icon

Budem mať narodeniny a nie sú peniaze na darček

26. sep 2022

Ahojte baby, momentálne nie sme v dobrej finančnej situácii, začala som robiť po materskej a ešte sa len rozbieham ..ide o to že mám narodeniny a nič od muža nedostanem , lebo veľa sa nám v dome pokazilo naraz a vyhadzali sme sa z úspor, čo je veľká pravda, ešte aj s podnajomnikmi boli problémy a jedno z druhým ..
.
Pre niekoho možno povrchné avšak ja som vyrastala v rodine kde sa oslavovalo všetko ,môj muž tam kde nič..ale dostavala som, len teraz povedal že mu to je ľúto ale nedostanem ,že aj vyúčtovania sa boji a tak ..som sklamaná a smutná
Na druhej strane aj keď som bola na materskej nevydeloval ma z peniazmi, som si mohla kúpiť čo som chcela..čo som chcela deťom ..
Ak mi kúpil parfém tak len Dior, Versace atď..tie najdrahšie..
Neporadite mi nič , viem , idem sa len vystazovat

elenka.k
26. sep 2022

Nebuď smutná. Neboj, nie si samá predstava po svadbe po pár rokoch bude všetko iné, na to si zvykni už teraz postupne, aj ja som takáto bývala, už nie som
/ prinajhoršom si kúpim darček sama /

autor
26. sep 2022

@cocolino234 on mi ani NEZABLAHOZELA...on keby mi prichystal niečo zomrem od šťastia🤦 nepotrebujem Dior parfém , áno kúpil mi už aj ten ale nepotrebujem ho

autor
26. sep 2022

@cocolino234 my sa netopime v hovne😅🤦 momentálne máme finančné problémy , lebo sme sa vyhadzali z peňazí ..veľa sa toho stalo ...v iných zdrojoch máme toho dosť na tak mladých ľudí ako sme my dvaja

autor
26. sep 2022

@evaachesa viem viem že áno

jarmila2010
26. sep 2022

a ako vies,ze nezablahozela?mozno robis unahlene zavery a nakoniec budes milo prekvapena...

nika11103
26. sep 2022

No pre mna za mna sa tu do mna pustite ale hlava mi neberie že jedna dospela žena sa prišla sťažovať na MK, že nedostane darček k narodeninám . Preboha živého , my s muzom sme mali tooolke obdobia , keď boli peniaze boli darčeky keď neboli nebola ani cokolada a absolútne som to od neho ani nečakala !!! Však sme dospeli ľudia a hodnota vzťahu sa nemeria na základe darčekov …. Tvoj najväčší dar je zdravé dieťa , nič nie je dôležitejšie . Keď budú peniažky opäť si doprajete Diora aj versaceho

gabika128
26. sep 2022

Môžeš dať rodine príklad, aby ti každý dal na narodeniny nejakú drobnosť čo vyrobil alebo urobí niečo čo ty pravidelne robíš. Však to je také pekné keď ti aj manžel daruje obalku a v nej 10 vecí, ktoré pre teba urobí, niekam ťa zoberie, postraži deti aby si mala voľný večer s kamoškou, uvarí večeru, zoberie decka na výlet a ty si čítaj knihu, vybaví stráženie detí aby ste mohli ísť niekedy do kina....

autor
26. sep 2022

@gabika128 áno to je krásny nápad ,ďakujem

cocolino234
26. sep 2022

@autorka máš si začo kúpiť ten dar, ktorý očakávaš? alebo čakáš, že keď peniaze nazvyš nemáš ty, tak on bude mať? ako vravím, šup na fušku miesto sťažovania sa a budeš mať aj dary a možno aj viac pochopíš hodnotu peňazí. Toto čo tu predvádzaš je ponižujúce. A ak ti nechce ani zablahoželať, tak to už neviem čo ste za ľudia, asi ste sa našli. Jeden reve lebo nebudú dary a druhý nezablahoželá lebo od toho mal doteraz pokoj kúpou darčeku.

Malé deti bez zdravých hodnôt, ja sa čudujem, že takíto ľudia aj udržia vzťah pokope. Daj si dokopy finančnú situáciu a potom trieskaj po stole o daroch, veď ty sama na ne nemáš. 🤦‍♀️🤡

autor
26. sep 2022
zobaka
26. sep 2022

ja si myslim, ze ti predsa len nieco kupi 🙂 aspon nejakym mensi parfem, neverim, ze ti neda nic na narodeniny

autor
26. sep 2022

@cocolino234 mne je len ľúto že moje narodeniny sa vôbec nespomenú akoby vôbec ani neboli ...to je všetko ...

terry658
26. sep 2022

Ešte stále ti môže pripraviť romantický večer, sviečky, dobrú hudbu, tanec, teplú vaňu a masáž. Nie je všetko iba o peniazoch. Aj my sme mali rôzne obdobia finančných problémov ale vždy som dostala niečo z toho, čo je "zadarmo" ale stále vzácne.

majlo1234
26. sep 2022

Tak to je problem, ze sa k tebe chova ako k psovi, skus s nim riesit ten, ak zmeni spravanie, mozno ti mebude vadit, ze darcek nedostanes. Nakoniec, ked sa rozbehnes v praci, kupis si volaco aj sama

zuzinka888
26. sep 2022

Toto vyplakavanie dopredu🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Este nevies co bude a uz fňukaš. Toto je detinske spravanie. Ako mozes byt sklamana z niecoho skor ako sa to stane???? Ak sa to stane tak potom tu plačkaj a nie dopredu.🤦‍♀️🤦‍♀️

autor
26. sep 2022

@zuzinka888 veď mi to už povedal ako to bude a on nie je z tých čo blafuje

cocolino234
26. sep 2022

@autorka ale ako toto vieš? a prečo neprichystáš mini oslavu? prečo neurobíš nič preto, aby to bolo lepšie keď máte takúto situáciu? ani jeden pre to neurobíte nič a budete na seba navzájom ukazovať prstom, ako vravím, udržať takýto vzťah musí byť fakt úspech. A dcéra ti dala dar, tak kto si ešte nespomenie? chlap ti povedal, že dar ti nedá, tak kedy si nespomeul? ešte ani nevieš ako to bude a už sa hádžeš o zem. 🤦‍♀️

Takže on ti povedal "nie, nezagratulujem ti" a bodka?
A ak ti vo vašej situácií gratulácia a domáci posed nestačí, tak to je už o tebe.

veronikaszabova
26. sep 2022

Ja som mala narodeniny vo stvrtok. Dostala som pusu od vsetkych troch mojich chlapov, postiskali ma a stacilo mi... A to ozaj nemame nudzu o €. Len proste vedia, ze nemam rada darceky. A aby som sa kvoli tomu hadzala o zem a trucovala? Ale kde si 🙂 mne by ani nevadilo, keby ich odignorovali 🙂 ale tak to som ja. Nezalezi mi na materialnych veciach a nemam rada silene darceky, lebo "sa to nosi"

zobaka
26. sep 2022

napis, ked budes mat narodeniny, urob chlebicky, ak vies piect kolac nejaky, alebo priprav nieco sladke, priprav pekne pohare, bez toho aby si nieco cakala, vacsina ludi tych 20 e za rok pre svoju polovicku odniekial vyhrabe, samozrejme pokial nemate exekutora za chrbtom

sima1415
26. sep 2022

Ja som 7 rokov nič nedostala na narodeniny a žijem :D my si dávame celoročne niečo a nie len takto , maximálne mi urobí raňajky a kávu do postele po tom ako zoberie deti z izby nech sa vyspím a poviem ti že je to lepší darček ako parfém alebo iná volovina

svetlonos
26. sep 2022

Kvety si kup sama, daj mu ich veselo do ruky nech to s nimi zablahozela 🙂 ved aj ruze z lidlu su pekne a nestoja svety.

svetlonos
26. sep 2022

Pokial ste zdravi, situacia je le docasna a doteraz si dostavala diora a ine znackove veci, pocas materskej vam nic nechybalo a on je inak dobry muz a otec- nebolo by mi to luto. Vy mate ocividne este aj nehnutelnost naviac, co je super. Najomnici si zial rozny, zazila som.
Ako ti uz pisali, uzob malu oslavu s tortou posedenim, nic necakaj, len prijemny spolocny cas 🙂 Aj mu to dopredu daj vediet, aby si ten cas vedel najst. A skus mu povedat, ze ho lubis aj tak, dar/nedar.
Lebo vies, ja som kedysi dostavala obcas tiez aj 500-600 eurove dary, ale co z toho, ked boli v tom vztahu zas neakceptovatelne veci?
Rodinna pohoda a zdravie, laska su viac ak ktorykolvek dar. Pokial ta ma rovnako rad stale, tak niet co riesit 🙂 Pekny den

miriam11
Odpoveď bola odstránená
janetinka27
26. sep 2022

je to iba v nasej hlave. darcekovanie sa precenuje.my si s muzom ziadne darceky nedavame, za peniaze od rodiny k sviatku si kupime spotrebic - strihac vlasov, rucny vysavac, vrtacku. clovek byva casto obeťou vlastnych predstav, ktore ho zväzuju.oslobod sa od darcekovania a potes sa z pekne straveneho vecera.

jaskolka
26. sep 2022

Ja zase autorku chápem, lebo mam z toho dojem, že jej ani tak nejde o nejaký drahý darček, značkový parfum ci šperk.
Len o to ze jej muž proste povedal, nič nedostaneš, lebo niet peňazí. Teda možno ti ani nezagratulujem, ani nedám si námahu vymyslieť niečo "zadarmo" ako už tu bolo spomenuté že trebárs voľný deň bez detí, príjemná masáž, a podobne.

autor
26. sep 2022

@jaskolka áno presne , tak ako si napísala

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
autor
26. sep 2022

Baby kde ste vzali že potrebujem drahé dary? O Tom sa toci celá diskusia, áno dostanem väčšinou značkový parfém , pod stromček väčšinou
Ale chapem že nemáme momentálne peniaze , máme spoločný účet , viem koľko tam je a koľko stali opravy a všetko okolo toho čo sa nám vyskytlo ..no chudáci nie sme ..a nepotrebujem vôbec drahé dary , o tom to nie je ..a je mi ľúto že celá diskusia sa týmto smerom ubrala

jaroe
26. sep 2022

Z tvojho pôvodného príspevku mám aj ja pocit, že potrebuješ drahé dary, tak si ho naformulovala.

dusankomoj
26. sep 2022

Mať tak tvoje starosti! Keby si bola dieťa,tak pochopím,že si smutná a sklamaná. Ale si dospelá,vieš aká je situácia doma a kňučíš na fóre,že nedostaneš darček? Nieje ti to samej čudné?🤔