Bývate aj vy na Vianoce s rodičmi?
S mojimi rodicmi mam taky bezny vztah by som povedala... s muzom sme uz spolu 10 rokov a mame aj babo tak by sme chceli byt uz 1 krat na vianoce sami ako rodina, vzdy sme boli na vianoce s rodicmi mojimi... oznamila som to mojej mame a ona to nechape povie mi ze hadam ich nenecham s otcom samich dvoch na vianoce .... byvate aj vy stale na vianoce so svojimi rodicmi ??
Zatial na striedacku, jeden rok svokrovci, druhy nasi aby sa nemohla urazit ani jedna ani druha strana. Ale mame dohodu s manzelom, ze ked to mala zacne viac vnimat dva-tri roky tak 24.12. Budeme doma len my 3ja.
Pre nas su vianoce v prvom rade sviatky, kedy sa stretne rodina, neviem si predstavit,ze by sme boli niekto sam pri stedrovecernom stole…..bolo by to smutne…..aj prvy a druhy sviatoksa stretavame, ale to uz na striedacku
@miskakyblik pises o kuzelnych vianociach s celou rodinou, ale spominas len rodinu zo svojej strany. A co rodina tvojho muza?
My už 16 rokov že dcéra s rodinou prídu 24.12. večer posedíme dostanú vnúčatá darčeky a idú domov. Doma si robia vianoce doobeda, poobede idú k svatke a večer u nás. Takto nám to vyhovuje.
@nikolka1986 ja mam praveze pohodu 24.12.sice od rana peciem kysnute kolace,potom varim stedrovecernu veceru,ale popritom mam pustene bud vianocne filmy alebo vianocne koledy. Za to,moja mama je jeden velky stres,zuri od rana,s nicim nie je spokojna,vsetko musi byt dokonale. Ziadna pohoda nic.
Ak to chces aj ty, aj manzel, nie je o com.
@marca12 aj moja mama odvždy!! je na Vianoce nervózna, aby bolo všetko dokonalé, koľkokrát sme sa za to pochytili 😏😂 vkuse si z nej za to robím srandu ako každý rok opakuje že sa na to vykašle, nebude variť ani chystať nič 😁.. ale ona bez toho štedrodenneho stresu nevie byť 😂 našťastie už bývam sama so svojou rodinou takže mam pohodový deň a k nim ideme až druhý deň keď už je kľudná 🤣
@mamickalisticka toto robila aj moja mama, od rana sme jak sproste so sestrou museli skakat. Naucila som ju ze stromcek mam od mikulasa, darceky balim v praci priebezne, salat spravim den pred, rano postavim kapustnicu, na obed rezanky s makom, o 4 obalim rybu , prestrie sa stol a o 5tazka pohoda jeme. No stress.
My sme teraz v stadiu prerodu, chceli by sme to uz inak... minimalne Stedry vecer... chodili sme tak, ze kazdy druhy rok bud k mojim rodicom, alebo k svokre, aby svokra nebola sama... minuly rok sme boli u mojich rodicov, byvaju od nas 3 ulice a o 21.00 sme sli odtial, deti sotva nohami prepletali... moja mamina mi vzdy vravi, ze sak mozeme byt aj sami, ked chceme, ale ona navari, bla bla. A paradoxne naozaj najlepsie vianoce boli 2020, ked sme mali covid a boli sme sami 😄 bozsky klud a vsetko podla nas.
My s mužom sme sa nedávno presťahovali do vlastného domu a budeme prvýkrát na Vianoce sami...ale 25. pôjdeme k jeho rodičom a strávime tam celý deň a 26. prídu zase oni k nám... 🙂 a všetci to chápu a sú spokojní
Kým žila mama, tak sme 24.12 boli vždy sami my aj oni, odkedy mama umrela, tak otec s bratom chodia 24.12 k nám, Prídu vždy na večeru, posedia a tak o tri hodinky idú domov (býva každý z nich sám)
Odkedy sme začali spolu bývat, sme na Vianoce doma. 25 a 26 ideme k našim a svokrovcom. Potom podľa toho kto ide kedy do práce, urobíme ďalšie "Vianoce" u nás. Prídu všetci, rodičia, súrodenci... Tento rok nás bude 14 a bude to jubilejný 10. ročník 😁
My sme sami s deckami, žiadne návštevy a už vôbec nie rodinné, od corony sme tak, neviem sa toho nabažiť.
@lenka58 odkedy sme manzelia, tak sme na stedry den spolu a aj potom ako sa nam narodila dcera. Prvy a druhy sviatok vianocny obehame rodinu. Nam to takto vyhpvuje, mame na stedry den klud a sme pekne spolu, venujeme sa jeden druhemu a vsetko si spravime po svojom. Dalsie 2 dni zas nemusim varit, lebo nas rodicia nakrmia :D
@lenka58 ked uz ste samostatna rodina, tak mozete byt na Vianoce aj sami, no a na druhy sviatok ist ku rodicom, potom ku svokrovcom a tak to striedat. My sme to tak robili, ale ked zomrela svokra, tak svokor chodi k dcere cez sviatky, tak my ideme na navstevu ku nim. Je to len na vas, ako to vam a rodine vyhovuje. Ty sa musis s muzom dohodnut, urobit si vlastnu tradiciu, ako vy chcete, ked uz mate aj babo. Ke si ty bola mala travili ste Vianoce u starych rodicov, ked to tvoji rodicia nechapu?? Treba im to vysvetlit a aj to, ze pridete na navstevu ku nim na dalsi den.
@eeffka moja mama už tiež trochu zvolnila, kapustnicu robí deň pred, a už su doma len traja, takže má toho menej, ale napr keď som ešte u nich bývala, tak ja som ozdobila stromček a ona ho celý prezdobila 😂🤦🏽♀️ a to si myslím že mam cit pre estetično ale ona si nedá povedať.. ju to proste baví 😬 a my sme si zvykli
Uz prve vianoce po svadbe sme travili sami v nasom byte...presne takto to bolo,obe rodiny ocakavali,ze prideme k nim, u mna to bolo horsie, boli to druhe vianoce bez otca..zvazovali sme vselijako, nakoniec sme sa rozhodli ostat sami..ak by sme jeden rok isli k jednym, dalsi rok by sme museli byt u druhych, cize nase vianoce by sme mali az na treti rok, to sme nechceli...inak sa uvolnis doma, inak u svokrovcov
Ja zas nerozumiem tomu "my sme už rodina" a budeme sami (nikomu to samozrejme neberiem), ale pre mňa je najkrajšie, keď k nám prídu naši, moja babka, môj brat s manželkou a všetci spolu jeme, rozprávame sa, proste sme spolu. Takto sme Vianoce trávili u mojej babky, keď som bola malá a teraz tá úloha pripadla mne a som na to pyšná. Okrem toho... Najväčšiu radosť z celých Vianoc majú deti. Máme tri. Bolo by mi blbé nechať si tie ich zasnené pohľady a radosť len pre seba s manželom. Nech to zažijú aj naši. Rovnako sme volali svokrovcov ale oni neprídu, lebo každý má byť doma. Hoci.. myslím, že im je už aj trošku ľúto, že to odmietli.

Mne by ich bolo ľúto, keby ostali dvaja, ja by som šla. Aj tak ten 24. je taký zhon, tak aspoň na to nebudeš sama a 25 budete mať pokojný deň pre seba.