí.
    • Ústna voda Pro Climate s bio medovkou, 500 ml: Ja aj môj budúci manžel zaraďujeme ústnu vodu ku každodennej zubnej starostlivosti. Túto ústnu vodu sme vyskúšali takmer hneď, ako bola pridaná medzi produkty v predajniach dm a my sme si ju všimli zaradenú medzi Naturkosmetik. Vyhovuje nám, že je bez alkoholu, má príjemnú vôňu a sviežu chuť. 
    • Ošetrujúci sprchovací gél s bio mätou a bio bergamotom, 250 ml: Najprv som váhala či tento produkt vyskúšam osobne, pretože mám atopicky ekzém, veľmi citlivú a suchú pokožku a prevažne u nás doma kupujeme bezparfumované produkty. Ale mám testovať,tak budem testovať. Vôňa sprchového gélu je príjemná, aj keď na mňa dosť silná. Napriek váhaniu ma aj tento produkt nesklamal. Nepodráždil mi pokožku, nevysušil. Dokonca môžem prezdradiť, že som ho počas testovania produktov celý minula. Ja osobne si ho nekúpim, ale kto má rád citrusové vône, tak jemu ho vrelo odporúčam.
    • Balzam na pery s bio nechtíkom lekárskym: Balzam na pery je pre mňa vec, ktorú mám snáď vždy v taške. Či je zima a či leto,balzam na pery je so mnou. Moje pery boli jemne, hebké i voňavé. Rada zaradím do nášho nákupného zoznamu v dm aj 
    • Detský ošetrujúci krém s nechtíkom, 100 ml a Detská umývacia emulzia a šampón s nechtíkom, 250 ml: Skôr ako som kozmetiku vyskúšala na synovi ,skúsila som ju použiť ja viackrát. Keďže sa žiadna reakcia nevyskytla, zaradila som túto kozmetiku do dennej rutiny synovi. Jeho pokožka bola po použití voňavá, hebká a vlásky mal hebkučke. Som rada, že moja aj jeho pokožka bola bez reakcie. Páči sa mi, že je kozmetika bez parabénov, bez syntetických vonných a farbiacich látok. Krém aj emulzia obsahuje BIO nechtík a BIO mandľový olej. Dokonca krém je vhodný aj na telo aj na tvár. 
    • Bylinno-koreninový čaj Golden Kurkuma, 50 g: Ja osobne moc čajov nevypijem  a preto som sa rozhodla do tohto testovania časy zapojiť takmer celú rodinu. Za mňa bol čajík vynikajúci,voňavý a príjemne ma zohrial.  Taktiež aj moja babka i mama si tento čajík pochvaľovali za tepla i studena. Veľmi radi kupujeme mnohé druhy čajov z Dm domov a veľakrát ich nakupujem ako časť darčekov pre blízkych. Takže mňa tento čajík v testovacom balíčku veľmi potešil.
    • Detský krém proti zapareninám s nechtíkom, 75 ml: Ja osobne pri prebalovaní syna už od jeho narodenia využívam čistú vodu a plienky. Som zástancom, že pokiaľ netreba ,nič navyše nadávam. Keďže radi cestujeme využívame aj vlhčené obrúsky aj krém proti zapareninám.  Neodmysliteľnou súčasťou našej prebaľovacej tašky je aj krém na zapareniny Babylove z Dm , a preto ma potešila možnosť vyskúšať tento Alverde s nechtíkom. Je jemný,jemne vonia , dobre sa rozotiera a je určený aj pre citlivú pokožku. Veľké plus za mňa je ,že tiež neobsahuje syntetické látky,  pokožku nedráždi a obsahuje Bio mandľový olej a Bio nechtík. 
    • No a nakoniec som zaradila Vlhčené olejové utierky, 80 ks pretože naše testovanie týchto obrúskov bolo krátke. Od narodenia syna využívame vlhčené obrúsky s 99 % vody, ktoré sú naozaj fantastické. No ale poďme k týmto. Ako pozitívne by som určite určila, že sú jemne, jemne voňajú a ľahko sa vyberajú z obalu. A ako negatívne beriem to, že sú na môj vkus moc mastné, ruky po nich som mala problém dobre umyť, taktiež sa s nimi pri prebalovaní nedá zadoček poriadne umyť pri veľkej potrebe. Takže z celého testovacieho balíčka ma tieto vlhčené obrúsky potešili najmenej. 

    Verím, že môj článok o testovaní produktov s úžasnými bylinkami niektorej mamičke pomôže. Ďakujem úžasnému tímu Modrého koníka a mojej kamoške dm-ke za možnosť testovať tieto produkty, medzi ktorými sme si vybrali veci, ktoré určite nájdu miesto v našej kúpeľni.

    #recenzie_dm_bylinky

    tincek12
    4. apr 2021    Čítané 51x

    Prebaľovanie nie je len o plienkach

    „Každé dieťa je iné a preto potrebuje individuálnu pozornosť. Každý, kto je rodičom, vie, ako jedinečné je každé dieťa.“ - (W. H. Thomas)

    Veľakrát nám tu Modrý koník ponúka testovanie rôznych produktov. Mňa ako maminu už 5-mesačného chlapčeka zaujalo naposledy testovanie HiPP čistiacich vlhčených obrúskov Sensitive a Ultra Sensitive, a tak som sa rozhodla, že to vyskúšam a uvidím. Správa, že nás na testovanie vybrali ma veľmi potešila, pretože už dlhšie som nad kúpou týchto obrúskov rozmýšľala.

    Priznám sa, ja osobne nemám rada obrúsky, ktoré sú parfumované alebo obsahujú iné zložky. Kupujeme sem-tam aj tie, ale míňame ich celá rodina na upratovanie domu, auta a používame ich aj pri našej fenke, ktorú máme vnútri. 

    Ako každá mama, aj ja chcem pre svoje dieťa to najlepšie, preto mi dá asi každá za pravdu, že najlepšia je čistá voda. Však? Celkovo mám najradšej pri prebaľovaní čistú vodu a keď už musím siahnuť po vlhčených obrúskoch tak volím tie s vysokým obsahom vody. Už od mala mám atopický ekzém, a parfumované vlhčené obrúsky mi vysušujú pokožku a tá potom nepríjemne svrbí. A to je tiež dôvod, prečo dávam pozor aj na výber kozmetiky pre Dominika, kde vlastne patria aj vlhčené obrúsky. Skvelou správou je, že počas týchto 2 týždňov testovania je Dominikova a aj moja pokožka bez akejkoľvek alergickej reakcie. Čo je naozaj skvelé, pretože citlivej pokožke stačí aj malý podnet na to, aby sa vysušila, začervenala či podráždila. A to sa musím priznať, že sme ich testovali poctivo. Sú neodmysliteľnou súčasťou prebaľovania, keď nemáme pri sebe čistú vodu, skúšali sme ich aj pri utieraní rúk či tváre, pretože riešime doma rastúce prvé zuby a veľký posun v Dominikovej vnímavosti. Náš 5-mesačný Dominik prišiel na to, že máme doma psa a stačí mu podať ruku a celú mu ju vyoblizuje. Och, verte mi, dali sme riadne zabrať HiPP obrúskom! 🙂 

    NATURAL Čistiace vlhčené obrúsky ULTRA Sensitive  s 99 % vody

    Od narodenia nášho syna Dominika máme doma preňho vlhčené obrúsky s 99 % vody. Vyskúšali sme už mnoho značiek. Niektoré boli moc mokré, niektoré boli suchšie, aj keď na obale bolo písané, že obsahujú veľké % vody. Za tých 5 mesiacov sme si už našli také naše "naj" . Ale musím úprimne povedať, že tieto sa nám tiež veľmi zapáčili. Zaujalo ma, že napriek veľkému množstvu vody, ktorú obsahujú, sú jemné a akurát mokré. Určite mi niektoré z Vás dajú za pravdu, že mnohé vlhčené obrúsky sú studené. Veď si to predstavte.. Malilinký, ledva trojkilový novorodenec, vyhriaty z perinky. No a vyzleč ho, a umy mu rituľu so studenými obrúskami. Už si to predstavujete? Tak potom rozhodne v podvedomí počujete ako plače. Som rada, že sme tieto skúsili, prišli na to, že vyhovujú citlivej Dominikovej a mojej pokožke, a určite si ich ešte kúpime 🙂 

    NATURAL Čistiace vlhčené obrúsky Sensitive  

    Ako už viete, parfumované vlhčené obrúsky nie sú nič pre mňa. Ale pozor! Tieto čistiace vlhčené obrúsky ma veľmi milo prekvapili! 🥰 Sú napustené pleťovým mliekom, a preto sú jemné, akurát vlhké, takže tiež nie sú studené a majú jemnú vôňu mandlí vďaka Bio mandľovému oleju. Sú vhodné aj na citlivú pokožku, ktorú má mnoho detí, medzi ktorými je aj náš Dominik.  Aj tieto sú bez plastov a sú biologicky rozložiteľné, z čoho mám taktiež radosť. Taktiež sa dajú skvelo rozdeliť a z jedného obrúsku máte dva menšie. Túto vlastnosť som si veľmi obľúbila ! 

    Takže veľké plus za to, že : 

    • sú biologicky rozložiteľné 
    • majú jemnú vôňu bez parfumácie
    • sú napustené jemným pleťovým mliekom
    • nie sú mastné 
    • sú vyvinuté s cieľom minimalizovať alergické reakcie
    • neobsahujú plasty ani mikroplasty
    • sú bez chémie
    • a hlavne moja obľúbená vlastnosť - vďaka perforácií sú ľahko oddeliteľné

    Ďakujeme za možnosť testovať HiPP Natural čistiace vlhčené obrúsky a veríme, že nejakej maminke naša recenzia pomôže pri výbere obrúskov.

    #skusenosti_hipp_natural

    tincek12
    Správa bola zmenená    26. mar 2021    

    #test_hipp_natural

    Joj tieto obrúsky❤Jeden balík s 99%vody sme už využili do posledného obrúsku. A tak som dnes skúsila otvoriť tieto s BIO mandľovým olejom. Priznám sa , ja osobne nemám rada obrúsky, ktoré sú parfumované alebo obsahujú iné zložky. Kupujeme aj tie, ale míňame ich celá rodina na upratovanie domu, auta a používam ich aj pri fenke ,ktorú máme vnútri. Celkovo mám najradšej čistú vodu a keď už musím siahnúť po vlhčenych obrúskoch tak volím s vysokým obsahom vody.
    Ale tieto ma veľmi milo prekvapili 🥰 sú napustené pleťovým mliekom a preto sú jemné, akurát vlhké, takže nie sú studené, ako obrúsky niektorých iných značiek a majú jemnú vôňu mandlí vďaka Bio mandľovému oleju. Zatiaľ to vyzerá, že sú vhodné aj na citlivú pokožku,ktorú má mnoho detí ,medzi ktorými je aj náš Dominik. Aj tieto sú bez plastov a sú biologicky rozložiteľné, z čoho mám taktiež radosť. Taktiež sa dajú skvelo rozdeliť a z jedného obrúsku máte dva menšie. Túto vlastnosť som si na Hipp obrúskov veľmi obľúbila 🙏😊
    Skúšali ste ich už?
    Krásny piatok želáme 🌷⚘

    tincek12
    Správa bola zmenená    21. mar 2021    

    #test_hipp_natural

    Naše testovanie vlhčených obrúskov Hipp je v plnom prúde. Už to bude týždeň čo ich využívame na Dominkovu rituľu, viem mu s nimi umyť aj ruky či tvár, keďže nám onedlho vykuknú nejaké tie zuby na svet a sliny sú všade. Fakt všade.
    A predovšetkým máme v dome fenku. A keďže Dominik už prišiel na to ,že keď jej natiahne ruku ona mu ju vyoblizuje, musíme mať jeden balík po ruke aj v obývačke 🤣🤦‍♀️ Zatiaľ je jeho pokožka bez hocijakej reakcie , z čoho mám neskutočnú radosť 🙏 a radosť z nich objavuje aj tatino. A prečo? Tatino býva rád nápomocný, čo je skvelé , ale. Ale pri vyberaní obrúskov, ktoré sme používali pred testovaním ,väčšinou vytiahne miesto jedného, viac. Doslova guču obrúskov 🤦‍♀️ Ale novinka od Hipp nás milo prekvapila, oni sa dajú trhať 🥰🤷‍♀️ Takže keď potrebujem menej než jeden - viem mať vlastne polovicu z neho 🙏 Či to majú aj ostatné obrúsky tejto značky vôbec neviem , ale tieto s 99% vody si obľubujeme celá rodina čoraz viac 🥰 uvidíme ,čo nás ešte s nimi čaká.
    Krásnu nedeľu prajem spolu s Dominikom ❤

    #test_hipp_natural
    Veľakrát nám tu Modrý koník ponúka testovanie rôznych produktov. Mňa ako maminu už onedlho 5mesačneho chlapčeka zaujalo naposledy testovanie Hipp vlhčených obrúskov a tak som sa rozhodla ,že to vyskúšam a uvidím. Veľmi sme sa potešili ,že nás vybrali a my vyskúšame ich nové obrúsky na rituľu s 99% vody.
    Určite sa s Vami už onedlho podelíme o tom, ako sa nám zapáčili 🥰
    Majte krasny zvyšok dňa 💙